STENOGRAME Judecatorul Stan Mustata, acuzat de procurorii DNA ca aranja dosare in WC-ul casei conspirative si tragea apa sa nu poata fi interceptat

de R.M.     HotNews.ro
Miercuri, 30 aprilie 2014, 0:01 Dosare Anticoruptie


Judecatorul Stan Mustata
Foto: Captura YouTube
Judecatorul Stan Mustata indeparta telefoanele mobile din locuinta conspirativa in care discuta cu prietenul sau Ion Boraciu modul in care pot fi rezolvate diferite dosare aflate pe rolul Curtii de Apel si, pentru a nu putea fi interceptat, a avut ideea de a purta aceste discutii in WC-ul locuintei, timp in care tragea apa de la toaleta sau dadea drumul la apa de la robinet, potrivit referatului procurorilor DNA.

Referatul procurorilor listeaza convorbiri ale judecatorului cu presupusii sai complici despre mai multe dosare, inclusiv cel al lui Mihai Stoica, dar nu si despre dosarul lui Dan Voiculescu, acolo unde chiar Stan Mustata facea parte din completul de judecata. Initial, in cursul zilei de marti, surse judiciare au declarat pentru HotNews.ro ca retinerea lui Stan Mustata ar avea legatura si cu dosarul lui Voiculescu, fapt confirmat chiar de judecator la iesirea sa din sediul DNA.

In ceea ce priveste cazul lui Mihai Stoica, zis "MEME", judecatorul Stan Mustata a afirmat, potrivit procurorilor DNA, ca poate sa dispuna o solutie favorabila - punere in libertate sau scaderea pedepsei - in schimbul a 500 de milioane lei vechi sau chiar 400 de milioane, insa nu mai putin de 300 milioane. Discutiile listate de procurori in referat nu indica insa daca Mihai Stoica ar fi acceptat oferta sau daca ar fi avut cunostinta despre ea.

Procurorii, care au dispus retinerea judecatorului pentrru 24 de ore, afirma ca Stan Mustata, alaturi de Florian Alexandru si Ion Boraciu, cu sprijinul grefierului Mariana Curea, au constituit un grup infractional organizat, prezentand in referat interceptari ambientale care releva "elemente probatorii insurmontabile" legate de savarsirea de acte de coruptie cu caracter repetitiv.

Exemple de infractiuni citate in referatul procurorilor DNA:

Trafic de influenta si, respectiv, cumparare de influenta, comise de BORACIU Ion si MORARU Ciprian, pentru solutionarea favorabila la Curtea de Apel Bucuresti, Sectia a II-a penala a dosarului nr. 40782/3/2012

MORARU Ciprian, condamnat la 7 ani inchisoare, prin sentinta penala nr. 951/19.12.2013, pronuntata de Tribunalul Bucuresti, Sectia a II-a penala, in dosarul nr. 40782/3/2012, a apelat la BORACIU Ion, ALEXANDRU Florian si MUSTATA Stan, pentru obtinerea unei solutii in vederea obtinerii unei solutii favorabile, la judecarea apelului la Curtea de Apel Bucuresti, Sectia a II-a penala.

Astfel, in ziua de 05.03.2014, MUSTATA Stan, CUREA Mariana, MORARU Ciprian, ALEXANDRU Florian si BORACIU Ion s-au intalnit in biroul celui ultim mentionat, situat in Bucuresti, sos. Colentina, pentru a discuta, printre altele, despre dosarul penal in care MORARU Ciprian a fost condamnat la pedeapsa de 7 ani inchisoare, conversatia purtata in mediul ambiental fiind inregistrata audio-video.

BORACIU Ion si-a exprimat parerea asupra solutiei care ar putea fi pronuntata cu prilejul judecarii apelului 'Nu te achita in dosarul acesta nici [obscen]", fiind aprobat de MUSTATA Stan: 'Nu achitare'. In continuare, BORACIU Ion a sugerat ca hotararea favorabila care ar putea fi pronuntata fata de MORARU Ciprian este condamnarea cu suspendarea executarii pedepsei ("Cu suspendare"). In conditiile in care MORARU Ciprian a protestat fata de o posibila condamnare a sa ("Cum e posibil sa ma condamne daca prejudiciu nu e, [neinteligibil] nu e?..."), MUSTATA Stan si-a exprimat opinia "...[neinteligibil] ce zici, ca zece mii de la [neinteligibil] ala cica n-a facut nicio fapta. A participat si el. Dar nu la GABI e aiurea [neinteligibil] da ... nu e a lui. N-are in cont niciun leu. I-a sechestrat bunurile ... hai, ma, da-o-ncolo!, ...Sunt nebuni si astia, si aia e o dementa! Da' ia s-o-ntrebi daca ii dau lor, sa mor, ii dau.... Din discutie a rezultat ca persoana la care s-a referit judecatorul MUSTATA Stan ca fiind 'GABI' este CIUPERCA Gabriel, coinculpat  in dosarul nr. 40782/3/2012, condamnat la 9 ani inchisoare si cu privire la care Tribunalul Bucuresti a dispus sechestrarea bunurilor pana la concurenta sumei de 3.000.000 euro. in cadrul aceleiasi conversatii, BORACIU Ion a demonstrat ca era la curent cu situatia inculpatului CIUPERCA Gabriel. "Ala n-are nimic pe numele lui! Da' trei milioane i-a pus sa dea...".

In finalul discutiei, MORARU Ciprian a scos din buzunarul drept al pantalonilor un teanc de bancnote si s-a apropiat de judecatorul MUSTATA Stan, incercand sa-i inmaneze acestuia suma de bani. MUSTATA Stan i-a indicat sa dea banii grefierului CUREA Mariana ("Da-i, ma, ei!"), iar MORARU Ciprian a pus banii intr-o punga de cadouri cu care grefierul a parasit incaperea.

