Referat DNA, cazul judecatorilor de la Tribunalul Bucuresti: Magistratii primeau mita de la masini la cherestea, faina su peste. Mircea Moldovan era supranumit "Imparatul"

de R.M.     HotNews.ro
Miercuri, 21 mai 2014, 15:47 Dosare Anticoruptie


Cei patru judecatori de la Tribunalul Bucuresti arestati preventiv sub acuzatia de coruptie primeau mita de la masini la cherestea, faina sau peste, se arata in referatul procurorilor DNA, obtinut de HotNews.ro. Unul dintre acestia, Mircea Moldovan, cel care a fost filmat in timp ce sarea gardul locuintei sale pentru a fugi de procurorii DNA, era supranumit "Imparatul".
 
In 18 noiembrie 2013, Directia Nationala Anticoruptie s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul ca judecatori din cadrul Tribunalului Bucuresti, Sectia a VII-a civila, personal sau prin intermediari, au pretins si primit sume de bani sau bunuri in scopul de a indeplini, a nu indeplini sau a intarzia un act privitor la indatoririle de serviciu ori pentru a-si exercita influenta pe langa magistratii judecatori, de la diverse instante din Bucuresti sau din tara, utilizand informatii detinute prin prisma atributiilor de judecator sindic in cauzele deduse judecatii, pe care le-au pus la dispozitia lichidatorilor judiciari.

Potrivit referatului procurorilor, cei patru judecatori au pretins si primit sume de bani si bunuri, de la practicieni in insolventa, administratori judiciari, alti intermediari, pentru solutionarea, desemnarea preferentiala in calitate de administrator judiciar a unor practicieni in insolventa in dosare avand ca obiect aceasta procedura sau pentru repartizarea unor "dosare de insolventa bune" adica dosare cu active importante de valorificat, care genereaza obtinerea unor venituri substantiale de catre societatea de insolventa.

I. Astfel, in cazul judecatorului Moldovan Mircea
, in unele cazuri cand a contactat pe cei interesati le-a precizat ca "ii va da un dosar de ziua lui", cei doi stabilind o intalnire "pentru a sarbatori; ca sunt fruntasi practicienii in insolventa care primeau dosare bune".

In alte cazuri oferta s-a materializat prin prezentarea importantei dosarelor pe care le-a avut sau le are repartizate spre judecata, subliniind ca va avea si altele, asa cum s-a intamplat cu  denuntatoarea Candea Cristina Elena, careia i-a precizat ca "va fi bine" daca o va angaja pe o nepoata a sa, deoarece o va numi in cauzele "bune" cu care va fi investit.

De asemenea, probatoriul administrat in cauza a relevat in cazul judecatorului sindic Moldovan Mircea ca pretinderea de mita s-a manifestat prin solicitarea adresata denuntatoarei Candea Cristina Elena de angajare a unei nepoate la societatea de insolventa, prin deschiderea procedurii insolventei in cazul Carrefour Romania SA in mod nejustificat ori prin oferirea de consultanta unor practicieni in insolventa protejati, de la care a primit mita, constand atat in bani, cat si in produse alimentare sau de uz domestic.

Probele administrate in cauza pana in acest moment al urmaririi penale au relevat ca Moldovan Mircea a primit:

