UPDATE Nicusor Constantinescu cere in instanta ridicarea interdictiei de a parasi tara, pentru a putea merge sa se trateze in SUA

de I.R.     HotNews.ro
Joi, 16 ianuarie 2014, 11:49 Dosare Anticoruptie


Nicusor Constantinescu, ridicat de procurori
Foto: Captura Youtube.com
Presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, a depus, joi, o solicitare in instanta pentru ridicarea interdictiei de a parasi tara, aceasta urmand sa fie judecata vineri dimineata, informeaza Mediafax. El a primit in cursul zilei de joi din partea DNA Constanta permisiuea de a parasi tara, dupa ce a prezentat documente din care reiese ca sufera de o afectiune medicala grava, fiind necesar sa mearga la tratament in SUA.

Purtatorul de cuvant al Judecatoriei Constanta, judecatorul Victor Vaduva, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX ca in cursul acestei zile a fost inregistrata pe rolul instantei solicitarea lui Nicusor Constantinescu de ridicare a interdictiei de a parasi tara, fiind acordat termen de judecata pentru vineri, 17 ianuarie.

Presedintele Consiliului Judetean Constanta declara, miercuri seara, la un post local de televiziune, ca va ataca in instanta interdictia de a parasi tara, deoarece sufera de "o boala grava" si trebuie sa mearga la tratament in SUA, unde si-a facut programari la mai multe institute, el obtinand deja viza de la ambasada.

Conform unor apropiati ai presedintelui CJ Constanta, Constantinescu urma sa plece la sfarsitul acestei saptamani in SUA pentru a-si trata problemele de sanatate.

De asemenea, Nicusor Constantinescu a depus, joi dimineata, o solicitare la DNA Constanta pentru intreruperea interdictiei de a parasi tara pentru 30 de zile, cerere acceptata de procurorii anticoruptie, care au ddecis ca acesta poate parasi tara pana in 30 ianuarie.

Potrivit reprezentantilor DNA Constanta, Nicusor Constantinescu a primit acest drept deoarece a prezentat documente din care a reiesit ca sufera de o afectiune severa si este necesar sa mearga la tratament la o clinica din strainatate.

Presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, a fost ridicat de procurorii anticoruptie, miercuri, din fata sediului CJ, si dus la audieri la DNA. In momentul in care a fost ridicat de anchetatori, Constantinescu a incercat sa se opuna si a refuzat sa fie urcat in masina anchetatorilor, el reclamand ca se face un abuz intrucat a fost emis mandatul de aducere fara ca el sa fie citat si sa semneze citatia.

Constantinescu a fost audiat la DNA timp de aproximativ o ora si jumatate, iar la iesirea din sediul institutiei a declarat ca va face plangere la Parchet pentru modul in care a fost ridicat, "ca un animal", de catre procurorii DNA, pe care i-a acuzat de abuz si politie politica, el spunand ca este "jignitor" ce s-a intamplat.

"Am fost ridicat intr-o maniera politieneasca, militieneasca, cu luare, cu prindere, suprindere, a unui ales local care nici nu stie acuzatiile. Este un mare abuz, o mare gravitate pentru Romania si ne mai miram apoi de ce ne merge rau", a spus Constantinescu.

Miercuri, dupa ce procurorii DNA l-au ridicat pe Nicusor Constantinescu pentru a-l duce la audieri, CJ Constanta a transmis un comunicat de presa in care se preciza ca institutia "condamna cu tarie actiunea vadit abuziva si inumana efectuata in cursul zilei de 15.01.2014 de catre mai multe persoane neidentificate asupra presedintelui Consiliului Judetean, domnul Nicusor Constantinescu".

In document se mentioneaza ca presedintele CJ cere Parlamentului desfiintarea prin lege a Directiei Nationale Anticoruptie, "un aparat odios de politie politica aflat la indemana lui Traian Basescu si care s-a plasat prin actiunile sale deasupra justitiei romane si a statului de drept".

Procurorii DNA - Serviciul teritorial Constanta au anuntat, miercuri, ca Nicusor Constantinescu are interdictia de a parasi tara pe o perioada de 30 de zile.

Intr-un comunicat de presa, DNA preciza ca procurorii anticoruptie au inceput urmarirea penala fata de Constantinescu, pentru sase infractiuni de abuz in serviciu contra intereselor publice, daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul avantaje patrimoniale sau nepatrimoniale, cu consecinte deosebit de grave.

Din Rezolutia de incepere a urmaririi penale intocmita de procurori a rezultat ca "exista date si indicii temeinice potrivit carora Nicusor Daniel Constantinescu si-a indeplinit in mod defectuos atributiile de serviciu care decurgeau din calitatea de presedinte al Consiliului Judetean Constanta in sensul ca a dispus efectuarea unor plati nelegale in valoare totala de 23.105.903,62 lei (peste 5 milioane euro)", potrivit DNA.