Dupa plecarea judecatorului MUSTATA Stan si a grefierului CUREA Mariana, BORACIU Ion i-a explicat inculpatului MORARU Ciprian ca, prin intermediul unei persoane al carei nume nu a fost precizat, putea interveni pe langa judecatorul COSTINIU Viorica, investita in compunerea completului C8A al Curtii de Apel Bucuresti, Sectia a II-a penala, care urma sa judece apelul in dosarul nr. 40782/3/2012, in vederea obtinerii unei solutii favorabile: "Mie in mie. Asta vreau sa ... luna viitoare iti spun mie in mie. Nu ... [neinteligibil]... Da, suspendare, nu-ti da altceva. Jur ca nu-ti da altceva ...[neinteligibil]... Achi ...[neinteligibil]... suspendare. Un doi ani, doi ani jumate ... cu suspendare".

Identitatea judecatorului COSTINIU Viorica, pe langa care BORACIU Ion a sustinut ca putea interveni pentru obtinerea unei hotarari judecatoresti favorabile, a rezultat din cuprinsul discutiei cu MORARU Ciprian: "Da. Direct la baba ...[neinteligibil] ... Baba sta la etajul doi. Si el la barbatu-sau s-a dus, s-a dus la bulau ... [neinteligibil] ... Fii-sa e avocata ... [neinteligibil] ... birou de avocatura ... [neinteligibil]... A fost eminent, eminent..., ...Ala a cazut cu aia, cu asfaltul. Dupa ce-a cazut, facea ca noi. Manca cu el la masa, vorbea cu el la masa!".

MORARU Ciprian s-a interesat de "pretul" pe care trebuia sa-l plateasca in schimbul hotararii judecatoresti favorabile "Poate sa fie mai mult de... ?", iar BORACIU Ion l-a lamurit ca ar putea fi vorba de sume de 50.000, 100.000 sau 150.000 - fara a preciza valuta, ocazie cu care a amintit si "serviciile" de care MUSTATA Stan si CUREA Mariana beneficiau in mod constant: "Platim noi, ii dau eu sa manance si lu' proasta aia. Si el vine ...[neinteligibil]...".

BORACIU Ion care a relatat ca, intr-adevar, MORARU Ciprian i-a solicitat sa intervina pe langa judecatorii Curtea de Apel Bucuresti, in vederea obtinerii unei solutii de condamnare cu suspendarea executarii pedepsei. dar a declarat ca nu avea posibilitatea sa intervina pe langa judecatorul COSTINIU Viorica, direct sau prin intermediul altei persoane.

Infractiunea de folosire de informatii ce nu sunt destinate publicitatii si permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, de catre CUREA Mariana si MUSTATA Stan

    In convorbirile purtate in mediul ambiental la 11.04.2014 si 16.04.2014, MUSTATA Stan, in contextul in care trecea in revista toate dosarele penale aflate pe lista sa de sedinta, le-a solicitat inculpatilor BORACIU Ion si ALEXANDRU Florian sa noteze numele, prenumele si adresa subiectilor procesuali, in vederea contactarii acestora, prilej cu care urma sa li se transmita "oferta" judecatorului de caz, in schimbul unor sume de bani. Astfel, MUSTATA Stan a dictat interlocutorilor sai:
-    "Uite, ba, RUPITA, Aleea ...., numarul ..., bloc ..., scara ... sector 4...
-    "COJOCARU, lu' acesta, COJOCARU, strada..., sector 5
-    Uite, ma, Pantelimon, strada..., a dat cu cutitu', tentativa la omor deosebit de grav. Il cheama LINCAN Ion
-    Uite, ba, aici, toti sunt din comuna .... A omorat un copil de 15 ani, cu masina..., Da, e definitiva la noi. Familia COTOC, COTOC si SPANU, SPANU si BURCEA
-    BURDOAZA ALEXANDRU NICOLAE, are frauda... are frauda informatica si inselaciune ...[neinteligibil]... Bucuresti, sector 6 ...[neinteligibil]... Aleea Istru ...[repeta pronuntand literele] ...I ..S... T... R... U ... ISTRU
-    Ar merge, da, daca gasesti, gaseste ... P-asta n-ai de unde sa-l gasesti ...[neinteligibil]... P-asta daca-l gasesti. Da' mi-a ... Azi mi-a dat MARIANA planificarea la trei".


Conform proceselor-verbale de verificare existente la dosarul cauzei, persoanele indicate de MUSTATA Stan in cele ce preced figureaza in calitate de subiecti procesuali in dosarele penale aflate pe lista de sedinta a completelor din care facea parte MUSTATA Stan, informatiile furnizate de judecator fiind confirmate de datele de stare civila ale persoanelor mentionate.

MUSTATA Stan sau CUREA Mariana au vorbit uneori despre planificarea judecatorilor in sedintele de judecata si despre compunerea completelor. MUSTATA Stan si CUREA Mariana au mentionat ocazional numele unor  judecatori care urmau sa faca parte din anumite complete, faptul ca un anumit judecator urma sa intre in concediu si alte astfel de informatii

Cazul MEME Stoica, Infractiunea de luare de mita

In convorbirea purtata in mediul ambiental la 07.04.2004, MUSTATA Stan a adus in discutie dosarul penal al condamnatului STOICA Mihai, zis "MEME", precizand ca, desi i-a admis in principiu contestatia in anulare, totusi, pe fond, va respinge cererea: "Si la MEME? la MEME? Nelu, Nelu, la MEME? I-am admis in principiu, ca se admite. Pana pe 16, spune-i: 'Ba, ti-am zis ca de admis in principiu, ma obliga legea, da' mai departe o ... [cuvant obscen]... . Pe lege, ... [neinteligibil]... , sa fiu al dracu'".

