Deputatul PSD Catalin Radulescu, trimis in judecata de DNA pentru dare de mita

de I.R.     HotNews.ro
Vineri, 18 aprilie 2014, 12:07 Dosare Anticoruptie


Deputatul Catalin Radulescu
Foto: cdep.ro
Deputatul PSD Catalin Marian Radulescu a fost trimis in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie sub control judiciar, pentru savarsirea infractiunilor de efectuare de operatiuni financiare ca acte de comert incompatibile cu functia si dare de mita.

Din rechizitoriul procurorilor:
  • In perioada ianuarie 2013 - februarie 2014, concomitent cu exercitarea functiei de deputat in Parlamentul Romaniei - Camera Deputatilor, inculpatul Radulescu Catalin Marian s-a ocupat si de administrarea curenta si controlul societatii comerciale S.C. CONCORDIA CON. STRADE S.R.L, (prin angajatii acesteia), efectuand in acest sens operatiuni financiare ca acte de comert incompatibile cu functia si in scopul obtinerii pentru sine si pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite (constand in interesul legat de obtinerea de dividende, profit, marirea cifrei de afaceri a societatii, restituirea imprumuturilor acordate societatii s.a.).
  • La data de 27 august 2013, inculpatul Radulescu Catalin Marian, in cadrul unei intalniri cu un manager de proiect, privind construirea unui magazin situat in Pitesti, jud. Arges, cu ocazia incheierii procesului verbal de receptie a lucrarii, i-a promis acestuia oferirea sumei de 10.000 lei.
  • In schimbul acestei sume de bani, functionarul trebuia sa nu ridice obiectiuni cu privire la calitatea lucrarii si pe cale de consecinta, sa semneze procesul verbal de receptie, fara reducerea devizului cu suma de 50.000 lei pentru lucrarile prost executate.
Dosarul a fost trimis spre judecare Inaltei Curti de Casatie si Justitie - Sectia Penala, cu propunerea de a se mentine masura preventiva a controlului judiciar fata de inculpat.

Concret, starea de fapt detaliata in rechizitoriu este urmatoarea:

