DNA: Avocatul Aurica Cocaina din Baroul Arges, retinut pentru trafic de influenta

de V.M.     HotNews.ro
Marţi, 20 mai 2014, 20:54 Dosare Anticoruptie


Procurorii DNA Pitesti au dispus retinerea avocatului Aurica Cocaina din Baroul Arges pentru trafic de influenta dupa ce i-a pretins unei persoane 50.000 euro lasand sa se inteleaga ca va interveni pe langa magistrati pentru a fi pusa in libertate.

Potrivit unui comunicat al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) transmis marti si citat de Agerpres, in acelasi dosar a fost retinut si complicele sau - Constantin Popescu, urmand ca cei doi inculpati sa fie prezentati Curtii de Apel Pitesti cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

DNA sustine ca, in prima jumatate a anului 2010, inculpatul Cocaina i-a pretins unei persoane, direct sau prin intermediar, in repetate randuri, suma de 50.000 euro, lasand sa se inteleaga ca va interveni pe langa unii magistrati judecatori, astfel incat aceasta, judecata in stare de arest preventiv pentru furt calificat si asociere pentru savarsirea de infractiuni (in stare de recidiva postcondamnatorie) sa fie pusa in libertate.

Astfel, avocatul a primit, prin intermediul inculpatului Popescu, de la o ruda a persoanei aflate in stare de arest preventiv, suma de 50.000 euro, pentru a interveni pe langa judecatorii din cadrul Tribunalului Arges, in vederea punerii in libertate.

Sursa citata mentioneaza ca, anterior primirii sumei de bani pretinse, avocatul a sustinut in repetate randuri poate sa rezolve punerea in libertate a persoanei respective deoarece are cunostinte in randul magistratilor de la Tribunalul Arges insa sotia acestuia i-a spus ca este o suma foarte mare de bani si nu o are. De asemenea, se mentioneaza ca demersurile acestora au fost respinse anterior.

Cu ocazia unei noi verificari a legalitatii si temeiniciei masurii arestarii preventive in cadrul judecarii dosarului, prin incheierea din 21 octombrie 2010, Judecatoria Curtea de Arges a mentinut starea de arest printre altii si fata de inculpatul asistat de Cocaina Aurica. Impotriva incheierii instantei de fond s-a declarat recurs.

"La data de 23.10.2010 sotia si fiul inculpatului arestat s-au deplasat la Bucuresti cu cele doua autovehicule ale familiei pentru a obtine, in schimbul acestora, un imprumut de 50.000 euro. Dupa obtinerea sumei de 50.000 euro imprumut, in dimineata zilei de 24.10.2010, fiul inculpatului s-a deplasat in municipiul Pitesti unde, conform celor stabilite anterior, s-a intalnit cu inculpatul Popescu, caruia i-a remis suma de 50.000 euro, acesta din urma asigurandu-l ca problema este rezolvata. Intr-adevar, prin decizia penala din 26.10.2010 pronuntata de Tribunalul Arges, instanta de judecata a admis recursul declarat de inculpatul asistat de Aurica Cocaina si s-a dispus inlocuirea arestarii preventive cu masura obligarii de a nu parasi tara, dispunandu-se punerea de indata in libertate a acestuia. Prin aceeasi decizie recursurile declarate de ceilalti inculpati din dosar au fost respinse ca nefondate", sustin anchetatorii.

Prin sentinta penala din 16 mai 2011 pronuntata de Judecatoria Curtea de Arges in acelasi dosar, ramasa definitiva la 21 decembrie 2011, inculpatul asistat de avocatul Aurica Cocaina a fost condamnat la o pedeapsa de 14 ani inchisoare, fiind dedusa perioada retinerii si arestarii preventive.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2431 vizualizari

  • +5 (5 voturi)    
    Ha?! (Marţi, 20 mai 2014, 21:01)

    Soljenitin [utilizator]

    Cocaina o cheama?! :))))) Serios?! :)))
  • +5 (5 voturi)    
    Aurica cum? (Marţi, 20 mai 2014, 21:06)

    DT34 [utilizator]

    Chiar asa il cheama? De unde o veni numele asta de familie?
    Ar fi fost tare sa-l fi prins tragand pe nas.
  • +4 (4 voturi)    
    Aurica Cocaina (Marţi, 20 mai 2014, 21:28)

    Ursul prepolar [utilizator]

    cu dedicaţie: Eric Clapton - Cocaine
    http://www.youtube.com/watch?v=qYS732zyYfU
  • 0 (0 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Marţi, 20 mai 2014, 23:14)

    [anonim]



Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by