In momentul cand inculpatul BORACIU Ion l-a intrebat daca totusi mai putea sa rezolve cererea, in sensul de a pronunta o solutie favorabila: "Nu mai poti s-o rezolvi?", MUSTATA Stan a lasat sa se inteleaga ca ar putea pronunta hotararea la termenul din 16 aprilie 2014: "Ba da. Pe 16". De asemenea, afland ca avocatul contestatarului era o prietena a inculpatului BORACIU Ion ("Avocata o are pe doamna aia blonda. Si aia e prietena mea... ..), judecatorul i-a sugerat inculpatului BORACIU Ion sa o contacteze:  "Zi-i ei sa sc... ". BORACIU Ion i-a adus la cunostinta ca STOICA Mihai credea ca hotararea favorabila era intemeiata: "Nu vrea, ca zice ca pe bune iese si... ", ceea ce l-a enervat pe judecator: "Fir-ar mama ei a dracu'! Baga-si-ar ... [cuvant obscen]...  in mama ei!".

Aflata in incinta grupului sanitar, impreuna cu MUSTATA Stan si BORACIU Ion, in momentul in care s-a adus in discutie dosarul privind pe "MEME", CUREA Mariana s-a retras: "Hai, ca ma duc dincolo, va las".

Subiectul a fost reluat si cu ocazia convorbirii din data de 28.04.2014, cand la intrebarea inculpatului BORACIU Ion: "Ce ai facut cu MEME? Mai poti sa faci ceva cu MEME?", inculpatul MUSTATA Stan a raspuns afirmativ, conditionand actul de justitie de remiterea, cu titlu de mita, a unei sume de bani, fara a preciza valuta: "Cincizeci, patruzeci, treizeci. Sub treizeci da-l in ... [cuvant obscen]... ".

Din aceasta convorbire a mai rezultat si ca ALEXANDRU Florian ar fi luat legatura cu o persoana in sensul celor aratate mai sus, dar ca acea persoana ii invita la un gratar, inculpatului MUSTATA Stan fiindu-i teama sa se expuna in acest fel: "Pai acesta iar mi-a zis, c-a zis c-a vorbit cu unu, dar ala zice sa mergem la un gratar. Ba, sa nu te atraga in cursa, ba, nebunul acesta!".

MUSTATA Stan a afirmat ca poate sa dispuna o solutie favorabila - punere in libertate sau scaderea pedepsei -  in schimbul unei sume de bani pe care initial nu a precizat-o, prilej cu judecatorul a comentat faptul ca STOICA Mihai are bani si ca are multi avocati. Ulterior, cu prilejul discutiei din data de 28.04.2014, MUSTATA Stan a precizat ca suma de bani pe care ar fi putut sa o plateasca STOICA Mihai, in schimbul solutiei favorabile, putea sa fie de 500 de milioane lei vechi sau chiar 400 de milioane, insa nu mai putin de 300 milioane.


Infractiunea de luare de mita, dosarul BURDOAZA Alexandru Nicolae


In convorbirea purtata in mediul ambiental la 11.04.2004, inculpatul MUSTATA Stan i-a solicitat inculpatului ALEXANDRU Florian sa mearga la domiciliul inculpatului BURDOAZA Alexandru Nicolae, in vederea contactarii acestuia, ocazie cu care urma sa-i transmita "oferta" judecatorului cazului sau, in schimbul unei sume de bani.

Astfel, MUSTATA Stan i-a dictat inculpatului ALEXANDRU Florian: "Deci, fii atent: BURDOAZA ALEXANDRU-NICOLAE, domiciliat in Bucuresti, ... , BURDOAZA, BURDOAZA ALEXANDRU-NICOLAE, are frauda informatica si inselaciune. Bucuresti, sector 6, Aleea ...  I S T R U,  unde dracu' o fi asta?... numarul... ... , ala gras a lui GIGI BECALI, ala e avocatul lui. Daca asta a avut bani sa-i dea lu' ala, are [neinteligibil].. Il gasesti tu!", "Gata, cauta-l p-asta! Marti intra. Ii dau drumul, o zi-doua sa fie. Marti, lui, ca dau pronuntarea, il pun liber. Are cerere de... , nu inlocuire, control judiciar".

In ziua de 15.04.2014, fiind ascunsi in grupul sanitar al imobilului situat in Bucuresti, sos. Colentina, MUSTATA Stan, BORACIU Ion si ALEXANDRU Florian au discutat despre dosarul nr. 374/93/2014, privind pe RUPITA Petre. Judecatorul MUSTATA Stan si-a amintit ca era vorba despre dosarul cu "lautarii aia", in care "I-a admis la fond. I-a mai redus" si i-a solicitat inculpatului ALEXANDRU Florian sa noteze datele: "Florine, ia-ti un pix!". Cu prilejul acestei discutii, BORACIU Ion a afirmat ca "Il stiu p-asta, pe RUPITA", "RUPITA, nu-i de-aicea, ma? RUPITA", iar ALEXANDRU Florian s-a interesat: "Ce sunt, ciorile alea?", "Aia cu care au fost arestati ... [neinteligibil]... ".

Conversatia a fost reluata in data de 16.04.2014, cand, in interiorul aceluiasi grupa sanitar, judecatorul MUSTATA Stan a dictat adresa condamnatului RUPITA Petre: "Uite, ba, RUPITA, Aleea ... .numarul ... .., bloc... , scara...  sector 4", solicitandu-i inculpatului ALEXANDRU Florian: "Intereseaza-te de asta!", ocazie cu care a mentionat si faptul ca poate sa dispuna singur solutia favorabila, in complet unic: "Si sunt singur. Are asta, cum ii spune? Aplicarea legii penale mai favorabile".

