DNA cere incuviintarea arestarii preventive a senatorului PSD Ovidiu Isaila

de Victor Cozmei     HotNews.ro
Joi, 10 aprilie 2014, 12:22 Dosare Anticoruptie


Marius Isaila
Foto: Senatul Romaniei
Procurorul-sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), Laura Codruta Kovesi, a transmis cererea si referatul intocmit de procurori la ministrul Justitiei pentru a cere presedintelui Senatului incuviintarea arestarii preventive a senatorului PSD Ovidiu Marius Isaila, cercetat pentru trafic de influenta si instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata, informeaza Agerpres.

Potrivit DNA, din probele analizate "rezulta suspiciunea rezonabila ca in perioada 2012 - 2014, inculpatul Isaila Marius Ovidiu, sef serviciu in Ministerul Finantelor si incepand cu decembrie 2012 senator in Parlamentul Romaniei, a obtinut importante sume de bani prin folosirea influentei pe care o avea sau pe care a lasat sa se inteleaga ca o are pe langa functionari publici, prin prisma relationarii profesionale in sistemul public de finante si ulterior ca om politic, pentru a-i determina sa nu isi indeplineasca in mod corect atributiile de serviciu".

Din comunicatul DNA:

  • Astfel, la inceputul anului 2012, Isaila Ovidiu Marius, care era la acel moment sef serviciu in Ministerul Finantelor Publice, a pretins, cu complicitatea lui Ene Cristian Stefan, prin intermediarul Cristescu Catalin, suma de 200.000 euro de la un denuntator, pentru a realiza interventii pe langa functionarii ANAF ce efectuau un control la o societate comerciala administrata de denuntator, in vederea solutionarii favorabile sau blocarii controlului.
  • Dupa remiterea acestei sume, Isaila Ovidiu Marius a pretins denuntatorului, prin acelasi intermediar, o noua suma de bani, respectiv 150.000 euro, pentru a influenta rezultatele unui nou control.
  • In cursul lunii august 2013, Isaila Ovidiu Marius prin intermediul consilierului sau Ene Cristian Stefan, i-a pretins lui Cristescu Catalin suma de 20.000 euro pentru a interveni pe langa diferiti functionari publici, in vederea sprijinirii acestuia sa promoveze concursul ce urma a avea loc in toamna aceluiasi an pentru ocuparea unei functii de inspector in cadrul ANAF - Directia Generala Antifrauda Fiscala.
  • La inceputul lunii martie 2014, Isaila Ovidiu Marius i-a pretins lui Cristescu Catalin, prin intermediul aceluiasi consilier Ene Cristian Stefan, o alta suma de 20.000 euro pentru a realiza interventii pe langa diferiti functionari publici in vederea favorizarii la concursul ce urma sa aiba loc pentru ocuparea unor functii in cadrul Directiei Generale Antifrauda Fiscala.
  • Dupa remiterea celor 20.000 de euro de catre Cristescu Catalin lui Ene Cristian Stefan, pentru a ascunde primirea banilor, Isaila Ovidiu Marius l-a instigat pe acesta din urma sa intocmeasca un fals contract de imprumut intre Ene Cristian Stefan si Cristescu Catalin, in care sa mentioneze imprejurari nereale pentru a induce in eroare organele judiciare cu privire la imprejurarile in care au fost remisi banii.
DNA informeaza, astfel, ca din probele administrate "rezulta ca infractiunea savarsita de inculpat este sanctionata de lege cu pedeapsa inchisorii mai mare de cinci ani".

In plus, DNA considera ca "pe baza evaluarii gravitatii faptei, a modului si a circumstantelor de comitere a acesteia, se constata ca privarea sa de libertate este necesara pentru inlaturarea unei stari de pericol pentru ordinea publica, avand in vedere prejudiciul produs credibilitatii de care trebuie sa se bucure institutiile publice, intinderea in timp a activitatii infractionale, modalitatea concreta de savarsire a infractiunilor - prin interpunerea altor persoane care primeau sumele de bani pretinse, modalitatea conspirata de a aborda discutiile cu tematica infractionala (in toalete, prin dezbracarea interlocutorului pentru a nu avea asupra sa aparatura de inregistrare, dialogul in soapta insotit de gestica), precum si incercarile de a sterge urmele infractiunilor".






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2501 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    da, da!.... (Joi, 10 aprilie 2014, 12:26)

    barbu007 [utilizator]

    imediat! la paştele cailor.
  • +1 (5 voturi)    
    Scut PSD?! (Joi, 10 aprilie 2014, 12:36)

    Sani [utilizator]

    Iar vor vota hienele in scopul impiedicarii desfasurarii procedurilor legale.

    Pai, de, daca 70% voteaza ca la balci, "alesii" isi permit orice!

    Da-le minte romanilor...aia de pe urma!
  • -1 (3 voturi)    
    Ai nostri ,,ca brazii,cu mucii pe piept" (Joi, 10 aprilie 2014, 13:48)

    paul155 [utilizator]

    Iaras un PSD-ist suspectat de coruptie? Bai fratilor cine ia adunat in partid ? Sub conducerea marelui Ponta astia credeau ca pot scapa de justitie! Si cum ,,corb la corb nu-si scot ochii,,gasca penalilor nu vor vota continuarea anchetei.
    • +1 (3 voturi)    
      ancheta n-o mai pot opri (Joi, 10 aprilie 2014, 14:42)

      Gobelin [utilizator] i-a raspuns lui paul155

      insa desigur vor vota impotriva arestarii.
      tipic dealtfel, pentru PSD.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by