  • cherestea si aproximativ 90 de metri patrati de lambriuri, pentru ferma pe care o detine in localitatea Belciugatele, (in valoare de 2.775 lei,elem. 3X5" 2,5 metri cubi in valoare de 1.375 lei, "astereala rindeluita 100 mp" 2 metri cubi in valoare de 1.100 lei, "astereala rindeluita" 1,2 metri cubi, "lanti 3X5, 300 buc" 1,35 metri cubi - in total 2,55 metri cubi, in valoare de 1.402 lei si 5 metri cubi cherestea in valoare de 2.775 lei) in valoarea totala de 6.652 lei, in scopul favorizarii lui H G in dosarele nr. 13172/3/2009 si 13172/3/2009/a1, privind procedura insolventei S.C. ECOMED INTERNATIONAL S.R.L.;
  • covor (in legatura cu solutionarea dosarelor nr. 34768/372013 si nr. 1797/3/2012 de la P E, administrator al intreprinderii profesionale unipersonale cu responsabilitate limitata LEX COMPANY, sub acest aspect fiind relevante convorbirile in care "MOLDOVAN MIRCEA arata ca: Am avut sedinta, acolo...[...]...Pai, am avut, ca ai avut doua piese acolo...". Raportat la aceasta situatie de fapt, POSTELNICU EMANOIL DAN a afirmat: "Da, pai... na, am fost acolo. Auzi, vroiam sa te intreb ...[neinteligibil]...maine pot sa-l trimit la tine pe acesta, pe ALIN cu ceva?". In continuarea discutiei, P E D i-a transmis interlocutorului scopul real al vizitei, respectiv acela de a-i remite un covor, pe care, anterior, judecatorul MOLDOVAN MIRCEA il pretinsese:"POSTELNICU EMANOIL: Da, eu nu i-am... na, ptiu, trebuie sa...ti-am...luat un covor dintr-acela, si...MOLDOVAN MIRCEA: Na, acela ce vorbeam?POSTELNICU EMANOIL: Da, da."]; un televizor marca Samsung sau favoruri sub forma angajarii unei protejate la firma numitei Candea Elena timp de aproximativ 7 luni cu un salariu de 1500 lei lunar si "70% din dosarele de insolventa aduse". In calitate de angajata a fost folosita in demersurile infractionale de primire a unor sume de bani in schimbul repartizarii preferentiale a unor dosare de insolventa.
II. Judecatorul Stanciu Ion a primit sume de bani si produse alimentare atat de la practicianul in insolventa Candea Cristina Elena, pentru a o desemna pe aceasta lichidator sau administrator judiciar provizoriu in dosarele pe care le avea repartizate spre judecata, cat si de la suspecta Borza Monica Angela, pentru a pronunta solutii favorabile in cauzele in care aceasta avea calitatea de lichidator sau administrator judiciar.

III. Magistratul Roventa Elena a primit de la practicianul in insolventa Borza Monica Angela sume de bani, cu titlu de mita, relevanta fiind in acest caz maniera in care aceasta isi stabilea intalnirile cu suspecta, respectiv folosirea de intermediari, evitarea discutiilor telefonice, pentru a impiedica obtinerea si conservarea probelor incriminatorii, alegerea locurilor pentru intrevederi, care sa faca dificila supravegherea tehnica (zgomot ambiental intens si aglomeratie). 

IV. In cazul judecatorului Viziru Ciprian Sorin probele administrate au relevat ca a primit 10.000 lei
in luna aprilie 2014, cu titlu de mita, de la practicianul in insolventa Borza Monica Angela, administrator al intreprinderii profesionale unipersonale cu responsabilitate limitata ACTIV LICHIDATOR IPURL, pentru a solutiona favorabil un dosar in care firma de insolventa era parte.

Cazul judecatorului Mircea Moldovan

Procurorii il acuza pe acesta ca, personal sau prin intermediul fiului sau Moldovan Mircea-Constantin, respectiv a nepotului sau, Moldovan Augustin-Sergiu, a pretins si primit sume de bani sau bunuri in scopul de a indeplini/a nu indeplini sau a intarzia un act privitor la indatoririle de serviciu ori pentru a-si exercita influenta pe langa magistratii judecatori, de la diverse instante din Bucuresti sau din tara, utilizand informatii detinute prin prisma atributiilor de judecator sindic in cauzele deduse judecatii, pe care le-a pus la dispozitia lichidatorilor judiciari Borza Monica Angela, din cadrul SC Activ Lichidator IPURL Bucuresti si Preda Ilie, respectiv SC Rodicom IPURL Bucuresti.