Atunci cand BORACIU Ion s-a interesat cu privire la cuantumul pedepsei ("Ce pedeapsa are?"), a fost lamurit de catre judecator: "Are, are sase ani. Si i-a dat cinci. Si el vrea ... [neinteligibil]... , i-a dat trei ... [neinteligibil]...  Eu pot sa resping la parchet. Si sa o las asa. El n-a facut ... [neinteligibil]... ". In acest context ALEXANDRU Florian a concluzionat ca "Deci a avut sase", "...  si a ramas la trei", fiind aprobat de MUSTATA Stan: "Da, da, da". La randul sau, BORACIU Ion a inteles ca "Cere parchetu' sase", iar judecatorul l-a completat "Da, inapoi sase. Sa-i ramana, ca nu se aplica".

Din verificarile efectuate a rezultat ca RUPITA Petre, a fost condamnat definitiv pentru savarsirea infractiunii de inselaciune la pedeapsa de 13 inchisoare.

In convorbirea purtata in mediul ambiental la 16.04.2004, in contextul in care revenise cu lista sa de sedinta, inculpatul MUSTATA Stan le-a solicitat inculpatilor ALEXANDRU Florian si BORACIU Ion sa mearga la domiciliul inculpatului LINCAN Ion, in vederea contactarii acestuia, ocazie cu care urma sa-i transmita "oferta" judecatorului cazului sau, in schimbul unei sume de bani. Astfel, MUSTATA Stan i-a dictat inculpatului ALEXANDRU Florian: "Uite, ma, aici, PANTELIMON, ai fost si la asta cumva? PANTELIMON! Str... .I. A dat cu cutitu', tentativa la omor deosebit de grav...  LINCAN ION! Si are avocat tare, n-am mai notat avocatul. Deci are bani. I-a dat patru ani cu suspendare sub supraveghere si ii ramane asa".

De asemenea, la dosarul cauzei a fost atasat procesul-verbal de verificare a datelor existente in baza de date ECRIS, privind dosarul penal nr. 1344/93/2013, in care LINCAN ION, prin hotararea nr. 194/2013, din 19.12.2013, a fost condamnat la pedeapsa principala a inchisorii de 4 ani, pentru savarsirea tentativei la infractiunea de omor calificat si deosebit de grav. In temeiul art. 86 ind.1 alin. 2 Cod penal, dispune suspendarea sub supraveghere a executarii pedepsei principale pe o durata de 9 ani, termen de incercare stabilit conform art. 86 ind.2 alin. 1 Cod penal. 

Infractiunea de trafic de influenta, comisa de MUSTATA Stan, in dosarul condamnatului RADU Adrian Ionut

In ziua de 10.04.2014, BORACIU Ion a discutat cu persoana ramasa neidentificata "DAN" despre dosarul penal privind pe condamnatul RADU Adrian Ionut: "Ma, am rezolvat-o. Intelegi? Da-i ei banii, o rezolvam pe 25". Totodata, inculpatul BORACIU Ion i-a adus la cunostinta interlocutorului sau faptul ca, in contextul unei convorbiri anterioare, ii furnizase in mod gresit datele referitoare la compunerea completului de judecata: "Da' nu e ... , cum mi-ati dat voi. E alte doua femei. Nu e... ".

Ulterior, in data de 15.04.2014, BORACIU Ion a discutat si cu MUSTATA Stan despre cauza penala anterior mentionata: "Baiatu' lui vinerea, care a zis ca e la .. ... [neinteligibil]... ", "sase ani", judecatorul fiind informat cu privire la situatia dosarului "A, e la alea doua femei, da"., "Care n-a facut recurs si avea dreptul la recurs". BORACIU Ion a incercat sa ofere date suplimentare: "Nu stiu, avem numarul in, in dosar. Acela trebuie rezolvat. Luam treizeci de bulioane si ... [neinteligibil]... ", moment in care a fost mustrat de judecator, pentru a vorbi mai incet: "Sst!". Cu toate acestea, BORACIU Ion a continuat: "Pai, nu? Macar cate cinci mii de fiecare. Ai numarul. Ala trebuie rezolvat. Luam treizeci de bulioane si ... [neinteligibil]...  dai la aia zece-cinspe mii si ... [neinteligibil]...  E, ma, corect?", fiind completat de MUSTATA Stan: "Asta e, ma, RADU ADRIAN IONESCU... ". Intrucat conversatia avea loc in grupul sanitar, MUSTATA Stan a dorit sa intrerupa discutia: "Iesiti afara, dracu', ca ma cac pe mine!", replica in urma careia BORACIU Ion a protestat "A, cand vorbesti cu mine te ia, te ia cacarea!", dupa care a continuat: "Da, ma, a facut contestatie in anulare a pedepsei", fiind aprobat si de ALEXANDRU Florian: "Asta e, da!".

In ziua urmatoare - 16.04.2014 - BORACIU Ion a revenit asupra subiectului legat de contestatia in anulare formulata de RADU Adrian Ionut: "Auzi, ma, da' ala, pe 25, ai vorbit ceva?", primind un raspuns afirmativ de la judecatorul MUSTATA Stan: "Da". In continuare, BORACIU Ion s-a interesat "Iese?", ocazie cu care a primit un raspuns echivoc: "S-a schimbat completu', nu mai e aia care ... [neinteligibil]...   ... [neinteligibil]...  E una care a ... [neinteligibil]... ".

Din verificarile efectuate a rezultat ca RADU Adrian Ionut a fost condamnat definitiv la pedeapsa inchisorii de 6 ani, prin decizia penala nr. 31/A/31.01.2014 a Curtii de Apel Bucuresti, pentru infractiunea de constituire a unui grup infractional organizat. In data de 14.02.2014, pe rolul Curtii de Apel Bucuresti, Sectia a II-a penala a fost inregistrata, cu nr. 944/2/2014, cererea de contestatie in anulare formulata de condamnatul RADU Adrian Ionut, fiind repartizata completului C10A, in compunerea caruia se afla judecatorul MUSTATA Stan.

