Fostii judecatori Diaconescu si Anghel, condamnati definitiv la patru ani si sase luni inchisoare

de I.B.     HotNews.ro
Joi, 30 ianuarie 2014, 23:47 Dosare Anticoruptie


Fostii judecatori de la Tribunalul Dolj Bogdan Diaconescu si Laurentiu Anghel au fost condamnati definitv, joi, de instanta suprema, la patru ani si sase luni de inchisoare, pentru fapte de coruptie, potrivit Mediafax.

Diaconescu si Anghel, cel dintai judecat dupa ce a primit mita 15.000 de euro, iar celalalt pentru ca a intermediat actiunea, au fost condamnati, in septembrie 2012, de Curtea de Apel Cluj, la patru ani si jumatate, respectiv patru ani de inchisoare, alaturi de ei fiind condamnati si doi avocati.

In acelasi dosar, avocatii Ion Militaru si Octavian Ciuca au primit pedepse de cate un an si jumatate, respectiv un an de inchisoare, pentru trafic de influenta.

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a hotarat joi ca Diaconescu sa ramana cu pedeapsa cu inchisoarea de patru ani si sase luni, iar pedeapsa primita de Anghel a fost majorata, ajungand tot la patru ani si sase luni.

Totodata, pedeapsa lui Octavian Ciuca s-a dublat, ajungand la doi ani de inchisoare, iar la sentinta Ion Militaru s-a mai adaugat de asemenea un an, ajungand la doi ani.

In afara pedepselor cu inchisoarea, ICCJ a mai decis confiscarea sumelor de 15.000 de lei de la Diaconescu si de 6.000 de lei de la Militaru, in favoarea statului.

Potrivit rechizitoriului, in 5 mai 2010 Marius Bogdan Diaconescu, in calitate de judecator la Tribunalul Dolj - Sectia penala, a primit de la trei denuntatori, prin intermediari, suma de 15.000 euro pentru ca, in schimb, sa dispuna judecarea acestora in stare de libertate si sa le aplice pedepse mai blande. Cei trei denuntatori erau judecati in stare de arest preventiv pentru infractiunea de inselaciune cu consecinte deosebit de grave intr-un dosar penal aflat in lucru la judecatorul Marius Bogdan Diaconescu.

Astfel, banii au fost primiti prin intermediul colegului sau, Laurentiu Traian Anghel, judecator la aceeasi instanta, in baza unei intelegeri anterioare, dupa ce a modificat sentinta penala pronuntata in aceeasi zi, reducand pedeapsa aplicata denuntatorilor de la cinci la patru ani inchisoare.

Suma de 15.000 euro reprezinta o parte din totalul de 45.000 euro pretinsi si primiti de la denuntatori de avocatul Militaru Ion pentru a-i remite judecatorului Marius Bogdan Diaconescu, prin intermediul iavocatului Ciuca Octavian Tiberius si judecatorului Anghel Laurentiu Traian. In acest circuit, Militaru Ion a oprit pentru sine 13.000 euro, Ciuca Octavian Tiberius - 12.000 euro iar Anghel Laurentiu Traian - 5.000 euro.

Pentru ca instanta sa dispuna confiscarea sumelor de bani pretinse si primite cu titlu de mita, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra bunurilor mobile apartinand celor patru inculpati.

In 5 mai 2010, respectiv 6 mai 2010, in conformitate cu prevederile art. 95 alin. 1 din Legea 303/2004 privind Statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, Sectia pentru Judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a incuviintat retinerea si arestarea judecatorilor Anghel Laurentiu Traian si Diaconescu Marius Bogdan.

In 6 mai 2010, Curtea de Apel Craiova a dispus arestarea preventiva a inculpatilor Anghel Laurentiu Traian, Ciuca Octavian Tiberius si Militaru Ion, iar in 8 iunie 2010 Curtea de Apel Craiova a dispus arestarea preventiva a lui Marius Bogdan Diaconescu. In 4 ianuarie 2011, ei au fost eliberati conditionat.







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1772 vizualizari

  • +3 (3 voturi)    
    Ce zi frumoasa a fost astazi !!! (Vineri, 31 ianuarie 2014, 0:38)

    brabus [utilizator]

    E un inceput promitator de an :))
  • +2 (2 voturi)    
    onoare între hoți (Vineri, 31 ianuarie 2014, 0:43)

    Cristean [utilizator]

    sau pentru cine mai crede în ea. traseul mitei este de cascadorii râsului.
  • +1 (1 vot)    
    Aca nu ar fi scursuri din astea (Vineri, 31 ianuarie 2014, 5:14)

    UnOarecare [utilizator]

    nici politicieni nu ar avea curaj sa fure atat


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by