Joi, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a decis sa sesizeze Inspectia Judiciara in cazul afirmatiilor facute de presedintele CJ Constanta, Nicusor Constantinescu, cu privire la Directia Nationala Anticoruptie, pe care a numit-o "politie politica", sustinand ca ar trebui desfiintata.

Nicusor Constantinescu se afla la cel de-al treilea mandat de presedinte al Consiliului Judetean Constanta, castigand alegerile din iunie 2012 cu peste 60 la suta din voturi. De asemenea, el este prim-vicepresedinte al organizatiei judetene Constanta a PSD, al carei presedinte este Radu Mazare.

Constantinescu, in varsta de 47 de ani, a intrat in politica in 2000, cand a candidat pentru functia de consilier local, fiind in echipa cu Radu Mazare, care avea sa castige Primaria.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























6825 vizualizari

  • +16 (18 voturi)    
    nicusoare..., (Joi, 16 ianuarie 2014, 11:54)

    alex34 [utilizator]

    vezi ba ca ai gresit destinatia, trebuia in rusia sa ajungi, pai ce-ai facut, fugi fix in gura lupului..., sfat: vezi ca acolo nu merge cu "ia bai mana de pe mine ca imi chem avocatii" s-ar putea sa-ti trebuiasca si dantura facuta dupaia...
    • +8 (8 voturi)    
      De ce nu in Rusia? (Joi, 16 ianuarie 2014, 13:27)

      Trojan.H [utilizator] i-a raspuns lui alex34

      Facem scola in Occident, shopping si turism in Occident, tratamente si operatii chirurgicale in Occident, dar vrem in Eurasia.
      Hmm, ceva imi scapa.
    • +5 (5 voturi)    
      Fugi sobolane! (Joi, 16 ianuarie 2014, 13:41)

      Cil [utilizator] i-a raspuns lui alex34

      Asa sobolane fugi ca pune mana justitia pe toti.
      Si ne mai miram de ce incearca USL sa puna mana pe justitie.
  • +12 (14 voturi)    
    Este OK, dar... (Joi, 16 ianuarie 2014, 11:55)

    Sani [utilizator]

    ...sa nu se urce in avionul de Moscova sau Beijing.
  • +8 (10 voturi)    
    dap (Joi, 16 ianuarie 2014, 12:01)

    levelboy [utilizator]

    ce coincidenta..
  • +20 (22 voturi)    
    nu a gasit un veterinar (Joi, 16 ianuarie 2014, 12:06)

    __alex__ [utilizator]

    competent in tara?
  • +13 (15 voturi)    
    Bolile astea... (Joi, 16 ianuarie 2014, 12:17)

    Motanul Incaltat [utilizator]

    Nu e ciudat cum se imbolnavesc baronii exact cand sunt arestati? O fi vreo epidemie? Mi-e scarba de doctorii care dau aceste recomandari pentru tratamente fictive la bai in SUA!
  • +11 (13 voturi)    
    Genial! (Joi, 16 ianuarie 2014, 12:31)

    Berzelius [utilizator]

    Astia-si bat joc de noi, pe fata!
  • +6 (8 voturi)    
    al naibii patzanie (Joi, 16 ianuarie 2014, 12:32)

    wtf [utilizator]

    amaratul asta a avut un atac de claustrofobie pe bancheta din spate a politiei. Tocmai acum? Cand il asteapta mititica? Vai de el, saracul. Sper sa se intoarca cu bine sin SUA. Acolo sunt buni specialisti. Sa vina sanatos tun ca su nu se lase cu sechele sezutul la parnaie. Acolo spatiile sunt mici rau de tot. Sper sa nu mai abia atacuri de astea de claustrofobie repetate alaturi de Nastase.
  • +3 (5 voturi)    
    al naibii patzanie (Joi, 16 ianuarie 2014, 12:32)

    wtf [utilizator]

    amaratul asta a avut un atac de claustrofobie pe bancheta din spate a politiei. Tocmai acum? Cand il asteapta mititica? Vai de el, saracul. Sper sa se intoarca cu bine sin SUA. Acolo sunt buni specialisti. Sa vina sanatos tun ca su nu se lase cu sechele sezutul la parnaie. Acolo spatiile sunt mici rau de tot. Sper sa nu mai abia atacuri de astea de claustrofobie repetate alaturi de Nastase.
  • +6 (8 voturi)    
    mda sigur (Joi, 16 ianuarie 2014, 12:40)

    amanda13 [utilizator]

    E sigur ca vrea sa vina aici unde coruptia si nesimtirea chiar se trateaza eficient?
  • +8 (10 voturi)    
    Sper (Joi, 16 ianuarie 2014, 12:40)

    Mirobo [utilizator]

    ca avem un pact de extradare semnat cu SUA.
    Ca acolo se va ajunge.
    • +3 (3 voturi)    
      De fapt, acolo te gasesc mai repede decat in Ro! (Joi, 16 ianuarie 2014, 13:53)

      pedepsitorul [utilizator] i-a raspuns lui Mirobo

      Eu cred ca o sa ne zica ca e in covalescenta vreo 35 de ani...