Infractiunea de luare de mita, comisa de MUSTATA Stan, cu ajutorul lui ALEXANDRU Florian si BORACIU Ion

In convorbirea purtata in mediul ambiental la 16.04.2004, in contextul in care revenise cu lista sa de sedinta, inculpatul MUSTATA Stan le-a solicitat inculpatilor ALEXANDRU Florian si BORACIU Ion sa mearga la domiciliul partilor civile COTOC Marian, COTOC Lenuta, COTOC Tudorel, COTOC Ileana Mirela, COTOC Aurica, SPINU Ionel, SPINU Iuliana, BURCEA Florea, BURCEA Elisabeta, in vederea contactarii acestora, ocazie cu care urma sa le transmita "oferta" judecatorului cazului lor, marind cuantumul despagubirilor civile in schimbul unei sume de bani, incercand astfel sa obtina beneficii si de la partile civile dintr-un dosar in care acestia sunt rude ale victimei unui accident rutier. Astfel, MUSTATA Stan i-a dictat inculpatului ALEXANDRU Florian: "Uite, ba, aci! Toti sunt din comuna ... . A omorat un copil de cinsprezece ani. Si am zis: "Aoleu, manca-ti-as gura!" Cu masina, asta. Si le-a dat la astia, doar saptezeci de mii le-a dat la parinti si vreo treizeci de mii la frati si la surori, la toti astia. Saptezeci-saptezeci tata-mama, fratii treizeci-treizeci. Saptezeci-saptezeci, treizeci-treizeci! Toti, comuna ... ,  ALEXANDRIA!, il au pe avocat pe P...  BOGDAN ... [neinteligibil]...  O sa te duci la ei, sa zici: "Ba, dati-l in ... [cuvant obscen]...  mea pe cheliosu'. ... [neinteligibil]...  Familia COTOC, COTOC si SPANU, SPANU si BURCEA. Astea sunt...  Saptezeci de mii de euro... Ii dau dublu, ma, are douazeci si unu, ii dam cincize...  Cate cincizeci de mii de euro la fiecare ... [cuvant obscen]...  mea".

De asemenea, la dosarul cauzei a fost atasat procesul-verbal de verificare a datelor existente in baza de date ECRIS, privind dosarul penal nr. 3674/292/2013, (1136/2014), avand ca obiect ucidere din culpa, apel, in care COTOC MARIAN, COTOC LENUTA, COTOC TUDOREL, COTOC ILEANA MIRELA, COTOC AURICA, SPINU IONEL, SPINU IULIANA, SPINU AURICA, BURCEA ELISABETA si BURCEA FLOREA au calitatea de apelanti parte civila.

----------------------------------------------

Potrivit procurorilor, BORACIU Ion il cunoaste pe judecatorul MUSTATA Stan de aproximativ 5 ani, fiind prieteni in toata aceasta perioada de timp. In virtutea acestei relatii de prietenie, MUSTATA Stan obisnuia sa il viziteze pe inculpat la biroul acestuia, situat in Bucuresti, Soseaua Colentina primind si o cheie pentru a avea acces in locuinta. MUSTATA Stan era insotit de obicei de CUREA Mariana, grefier in cadrul Curtii de Apel Bucuresti.

"Cu prilejul intalnirilor care aveau loc la birou, isi luau masuri de precautie, impotriva unei eventuale interceptari, vorbind soptit la ureche atunci cand era vorba despre interventiile din dosarele penale si banii pretinsi in legatura cu obtinerea hotararilor judecatoresti. De asemenea, cand discutau astfel de subiecte, indeparta din camera telefoanele mobile, in scopul de a nu fi interceptati prin intermediul lor. In acelasi scop discutau si in baia imobilului, insa aceasta ultima masura de precautie a fost ideea judecatorului MUSTATA Stan care, in timpul discutiilor, mai tragea si apa de la toaleta sau dadea drumul la apa de la robinet", potrivit referatului procurorilor.

Din toamna anului 2013, MUSTATA Stan a inceput sa aduca in discutie dosarele penale pe care le judeca. La discutii a asistat si ALEXANDRU Florian, un prieten mai vechi al lui BORACIU Ion, pe care il stia din copilarie, fiind consateni in localitatea Ciocirlia, judetul Ialomita.

Grefiera CUREA Mariana a participat la discutiile despre dosarele penale, insa numai in camera de zi cand MUSTATA Stan ii cerea sa caute pe internet pe telefonul mobil anumite dosare pe care suspectul BORACIU Ion sau ALEXANDRU Florian i le aducea pe cate un inscris.

Judecatorul MUSTATA Stan si-a exercitat dreptul de a nu face declaratii, astfel incat acesta nu a oferit o varianta de aparare care sa fie poata fi analizata.

CUREA Mariana, aceasta a negat faptele retinute, ca invinuire, in sarcina sa. Ea a sustinut ca, incepand din toamna anului 2013, s-a deplasat in mod frecvent (de cateva ori pe saptamana), impreuna cu judecatorul MUSTATA Stan, la biroul inculpatul BORACIU Ion, locatie in care obisnuia sa vina si ALEXANDRU Florian. In acest context, inculpatii BORACIU Ion, ALEXANDRU Florian si MUSTATA Stan obisnuiau sa vorbeasca in camera alaturata camerei de zi sau in grupul sanitar al imobilului, fara a cunoaste continutul acestor discutii. La solicitarea inculpatilor MUSTATA Stan si BORACIU Ion, inculpata CUREA Mariana a accesat in mai multe randuri baza de date ECRIS, pentru a le comunica identitatea judecatorilor care urmau sa judece anumite dosare penale, al caror numar era scris pe niste biletele primite de la BORACIU Ion.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























