George Becali ramane in arest; Curtea de Apel Constanta a respins cererea de intrerupere a executarii pedepsei

de V.M.     HotNews.ro
Miercuri, 19 martie 2014, 12:34 Dosare Anticoruptie


George Becali ramane in arest, judecatorii Curtii de Apel Constanta respingand miercuri contestatia formulata de omul de afaceri impotriva sentintei magistratilor Tribunalului Constanta potrivit careia solicitarea de intrerupere a executarii pedepsei cu inchisoarea din motive medicale este nefondata, informeaza Agerpres. Decizia judecatorilor constanteni este definitiva.

Marti, judecatorii Curtii de Apel Constanta au decis ramanerea in pronuntare pentru miercuri referitor la solicitarea omului de afaceri Gigi Becali de a fi eliberat temporar din penitenciar pentru fi supus unei interventii chirurgicale din cauza afectiunilor medicale de care sufera. Becali a solicitat instantei sa i se intrerupa executarea pedepsei cu inchisoarea pentru a se putea opera la o clinica privata din Bucuresti, fara paza, in conditiile in care este incarcerat in regim deschis, mentionand, totodata, ca ar dori sa aiba familia alaturi de el la spital.

Omul de afaceri a spus ca, daca va fi eliberat, inainte de a merge la unitatea medicala doreste sa petreaca doua-trei zile la o manastire si ca nu intelege de ce este atata "incrancenare" cu privire la intreruperea pedepsei sale.

Gigi Becali a spus, marti, la Curtea de Apel Constanta, care judeca cererea sa de intrerupere a pedepsei, ca are dureri mari la coloana si ca a fost consultat de un neurochirurg care i-a recomandat operatia de urgenta, el adaugand ca nu a fost condamnat la moarte sau la paralizie. Marti dimineata, finantatorul Stelei a fost adus de la Penitenciarul Poarta Alba la Curtea de Apel Constanta, pentru judecarea contestatiei acestuia la decizia Tribunalului, de respingere a cererii de intrerupere a pedepsei din motive medicale.

Maria Vasii, avocata lui Becali, a cerut instantei sa admita contestatia la decizia Tribunalului Constanta, care a respins solicitarea de intrerupere a pedepsei, aducand din nou aceleasi argumente, respectiv ca exista un raport de expertiza medico-legal in acest caz si ca medicii legisti au stabilit ca finantatorul Stelei are o afectiune grava care nu poate fi tratata in regimul penitenciar si care necesita interventie chirurgicala.

Ea a prezentat mai multe cazuri de la instante din tara in care condamnati cu pedepse mult mai aspre decat Becali au beneficiat de intreruperea perioadei de detentie din motive medicale, dar si cazuri de la CEDO in care Romania a fost condamnata tocmai pentru ca nu a permis unor condamnati sa fie eliberati pentru tratament medical.

Avocata a sustinut ca Gigi Becali are dreptul sa se opereze fara paza si ca isi poate alege clinica unde sa aiba loc interventia, ea indicand in acest caz o unitate medicala privata din Bucuresti.

Procurorul DNA a cerut magistratilor sa respinga aceasta contestatie ca neintemeiata si sa pastreze hotararea data de Tribunalul Constanta, sustinand ca prin decizia acestei instante lui Becali nu i se interzice realizarea interventiei chirurgicale, doar ca aceasta trebuie facuta sub paza si in reteaua medicala a Ministerului Sanatatii.

La randul sau, Becali a spus ca deocamdata nu i-a propus nimeni unde sa fie operat, sustinand ca "pe statul roman nu il intereseaza" acest aspect. "Sunt doua luni de cand s-a facut expertiza medico-legala, iar statul nu mi-a spus nimic. Nu m-a intrebat sa aleg spitalul din reteaua Ministerului Sanatatii, nu l-a interesat, nu mi-a propus nimic", a afirmat Becali.

El a mai spus ca a avut din nou dureri la coloana si a fost consultat de un neurochirurg din Constanta care i-a spus ca trebuie operat de urgenta.

Finantatorul Stelei a spus si el ca doreste sa faca interventia intr-o clinica privata din Bucuresti si ca in unitatile medicale private nu este acceptata paza.

Becali le-a mai spus magistratilor ca inainte de interventia chirurgicala ar dori sa mearga doua-trei zile la o manastire, sa se roage pentru sanatatea sa si ca inainte de operatie nu vrea "sa imbratiseze gardianul", ci sa aiba alaturi familia sa.

El a mai afirmat ca nu intelege de ce nu i se permite intreruperea pedepsei pentru efectuarea operatiei pentru ca apoi va reveni in penitenciar si va ispasi restul din condamnare, sustinand ca, potrivit noului Cod de procedura penala, ar mai avea de executat aproximativ opt luni de inchisoare in regim deschis.

"De ce ii deranjeaza ca Becali, care a stat un an de zile in puscarie, isi face operatia si apoi isi reia condamnarea? De ce atata incrancenare ca sa paralizez eu? Nu am fost condamnat la moarte, nu am fost condamnat la paralizie", a mai spus Becali in fata instantei.

El a sustinut ca daca ii va fi respinsa contestatia se va adresa CEDO.

Tribunalul Constanta a respins, in 20 februarie, cererea de intrerupere a pedepsei facuta de Gigi Becali pe motiv ca ar avea nevoie de o interventie chirurgicala la coloana, magistratii considerand ca finantatorul Stelei poate fi operat imtr-un spital din reteaua Ministerului Sanatatii, sub paza. Decizia de atunci a fost contestata de Becali la Curtea de Apel Constanta.