In perioada ianuarie 2013 ¬ februarie 2014, inculpatul Radulescu Catalin Marian, concomitent cu ocuparea functiei de deputat in Parlamentul Romaniei ¬ Camera Deputatilor, s-ar fi ocupat si de administrarea efectiva a societatii comerciale S.C. CONCORDIA CON. STRADE S.R.L, controland activitatea acesteia prin exercitarea activa a parghiilor de director general.
In acest sens, deputatul inculpat Radulescu Catalin Marian ar fi ignorat dispozitiile legale, conform carora calitatea de deputat si senator este incompatibila cu ¬functia de presedinte ... director general, director, administrator, membru al consiliului de administratie sau cenzor la societatile comerciale, inclusiv bancile sau alte institutii de credit, societatile de asigurare si cele financiare, precum si la institutiile publice¬.
Inculpatul Radulescu Catalin Marian, in aceasta perioada, ar fi actionat in mod permanent si repetat ca administrator si director general al S.C. CONCORDIA CON. STRADE S.R.L., subrogandu-se in drepturile si obligatiile administratorului de drept al societatii, manifestandu-se, totodata, si ca director general al societatii.
Astfel, acesta ar fi efectuat nemijlocit urmatoarele tipuri de operatiuni, care intrau in sfera de competenta a administratorului de drept / directorului general:
- ar fi reprezentat societatea in relatiile cu tertii, negociind in mod direct contracte de executie, contracte de prestari servicii, contracte de executie lucrari in subantrepriza, acorduri de asociere, contracte de cesiune creanta pe obiectul principal de activitate al societatii, respectiv lucrari de constructii a drumurilor si autostrazilor;
- ar fi supravegheat si controlat in mod direct si nemijlocit activitatile legate de procedurile de participare a societatii la licitatiile publice;
- ar fi supravegheat si controlat activitatea lucratorilor din cadrul Serviciului Financiar ¬ Contabil al societatii, stabilind detalii legate de facturare, plati, garantii bancare s.a.;
- ar fi depus diligente de identificare a unor potentiali clienti sau oportunitati de afaceri pentru societatea S.C. CONCORDIA CON. STRADE S.R.L.;
- ar fi depus diligente de recuperare a unor creante ale societatii;
- s-ar fi deplasat la fata locului, in cadrul procedurilor de executie a unor lucrari, pentru supravegherea acestora, negociind si receptia lor;
- ar fi depus diligente pentru obtinerea unui certificat privind sistemul de management al calitatii pentru societate;
- ar fi efectuat interviuri pentru angajarea personalului;
- ar fi semnat si inscrisuri in numele societatii (facturi, contracte, devize etc.)
In exercitarea celor doua functii (de administrare si control ca director general), ar fi negociat si obtinut adjudecarea lucrarii de asfaltare a unui obiectiv din Pitesti, jud. Arges, semnand in acest sens, din partea S.C. CONCORDIA CON. STRADE S.R.L., desi nu ar fi avut dreptul, un contract de executie, ce avea ca obiect executarea si finalizarea unor lucrari de asfaltare, pretul contractului fiind in suma de 630.000 lei (63 lei/mp fara TVA).
Demersurile de negociere a acestui contract ar fi avut loc in luna iulie 2013, intre inculpatul Radulescu Catalin Marian si un martor, atat la sediul S.C. CONCORDIA CON. STRADE S.R.L. din Pitesti, cat si la punctul de lucru al obiectivului.
Martorul ar fi precizat ca negocierea contractului de executie cu Radulescu Catalin Marian s-ar fi facut sub presiunea amenintarilor deputatului, fiind nevoit sa accepte efectuarea lucrarilor de catre firma S.C. CONCORDIA CON. STRADE S.R.L., deoarece nu ar fi dorit sa creeze probleme firmei pe care o reprezenta, date fiind relatiile cu care s-ar fi laudat si cu care ar fi amenintat deputatul.
Amenintarile s-ar fi referit la viitoare controale de la Garda de Mediu, de la Garda Financiara, la diferite blocaje ale unor documente, in cadrul primariei, cu scopul de a bloca total activitatea firmei pe care o reprezenta martorul.
In cadrul negocierilor respectivului contract, in luna iulie 2013, deputatul Radulescu Catalin Marian i-ar fi promis 10.000 de lei martorului, manager de proiect, pentru ca aceasta sa nu ridice obiectii privind executia lucrarilor de asfaltare.
Promisiunea respinsa ar fi fost reluata ulterior, la momentul semnarii procesului verbal de receptie, respectiv la 27 august 2013. La acel moment, martorul, insarcinat cu avizarea calitatii lucrarii ar fi ridicat obiectiuni cu privire la calitatea executiei si, pe cale de consecinta, ar fi conditionat semnarea procesului verbal de receptie de reducerea devizului.
In aceasta imprejurare, inculpatul Radulescu Catalin Marian ar fi reluat promisiunea initiala privind oferirea sumei de 10.000 lei, pentru ca martorul sa semneze procesul verbal de receptie fara obiectiuni (si fara reducerea devizului). Functionarul ar fi refuzat din nou, motiv pentru care procesul verbal de receptie la terminarea lucrarilor a fost semnat cu reducerea devizului.

In cauza, procurorii au beneficiat de sprijinul de specialitate al SRI.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























6276 vizualizari

  • +8 (8 voturi)    
    /// (Vineri, 18 aprilie 2014, 12:23)

    hmara [utilizator]

    Mazeto, diebase, hei, care este parerea voastra ???
    Base la pus sa dea mita, nu?
    ///
    • +7 (7 voturi)    
      precis base a fost cu punga de bani (Vineri, 18 aprilie 2014, 13:09)

      un domn [utilizator] i-a raspuns lui hmara

      daaaaa..base asta e ca si Neo din matrix..peste tot...mazeta / demagogu / jiji kent / finutza /dibase...cred ca nu posteaza ca ..isi taie Mielu acum ...
    • +3 (3 voturi)    
      www.facebook.com/victor.ponta (Vineri, 18 aprilie 2014, 13:29)

      GeorgeT [utilizator] i-a raspuns lui hmara

      e fun acolo, sunt multi de tot ..
  • +4 (4 voturi)    
    Cam asta pare a fi Reteta (Vineri, 18 aprilie 2014, 12:29)

