UPDATE Judecatorul Stan Mustata a fost retinut pentru 24 de ore de procurorii DNA

de R.M.     HotNews.ro
Marţi, 29 aprilie 2014, 17:52 Dosare Anticoruptie


Ora 18:30 Judecatorul Stan Mustata a fost retinut de procurorii DNA pentru 24 de ore. Magistratul nu a dorit sa dea declaratii in fata procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie.

"S-ar putea sa dea sau nu declaratie in instanta", a precizat avocatul acestuia, in fata sediului DNA.

Potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres, a fost retinuta si o grefiera de la CAB, Mariana Curea, urmand ca cei doi sa fie prezentati CAB cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Judecatorul Stan Mustata s-a prezentat marti seara la sediul Directiei Nationale Anticoruptie, pentru a fi audiat de procurori in legatura cu acuzatiile care i se aduc. Acesta a declarat, in fata ziaristilor, ca este nevinovat.

Intrebat de ziaristi daca nu are nicio responsabilitate in acest caz, judecatorul a raspuns: "Poate am. Sa-mi aleg prietenii, daca as mai fi in stare, sa mi-i aleg cu mai multa exigenta".

Stan Mustata a precizat ca este prieten cu Ion Boraciu, dar afirma ca interceptarile procurorilor in acest caz nu inseamna mare lucru in conditiile in care acesta este "vesel, e glumet, el tot timpul glumeste".

Intrebat de ce se intalnea cu acesta intr-un apartament din Colentina, Stan Mustata a afirma ca este vorba despre "biroul de lucru" al prietenului sau, iar la aceste intalniri a "luat-o o data sau de doua ori" si pe grefiera Mariana Curea, acuzata de procurorii DNA de constituire a unui grup infractional organizat, folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii care nu sunt destinate publicitatii si permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii si complicitate la infractiunea de trafic de influenta.

Judecatorul a afirmat ca se asteapta sa fie arestat preventiv, la capatul audierilor de marti seara, si a apreciat ca este un aspect al carierei sale "tragic, groaznic".

Stan Mustata a mentionat ca nu stie cine este denuntatorul in acest caz si ca nu are prieteni politicieni.

In ceea ce il priveste pe Florian Alexandru, pus si el sub acuzare pentru constituirea unui grup infractional organizat si complicitate la savarsirea a cinci infractiuni de luare de mita, in acelasi dosar, judecatorul a precizat ca prietenul sau, Ion Boraciu, "a venit cu el de cateva ori".

Judecatorul Stan Mustata este acuzat de "constituirea unui grup infractional organizat" si de faptul ca a solicitat, prin intermediul altor persoane, sume de bani pentru obtinerea unor sentinte judecatoresti favorabile, potrivit unui comunicat al Directiei Nationale Anticoruptie. Gruparea din care este acuzat judecatorul ca ar face parte ar fi solicitat bani pentru pronuntarea unei solutii favorabile pentru o persoana condamnata in Dosarul Transferurilor.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























4630 vizualizari

  • +15 (15 voturi)    
    Hai sa-i uram d-lui judecator (Marţi, 29 aprilie 2014, 19:09)

    Matrafirefox [utilizator]

    un mare La Multi Ani!
  • +3 (7 voturi)    
    duta ruxandra monica (Marţi, 29 aprilie 2014, 19:14)

    IacobMihai [utilizator]

    Pe d/na judecator duta ruxandra monica, cea care a favorizat BCR in procesul clauzelor abuzive, cand o vedem aici?
  • +7 (7 voturi)    
    dom' profesor (Marţi, 29 aprilie 2014, 19:27)

    Captain Obvious [utilizator]

    Se strange latul... btw de ce ii spun sclavii lui profesor???
    • +1 (1 vot)    
      Profesor in cele mai abjecte si sinistre tilharii (Marţi, 29 aprilie 2014, 22:22)

      Maniu [utilizator] i-a raspuns lui Captain Obvious

      cum ar fi scoaterea Romaniei din UE ca sa scape de justitie! Pentru pleava asta, paduchii astia morali cocotati in fruntea tarii, e prea putin lucru sa distruga viitorul a milioane de oameni!
    • 0 (2 voturi)    
      n-ai vazut? (Miercuri, 30 aprilie 2014, 0:18)

      Tovarasul Spirala [utilizator] i-a raspuns lui Captain Obvious

      ca nu are nici o legatura cu voiculescu arestarea judecatorului , fiind o facatura ordinara arestarea in ziua procesului lui voiculescu
  • +2 (2 voturi)    
    da` ce facu uomu? (Marţi, 29 aprilie 2014, 20:14)

    victor L [utilizator]

    a fost surprins cu smintina pe mustăţi?
    • 0 (2 voturi)    
      a facut cerere de recuzare in procesul voiculescu (Miercuri, 30 aprilie 2014, 0:19)

      Tovarasul Spirala [utilizator] i-a raspuns lui victor L

      a vrut sa se retraga din procesul lui voiculescu, prin urmare... a patit nasoale
  • +2 (2 voturi)    
    Eu am o singura intrebare... (Marţi, 29 aprilie 2014, 20:52)

    , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator]

    In ce sta judecatorul asta?
    In... mustata?!
  • +3 (3 voturi)    
    Priveghi la Antena 3 (Marţi, 29 aprilie 2014, 22:40)

    minus [utilizator]

    ... asa arata emisiunea lui Gadea.
    O urmaresc ca sa ma bucur de noapte fețelor lungi. Se tot vorbeste depre "disperarea lui Traian Basescu". Ca sa vezi, A3 il plange pe TB ca este disperat, ei nu sunt diperati... ei iau atitudine!

    Priveghi sa fie, de ce nu!
    Ce nu am inteles este cati morti au cazut la datorie, dintr-o singura lovitura?


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by