Cine este Nicusor Constantinescu, baronul PSD de Constanta acuzat de abuz in serviciu. Ce spunea in octombrie 2013 despre DNA: Eu pe aia de la DNA i-as da pe toti afara maine, pentru ca fac politie politica in loc sa faca anchete profesioniste

de Red. Stiri     HotNews.ro
Miercuri, 15 ianuarie 2014, 14:20 Dosare Anticoruptie


Nicusor Constantinescu
Foto: Agerpres
 documente
Presedintele CJ Constanta Nicusor Constantinescu, ridicat miercuri de procurorii DNA, se afla la al treilea mandat consecutiv in fruntea judetului. Este absolvent al Institutului de Marina din Constanta. A intrat in politica dupa ce a activat in domeniul presei, in anii '90 fiind coleg si asociat cu fratii Mazare intr-un trust de presa din Constanta.

Este unul dintre cei mai puternici baroni locali ai PSD, fiind pana anul trecut si presedintele Asociatiei Consiliilor Judetene. Dupa cateva iesiri critice la adresa premierului Victor Ponta pe teme legate de bani, Constantinescu a pierdut sefia Asociatiei in favoarea altui baron PSD, Marian Oprisan (Vrancea). Presa a speculat atunci ca Nicusor Constantinescu a iesit din gratiile premierului Ponta.

Rivalitatea Constantinescu - Oprisan a continuat pe tot parcursul anului 2013, cu ocazia discutiilor despre regionalizare. In proiectul original al lui Liviu Dragnea, stapin peste noua regiune Sud-Est ar fi urmat sa fie Marian Oprisan. Dupa o sedinta comuna a USL desfasurata la malul marii, liderii PSD au anuntat un compromis: regiunea mare urma sa se rupa in doua, cite un fief pentru fiecare dintre cei doi influenti baroni. In cele din urma, proiectul regionalizarii a picat din motive politice.

In octombrie 2013, Nicusor Constantinescu, a declarat ca dosarul in care Liviu Dragnea este anchetat de procurorii anticoruptie este unul "suta la suta al politiei politice DNA - Traian Basescu", mentionand totodata ca el ar desfiinta DNA: "Eu pe aia de la DNA i-as da pe toti afara maine, pentru ca fac politie politica in loc sa faca anchete profesioniste".
  • Baronul PSD Constanta, acuzat de ANI de incompatibilitate
In aprilie 2013, Nicusor Constantinescu a fost declarat incompatibil de Agentia Nationala de Integritate. ANI sustine ca seful CJ Constanta s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 20.06.2008 - 23.03.2009, intrucat a detinut, simultan, atat functia de Presesedinte al Consiliului Judetean Constanta cat si calitatea de reprezentant al Judetului Constanta in Adunarea Generala a Actionarilor in cadrul S.C. RAJA S.A. Constanta.

Nicusor Constantinescu a condus o adevarat miscare politica pentru eliminarea din legislatie a prevederilor care au stat la baza declararii sale de catre ANI drept incompatibil. Liderul PSD Constanta a fost sprijinit in initativele sale de vicepremierul Liviu Dragnea, considerat un apropiat al gruparii PSD Constanta.

De remarcat insa ca presedintele CJ Constanta a fost cel care a sesizat ANI privind incompatibilitatea unor primari PDL pe aceeasi speta care i se aplica si lui.

Astfel,  in 2011, presedintele Consiliului Judetean Constanta reclama la Agentia Nationala de Integritate (ANI) incompatibilitatea a nu mai putin de sapte primari constanteni (atunci toti de la PDL), acuzandu-i de acelasi lucru de care a fost el acuzat in aprilie 2013 de catre ANI - incompatibilitate pentru ca este si seful CJ si membru in adunarea generala a actionarilor Regiei Autonome Judetene de Apa (RAJA) Constanta. Dupa ce ANI a facut publice acuzatiile, Constantinescu a acuza agentia de integritate de "politie politca" si "abuz", insa cei sapte primari reclamati de presedintele CJ Constanta au fost declarati incompatibili inca din iulie 2012 si se judeca acum cu ANI.
  • Constantinescu, in vizorul DNA in doua dosare, intr-unul dintre ele fiind achitat
Nicusor Constantinescu mai este trimis in judecata, alaturi de primarul Constantei, Radu Mazare, si in dosarul "Retrocedarile ilegale". In acel dosar, aflat pe rolul instantelor inca din 2008, Nicusor Constantinescu este acuzat, la pachet cu Radu Mazare si alte 35 de persoane (angajati ai institutiilor publice, notari, oameni de afaceri, samsari de terenuri etc.) ca ar fi pagubit statul cu 114 milioane de euro prin retrocedarea ilegala a circa 100 de hectare de teren situat in Constanta.