20256 vizualizari

  • +42 (52 voturi)    
    DNA (Miercuri, 30 aprilie 2014, 0:26)

    mike13 [utilizator]

    Latul se strange, oameni buni!!!Mustata asta va vorbi!!!Atunci sa-l vedem pe soarecele de Voiculescu si pe latraii lui!!!Sa-i vedem jalnicii astia unde vor mai lucra!!La Radio Erevan, poate!!!Mi-e scarba de ei!!!Josnici oameni!!in asa hal de prostituare!!!Nu au oic de respect pt poporul asta!!!Eu i-as baga la puscarie pe toti!!!Numai pt calomnie ar lua destui ani de puscarie!!Si pe mafiotul sef pe viata, sa se sature!!!Ca cine mai stie cate pacate are de pe vremea comunistilor!!Poate chiar crime!!!
    • -21 (33 voturi)    
      daca era ceva cu voiculescu aparea in stenograme (Miercuri, 30 aprilie 2014, 2:21)

      Tovarasul Spirala [utilizator] i-a raspuns lui mike13

      singura legatura cu voiculescu este saltarea judecatorului in ziua procesului
      in nici o inregistrare nu apare vreo referire la voiculescu
      • +17 (21 voturi)    
        mai asteapta! (Miercuri, 30 aprilie 2014, 8:17)

        Sani [utilizator] i-a raspuns lui Tovarasul Spirala

        Lucrurile au ele ritmul lor.

        Stii tu e ca la ....dragoste....acum suntem in faza preludiului!

        Asteptam NIRVANA!
        • +2 (2 voturi)    
          Am ris exact cum zic americanii (Miercuri, 30 aprilie 2014, 19:26)

          Maniu [utilizator] i-a raspuns lui Sani

          LOL!!! Misto replica!
      • +7 (9 voturi)    
        Vorbe... fara probe! -Sa mori tu! (Miercuri, 30 aprilie 2014, 9:19)

        pedepsitorul [utilizator] i-a raspuns lui Tovarasul Spirala

        Probele lipsesc si in cazul:
        -tentativei de terorism
        -tentativei de viol
        -tentativei de omor
        -tentativei de prejudiciere
        -tentativei de talharie
        - hartuire sexuala etc...

        Acum ce sa facem, sa asteptam nenorocirea ca sa avem probele?

        Sa argumentezi ca din cauza glumelor, e normal sa se faca aluzii la infractiuni in numele tau... atunci chiar judecata iti este incetosata!

        Daca faceau glume ca ai fi pedofil de ex, si ajungeai la parnaie... le mai luai apararea prietenilor''?

        Dar stenogramele m-au convins, esti corupt!
      • +19 (21 voturi)    
        nici nu e nevoie (Miercuri, 30 aprilie 2014, 9:23)

        AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui Tovarasul Spirala

        ideea este ca DNA -ul are motive foarte intemeiate sa-l salte pe musiu in timp ce A3 face spume la gura si il acuza pe Basescu.
        Si ar mai fi faptul ca lui Voiculescu i se apropie funia de par.
        • -4 (8 voturi)    
          poate n-ai inteles (Miercuri, 30 aprilie 2014, 11:04)

          Tovarasul Spirala [utilizator] i-a raspuns lui AliKimiku

          a3 acuza manevra de a-l ridica in ziua procesului lui voiculescu si a spune ca a luat spaga in dosarul voiculescu, lucru neadevarat, care nu apare in stenograme
          • +12 (14 voturi)    
            asa si ? (Miercuri, 30 aprilie 2014, 11:27)

            un domn [utilizator] i-a raspuns lui Tovarasul Spirala

            nu am vazut un argument de al tau..ci doar o telepatie transmisa de latrina 3..nimic mai mult
          • +7 (9 voturi)    
            depinde (Miercuri, 30 aprilie 2014, 12:07)

            Tovarasul_Mos_Craciun [utilizator] i-a raspuns lui Tovarasul Spirala

            am inteles ca tragea apa si poate ca la pronuntarea numelui Voiculescu chiar i-a iesit acoperirea.
      • +11 (13 voturi)    
        diebase (Miercuri, 30 aprilie 2014, 10:44)

        mike13 [utilizator] i-a raspuns lui Tovarasul Spirala

        Maestre, nici nu este acuzat de DNA ca ar avea vreo legatura cu Voiculescu, altfel ar fi fost retinut si securistul!!!Pt ca in instanta se merge cu probe, nu cu impresii!!Ce e asa de greu?
        Capone de ex, a fost arestat si bagat la puscarie pt incalcarea legii alcoolului, nu pt crimele odioase , desi toata lumea stia ca le-a facut!!!
        Daca se vor gasi probe clare-vb dpdv juridic!-ca Voiculescu este amestecat-si se pare ca exista un om de legatura, acel individ intermediar!!--dak acel om va vorbi, alecus cuVaranul!Plangeti dupa Voiculescu!!!
    • +15 (17 voturi)    
      Deducem ca (Miercuri, 30 aprilie 2014, 7:43)

      Redactia HotNews [utilizator] i-a raspuns lui mike13

      Mustata se caca pe lege.
      • +10 (10 voturi)    
        sa-i dea maxim (Miercuri, 30 aprilie 2014, 11:35)

        jescu [utilizator] i-a raspuns lui Redactia HotNews

        Sa-i dea pedeapsa maxima daca nu face o lista cu toate procesele pentru care a luat spaga.
  • +35 (37 voturi)    
    foarte mare nivelul (Miercuri, 30 aprilie 2014, 0:34)

    lucadd [utilizator]

    de cultura la borfasii astia iar expresia limbii, sau mai bine zis limbo-mocirla emitatoare de expresii exotice, nu trece nici macar de glezne.
    • +2 (2 voturi)    
      Punctul pe I. Acestia sint niste interlopi (Miercuri, 30 aprilie 2014, 19:19)

