Europarlamentarul Sebastian Bodu i-a trimis lui Traian Basescu o scrisoare deschisa impotriva gratierii lui Gigi Becali: "N-aveti mila de un om lipsit de demnitate!"

de Alina Neagu     HotNews.ro
Sâmbătă, 15 martie 2014, 21:23 Dosare Anticoruptie


Sebastian Bodu, fost sef al ANAF, in prezent europarlamentar si omul care a dat startul procedurilor penale in Dosarul Transferurilor, i-a trimis o scrisoare deschisa presedintelui Traian Basescu, in care ii cere sa nu-l gratieze pe patronul Stelei pe motiv ca "ar reprezenta un semnal negativ pentru romani", potrivit GSP.ro.

Scrisoarea lui Sebastian Bodu adresata presedintelui Romaniei:


"Domnule Presedinte,

Va scriu aceasta scrisoare deoarece in recentele declaratii publice ati lasat deschisa posibilitatea gratierii lui Gigi Becali, condamnat la inchisoare cu executare (si) pentru fapte de coruptie. Declaratia Dumneavoastra ma obliga, atat ca cetatean, dar si ca om implicat in efortul de consolidare a institutiilor statului de drept, sa va adresez apelul public de a respinge gratierea condamnatului Gigi Becali. Alaturi de multi romani, cred ca o decizie contrara, o premiera in acest mandat al Dumneavoastra, ar reprezenta un semnal negativ atat pentru cei implicati in impunerea legii, cat si pentru acesti romani, care au inceput sa isi castige increderea in Justitia statului lor.

Condamnarea lui Gigi Becali a insemnat un mare pas inainte in procesul de instituire a echilibrului moral si juridic. Ca si in cazurile Nastase ori al transferurilor din fotbal, sentintele definitive au dat speranta multora ca Justitia devine functionala si nepartinitoare inclusiv cu aceia care s-au comportat ca stapani de facto ai tarii si imuni in fata legii, bazandu-se pe notorietate, pe pozitie politica ori pe avere. De aceea o gratiere influentata de campanii pseudoumanitare si manipulatorii, concepute doar ca sa stoarca lacrimi gratuite, ar pune in pericol singurul sprijin pe care il are astazi Justitia: increderea milioanelor de romani care vor sa traiasca intr-o societate morala si dreapta.

Inchei, Domnule Presedinte, cu speranta ca veti tine cont de toate acestea si nu veti da curs cererii de gratiere pe care Gigi Becali o cere cu o mila lipsita de orice demnitate, cerere ce pune atat de evident in lumina deosebirea dintre un baci si un cioban.

Cu stima,
Sebastian Bodu,
Europarlamentar PPE"






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























6301 vizualizari

  • +19 (23 voturi)    
    gratiere Becali (Sâmbătă, 15 martie 2014, 21:45)

    tara [utilizator]

    CE prostie.Presedintele nu-l va gratia niciodata pe Becali.
  • +25 (29 voturi)    
    Excelent (Sâmbătă, 15 martie 2014, 21:52)

    Orpheus [utilizator]

    Bine zis!
  • +26 (30 voturi)    
    toata stima pentru (Sâmbătă, 15 martie 2014, 22:20)

    victor L [utilizator]

    dl Bodu, dar niciodata presedintele nu a "lasat deschisa posibilitatea gratierii lui Gigi Becali".
    Raspunsurile date au fost diplomatice sau ambigue, cum vrei sa le consideri.
    Dar atit in cazul lotului "Transferurilor" cit si a patronului Stelei, presedintele nu a lasat sa se inteleaga ca ar vrea sa-i gratieze.
    A existat o intrebare de la un o ziarista "va ginditi sa il gratiati?" si raspunsul a fost destul de clar prin ironia sa: "gindesc profund" si a zimbit.
    Apoi a precizat ca nu vrea sa-si bata joc de procurori si judecatori, asa ca orice om cu mintea intreaga a inteles ca nu exista cale de gratiere, precizind: nu e nicio femei cu 4 copii acasa.
  • 0 (2 voturi)    
    ceva pe constiinta?!! (Sâmbătă, 15 martie 2014, 23:04)

    evoque [utilizator]

    simte europarlamentarul ppe ca cineva il pipaie pe undeva? sau se simte sfarsitul de mandat si ioc sansa pentru un altul, cred ca o sa avem niscaiva noutati despre activitatile inca parlamentarului.
  • -1 (1 vot)    
    si eu (Duminică, 16 martie 2014, 0:50)

    banateanul. [utilizator]

    la fel am inteles ca raspunsul **gindesc profund** are un subinteles !
  • +4 (6 voturi)    
    Corect (Duminică, 16 martie 2014, 3:27)

    rokoz [utilizator]

    Unde-i lege nu-i tocmeala. Gigi Becali sa plateasca pentru jefuirea statului roman si pentru incalcarea legilor. Pacat ca legea nu prevede si luarea averii acumulate pe baza jafului initial. Cazurile exceptionale pentru gratiere nu sunt facute pentru ca un puscarias ca Becali nu poate suporta puscaria. Nu depinde nimeni de el, familia are suficienti bani sa traiasca si nu sunt lipsiti de nevoie elementare. NOI NU VREM GRATIERI PENTRU OAMENI POLITICI CORUPTI SAU PENTRU OAMENI DE AFACERI CORUPTI. Eu sper ca Becali sa faca puscarie cu executare completa, nu cu eliberare inainte de termen.
  • +3 (5 voturi)    
    Becali (Duminică, 16 martie 2014, 8:06)

    obs. [utilizator]

    La o stana e nevoie si de baci si de cioban, sa nu-i jignim pe niciunul.
  • 0 (2 voturi)    
    pai, (Duminică, 16 martie 2014, 9:49)

    cezy43 [utilizator]

    corect, dar ca o ironie, apropos de justitie,( "au dat speranta multora ca Justitia devine functionala si nepartinitoare inclusiv cu aceia care s-au comportat ca stapani de facto ai tarii si imuni in fata legii, bazandu-se pe notorietate, pe pozitie politica ori pe avere" ) langa articol si comentarii sunt insirate cazurile care demonstreaza ca mai e mult pana departe!!!
  • +5 (7 voturi)    
    Gigi Becali (Duminică, 16 martie 2014, 13:19)

    Motanul Incaltat [utilizator]

    a fost condamnat dupa un proces lung. A comis intentionat niste infractiuni si a fost prins.Nu conteaza cat de "credincios" pretinzi ca esti si cati bani dani "sarmanilor" din ceea ce ai furat, tot infractor ramai. Ar trebui sa taca din gura, sa isi execute pedeapsa cu demnitate si sa se intoarca la averea de miliarde...La urma-urmei, nici macar nu e condamnat pe viata, asa ca nu e chiar asa o tragedie...


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by