      Dar, daca liderul acesta mafiot fuge, va dati seama ce curaj or sa aibe papusile administrative sa semneze acte pentru viitoarele combinatii mafiote PSD!

      Oricum, daca asta nu vine in timp util, la alegeri Locale, Pastaie o buseste rau!
  • +3 (5 voturi)    
    Concluzia (Joi, 16 ianuarie 2014, 13:06)

    LegatusAugusti [utilizator]

    Dl. Nicusor a fost bruscat de catre "organe" la "umflare" ? Au aparut multiple leziuni (fizico-psihice ) imposibil de tratat intr-un stat european, nemembru Schengen ?
    E grav !

    Nicusor si pisicuta
    ===============
    -versuri pentru unii adulti-sefi -

    Intr-o zi de dimineata (15.01.2014 e.n.)
    Mama (DNA) a plecat la piata
    Si i-a spus lui NICUSOR
    -Dragul mamei puisor
    -Eu ma duc, tu FII CUMINTE
    -Ce ti-oi spune SA TII MINTE
    ........................................................
    • +5 (5 voturi)    
      Aseara la NeptunTV a facut o depresie! (Joi, 16 ianuarie 2014, 14:07)

      pedepsitorul [utilizator] i-a raspuns lui LegatusAugusti

      Depresia a parut dupa ce si-a linistit dusmanii si votacii precum ca Puterea lui a ramas nestirbita de catre minciunile DNA-ului !

      Iar pentru a se reface are nevoie de un concediu la pacanele in Los Angeles!
  • +5 (5 voturi)    
    Tot mai bine il trata DNA ! (Joi, 16 ianuarie 2014, 13:26)

    gica43 [utilizator]

    Nu stiam ca si porcii sufera de afectiuni grave,in afara de cea de dinainte de Craciun.Daca il si auzi si afli si cu ce se ocupa,incepe sa-ti para rau ca ai jignit porcii comparandu-i cu el
  • +5 (5 voturi)    
    bolile lui se numesc (Joi, 16 ianuarie 2014, 13:41)

    clarice [utilizator]

    Lacomie,nesimtire,hotie

  • +2 (2 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Joi, 16 ianuarie 2014, 13:53)

    [anonim]

  • +2 (2 voturi)    
    de ce nu se trateaza la SOTRM Eforie sud? (Joi, 16 ianuarie 2014, 14:30)

    IancuJianu [utilizator]

    ca doar porcimea sa vrea sa-l desfiinteze.
  • +1 (1 vot)    
    nuland (Joi, 16 ianuarie 2014, 16:33)

    liviusmaximus [utilizator]

    o sa-ti faca aia in state o perfuzie ...:) mai bine du-te in madagascar sau brazilia. aia nici nu asomeaza.
  • +3 (3 voturi)    
    Seniorul Nicusor! (Joi, 16 ianuarie 2014, 18:37)

    hotnewsfil [utilizator]

    Nicusor Constantinescu, seniorul din fruntea Constantei! //
    Asect patimas al paharului, fiinta neevoluata, dominat exclusiv de instinct, care nu se lasa domesticit, o scroafa urcata in copac- de milogii pe care i-a cumparat cu un pumnt de linte, care bolboroseste sunete neinteligibile, cand deschide gura, se zbate ca un taur turbat, acum, cand i se apropie funia de par.
    Politicienii si cetatenii din tarile civilizate, cand il vad pe acest troglodit, pe acest primitiv, pe care PSD l-a facut senior peste o parte imensa, din tara, acei “straini” de mizeria nostra – pe toate planurile, sunt convinsi, ca asa suntem noi, romanii, daca ne-am ales in frunte o astfel de jigodie.
    Aceasta jigodie este infratita cu o alta jigodie, alt primitiv care isi face de cap, un satimbanc hot – Mazare. (numele ii este dat de putinatatea mintii lui).
    Asa ii sunt firea, educatia, mintea lui Mazare, cum a dezvaluit, atunci cand a defilat imbracat in uniforma de nazist si cand a condus la vot o turma de fete ‘de inchiriat’.
    Acesti doi pesedisti de frunte fac parte din elita de cea mai buna calitate, de care dispune PSD., niste derbedei care fac tara de ras.
    Ce gandeste Iliescu, cel care a pus tara pe ‘calea rusinii’, a ramanerii in urma? Asa a visat acest ‘hot al viselor noastre, din ’89, cel care ne-a furat democratia?
    “Datorita lui, a bolsevicului resapat Ilici, au iesit gunoaiele pe fruntea tarii.
    Ca sa nu uitam cine a generat dezastrul material si moral, in care a fost adusa tara, pesedistii ni-l arata, la masa prezidiului, pe fauritorul mocirlei, pe cel care le este parinte si invatator -Ilici.
    • 0 (0 voturi)    
      Rectificare! (Vineri, 17 ianuarie 2014, 7:26)

      hotnewsfil [utilizator] i-a raspuns lui hotnewsfil

      Acest, nu asect!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by