Astfel, in dosarul privind insolventa a SC Argirom International SA, controlata de numitul Iosif Armas, la data de 18.01.2013, Borza Monica Angela i-a relatat judecatorului Moldovan Mircea ca Armas Iosif a desfasurat o serie de actiuni contrare Legii nr. 85/2006 privind procedura insolventei.

Judecatorul Moldovan Mircea i-a comunicat administratorului judiciar ca hotararea AGA este lovita de nulitate si a sfatuit-o pe Borza Monica Angela sa lanseze o invitatie de participare adunarii creditorilor pentru data de 22.01.2013, inclusiv lui Armas Iosif.

In contextul in care Borza Monica Angela i-a comunicat numitului Armas Iosif intentia creditorilor inscrisi in dosarul nr. 43077/3/2007 de a cere convocarea anticipata a acestora, anterior datei de 08.12.2012, acesta din urma i-a transmis numitei Borza Monica Angela ca ii va remite un pachet cu produse alimentare (carne de vita/miel), solicitandu-i ca jumatate sa-i revina judecatorului Moldovan Mircea.

La data de 13.12.2012, prin intermediul unui sofer al SC Argirom International SA, lui Borza Monica Angela i-au fost trimise mai multe pachete la domiciliul acesteia, in care se afla si judecatorul Moldovan Mircea,.

La data de 12.12.2012, judecatorul Moldovan Mircea, care face parte din completul de judecata privind contestatiile la tabelul preliminar al creantelor fata de SC GEA INTERNATIONAL DEVELOPEMENT SRL din dosarul nr. 6099/3/2012 - avand ca obiect procedura insolventei acestei societati comerciale si in care a fost desemnat lichidator RVA Insolvency Specialists SPRL, i-a relatat numitei Borza Monica Angela demersurile facute in aceasta procedura, in scopul contracararii unor actiuni viitoare.

In acelasi scop, la data de 10.01.2013, judecatorul Moldovan Mircea i-a comunicat numitei Borza Monica Angela si modalitatea de inscriere a SC Gea International Developement SRL la masa credala cu privire la creantele creditorilor chirografari.

In perioada 28.09.2012 - 13.02.2013, judecatorul Moldovan Mircea dupa desemnarea SC Rodicom IPURL, reprezentata de Preda Ilie ca lichidator judiciar, in dosarele de insolventa aflate spre solutionarea sa, a primit de la acesta sume de bani si bunuri, astfel:
  • la data de 28.09.2012 a primit de la Ilie Preda, prin Western Union, suma de 8000 lei;
  • la data de 20.12.2012 a primit de la Ilie Preda, prin Western Union, suma de "115", comunicandu-i ca "5" sunt pentru Sergiu (Augustin Sergiu Moldovan), "10" pentru Angi (persoana neidentificata), iar restul pentru "Imparatul" (Mircea Moldovan).
  • la data de 29.10.2012 a primit la resedinta sa din comuna Stefanestii de Jos, jud. Ilfov, de la Preda Ilie un pachet continand produse alimentare (peste);
  • la data de 24.11.2012, dupa transmiterea unor indicatii cu privire la modalitatea de actiune, intr-un dosar in care Preda Ilie avea calitate activa, acesta a trimis la ferma acestuia din jud. Mures, prin intermediul nepotului sau, Moldovan Augustin Sergiu, o cantitate de faina.
  • la data de 13.02.2013, Preda Ilie i-a comunicat judecatorului Moldovan Mircea ca impreuna cu, reprezentantul ACSIS SOLV IPURL, intentioneaza sa-i prezinte un autoturism, fiind invitati in biroul judecatorului pentru detalii.

