Aviz negativ pentru incuviintarea arestarii preventive a deputatului PSD Vlad Cosma in Comisia Juridica. Votul a fost secret

de R.M.     HotNews.ro
Luni, 17 februarie 2014, 14:28 Dosare Anticoruptie


Vlad Cosma
Foto: Agerpres
Comisia Juridica a Camerei Deputatilor a dat aviz negativ, in urma unui vot secret, pentru incuviintarea arestarii preventive in cazul deputatului PSD Vlad Cosma.

Potrivit agentiei Mediafax, au fost 7 voturi "pentru" arestarea preventiva, 13 voturi "impotriva" si 3 abtineri.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, si-a exprimat regretul pentru acest vot, afirmand ca reprezentantii PNL au fost in minoritate in aceasta Comisiei. Antonescu afirmase anterior ca liberalii vor vota pentru incuviintarea arestarii lui Vlad Cosma.

UPDATE 14:50 Presedintele Camerei Deputatilor, social-democratul Valeriu Zgonea, a afirmat ca, in cazul in care raportul Comisiei Juridice ajunge luni la Biroul Permanent, va fi discutat de deputati in aceasta zi, iar in caz contrar va fi introdus marti pe ordinea de zi.

Ziaristii l-au intrebat cum va vota in plen, dar Zgonea a evitat un raspuns clar si i-a acuzat pe acestia ca incearca sa arunce asupra sa rezultatul votului negativ din Comisia Juridica.

"Voi vota cum am votat intotdeauna si o sa vadeti votul meu. Supozitiile dumneavoastra si faptul ca vreti sa transferati asupra mea ce s-a discutat in Comsiia Juridica e si nedrept, si neregulamentar".

Comisia juridica a Camerei Deputatilor l-a audiat, luni, pe deputatul PSD Vlad Cosma, in cazul caruia Ministerul Justitiei a solicitat incuviintarea arestarii preventive. Raportul Comisiei va fi supus dezbaterii plenului Camerei Deputatilor.

Deputatul PSD Vlad Cosma a avut, joi, o prima lectura a dosarului care a fost transmis Camerei Deputatilor pentru incuviintarea arestarii sale preventive. Cosma a venit la Comisia juridica din Camera Deputatilor insotit de avocatul sau si de deputatul Catalina Stefanescu pentru a studia dosarul pentru care se cere incuviintarea arestarii preventive. La iesirea de la Comisia juridica, deputatul a refuzat sa faca declaratii cu privire la dosar, precizand ca singura sa declaratie va fi cea din plenul Camerei Deputatilor, cand se va supune votului solicitarea DNA.

"Pana luni nu o sa dau nicio informatie, o sa raspund doar in fata Comisiei juridice si o sa-mi citesc declaratia in plen. Alte comentarii nu doresc sa fac, nu pot sa fac, doresc ca ancheta sa se desfasoare in conditii normale", a declarat deputatul.

Cosma a mai adaugat ca va raspunde intrebarilor jurnalistilor luni.

Intrebat ce le va cere colegilor sai la momentul votului, deputatul PSD a raspuns: "Sa se faca dreptate".

Dosarul in care Vlad Cosma si tatal sau, Mircea Cosma - presedintele Consiliului Judetean Prahova, presedintele PSD Prahova si vicepresedinte al PSD la nivel national - sunt pusi sub urmarire penala a fost deschis de DNA Ploiesti in decembrie,
in urma denuntului omului de afaceri Ion Dumitru la adresa lui Razvan Alexe. Atunci, Razvan Alexe, cunoscut drept un apropiat al conducerii PSD Prahova, a si fost arestat preventiv in acest dosar.

Marti, presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, a fost retinut de procurorii DNA Ploiesti pentru luare de mita si abuz in serviciu, iar ulterior, pentru ca avea tensiune foarte mare, a fost dus la Spitalul Judetean de Urgenta din Ploiesti, unde a fost internat in sectia de Cardiologie pana miercuri la pranz, cand a fost dus la instanta suprema. Cosma a fost adus cu ambulanta la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), el avand o perfuzie la o mana si fiind insotit de managerul Serviciului Judetean de Ambulanta Prahova, medicul Daniel Nicolae, care i-a tinut perfuzia.

Miercuri, in jurul orei 15.50, dupa judecarea propunerii de arestare preventiva formulata de DNA, presedintele CJ Prahova a plecat de la instanta suprema dupa ce i-a expirat ordonanta de retinere, dar inainte ca judecatorii sa decida cu privire la cererea de arestare. Cosma a plecat de la ICCJ tot cu perfuzia la mana si tot cu ambulanta, care l-a transportat la Spitalul Judetean din Ploiesti.