Gigi Becali are de executat o pedeapsa de trei ani si jumatate de inchisoare, dupa ce a fost condamnat, in 20 mai 2013, la trei ani de inchisoare in dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apararii si a primit ulterior un spor de sase luni, dupa alte doua condamnari, in dosarul "Valiza" si in cel al sechestrarii celor care i-au furat masina.

Finantatorul Stelei a fost incarcerat la Penitenciarul Jilava pana in 29 octombrie 2013, cand a fost transferat la Penitenciarul Poarta Alba din judetul Constanta, dupa ce Administratia Penitenciarelor a aprobat cererea acestuia.

El a depus, in timpul detentiei, cereri de permisie sau de invoire pentru a participa la unele evenimente in familie, precum si o solicitare de intrerupere a executarii pedepsei pentru trei luni, toate fiindu-i insa respinse.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























2111 vizualizari

  • +12 (12 voturi)    
    Hopaaa! (Miercuri, 19 martie 2014, 12:52)

    Marian G. [utilizator]

    Ia uite, dom'le! Legea-i lege si pentru bogatani! Ce vremuri am ajuns sa traim! Nț, nț, nț...
  • +5 (7 voturi)    
    Dosarul de spalare de bani (Miercuri, 19 martie 2014, 13:22)

    Mr.J-H [utilizator]

    Asta e teama lui! Din ceea ce stiu eu, DIICOT Iasi instrumenteaza un dosar in care monsieur Cioban a spalat bani multi prin ARCOM sau AVICOLA (nu mai stiu exact) si prin, ia sa vezi stupoare moncher, Steaua Bucuresti! Banii erau nu doar ai lui, ci si ai altora, printre care fratii Camataru – clanul Camataru si, cine stie, poate si al celor care fac lobby pentru eliberarea/ gratierea lui (Mitica de la Liga). El este banuit ca ar fi seful grupului infractional iar pedeapsa minima e 15 ani. Daca e gasit “guilty as charge” e si recidivist iar noul Cod Penal e mult mai dur decat vechiul Cod Penal cu recidivistii si ar putea adauga un spor de 3 ani. Deci 18 ani. De-aia vrea sa iasa, sa fuga! Nu ca nu ar fi in stare, déjà a fost ridicat fix din aeroport chiar in noaptea dinaintea sentintei instantei.

    Asa ca, Gigi, “keep calm and go 4 the double” ca sa citez din amicul tau MM! :-)
    • +1 (3 voturi)    
      exact! (Miercuri, 19 martie 2014, 13:49)

      barbu007 [utilizator] i-a raspuns lui Mr.J-H

      asta e ideea: să scape fără pază, să o ia, apoi, chipurile, spre o mânăstire... şi să fie dus!
      iar procurorii atrag atenţia asupra tentativei lui de părăsire a ţării, în 2013, când a fost prins noaptea, la aeroport în drum spre israel - ţară cu care românia nu are tratat de extrădare. băiatul ştie că, la ce urmează, va mai sta vreo 15-20 ani la răcoare. mai e şi recidivist!
    • +1 (1 vot)    
      Nu e recidiva, e concurs. (Miercuri, 19 martie 2014, 15:01)

      Mihai CristianSutru [utilizator] i-a raspuns lui Mr.J-H

      Propun sa nu ne mai dam cu parerea despre domenii de care nu avem habar. Recidivist este cel care savarseste o noua infractiune dupa ce a fost fost condamndat definitiv pentru alta infractiune. In cazul de fata, daca a comis faptele mentionate de tine, este vorba de un concurs de infractiuni si nu de starea de recidiva. De asemenea, tratamentul sanctionator ar fi cel prevazut de vechiul cod penal, atat timp cat toate infractiunile au fost savarsite sub imperiul acelei legi. O zi buna!
  • +3 (3 voturi)    
    curios... (Miercuri, 19 martie 2014, 13:40)

    trelu [utilizator]

    Nu am auzit ca Becali sa fi avut interpelari in Parlamentul Romaniei sau cel european ,despre situatia sistemului medical din Ro. ! Care-i problema ?! Daca sistemul medical din Romania este bun petru milioane de romani, trebuie sa fie suficient si pentru Maria Sa Becali ! : )
  • +1 (1 vot)    
    Sa fie sanatos! (Miercuri, 19 martie 2014, 13:53)

    corvus coraX [utilizator]

    Asta nu-i o stire..
  • 0 (0 voturi)    
    las-o balta Jiji (Miercuri, 19 martie 2014, 14:39)

    Gobelin [utilizator]

    nu cred ca medicii legisti au mentionat ca pentru hernia de disc trebuie sa te operezi imediat.
    cu hernia de disc se poate trai o viata.
    ai trait 20 ani cu ea, n-ai avut nici o problema.
    brusc, cum ai intrat in puscarie, tre' sa te internezi.
    si oricum, problema ta nu vine de acolo, ci de la fitele pe care le ai: fara paza, spital privat, basca plus 3 (TREI !!!) zile la manastire.
    hai ca esti penibil.
  • 0 (0 voturi)    
    pai sa faca (Miercuri, 19 martie 2014, 17:23)

    Manes [utilizator]

    ceva donatii serioase la spitalul penitenciar Jilava si sa-l aduca la nivelul clinicilor private... si isi mai face si pomana cu ocazia asta...ca tot e om credincios si cu frica lui Dumnezeu... razboinicul luminii, intruchiparea lui MIhai Viteazu in cioban...


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by