      Maniu [utilizator] i-a raspuns lui lucadd

      inteleg din viata exact cit inteleg si primitivii cu care sint prieteni, vad pe bune, pt. ca ii uneste aceeasi intelegere a nevoilor matelor si celor de sub ele.
  • +44 (48 voturi)    
    DNA (Miercuri, 30 aprilie 2014, 0:36)

    mike13 [utilizator]

    Cat despre Mustata asta, un nemernic...Cati or mai fi ca el in tara asta???Asta e Romania!!!Am spus bine si am avut in seara aceasta confirmarea si de la Cristian Preda, care a afirmat ca de-aia sunt ingrijorati americanii, pt ca aceste increngaturi ordinare intre oligarhi, oamenii politici si justitie, ameninta securitatea statului!!!Exact ca in Ucraina, oameni buni!!!Influenta oligarhilor prin posturile tv pe care le detin si prin mass media in general, manipularea ordinara prin care spala creierele oamenilor cu minte putina in tara asta in scopul rasturnarii ordinii si a statului de drept,, este forte periculoasa!!!Nu mai cascati gura fara sa ganditi, folositi-va mintile si judecati!!!!Mai treziti-va odata, ca puneti in pericol tara asta!!!
  • +21 (31 voturi)    
    hotii.......hotii.....hotii (Miercuri, 30 aprilie 2014, 0:39)

    oxxxxxyyyyya [utilizator]

    dar conv, lui pontache cu baronetii penali.....cand apar....poate inainte de prezidentyiale.
    • +6 (6 voturi)    
      Acum au imunitate ! (Miercuri, 30 aprilie 2014, 11:34)

      pedepsitorul [utilizator] i-a raspuns lui oxxxxxyyyyya

      Cand descoperi ca un personaj influent este presuspus vinovat pentru oarece infractiune, dar nu poti pericliclita ancheta!

      Cand stii ca prin influenta asupra institutiilor :
      -Parlament
      -Ministerul Justitiei
      -Parchet
      -Politie etc

      Mafia politica face multe aranjamente care sa:
      - sa se modifice legi - Superimunitate de ex!
      - sa se transfere dosare la judecatori corupti -Mustata de ex!
      - sa se decredibilizeze procurolul- Panait de ex!
      - sa ascunda probe -Contractul Bechtel de ex!
      - sa intimideze martorii... etc

      Iar momentul decisiv este, da, Campania Electorala, nu pentru a murdarii contracandidatii, ci pentru ca atunci se face Transferul de Putere, iar mafia politica este mai vulnerabila in fata legii!
  • +19 (27 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 30 aprilie 2014, 2:02)

    [anonim]

  • +13 (17 voturi)    
    nu scoteau decit ... (Miercuri, 30 aprilie 2014, 3:09)

    Kepler [utilizator]

    pe gura, dar cel putin se aflau la locul potrivit pt asta.
  • +8 (10 voturi)    
    Stan (Miercuri, 30 aprilie 2014, 6:55)

    Dana Bob [utilizator]

    Eu am o explicatie ptr "coincidenta " de retinere ieri a judecatorului !
    DNA a aflat tarziu de "aranjamentul" lui Voiculescu[ era interceptat din oct -nov 2013]
    Sa zicem ca ieri judecatorul dadea un verdict sau amana procesul!
    Daca judecatorul era retinut peste cateva zile[ ptr a evita coincidenta , solutia din dosar nu era interpretabila , discutabila?
    Daca ar fi "opera lui Basescu , ma intreb ce interes ar avea : sa tergiverseze cauza pana la prescriere?
  • +10 (12 voturi)    
    Astia sunt adevaratii (Miercuri, 30 aprilie 2014, 8:06)

    Mao2 [utilizator]

    vanzatori de tara si justitie...astia nu ar mai trebui sa iasa din inchisoare...sa fie exemplu ptr ceilalti..
  • +9 (11 voturi)    
    >>>>>>>> (Miercuri, 30 aprilie 2014, 8:10)

    Invincible [utilizator]

    Justitie de c***t, la propriu!

    Uite, de-aia au tupeu borfasii, ca se stiu cu spatele asigurat. Iar mita aia pe care o dau, tot din banii nostri o dau, ca doar nu o produce ei ceva...
  • +10 (14 voturi)    
    Asesorul Mustata! (Miercuri, 30 aprilie 2014, 8:10)

    hotnewsfil [utilizator]

    Imediat dupa ce URSS a instalat comunismul la putere in tara noastra (adus cu tancurile rusesti, de Ana Pauker si de Walter Neulander -alias Roman, tatal lui Petre Roman), au aparut noi functiuni in administrarea generala a tarii , in justitie, etc. :
    1/ Consilier sovietic - un bolsevic rus prezent in fiecare minister, cu misiunea de a asigura respectarea liniei stabilite de Moscova;
    2/ Asesor popular - DEX ASESÓR, -OÁRE, asesori, -oare, s. m. și f. Reprezentat al oamenilor muncii în completele de judecată ale instanțelor judecătorești, care asigură aplicarea legilor în spiritul justiției de clasă și al intereselor oamenilor muncii.
    Asesorii erau prezenti in timpul derularii fiecarui proces juduciar. Toti erau niste tampiti credinciosi partidului, cu dragoste dovedita pentru 'Stalin si poporul rus libertate ne-au adus!', luati direct din atelierele de scularie, cosmetizati superficial cu cateva notiuni elementare din profesia judecatoreasca,
    Unii asesori isi aratau pe fata duritatea, ura fata de acuzati, daca aceste victime de serviciu facea parte dintre 'dusmanii poporului'. Altii (asesori) erau prefacuti, mierosi, perfizi, ca sa lase impresia ca sunt niste suflete alese, care vor sa asigure dreptatea pentru cei obiditi, sa impiedice judecatorii de meserie sa 'protejeze' vreun dusman al poporului.
    Mutra si intregul comportament public al judecatorului Mustata este cea a 'asesorului perfid'.
    Mieros, lingau, mincinos patentat, instruit, in procesele pe care le conducea in tribunale, din ascultarea dezvinovatirii pe care o incercau borfasii si criminalii., precum si din prelegerile la bara, ale avocatilor celebri (profesorii neintrecuti in arta de a transforma negrul in alb).
    Un asemenea hot si derbedeu ordinar nu ar fi fost prins niciodata sau ar fi fost acoperit de unii "colegi de meserie", la fel de imorali, de corupti, daca nu ar fi intervenit SRI, sa procure probe inatacabile, care au impus 'saltarea' netrebnicului asesor Mustata.
    • +5 (5 voturi)    
      nota 10 (Miercuri, 30 aprilie 2014, 12:48)