Judecatorul Moldovan Mircea, prin intermediul fiului sau Moldovan Mircea-Constantin, la data de 21.11.2012, a pretins si primit de la administratorul SC X.I SRL, in legatura cu solutionarea dosarului nr. 46320/3/2009 - avand ca administrator judiciar ROVIGO SPURL - suma de 4000 de euro.

In perioada ianuarie 2013 - februarie 2013, cu sprijinul numitului Moldovan Augustin Sergiu, Moldovan Constantin Mircea, a avocatilor din cadrul Baroului Mures, a pretins si primit de la numitul Mircea Lacatus un autoturism, sustinand ca va obtine intreruperea executarii pedepsei pentru condamnatul Mircea Lucian Lacatus, aflat in executarea unei pedepse de 7 luni inchisoare.

In 26.06.2013, Borza Monica Angela i-a solicitat judecatorului Moldovan Mircea ca dosarul privind SC Piata de Gros SA, avand ca obiect procedura insolventei, sa fie atribuit practicianului in insolventa Gros Emil-Ionel, din cadrul Expert Insolventa SPRL.

In 30.06.2013, Borza Monica Angela i-a comunicat lui Gros Emil-Ionel ca a reusit sa-l determine pe judecatorul sindic Moldovan Mircea sa-i atribuie acestuia si dosarul cu SC Andami Comp SRL.

In 01.07.2013 Borza Monica Angela i-a relatat lui Moldovan Mircea ca va trimite ofertele pentru numirea lui Gros Emil-Ionel in calitate de lichidator prin intermediul soferului Balan Dumitru, in ziua de 03.07.2013, judecatorul confirmandu-i susnumitului ca a actionat conform intelegerii.

In aceeasi zi (03.07.2013), judecatorul Moldovan Mircea i-a relatat practicianului in insolventa , reprezentant al Lex Company IPURL, ca dosarul privind insolventa SC Andami Comp SRL a fost nevoit "din motive obiective" sa-l atribuie altui practician in insolventa, iar la data de 04.07.2013 l-a asigurat pe acesta ca il va numi ca lichidator intr-un dosar de insolventa al unei societati comerciale in consortiu cu Prime Insolv Practice SPRL.

La data de 10.07.2013 judecatorul sindic Moldovan Mircea a desemnat-o preferential pe Borza Monica Angela in calitate de administrator judiciar in dosarul nr. 23900/3/2013 privind insolventa SC FC Otelul Galati SA. In acelasi context al indeplinirii in mod necorespunzator a atributiilor de serviciu si in scopul atribuirii preferentiale a unui dosar de insolventa, la data de 29.03.2013, judecatorul sindic Moldovan Mircea a contactat-o pe Candea Elena-Cristina, reprezentant al Legal Recovery IPURL, procedeu repetat si in zilele de 01.04.2013, 03.04.2013 si 12.04.2013.

Totodata, la data de 18.05.2013, Moldovan Mircea l-a contactat pe Preda Ilie, precizandu-i ca "ii va da un dosar de ziua lui", cei doi stabilind o intalnire "pentru a sarbatori".

La data de 09.07.2013, Preda Ilie i-a solicitat fiicei sale, Preda Ioana Rodica-Iulia, sa obtina lista dosarelor aflate pe rolul completului prezidat de Moldovan Mircea cu scopul de a depune oferte si de a fi numit in mod preferential in anumite dosare de insolventa.

La data de 13.09.2013 Preda Ilie i-a indicat fiicei sale sa depuna oferte la Tribunalul Bucuresti pentru completul nr. 3 prezidat de Stanciu Ion, vizand de asemenea o numire preferentiala in dosarele de specialitate.

In data de 12.08.2013, Preda Ilie i-a transmis reprezentantului SC Suport Colect SRL, Mitrasca George-Firicel, ca sprijinit de judecatorul Moldovan Mircea a obtinut un dosar de insolventa a carui procedura de insolventa va fi deschisa incepand cu 01.09.2013, iar la data de 13.09.2013, Preda Ilie a contactat-o pe ..din cadrul SC Suport Colect SRL, comunicandu-i ca numarul dosarului este 30408/3/2013, cu termen la data de 08.10.2013.
   