Miercuri seara, magistratii instantei supreme au decis ca Mircea Cosma sa fie cercetat in libertate, sub control judiciar, astfel ca acesta a ramas in continuare internat la Spitalul Judetean din Ploiesti. Presedintele Consiliului Judetean Prahova a fost externat, vineri, din spital.

In cazul lui Daniel Adrian Alixandrescu, director executiv al Directiei Patrimoniu din cadrul CJ Prahova, care fusese retinut in acelasi dosar, tot sub acuzatiile de luare de mita si abuz in serviciu, judecatorii instantei supreme au stabilit ca masura preventiva arestul la domiciliu, pana in 13 martie.

Decizia de miercuri in cazul lui Cosma si Alixandrescu nu este definitiva, ea putand fi contestata la instanta suprema.

In dosarul in care a fost retinut Cosma, procurorii DNA au inceput urmarirea penala pentru trafic de influenta si impotriva fiului acestuia, deputatul PSD Vlad Cosma,
iar procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Tiberiu Nitu, a transmis, marti, ministrului Justitiei referatul DNA privindu-l pe Vlad Cosma pentru a cere incuviintarea arestarii preventive a acestuia. Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a sesizat, miercuri, Comisia juridica cu cererea Ministerului Justitiei privind incuviintarea arestarii preventive a lui Vlad Cosma.

Vlad si Mircea Cosma sunt acuzati de procurorii DNA ca ar fi cerut si primit peste 4,4 milioane de lei de la reprezentantii unor societati comerciale, denuntatori in cauza.

"Sumele de bani au fost pretinse in schimbul interventiei la factorii de decizie din cadrul Consiliului Judetean Prahova, pe langa care cei doi aveau influenta, respectiv presedintele CJ Prahova, Cosma Mircea (tatal inculpatului Cosma Vlad Alexandru), astfel incat societatile respective sa obtina de la institutia publica lucrari si servicii curente supraevaluate, de intretinere a drumurilor publice sau a drumurilor judetene pe timp de iarna, dar si decontarea, cu prioritate, a unor lucrari deja efectuate in temeiul unor contracte anterioare. Contractele erau supraevaluate tocmai pentru a se asigura sumele reprezentand comisioanele conform intelegerilor cu cei doi inculpati", sustin procurorii DNA.

Mircea Cosma, in varsta de 68 de ani, se afla la al treilea mandat de presedinte al Consiliului Judetean Prahova. De asemenea, Mircea Cosma este presedinte al PSD Prahova si vicepresedinte al PSD la nivel national.

Fiul lui Mircea Cosma, Vlad Cosma este deputat la primul mandat, ales in colegiul uninominal 8 Prahova.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























8470 vizualizari

  • +54 (54 voturi)    
    Sunt toti "unsi" (Luni, 17 februarie 2014, 14:31)

    dottore [utilizator]

    A furat suficient cat sa cumpere toate comisiile parlamentare.
    De ce se ascund dupa votul secreti?
    • +21 (21 voturi)    
      Va mira??? (Luni, 17 februarie 2014, 14:59)

      AnticoruptieinRomania [utilizator] i-a raspuns lui dottore

      In conditiile in care Rusanu si Daianu castiga la ASF mai mult decat Obama iar Antonescu zis si Cacarau pe drept cuvant tace, la ce sa te mai astepti???
      Au votat cot la cot, PSD si PNL ca sa scape Cosma de puscarie si sa nu se afle ce se intampla la Ploiesti unde se fura ca in codru!
      PSD=PNL= aceeasi mizerie!!!
      • +9 (9 voturi)    
        :))) (Luni, 17 februarie 2014, 15:36)

        Dr.Mythnick [utilizator] i-a raspuns lui AnticoruptieinRomania

        are fata de hot...
        • +8 (8 voturi)    
          Exact. (Luni, 17 februarie 2014, 16:34)

          Hugh [utilizator] i-a raspuns lui Dr.Mythnick

          Asta voiam să scriu și eu! Față de bandit și de șmecher ieftin; deci cu atât mai periculos.
        • +8 (8 voturi)    
          da (Luni, 17 februarie 2014, 16:41)

          federal [utilizator] i-a raspuns lui Dr.Mythnick

          corb la corb nu scoate ochii.
          nu au nici un pic de rușine.se ascund după secretul votului.

          de ce nu se schimba legea ca sa știm și noi cine votează asa ceva?
          știm cine și de ce este acuzat.
          vrem sa știm și cine sunt aleșii din parlament care îl ajuta pe cel care este acuzat.
          sa știm cine îl ajuta sa rămână liber și împiedica justiția să-și facă datoria.


          ce e de făcut?
    • +21 (21 voturi)    
      Comisia aleasa de pretenul Ghita? (Luni, 17 februarie 2014, 15:02)

      pedepsitorul [utilizator] i-a raspuns lui dottore

      Unde exista succesul Mafiei, exista colaborare solida pentru furt administrativ!