      Tovarasul_Mos_Craciun [utilizator] i-a raspuns lui hotnewsfil

      felicitari
    • +1 (1 vot)    
      Da, dar Ceausescu a fost produs autohton (Miercuri, 30 aprilie 2014, 19:23)

      Maniu [utilizator] i-a raspuns lui hotnewsfil

      la fel si Securitatea! Romanii au sustinut, o parte, comunismul, pina le-a venit acru! Pre multi i-a facut Partdiu' oameni, precum pe aceste jigodii cocotate in posturi bine platite.
  • -7 (11 voturi)    
    WC? (Miercuri, 30 aprilie 2014, 8:46)

    rerenenegate [utilizator]

    Nu contest justitia actului, dar doar eu remarc o problema? De unde stia DNA-ul de ce tragea apa la WC? Poate omul chiar avea nevoie..., poate are probleme cu stomacul...
    • +5 (5 voturi)    
      Are pb cu stomacul (Miercuri, 30 aprilie 2014, 11:32)

      averageJoe [utilizator] i-a raspuns lui rerenenegate

      si nu numai. Sa vezi cate pb are cand o ia cu executare ;).
    • +2 (2 voturi)    
      pai se stie (Miercuri, 30 aprilie 2014, 12:49)

      Tovarasul_Mos_Craciun [utilizator] i-a raspuns lui rerenenegate

      tu cand te duci la toaleta evident ca tragi apa o ora de fiecare data cand se umple bazinul, nu?
      • 0 (0 voturi)    
        Vecini! (Miercuri, 30 aprilie 2014, 13:04)

        rerenenegate [utilizator] i-a raspuns lui Tovarasul_Mos_Craciun

        Eu nu, dar i-am auzit pe vecini! Si mi-au explicat ca au pb cu stomacul! (acum nu stiu ce fac aia pe acolo).
        • 0 (0 voturi)    
          Trafic? (Miercuri, 30 aprilie 2014, 13:35)

          rerenenegate [utilizator] i-a raspuns lui rerenenegate

          Ca sa fiu mai exact, poate au nevoi fiziologice/medicale, sau poate fac trafic cu ceva (judecatori nu sunt). Alo, DNA, unde esti?
  • +13 (15 voturi)    
    tragea apa sa nu fie interceptat (Miercuri, 30 aprilie 2014, 9:45)

    Ursul prepolar [utilizator]

    Ce... vidanjor!
    • +7 (7 voturi)    
      Vidanjor (Miercuri, 30 aprilie 2014, 10:47)

      mike13 [utilizator] i-a raspuns lui Ursul prepolar

      F simpatica remarca!!!Da las ca va trage DNA-ul va trage apa dupa toti astia!!!
    • +9 (9 voturi)    
      o fi invatat de la Felix ? (Miercuri, 30 aprilie 2014, 10:50)

      un domn [utilizator] i-a raspuns lui Ursul prepolar

      prof dr Felix cred ca este expert in asa ceva..
    • +5 (5 voturi)    
      Hm?! (Miercuri, 30 aprilie 2014, 11:00)

      Sani [utilizator] i-a raspuns lui Ursul prepolar

      Lua si masa acolo...sa acopere detaliile cu mestecatul?
      • +7 (7 voturi)    
        nu cumva era Latrina 3 ? (Miercuri, 30 aprilie 2014, 11:29)

        un domn [utilizator] i-a raspuns lui Sani

        zogomtul de acolo seaman cu zgomotul cand tragi apa..spun si eu, asa pare..poate si altora li se pare la fel
        • +5 (7 voturi)    
          Posibil (Miercuri, 30 aprilie 2014, 12:14)

          Sani [utilizator] i-a raspuns lui un domn

          Sa fi fost o metafora si WC-ul sa fie de fapt studioul de televiziune Antena3?

          Si el, Mustata, n-o fi fost hartia igienica al lui Voiculescu?

          Iar Voiculescu & Ponta, la randul lor ...hartia ....tot igienica al lui Putin?

          Unde ajunge hartia igienica murdara, bre PSD?
          • +5 (5 voturi)    
            macar daca s ar recicla hartia (Miercuri, 30 aprilie 2014, 12:49)

            un domn [utilizator] i-a raspuns lui Sani

            nu ar mai taia vreodata gaterul "Cherestoy"...s ar mai pastra aerul respirabil si planeta in stare mai buna
  • +7 (9 voturi)    
    Respect DNA!! (Miercuri, 30 aprilie 2014, 12:56)

    strongbox [utilizator]

    Cum sa mai ai incredere in justitie cand vezi ca la cel mai inalt nivel se arajeaza procese??!!
    Ma gandeam sa-mi pun in masina mesage cu "Votez DNA!" ca tot e campanie electorala! si "PUIE MONTA" ar fi o idee...


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by