In ziua de 24.07.2013, Moldovan Mircea i-a solicitat lui Preda Ilie sa-i procure 90 de metri patrati de lambriuri, motivand ca ii sunt necesare la ferma pe care o detine in localitatea Belciugatele, jud. Calarasi;
  • in data de 12.08.2013, Preda Ilie i-a transmis lui Moldovan Mircea ca este de acord sa-i remita magistratului o suma de bani pe care acesta o solicitase pentru a putea sa achite salariile "muncitorilor de la ferma"-
  • in data de 17.06.2013, Moldovan Mircea i-a solicitat lui P E suma de 28.000 lei, urmand ca magistratul sa-i comunice datele card-ului de salariu emis de BCR, pentru efectuarea tranzactiei;
  • in ziua de 08.05.2013, Moldovan Mircea i-a solicitat administratorului al SC Argirom International SA (aflata in procedura de insolventa - dosarul nr. 43077/3/2007) suma de 3000-4000 lei pe care sa i-a trimita la Reghin, pretinderea fiind justificata de magistrat prin aceea ca urmeaza sa se deplaseze la Viena pentru efectuarea unui consult medical. La data de 18.06.2013, Armas Iosif l-a contactat pe judecatorul sindic Moldovan Mircea si i-a comunicat faptul ca ii va trimite "prima transa" prin intermediul unei persoane "Dragos".
In contextul instrumentarii dosarului privind insolventa SC Rosegur SA, complet C8 - judecator Roventa Elena, lichidatorul judiciar Borza Monica Angela a cerut unei grefiere sa-i mijloceasca o intalnire cu magistratul Roventa Elena.

In 22.07.2013, Borza Monica Angela a fost contactata si i s-a comunicat ca este asteptata de "doamna judecator". In acest context, Borza Monica Angela i-a solicitat soferului sau sa se deplaseze la banca si sa retraga "bani mari", pe care sa ii inmaneze acesteia in drumul sau spre Tribunalul Bucuresti si sa lichideze depozitul de 28.000 lei, dupa care sa introduca banii intr-un plic si o revista.

In cursul aceleiasi zile Borza Monica Angela si magistratul Roventa Elena s-au intalnit in parcarea hotelului Royal, situat in apropierea Tribunalului Bucuresti, inmanandu-i acesteia din urma un plic. Dupa primirea plicului Roventa Elena s-a deplasat la sediul sucursalei unei banci la Unirii, unde a efectuat o operatiune bancara.

In data de 31.07.2013, fost vicepresedinte al Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului i-a pretins practicianului in insolventa Borza Monica Angela, cu referire la dosarul nr. 9582/3/2013 privind insolventa SC ROSEGUR SA, un onorariu de 174.000 euro, context in care reprezentanta ACTIV LICHIDATOR IPURL i-a transmis ca o parte sa ii fie transmisa si judecatorului sindic Roventa Elena.

In data de 03.09.2013 Borza Monica Angela a stabilit ca in ziua urmatoare sa aranjeze o intalnire cu judecatoarea Roventa Elena in apropierea Tribunalului Bucuresti.

