Senatorul PNL Teodor Atanasiu, scos de sub urmarire penala in dosarul referendumului

de V.M.     HotNews.ro
Luni, 20 ianuarie 2014, 19:47 Dosare Anticoruptie


Teodor Atanasiu
Foto: AGERPRES
Senatorul liberal Teodor Atanasiu, liderul PNL Alba, invinuit intr-un dosar privind referendumul din 2012 pentru demiterea presedintelui Traian Basescu, a fost scos de sub urmarire penala de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Cluj, informeaza Agerpres.

DNA a dispus, de asemenea, neinceperea urmaririi penale fata de un alt lider liberal din Alba, Florin Roman, vicepresedinte al Consiliului Judetean si presedinte al PNL Alba Iulia, care a declarat, luni, ca a aflat doar acum ca a fost cercetat in acest dosar, dupa ce a primit prin posta ordonanta. El a sustinut ca nu a fost niciodata citat pentru declaratii in fata procurorilor.

Potrivit unei ordonante a DNA, senatorul Teodor Atanasiu, deputat in 2012, a fost scos de sub urmarirea penala pentru savarsirea infractiunilor de folosire a influentei in scopul obtinerii unor foloase de natura electorala partidului politic din care face parte, promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri sau alte foloase in scopul de a determina alegatorul sa voteze in cadrul referendumului si asociere in vederea savarsirii de infractiuni.

Atanasiu a fost audiat in august 2012 la sediul DNA Cluj intr-un dosar privind referendumul din 29 iulie pentru demiterea presedintelui Traian Basescu. Acesta a spus atunci ca a fost audiat ca invinuit, in calitate de presedinte al organizatiei judetene Alba a PNL, si ca procurorii l-au intrebat ceva legat de "cumparare de voturi sau cumparare de influenta, ca sa mearga lumea la vot".

"Am inteles ca, pe toata Transilvania, noi, liberalii, am facut o lovitura de stat sa ducem lumea de vot, (...) ca am folosit bani sau alte mijloace (...) ceva autoturisme sau autocare sau nu stiu ce sa ducem lumea la vot si asta a influentat in mod nefast caderea lui Traian Basescu si viitorul Romaniei. (...) Acuzatia este ca am folosit mijloace banesti si autoturisme sau automobile de diverse dimensiuni pentru a duce oameni la vot si a influenta rezultatul referendumului", a declarat, la vremea respectiva, Atanasiu.

Liberalul a spus atunci ca nu cunoaste nimic despre aceste invinuiri si ca nu si le insuseste.

In august 2012, procurorii anticoruptie din Cluj au inceput urmarirea penala fata de deputatul Teodor Atanasiu, presedinte al organizatiei judetene PNL Alba si fost ministru al Apararii, precum si fata de Dumitru Samson, fiul vitreg al ministrului Apararii de atunci, Corneliu Dobritoiu, cei doi fiind acuzati de trafic de influenta, infractiunea de promisiune, oferire sau dare de bani, bunuri sau alte foloase in scopul de a determina alegatorul sa voteze in cadrul referendumului din 29 iulie si de asociere pentru savarsirea de infractiuni.

In decembrie 2012, procurorii sectiei de urmarie penala din cadrul Parchetului General au dispus trimiterea in judecata a lui Dumitru Samson, acuzat de dare de mita in dosarul "fraude la referndum". Au mai fost trimisi in judecata in acelasi dosar alti 16 inculpati.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1629 vizualizari

  • +7 (9 voturi)    
    .... (Luni, 20 ianuarie 2014, 19:52)

    vasile_r [utilizator]

    si acum vine iute primul plagiator al tarii si striga ca basescu e de vina...
  • +5 (5 voturi)    
    ciuma rosii (Luni, 20 ianuarie 2014, 20:07)

    ggna [utilizator]

    ocupa tot.
  • +7 (9 voturi)    
    A fost scapat (Luni, 20 ianuarie 2014, 20:24)

    Kepler [utilizator]

    ca printre urechile acului, nu pare un om cinstit.
    • +2 (2 voturi)    
      O poza (Luni, 20 ianuarie 2014, 23:19)

      CatalinBanu [utilizator] i-a raspuns lui Kepler

      Te rog sa ne trimiti o poza cu tine ca sa spunem si noi daca pari om cinstit.

      Are o fata enervanta, dar asta nu inseamna nimic. De asta spun ca scoala noastra formeaza idioti, vad comentarii ca alte tale zilnic
      • -1 (1 vot)    
        Are si un pic de (Marţi, 21 ianuarie 2014, 1:35)

        Kepler [utilizator] i-a raspuns lui CatalinBanu

        burta si cu toate astea l-au trecut printre urechile ... acului.
  • +5 (5 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Luni, 20 ianuarie 2014, 20:45)

    [anonim]

  • +1 (3 voturi)    
    așa cum a cumpărat voturile, așa și-a cumpărat (Luni, 20 ianuarie 2014, 23:25)

    visio [utilizator]

    libertatea: ” îți torni complicii, te scutim de pușcărie”...usl se duce la vale, deci nu are motive să spere....
  • +1 (1 vot)    
    Cand justitia ii scoate de sub urmarire penala (Marţi, 21 ianuarie 2014, 12:18)

    dbdb [utilizator]

    pe USListi, sar basistii si spun ca justitia a fost cumparata sau s-a intamplat ceva cu ea, ca omu' a fost scapat cumva. Nu e atunci ceva ciudat cu justitia asta de care spune lumea ca raspunde la comanda politica, ori asa si ori asa?


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by