Omul de afaceri Ilie Carabulea, Marian Mirzac si Radu Mustatea au fost retinuti pentru 24 de ore de procurorii DNA, in dosarul Carpatica-ASF

de R.M.     HotNews.ro
Marţi, 28 ianuarie 2014, 23:27 Dosare Anticoruptie


Ilie Carabulea
Foto: Agerpres
Omul de afaceri sibian Ilie Carabulea, care controleaza Carpatica Asigurari, a fost retinut marti seara, pentru 24 de ore, de procurorii DNA, alaturi de Marian Mirzac, membru al ASF si fost director al Carpatica Asigurari, si de Radu Mustatea, urmand a fi prezentati la Tribunalul Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile.

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie efectueaza cercetari penale fata de Ilie Carabulea, proprietar al firmelor S.C. ATLASSIB S.R.L. si S.C. TRANSCAR S.R.L. (societati prin intermediul carora detine si controleaza in mod indirect societatea de asigurari S.C. CARPATICA ASIG S.A.), acuzat de infractiunile de asociere in vederea savarsirii de infractiuni, cumparare de influenta, in forma continuata, dare de mita, in forma continuata, folosirea in orice mod de informatii ce nu sunt destinate publicitatii in scopul obtinerii pentru sine de foloase necuvenite, in forma continuata, instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata si instigare la uz de fals.

Care sunt acuzatiile procurorilor, potrivit rezolutiei de incepere a urmaririi penale (comunicat DNA):


In intervalul mai - iunie 2013, Ilie Carabulea, Marian Mirzac si Radu Mustatea, impreuna cu alte persoane au constituit o asociere in vederea savarsirii de infractiuni.

Prin initierea, respectiv, constituirea acestui grup infractional, Carabulea Ilie si Mirzac Marian au reusit, in mod fraudulos, in perioada mai - decembrie 2013, sa tergiverseze si sa influenteze rezultatele unor controale dispuse de Autoritatea de Supraveghere Financiara (A.S.F) fata de societatea de asigurari detinuta si controlata indirect de Carabulea Ilie, astfel incat sa nu reiasa deficiente grave. In acest scop, cei doi au recurs la cointeresarea financiara a mai multor functionari din cadrul A.S.F. Un alt obiectiv urmarit a fost acela de a mentine societatea, in mod fraudulos, pe o pozitie convenabila in topul reclamatiilor privind activitatea acesteia pe anul 2013 si, implicit, cresterea artificiala a gradului de incredere in raport cu potentialii clienti.

  • Ilie Carabulea l-a promovat, sustinut si cointeresat financiar, in mod constant pe fostul director Mirzac Marian (care a ocupat aceasta functie in intervalul 16.05.2012 ¬ 23.04.2013), pentru a fi ales in conducerea A.S.F. Din pozitia de membru neexecutiv in cadrul conducerii A.S.F., ocupata cu incepere din data de 24 aprilie 2013, Mirzac Marian a facut demersuri pentru a asigura protectia societatii de asigurari detinute in mod indirect de Carabulea Ilie si pentru a evita suspendarea autorizatiei de functionare de pe piata asigurarilor din Romania, pana la remedierea deficientelor.
  • Finantatorul gruparii infractionale constituite, Ilie Carabulea, l-a desemnat ca intermediar in relatia cu Mirzac Marian, pe Mustatea Radu care avea rolul de a comunica rezultatele demersurilor infractionale ale lui Mirzac Marian, precum si informatii confidentiale obtinute de la acesta din urma.
  • Gruparea infractionala susmentionata a fost sprijinita de Ovidiu Ioan Cezar Giurgea si un alt functionar cu atributii de conducere si executie in cadrul A.S.F.
  • Concret, in schimbul protectiei oferite societatii de asigurare la care avea interese, Carabulea Ilie a dispus, in luna mai 2013, ca un autoturism marca Audi A8 avand valoarea de catalog de 81.370 euro sa ii fie vandut la un pret subevaluat lui Mirzac Marian, sub disimularea unei tranzactii de vanzare-cumparare intre acesta si societatea de asigurari, iar in luna august 2013, i-a remis lui Mirzac Marian suma de 8.937,5 euro (39.141 lei), remitere justificata de invocarea unor clauze contractuale inexistente, prin hotarari ale Consiliului de Administratie al societatii de asigurare.
  • In schimbul acestor foloase, Mirzac Marian, avand calitate de membru al Consiliului de conducere al A.S.F. si atributii in sensul supravegherii si controlului legalitatii functionarii societatilor de asigurari, a reusit sa influenteze concluziile a doua controale dispuse de autoritatea susmentionata, sa coopteze diversi functionari cu functii de conducere si executie din cadrul A.S.F. in grupul infractional constituit si sa divulge informatii care nu erau destinate publicitatii in scopul favorizarii societatii de asigurari.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























4256 vizualizari

  • +7 (11 voturi)    
    Prieten bun este dl. Carabulea (Marţi, 28 ianuarie 2014, 23:46)

    Un cititor [utilizator]

    Cu dl. Iohannis.
    • +8 (8 voturi)    
      da..... (Miercuri, 29 ianuarie 2014, 6:51)

      translativus [utilizator] i-a raspuns lui Un cititor

      ....asteptam cu mare interes cloaca politicienilor din spatele acestor oameni "de afaceri" !
      Sunt convins ca vor aparea multe surprize.
    • -4 (4 voturi)    
      ... (Miercuri, 29 ianuarie 2014, 7:48)

      vitan.sandu [utilizator] i-a raspuns lui Un cititor

      Cititorule, asa ziceau si bolsevicii, prietenii si rudele chiaburilor trebuie exterminati.
      • +7 (7 voturi)    
        Problema e ca .. (Miercuri, 29 ianuarie 2014, 9:04)

        Alius [utilizator] i-a raspuns lui vitan.sandu

        ... bolsevicii sunt cei care au acaparat toata tara, sunt cei care fura si cei care se dau mari "oameni de afaceri", cand toate afecerile lor sunt cu statul.
  • +5 (5 voturi)    
    Off off (Miercuri, 29 ianuarie 2014, 10:12)

    corvus coraX [utilizator]

    Iara ne luati cu "oameni de afaceri"! Oamenii de afaceri gen Carabulea, Vantu, Patriciu, Vociulescu, Fenechiu...Astia sunt intr-adevar reprezentativi pentru asa zisul capitalism romanesc. O facatura cu banditi in prim plan
  • +5 (5 voturi)    
    grupare infractionala (Miercuri, 29 ianuarie 2014, 10:25)

    FPop2013 [utilizator]

    Din gruparea infractionala uslinoasa face parte si chitoaica.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by