Astfel, in acest context reprezentanta ACTIV LICHIDATOR IPURL i-a solicitat unei angajate sa efectueze o noua operatiune bancara, respectiv sa extraga " doua de 5, din depozitele de 800.000", angajata confirmandu-i ca Doru s-a deplasat deja la banca. In aceste conditii Borza Monica Angela l-a contactat pe Doru caruia i-a solicitat sa cumpere un parfum "Cavalli", pe care sa il ambaleze ca pe un cadou, motivand ca ii este necesar in data de 04.09.2013. La data de 04.09.2013 Borza Monica Angela i-a solicitat unui angajat in cadrul ACTIV LICHIDATOR IPURL, sa ii predea "pachetul lasat de Doru", precum si o revista "putin mai plinuta, nu foarte plina", dupa care s-a deplasat in incinta Tribunalului Bucuresti. La iesirea din sediul Tribunalului Bucuresti, Borza Monica Angela era insotita de judecatoarea Roventa Elena care avea in mana revista cu care intrase in cladire practicianul in insolventa, cele doua deplasandu-se cu autoturismul marca Nissan X-TRAIL pana in Calea Victoriei in zona intersectiei cu str. Mihai Voda, unde magistratul a coborat, dupa care s-a deplasat pe str. Lipscani.

In contextul instrumentarii dosarului nr. 33293/3/2012, avand ca obiect procedura insolventei SC BAUMAISTER SA, la data de 05.07.2013 Borza Monica Angela in demersul sau de a-l cointeresa pe magistratul Stanciu Ion, i-a indicat adresa unde este situata casa de moda "A", condusa de designerul M P pentru ca judecatorul sa vizioneze anumite articole vestimentare pentru sotia sa. In acest context Borza Monica Angela i-a comunicat designerului faptul ca judecatorul Stanciu Ion ii va face o vizita si a cerut acesteia din urma sa nu ii permita magistratului sa achite contravaloarea produsului ales, intrucat intentioneaza sa il plateasca ea.

La data de 10.07.2013 Borza Monica Angela a fost contactata de designer care i-a comunicat ca judecatorul Stanciu Ion si sotia sa au ales o rochie, precum si faptul ca i-a transmis magistratului ca articolul vestimentar respectiv va fi achitat de practicianului in insolventa.

La data de 17.07.2013 Stanciu Ion a stabilit cu designerul ca sotia acestuia Brandusa Stanciu sa ii faca o vizita la atelierul "A" pentru masuratori la o rochie. Dupa 2 zile Borza Monica Angela a purtat o noua discutie cu designerul cu privire la achitarea contravalorii rochiei pentru sotia judecatorului Stanciu Ion, iar ulterior la data de 24.07.2013, Stanciu Ion a contactat-o pe designer intreband-o despre contravaloarea rochiei si afland ca a fost deja achitata de Borza Monica Angela. In cursul aceleiasi zile judecatorul Stanciu Ion i-a multumit numitei Borza Monica Angela ca a achitat contravaloarea rochiei, pe care sotia sa o luase de la designer. In data de 26.07.2013 Borza Monica Angela a fost contactata de designer, aducandu-i la cunostinta ca pretul rochiei pentru sotia lui Stanciu Ion este de 690 lei si ca il va trimite pe soferul pentru a ridica suma de bani mentionata.

Tot in scopul cointeresarii materiale a judecatorului Stanciu Ion la data de 09.08.2013 numitul OD i-a comunicat lichidatorului Borza Monica Angela faptul ca trebuie sa-i remita o suma de bani reprezentand "rata de vacanta", ce urma a fi data judecatorului Stanciu Ion, Borza Monica Angela transmitandu-i acestuia sa lase la birou suma de bani respectiva intr-un plic inchis.

In acelasi scop al influentarii deciziilor in anumite dosare de insolventa (dosar nr. 6099/3/2012, avand ca obiect procedura de insolventa a SC GEA INTERNATIONAL DEVELOPMENT SRL, dosar nr. 31594/3/2009, avand ca obiect procedura de insolventa a SC GEMPAT PROPRIETATI SRL), si al cointeresarii materiale a magistratului judecator Ciprian Sorin Viziru, la data de 18.06.2013 Borza Monica Angela s-a deplasat cu autoturismul marca Nissan impreuna cu magistratul pana in parcarea situata deasupra pasajului Marasesti. In acest loc, practicianul in insolventa si magistratul au coborat din autoturism si au mers intr-un loc retras, la marginea parcarii, unde au discutat aproximativ 10 minute, dupa care au revenit la autoturism si apoi la hotelul Royal unde Ciprian Sorin Viziru a coborat.

