Medicul Serban Bradisteanu, achitat de instanta suprema pentru favorizarea lui Adrian Nastase. Decizia nu e definitiva

de R.M.     HotNews.ro
Marţi, 4 martie 2014, 15:22 Dosare Anticoruptie


Serban Bradisteanu
Foto: Agerpres
Medicul Serban Bradisteanu a fost achitat marti de judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru savarsirea infractiunii de favorizarea infractorului, anunta Agerpres. Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu apel.

Serban Bradisteanu, medic sef sectie la Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca Bucuresti, a fost trimis in judecata de procurorii DNA in decembrie 2012, pentru savarsirea infractiunii de favorizare a infractorului, in legatura directa cu infractiunile asimilate celor de coruptie si prevazuta in Legea 78/2000.

Pe data de 20 iunie 2012, Inalta Curte de Casatie si Justitie l-a condamnat pe Adrian Nastase la 2 ani inchisoare in regim de detentie in dosarul 'Trofeul calitatii' si, in aceeasi zi, Tribunalul Bucuresti a emis in cazul lui Nastase mandatul de executare a pedepsei cu inchisoarea, continand mentiunea expresa de incarcerare in penitenciar a fostului premier.

"In conditiile in care Adrian Nastase si-a provocat leziuni prin impuscare, acesta a fost transportat la Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca Bucuresti si, cu aceasta ocazie, inculpatul Bradisteanu, prin atitudinea sa, a incercat zadarnicirea punerii in executare a mandatului de executare a pedepsei privindu-l pe Nastase. Concret, inculpatul Serban Bradisteanu si-a folosit prerogativele sale de medic specialist chirurgie cardio-vasculara si si-a asumat internarea lui Adrian Nastase in cadrul sectiei pe care o conducea, desi diagnosticul medical nu impunea internarea in cadrul acestei sectii, iar primele interventii medicale au fost realizate de catre un alt medic dintr-o alta sectie", sustin procurorii.

Procurorii anticoruptie spun ca, desi nu a facut nicio mentiune cu privire la necesitatea unei interventii chirurgicale cardiovasculare in fisa medicala a lui Adrian Nastase, medicul Bradisteanu si-a arogat fara drept calitatea de a emite opiniile oficiale ale spitalului, a preluat controlul asupra comunicarii publice si a transmis ca Nastase are si alte afectiuni medicale, care, in realitate, erau secundare celor urgente, gestionate deja de un alt medic.

De asemenea, medicul este acuzat ca a evitat sa le comunice oficial reprezentantilor Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti daca Adrian Nastase putea fi incarcerat.

"Toate acestea au avut drept consecinta prelungirea internarii in spital si amanarea momentului transferului la o unitate de detentie, situatie care a impus reprezentantilor Directiei Generale de Politie Municipiului Bucuresti sa faca demersuri legale suplimentare pentru clarificarea indeplinirii conditiilor juridice de transfer. Ca urmare a acestor demersuri, la data de 26 iunie 2012, Tribunalul Bucuresti, ca instanta de executare, a stabilit ca situatia persoanei condamnate Adrian Nastase de a se afla internat la Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca Bucuresti nu impiedica cu nimic punerea in aplicare a mandatului de executare a pedepsei, lucru care s-a realizat in aceeasi zi", este concluzia DNA.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























882 vizualizari

  • -4 (8 voturi)    
    Nu-i nimic (Marţi, 4 martie 2014, 15:30)

    Gustav666 [utilizator]

    Ajunge la recurs la completul de 5 judecatori unde taie si spanzura d-na Stanciu-Basescu
    • +1 (3 voturi)    
      si bine va face (Marţi, 4 martie 2014, 16:00)

      un domn [utilizator] i-a raspuns lui Gustav666

      acest excroc nu a platit pentru aparatele care zac in penitenciare si care ..N sitale au nevoie !!!..acest Bolshevik nu formeaza generatia noua de chirugi,,isi bate joc de rezidenti si specialist..acest cetatean..il vrem la Brutarie !
  • +9 (11 voturi)    
    medicul (Marţi, 4 martie 2014, 15:30)

    victor L [utilizator]

    Bradisteanu, se spune, este un reputat specialist; de acord. Dar a facut o porcarie. Sa plateasca.
    Gica Popescu a fost un fotbalist mare si, se credea, corect. Dar a facut o porcarie si va plati.
    DNA sa faca recurs pentru Bradisteanu.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by