Fostul director al Agentiei pentru Protectia Mediului Vaslui, Remus Mitrea, condamnat definitiv la opt ani de inchisoare pentru fapte de coruptie

de V.M.     HotNews.ro
Marţi, 8 aprilie 2014, 20:24 Dosare Anticoruptie


Magistratii de la Curtea de Apel Iasi l-au condamnat, marti, la opt de inchisoare pe Remus Mitrea, fost director al Agentiei pentru Protectia Mediului Vaslui, pentru fapte de coruptie. Judecatorii ieseni au admis apelul inculpatului, reducand cu doi ani pedeapsa de zece ani de inchisoare pronuntata de Tribunalul Vaslui, decizia fiind una definitiva, informeaza Agerpres.

Remus Mitrea a fost condamnat pentru luare si dare de mita, abuz in serviciu si spalare de bani.

Procurorii au cerut executarea unei pedepse de 15 ani de inchisoare si interzicerea mai multor drepturi. Potrivit DNA, in perioada 2010 - septembrie 2012, inculpatul Mitrea Remus, in calitate de director executiv al Agentiei pentru Protectia Mediului Vaslui, abuzand de prerogativele functiei sale, a pretins de la reprezentantii mai multor societati comerciale, sumele totale de 1.558.142,87 lei si 38.000 euro, pentru ca, in schimb, sa isi indeplineasca atributiile de serviciu si sa emita in favoarea acestor firme diverse documente de reglementare si autorizare necesare pentru desfasurarea in mod legal a activitatii acestor firme in domenii precum dezvoltarea parcurilor eoliene sau constructii.

In unele dintre cazuri, inculpatul a exercitat acte de constrangere asupra reprezentantilor unor societati comerciale, in vederea remiterii sumelor de bani. De asemenea, cu acelasi scop al emiterii autorizatiilor de mediu necesare, in afara de sumele mentionate mai sus, intr-o alta situatie, inculpatul a pretins subcontractarea unor lucrari de construire a unor parcuri eoliene, in valoare de 37.388.724,43 euro.

Din sumele pretinse, inculpatul Mitrea Remus a primit sumele totale de 1.486.642,87 lei si 12.000 euro atat in mod direct, in numerar, cat si, in majoritatea situatiilor, disimulate sub forma pretului unor contracte incheiate, la solicitarea inculpatului, intre firmele beneficiare ale avizelor de mediu si unele societati comerciale controlate de inculpat (era unicul factor de decizie cu privire la activitate si patrimoniu).


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.1303 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by