La data de 26.06.2013 Ciprian Sorin Viziru a urcat in autoturismul apartinand ACTIV LICHIDATOR IPURL, marca BMW X5, in care se afla Borza Monica Angela, cei doi deplasandu-se pe traseul str. Sfanta Vineri - str. Clucerul Udricani - str. Strehaia - str. Cauzasi, oprind in cele din urma langa autoturismul judecatorului sindic marca Ford. Dupa o discutie de aproximativ 3 - 4 minute care a fost purtata in autoturism Borza Monica Angela i-a inmanat magistratului Ciprian Sorin Viziru o sacosa din plastic, cu un continut necunoscut, pe care acesta a depozitat-o in autoturismul personal, ulterior cei doi deplasandu-se in directii diferite.

Fragmente de interceptari:

La data de 16.05.2014, BORZA MONICA ANGELA si judecatoarea ROVENTA ELENA s-au intalnit in zona magazinului Victoria, din Bucuresti, unde au discutat despre imprejurarile remiterii sumei de 5.000 euro, primiti, in data de 10.12.2013, cu titlu de mita. Astfel, in momentul in care lichidatorul BORZA MONICA ANGELA i-a relatat ca reprezentantii S.C. BAUMAISTER S.A. si S.C. ACTIV CONSTRUCTII INDUSTRIALE S.R.L. ar intentiona sa reclame infractiunea de coruptie savarsita, ROVENTA ELENA nu a negat primirea acestei sume de bani, in schimb, i-a reprosat lichidatorului ca ar fi spus reprezentantului acelor societati ca i s-a dat ei suma de 5.000 euro, implicand-o in "chestia asta" si exprimandu-si temerea asupra consecintelor penale pe care le-ar putea suporta.
  • "ROVENTA ELENA: Pai, de ce, doamna, m-ati bagat in chestia asta? Pai, cum... Da' dumneavoastra i-ati spus...?
  • BORZA MONICA ANGELA: Da' eu nu v-am bagat...
  • ROVENTA ELENA: Pai, dumneavoastra i-ati spus ca... ca mi-ati dat ...[neinteligibil]...
  • BORZA MONICA ANGELA: Cum?
  • ROVENTA ELENA: Pai si cum? Dumneavoastra i-ati cerut?
  • BORZA MONICA ANGELA: Nu! Cum sa-i cer eu? Eu nu i-am cerut lui.
  • ROVENTA ELENA: Doamna, a... m-ati nenorocit! Dupa ce ca eram... am avut azi nu stiu ce... Dupa, ce mai facem? Daca ...[neinteligibil]... Pai... Doamna, da' cum ati facut asta? Ati venit la... asta a fost... Pai, cine mai este, cine mai era?"
In acest sens, desi atitudinea onesta pe care ar fi trebuit s-o adopte judecatoarea presupunea o negare ferma a primirii unei astfel de sume si cu un astfel de titlu, aceasta s-a interesat mai intai de contextul in care a avut loc discutia dintre lichidator si reprezentantul societatilor pe care le judeca, reiterand acelasi aspect al reprosarii lichidatorului a devoalarii numelui sau.
  • "ROVENTA ELENA: Doamna ...[neinteligibil]... Doamna, m-ati nenorocit! Si daca va spune ca ...[neinteligibil]... Va dati seama ca ...[neinteligibil]...
  • BORZA MONICA ANGELA: Da' eu ce sa fac? De unde sa stiu eu ca el e asa nenorocit?
  • ROVENTA ELENA: Pai, da'... pai, daca dumneavoastra ati vorbit...a... va ref... va referiti la mine?
  • BORZA MONICA ANGELA: Nu, el a... el a... el a... venit.
  • ROVENTA ELENA: A venit si cred ca v-a inregistrat! Pai, daca dumneavoastra i-oti fi spus de mine? Pai, eu am spus sa vorbiti de mine? Ati vazut? Pai, doamna, pe mine ma nenorociti cu chestia asta! Va dati seama, doamna ...[neinteligibil]...? Va dati seama? Si nu mai am nici cand sa ...[neinteligibil]... Pai, cum ati putut ...[neinteligibil]... numele meu?
  • BORZA MONICA ANGELA: Da' cine ...[neinteligibil]...a stiut ca-i asa?
  • ROVENTA ELENA: Pai, da, da'... da' de ce vorbiti?"
In vederea preconstituirii de probe in favoarea sa, ROVENTA ELENA i-a pretins lichidatorului BORZA MONICA ANGELA s-a afirme, in situatia unei investigatii penale, ca nu i-a fost remisa nicio suma de bani sau ca suma reprezinta onorariul sau de lichidator.
  • "ROVENTA ELENA: Ii spuneti "Asta mi-a dat pentru onorariu!", Nu, da' nu recunoasteti!" Domn'e.." el a zis ca...
  • BORZA MONICA ANGELA: Pai, eu nu recunosc, da' eu de asta vreau sa vad ce a facut nemernicul ca a venit cu un tupeu, stiti?
  • ROVENTA ELENA: A, zi "Da' cand mi i-ai dat, domn'e? Mi-ai dat mie pentru asa ceva? Mi-ai dat... mie... am spus ca discutam dupa ce se ...[neinteligibil]... ca am onorarii ca discutam dupa ...[neinteligibil]...". Dar daca dumneavoastra ati spus ceva ...[neinteligibil]... dumneavoastra ati spus si ati vorbit cu el acum e clar ca ...[neinteligibil]... si poate ca v-a inregistrat si de asta va ameninta ca sa va prinda! Dumneavoastra ce i-ati spus cand v-a amenintat? "Domn'e, n-am facut nimic!" Ce i-ati spus?