      Cel mai cinstit Guvern, cel mai corupt Parlament!
    • +19 (19 voturi)    
      niciodata....... (Luni, 17 februarie 2014, 15:08)

      translativus [utilizator] i-a raspuns lui dottore

      .....furaciunile nu vor fi suficiente iar avizul negativ al gastii este absolut normal pentru ca escrocii se apara intre ei.

      Avizul negativ de astazi este inca un scuipat pe fata prostimii care accepta docila si totodata nedumerita de ce peste ei, ploua in continu cu rahat.

      Treziti-va oameni buni si dati buzna la......supermaket ca a bagat tigai la promotie !
    • +15 (15 voturi)    
      CEA MAI PERICULOASA MAFIE (Luni, 17 februarie 2014, 15:46)

      Bokila [utilizator] i-a raspuns lui dottore

      Mafia din Prahova, Ghita, Cosma, Badescu, a furat atat cat sa-si poata permite cumpararea intregului parlament...din acest moment nu vom mai vedea parlamentar (cel putin pesedist) dupa gratii, nici in fata celor mai zdrobitoare dovezi, cum sunt de altfel in cazul vlad cosma.
    • +6 (6 voturi)    
      inutil (Luni, 17 februarie 2014, 16:57)

      corvus coraX [utilizator] i-a raspuns lui dottore

      Tot incarc sa caut un sinonim pentru banditi, ceva mult mai tare, poate ma ajuta cineva?!
      • +2 (2 voturi)    
        banditi (Luni, 17 februarie 2014, 17:32)

        JG [utilizator] i-a raspuns lui corvus coraX

        pesedisti, pedeseristi, pontaci, zgonei, sârbeni, dragnei, nastasi, etc.
  • +42 (44 voturi)    
    e nasol! (Luni, 17 februarie 2014, 14:31)

    epaminonda [utilizator]

    nu-l mai asculta nimeni pe Crin...
  • +42 (44 voturi)    
    mazeta (Luni, 17 februarie 2014, 14:31)

    hmara [utilizator]

    ce zici?

    Astept comentarriul tau ///, in care sa ne spui cum este cu democratia, penalii, base, cum parlamentul tau iubit nu se pune scut in fata justitiei, etc.
    Hai debiteaza, nu mai sta ascuns. Nu asta ai vrut?
    Aviz si evoqilor, jiji kent si dumitricilor.
    • +14 (14 voturi)    
      Ei nu comenteaza (Luni, 17 februarie 2014, 14:53)

      JestersTear [utilizator] i-a raspuns lui hmara

      De data asta doar dau minusuri.
      :-)
    • +12 (12 voturi)    
      cel mai bine .... (Luni, 17 februarie 2014, 14:53)

      cbogdan [utilizator] i-a raspuns lui hmara

      IGNORA-I !!!!!!!!!.
    • +9 (9 voturi)    
      gand la gand cu...amaraciune (Luni, 17 februarie 2014, 15:46)

      gogu_milogu [utilizator] i-a raspuns lui hmara

      la fiecare nenorocire a acestui guvern ma gandesc ce e in mintea si sufletul celor de tipul mazeta evoque gigi dumitrica codruta etc etc....
  • +48 (48 voturi)    
    Ptiu! (Luni, 17 februarie 2014, 14:33)

    triciupa [utilizator]

    Nenorocitii! Isi apara penalii din rasputeri, obstructioneaza justitia, distrug cu buna stiinta statul de drept. Romania este condusa de un grup infractional organizat, nu mai incape nici un dubiu.
    Cum va place regimul voiculescu?
    • +13 (13 voturi)    
      important e ca "li se da" (Luni, 17 februarie 2014, 15:20)

      zaboo [utilizator] i-a raspuns lui triciupa

      pentru aia care ii voteaza, ei n-au principii, valori si prostii din astea, bre! in fond, furatul e sport national - de la maidan la liga mare!
  • +36 (36 voturi)    
    Asta demonsreaza (Luni, 17 februarie 2014, 14:34)

    mariage [utilizator]

