Nicusor Constantinescu s-a intors din SUA. Sambata a intrat in vigoare intredictia de a parasi tara

de I.C.     HotNews.ro
Sâmbătă, 1 februarie 2014, 16:37 Dosare Anticoruptie


Nicusor Constantinescu (arhiva)
Foto: Agerpres
Seful Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, s-a intors vineri din SUA, unde plecase in 23 ianuarie, pentru investigatii medicale, de sambata intrand in vigoare interdictia de a parasi tara, impusa de procurorii DNA, care il cerceteaza pentru sase infractiuni de abuz in serviciu, transmite Mediafax.

Presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, s-a intors vineri din Statele Unite ale Americii, a declarat, sambata, pentru agentia de presa citata, avocatul acestuia, Marius Mocanu.

Incepand de sambata, presedintele CJ Constanta are interdictie de a parasi tara, aceasta fiind valabila pana in 13 februarie.

Nicusor Constantinescu a plecat in 23 ianuarie in Statele Unite ale Americii, la Spitalul Stanford din California, pentru investigatii medicale.

Avocatul sau precizase ca in cazul in care va fi necesar ca Nicusor Constantinescu sa ramana internat va depune la procurorul de caz de la DNA o solicitarea de prelungire a perioadei de ridicare a interdictia de a parasi tara, masura fiind deja prelungita cu doua zile fata de termenul initial, de 30 ianuarie, impus de DNA.

"Masura a fost deja prelungita din 30 ianuarie in 1 februarie. Am depus biletele de avion de unde se vede data plecarii si data intoarcerii domnului Constantinescu", afirma avocatul Marius Mocanu.

Presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, a fost ridicat de procurorii anticoruptie, in 15 ianurie, din fata sediului CJ, si dus la audieri la DNA. In momentul in care a fost ridicat de anchetatori, Constantinescu a incercat sa se opuna si a refuzat sa fie urcat in masina anchetatorilor, el reclamand ca se face un abuz intrucat a fost emis mandatul de aducere fara ca el sa fie citat si sa semneze citatia.

Constantinescu a fost audiat la DNA timp de aproximativ o ora si jumatate, iar la iesirea din sediul institutiei a declarat ca va face plangere la Parchet pentru modul in care a fost ridicat, "ca un animal", de catre procurorii DNA, pe care i-a acuzat de abuz si politie politica, el spunand ca este "jignitor" ce s-a intamplat.

Potrivit DNA, procurorii anticoruptie au inceput urmarirea penala fata de Constantinescu, pentru sase infractiuni de abuz in serviciu contra intereselor publice, daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul avantaje patrimoniale sau nepatrimoniale, cu consecinte deosebit de grave.

Din Rezolutia de incepere a urmaririi penale intocmita de procurori a rezultat ca "exista date si indicii temeinice potrivit carora Nicusor Daniel Constantinescu si-a indeplinit in mod defectuos atributiile de serviciu care decurgeau din calitatea de presedinte al Consiliului Judetean Constanta in sensul ca a dispus efectuarea unor plati nelegale in valoare totala de 23.105.903,62 lei (peste 5 milioane euro)", potrivit DNA.

Procurorii DNA - Serviciul teritorial Constanta au anuntat, in 15 ianuarie, ca Nicusor Constantinescu are interdictia de a parasi tara pe o perioada de 30 de zile.

O zi mai tarziu, Nicusor Constantinescu a depus o solicitare la DNA Constanta pentru intreruperea interdictiei de a parasi tara pentru 30 de zile, cerere acceptata de procurorii anticoruptie, care au decis ca acesta poate parasi tara pana in 30 ianuarie, respectiv pentru o perioada de 15 zile. Potrivit reprezentantilor DNA Constanta, Nicusor Constantinescu a primit acest drept deoarece a prezentat documente din care a reiesit ca sufera de o afectiune severa si este necesar sa mearga la tratament la o clinica din strainatate. Ulterior, masura de intrerupere a interdictiei de a parasi tara a fost prelungita cu doua zile fata de termenul initial.

Tot in 16 ianurie, Nicusor Constantinescu a solicitat Judecatoriei Constanta ridicarea interdictiei de a parasi tara pentru toata perioada de 30 de zile, pe motiv ca sufera de "o boala grava" si trebuie sa mearga la tratament in SUA, unde si-a facut programari la mai multe institute, el obtinand deja viza de la ambasada. In 17 ianuarie, solicitarea de ridicare a interdictiei de a parasi tara formulata de Nicusor Constantinescu a fost respinsa de Judecatoria Constanta, fara a mai exista o alta cale de atac.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1553 vizualizari

  • +5 (5 voturi)    
    Dati-i pe repede inainte (Sâmbătă, 1 februarie 2014, 16:48)

    UnOarecare [utilizator]

    ...si poate mai va uitati si la restul gastii ca au inabusit economia judetului
  • +1 (1 vot)    
    bine ca s a tratat omul (Sâmbătă, 1 februarie 2014, 16:56)

    lucadd [utilizator]

    Asa nu o sa mai faca sincope sau te mai miri ce cand o sa auda ce pedeapsa il asteapta
  • +1 (1 vot)    
    De ce in SUA, medicul PSD Bradisteanu nu e bun? (Sâmbătă, 1 februarie 2014, 17:57)

    Gryphus [utilizator]

    astia de la PSD se trateaza vreodata in Romania?
    il au pe Bradisteanu, cel mai mare chirurg din istoria omenirii si ei se duc prin alte tari....e penibil
  • +1 (1 vot)    
    boala grava - oare i-a trecut? (Sâmbătă, 1 februarie 2014, 18:27)

    hot news [utilizator]

    Faptul ca s-a intors in tara este dovada CERTITUDINII ca nu v-a pati nimic, probabil ca tovul Ilici personal i-a garantat ca primeste NUO, saum in cel mai rau caz, prezinta certificatul medical din SUA drept dovada ca "nu suporta detentia"!
  • +1 (1 vot)    
    aia de la standforth (Sâmbătă, 1 februarie 2014, 18:54)

    nash pandelica [utilizator]

    sunt mai fraieri ca bradisteanu.
    nu iau plicul.
    spera sa'l interneze si sa'l opereze pe ..picior deschis.
    aia nici diplome nu dau la romani. :)
  • +1 (1 vot)    
    ar fi fost de preferat (Sâmbătă, 1 februarie 2014, 19:54)

    victor L [utilizator]

    sa il trateze Justitia americana, nu medicina :P
  • 0 (0 voturi)    
    tratament capitalist ? (Duminică, 2 februarie 2014, 9:31)

    liviusmaximus [utilizator]

    Ti se potrivea mai bine un tratament in rusia sau china. Oricum, sper ca esti bine, sanatos. Mi-ar parea rau sa patesti ceva la proces...


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by