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























9585 vizualizari

  • +5 (5 voturi)    
    Doar atât? (Miercuri, 21 mai 2014, 15:53)

    CititorulComentator [utilizator]

    Ceasuri cu cuc nu?
    Încă ceva, peștele era mort când îl primea?
    • +2 (2 voturi)    
      Ha! (Miercuri, 21 mai 2014, 16:00)

      Matrafirefox [utilizator] i-a raspuns lui CititorulComentator

      Credeam la inceput ca doar Coman a fost atat de fraier sa ia spaga palinca si 30 de milioane, dar se pare ca n-a fost singurul, sunt multi altii!
  • 0 (0 voturi)    
    hrăpăreții fără limite (Miercuri, 21 mai 2014, 16:40)

    corvus coraX [utilizator]

    Lăcomia este patologică. Este un fenomen care ca și ura, dezumanizează, nu mai există niciun fel de set de valori. Ajungi la un anumit moment când nu mai contează ce primești ci faptul că primești. Această devălămșie de șpăgi atât de diverse este doar aparent paradoxală. Ea definește ultima limită a lăcomiei unde pretențiile față de propria persoană devin zero și drept consecință, aportul deivne irelevant atât calitativ cât și calitativ. Exemplul "ceasului cu cuc" este mai mult decât grăitor...
    • +1 (1 vot)    
      Dezolant (Miercuri, 21 mai 2014, 17:12)

      CititorulComentator [utilizator] i-a raspuns lui corvus coraX

      Nu degeaba, de fiecare dată când au ocazia, se votează cu toate copitele legi care să distrugă DNA și pe cei care vor să pună capăt acestui sistem, sistemul ceasului cu cuc!
  • 0 (0 voturi)    
    Si acum.. (Miercuri, 21 mai 2014, 17:56)

    Alius [utilizator]

    ..o sa apara "evocii" si o sa spuna: "asta e justitia reformata a lui Basescu".


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by