    Cat de mult lupta Antonescu pt democratie in Romania. Bv d-le viitor Presedinte.
  • +38 (40 voturi)    
    Bineinteles (Luni, 17 februarie 2014, 14:34)

    Daniels22026 [utilizator]

    Dar si daca votul ar fi fost public. Deznodamintul ar fi fost acelasi. Iar explicatiile ar fi fost in acelasi registru. Justificarile binecunoscute. Iar electoratul indiferent. Nimic nu conteaza. Sintem blestemati.
  • +38 (38 voturi)    
    Normal (Luni, 17 februarie 2014, 14:36)

    basistu_de_serviciu [utilizator]

    , mafia isi apără mafiotii . Pe ăia mari . Pe ăia mici ii aruncă ca pe măsele si ne spun de cât de corecti sunt ei , că ei nu obstructioneaza justitia . Vezi gigioaca de la Buzău .care a luat si el 3000 de lei spaga . Ăstia cu milioane sunt apărati .
  • +35 (35 voturi)    
    Corb la corb..... (Luni, 17 februarie 2014, 14:37)

    tr0uble [utilizator]

    De ce votati secret "Cinstitilor" ????

    Pentru ca va e frica? Pentru ca toti sunteti in aceeasi mocirla??

    Daca am avea jurnalisti, s-ar prezenta lista membrilor acelei comisii si intrebati fiecare cum s-a ajuns la hotararea ca votul sa fie secret.
  • +42 (42 voturi)    
    Publicati numele... (Luni, 17 februarie 2014, 14:39)

    triciupa [utilizator]

    ... celor din comisia juridica. Vrem sa stim cine sunt cei care saboteaza justitia, care protejeaza penalii, care incurajeaza faradelegea si ruineaza statul de drept. Vrem sa stim cine sunt stalpii regimului voiculescu.
    • +15 (15 voturi)    
      Sunt pe site-ul camerei deputatilor (Luni, 17 februarie 2014, 14:59)

      v_sile [utilizator] i-a raspuns lui triciupa

      Comisia e condusa de Ciucă Liviu-Bogdan PC

      Comisia are structura cam asa:
      USL: 19
      Adica:
      PSD -11
      PNL - 6
      PC -2

      Opozitie + minoritati - 7 (PDL - 2 , UDMR - 1, PPDD - 3, minoritati -1 )

      Au fost 7 voturi pentru arestarea preventiva a deputatului USL. Acum judecati si dumneavoastra care au fost voturile alea.
      • +8 (8 voturi)    
        Parlamentul nostru (Luni, 17 februarie 2014, 15:49)

        ty [utilizator] i-a raspuns lui v_sile

        scutul puscariabililor alesi.
      • +7 (7 voturi)    
        clar... (Luni, 17 februarie 2014, 16:09)

        Lucky1 [utilizator] i-a raspuns lui v_sile

        ...PNL a votat alaturi de gasca, contra arestarii...
      • +5 (5 voturi)    
        care este (Luni, 17 februarie 2014, 17:02)

        vizirul [utilizator] i-a raspuns lui v_sile

        justificarea legala a acestui vot? aici nu se aplica principiul obstructionarii justitiei? de ce trebuie cerut avizul parlamentului pentru anchetarea pentru fapte de coruptie? de ce trebuie sa aiba imunitare un individ parlamentar pentru fapte de coruptie, furt etc? in mod sigur pentru a putea FURA in voie, fara teama de lege!
        • +1 (1 vot)    
          Da egoist mai eşti! (Luni, 17 februarie 2014, 17:57)

          Con_stan_tin [utilizator] i-a raspuns lui vizirul

          Tu nu munceşti în voie fără teamă de lege?
  • +31 (31 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Luni, 17 februarie 2014, 14:48)

    [anonim]

  • +30 (30 voturi)    
    mare atentie (Luni, 17 februarie 2014, 14:48)

    jeanvaljeanro [utilizator]

    la aceasta camorra de la 60 de km de capitala...dragnea din teleorman a devenit prea vizibil de vreo 3 ani, insa acesta familie autentica de mafioti de la prahova e inca necunoscuta publicului larg! acestia sunt de 1000 de ori mai periculosi, adevarata mafie!
  • +15 (15 voturi)    
    Parlamentul se bagă peste Justiție (Luni, 17 februarie 2014, 15:05)

    visio [utilizator]