    Euunul [utilizator]

    peste tot in marile orase din RO.
    Aceasta batalie pentru imunitate ca paravan pentru "convingerea" investitorilor.
    Si cu siguranta dl de fatza s-a plimbat in campanie cu primarul brat la brat - d egenul garantat Vanghelie.
  • +6 (6 voturi)    
    Altul care cade... (Vineri, 18 aprilie 2014, 12:44)

    RaduIconaru [utilizator]

    Anotherone bites the dust...(inca unul musca din tarana)
  • +7 (7 voturi)    
    Base !, Base ! (Vineri, 18 aprilie 2014, 12:59)

    strelka [utilizator]

    Basescu l-a atras in acesta ingrozitoare situatie, de fapt domnu` Catalin nu are nici o vina caci a fost supus la presiuni ingrozitoare din partea ANI, DNA, justitiei, administratiei prezidentiale si probabil martienilor sa cada in belea. Prin urmare trebuie neaparate defintate de urgenta acese institutii "criminale". Asteptam cu interes lista bolilor cronice ce nu permit tratamentul in regim penitenciar, de care "beneficiaza" toarsu`
    • +5 (5 voturi)    
      iti spun eu..ca la Arges e o molima (Vineri, 18 aprilie 2014, 13:11)

      un domn [utilizator] i-a raspuns lui strelka

      care afecteaza, scuze a afectat si pe Ayatolahu de arges..e..boala aia care o trateaza Bradisteanu ...
  • +6 (6 voturi)    
    SOC (Vineri, 18 aprilie 2014, 13:32)

    VladDeremtiu1328531450200 [utilizator]

    altul de la PSD.... no comment
    • +4 (4 voturi)    
      ai uitat sintagma Preferata a (Vineri, 18 aprilie 2014, 13:58)

      un domn [utilizator] i-a raspuns lui VladDeremtiu1328531450200

      United Shpagas of Democracy..Groaza !!!..Soc & Groaza !!!!
  • +7 (7 voturi)    
    nu cred ca gresesc (Vineri, 18 aprilie 2014, 14:00)

    mircearh [utilizator]

    daca ma aventurez sa ghicesc ce o sa spuna baiatul asta :
    - e un dosar politic
    - e mana lui basescu
    - e an electoral si face parte din jocul politic
    - tot ce a facut deputatul a fost in numele si spre binele comunitatii pe care o reprezinta ( aici am pus de la mine dar la prosti cred ca prinde ) .
  • -4 (4 voturi)    
    Foarte bine ! (Vineri, 18 aprilie 2014, 14:05)

    taticutu [utilizator]

    E foarte bine ca-i pune acolo unde le e locul ! Dar ma paste o nedumerire : chiar dupa o luna de la alegeri, chiar toti parlamentarii, in special cei de la fostul USL,au fost monitorizati si interceptati ,poate dupa principiul, lasa ca ne pica unul in plasa ? Sunt niste coincidente ,care in legislatura trecuta nu s-au intamplat...
    • 0 (0 voturi)    
      nu chiar toti (Vineri, 18 aprilie 2014, 15:58)

      GeorgeT [utilizator] i-a raspuns lui taticutu

      Doar cei mai corupti dintre ei, se pare ca sunt multi totusi.
      Are vre-o logica sau ... este doar puterea draceasca a marinarului care ne-a "jignit" si continua sa ne jigneasca ...
  • +3 (3 voturi)    
    In sfarsit (Vineri, 18 aprilie 2014, 15:48)

    Redactia HotNews [utilizator]

    unul care da, nu ia. Sa-i facem statuie.
  • +1 (1 vot)    
    cel ce l-a propus (Vineri, 18 aprilie 2014, 16:26)

    zot [utilizator]

    trebuie sa suporte o parte din consecinte si anume sa contribuie cu jumatate din paguba pricinuita, in cazul de fata 25000 lei.
    in acest mod probabil ca vor avea responsabilitate si cei care ii propun.
    deasemenea, in locul celui condamnat definitiv nu ar trebui sa mai apara urmatorul din acel partid, ci din alt partid din opozitie cu acesta
    este o propunere
  • +1 (1 vot)    
    GOLAN (Sâmbătă, 19 aprilie 2014, 12:38)

    zeus333 [utilizator]

    Ce fata de golan are .....


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by