    Constituția spune despre Parlamement la art. 61:
    ”(1) Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului român şi unica autoritate legiuitoare a ţării.”
    Deci, parlamentul trebuie dizolvat pentru că se amestecă în actul justiției, deci este abuziv.
  • +14 (14 voturi)    
    HAITA (Luni, 17 februarie 2014, 15:08)

    A-lex [utilizator]

    activitate de tip HAITA
  • +14 (14 voturi)    
    clar (Luni, 17 februarie 2014, 15:11)

    zot [utilizator]

    acest vot arata clar ca in parlament coruptii sunt majoritari;
    subliniez ca, de regula, cand este pusa in diuscutie arestarea unui parlamentar aflat la putere votul este negativ
  • +9 (9 voturi)    
    parlament (Luni, 17 februarie 2014, 15:25)

    ctrlm [utilizator]

    Cimitir al tinereții mele
  • +11 (11 voturi)    
    Vot secret (Luni, 17 februarie 2014, 15:41)

    fane_grija [utilizator]

    Nici macar nu au suficienta demnitate sa-si asume votul la vedere, transparent si argumentat.

    Toti niste hoti mana in mana cu hotii cei mai mari din tara asta.

    Prejudicii de sute de milioane de euro raman nerecuperate in timp ce guvernul plagiatorului arunca taxe cu nemiluita in carca contribuabilului.
  • +11 (11 voturi)    
    Derbedei ati ales ,mentalitate de gasca au . (Luni, 17 februarie 2014, 15:53)

    andreesanu [utilizator]

    Daca ati ales hoti ,derbedei ,pungasi ,lichele,maidanezi,mafioti in parlament asta aveti,iar astia au venit la capatuiala si nu la spovedanie or la manastire.
    Spiritul de gasca primeaza si gastile fac jocurile .
    Astea nu-s partide sunt haite de derbedei certati cu legea ,iar legea lor e legea mahalalei ,legea maidanului.
  • +10 (10 voturi)    
    Mi-e grață (Luni, 17 februarie 2014, 16:24)

    newshot [utilizator]

    Pentru un litru de ulei și un kg de orez uite pe cine ați trimis în Parlament...
    Să o zic pe aia...''sunt mândru că m-am născut aici?'' Nu mai bine lasă, îmi este jenă.
    Apropo! vreau să emigrez, are cineva un pont?
    • +6 (6 voturi)    
      60% nu s-au prezentat la vot (Luni, 17 februarie 2014, 16:31)

      fane_grija [utilizator] i-a raspuns lui newshot

      Adica fix aia care ar fi putut face diferenta intre alesii "pe galeti si malai" si restul.

      Responsabilitatea rezultatului la alegeri este si al celor care prefera comoditatea si neimplicarea si stau acasa lasand pe mortii lui Dragnea sa voteze pentru ei.
      • +8 (8 voturi)    
        am votat (Luni, 17 februarie 2014, 16:42)

        newshot [utilizator] i-a raspuns lui fane_grija

        Eu am fost la vot de fiecare data, crede-mă. Nu pot să las pe altul să aleagă în locul meu, chiar dacă nu a ieșit chiar cum am vrut eu.
        Chestia cu emigratul rămâne valabilă...
    • +2 (2 voturi)    
      pont emigrare (Luni, 17 februarie 2014, 17:01)

      ipse [utilizator] i-a raspuns lui newshot

      incearca sa emigrezi in Timbuktu, socul nu va fi prea mare.
      Altfel, risti sa te expui la practici necuoscute si ai putea ajunge la surmenaj, neintegrare, etc.
  • +10 (10 voturi)    
    si la votul in plen (Luni, 17 februarie 2014, 16:28)

    Gobelin [utilizator]

    va fi la fel.
    PSD-ul a facut totdeauna corp comun cu infractorii lor.
    Totdeauna.
  • +7 (7 voturi)    
    PNL-ul se PSD-izeaza (Luni, 17 februarie 2014, 16:43)

    Haskal [utilizator]

    de la o zi la alta. Penibil.
  • +8 (8 voturi)    
    alt cinstit (Luni, 17 februarie 2014, 16:52)

    nede [anonim]

    sa ne aparam "cinstitii" oameni politici si de afaceri, de dictatura basista!
  • +2 (2 voturi)    
    consternata (Luni, 17 februarie 2014, 17:23)

    ggna [utilizator]

    Il vad pe infractorul asta mic din parlament zicand ca tac-su-i batran, nevasta a avortat si pe el l-a oprit in trafic de ziua lui! Iaca ce tupeu pe procurori!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by