In 2008, Constantinescu a mai fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie intr-un dosar in care a fost acuzat ca ar fi prejudiciat SC RAJA SA cu peste un milion de euro. In acest dosar Nicusor Constantinescu a fost achitat definitiv de catre Curtea de Apel Constanta in data de 2 aprilie 2013.
  • Portul Constanta si Spitalul din Eforie Sud, doua dintre obiectivele vizate de seful CJ Constanta
Nicusor Constantinescu s-a remarcat in 2013 printr-un lobby intens, alaturi de Radu Mazare, pentru trecerea Portului Constanta de la Ministerul Transporturilor la autoritatile locale. In cele din urma, pachetul majoritar de actiuni a ramas la minister, miza portului fiind una uriasa: afaceri de sute de milioane de euro, fonduri europene, mize strategice.

Numele lui Nicusor Constantinescu este legat si de preluarea Spitalului de Ortopedie, Traumatologie si Recuperare Medicala Eforie Sud - unitatea medicala de renume amplasata pe un teren de 12 hectare aflat chiar pe litoralul Marii Negre -  de catre Spitalul Clinic Judetean Constanta. La o luna dupa desfiintarea oficiala a unitatii, activitatea chirurgicala a fost sistata pentru ca autorizatia sanitara de functionare a expirat. Intreaga miscare a fost catalogata de catre medicii unitatii medicale drept "o strategie premeditata" pentru a pune mana pe terenul spitalului.

Un episod neobisnuit, ce l-a avut drept protagonist pe baronul PSD Constanta, s-a petrecut in 2006. Politicianul a adormit la semafor, cu mototul pornit, asteptand culoarea verde, relata la acea vreme gandul.info. Presedintele CJ a dormit mai mult de jumtatate de ora in intersectia bulevardelor Tomis si Mamaia, in pofida incercarilor celorlalti participanti la trafic de a-l trezi, fiind necesara interventia politiei. Patru echipaje de politie s-au deplasat la fata locului, insa nu au avut mai mult succes. In cele din urma, un sofer de la Consiliul Judetean a spart geamul autovehiculului si a declocat usile, miscare ce l-a trezit pe presedintele CJ Constanta. Mai multi martori au sustinut ca Nicusor Constantinescu a condus zeci de kilometri prin oras sub influenta bauturilor alcoolice.

Romania Libera a relatat ulterior ca 8 ofiteri si subofiteri constanteni care au raspuns apelului venind la locul incidentului au fost sanctionati de Consiliul de Disciplina al IPJ Constanta pentru "neglijenta in serviciu" prin diminuarea salariilor, trecerea in functii inferioare, sau destituirea din Politie.
Nascut: 29 Octombrie 1966
Nationalitate : Romana, 2 copii (Smaranda si Stefan)
Domiciliu : Constanta
Site internet : www.nicusor-constantinescu.ro

Constantinescu Nicusor Daniel a castigat functia de consilier la Consiliul Local Constanta in anul 2000. In anul 2004 a devenit presedintele Consiliului Local Constanta.

Studii
  • 1982 - 1985: Urmeaza cursurile liceului "Mihai Viteazul" din Ploiesti.
  • 1987 - 1991: Urmeaza cursurile "Institutului de Marina Civila", Constanta - Facultatea de Electromecanica si isi da licenta in specializarea - Inginer Electromecanic.

Experienta profesionala
  • 1990 - 1991 : Intreprinzator la "Intreprinderea Mica Sfinx"
  • 1991 - 1992 : Redactor si membru in consiliul director la "SC Contrast SRL"
  • 1992 - 1996 : Redactor si membru in consiliul director la "SC Express SRL", Bucuresti, Redactia Telegraf Constanta
  • 1996 - 2003 : Redactor sef adjunct la "SC Conpress Construct SRL" Constanta
  • 1996 - 2000 : Administrator la "SC Xenoti SRL"
  • 2000 - 2004 : Consilier la "Consiliul Local Constanta"
  • 2004 - Prezent : Presedinte al "Consiliului Judetean Constanta"

Stire in curs de actualizare






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























10790 vizualizari

  • +14 (14 voturi)    
    se vor profesionaliza pentru tine (Miercuri, 15 ianuarie 2014, 14:29)

    lucadd [utilizator]

    stimabile nici o pb vei fi primul care nu vei avea dosar politic mai ales ca USL e la comanda
  • +15 (15 voturi)    
    Mihai Eminescu (Miercuri, 15 ianuarie 2014, 14:43)

    Daniels22026 [utilizator]

    Ce-ti doresc eu tie, dulce Romanie
    Tara mea de glorii, tara mea de dor ...

    Nu-mi vine sa cred ca baronii sint saltati cu forta. Am auzit la tv ca reptila corupta s-ar fi opus arestarii. Abia astept detalii.
  • +13 (13 voturi)    
    DNA face anchete politice, nu profesioniste (Miercuri, 15 ianuarie 2014, 15:37)

    Andy.tm [utilizator]

    Cum poate un inginer (conform CV-ului) sa se pronunte asupra activitatii unor procurori si sa spuna ca anchetele nu sunt profesioniste ? O avea si el un doctorat in drept ca si seful lui, Plagiatorul...si poate l-a sters din CV...
    Cand sunt anchetati hotii si coruptii Romaniei, apar toti acesti tovarasi si spun ca sunt dosare politice.
    Aseara av. Sova, spunea ca Nastase a fost condamnat politic.
    De ce nu apare el sa spuna ce mari procese a castigat ca avocat al unei parti ?
    De ce nu apare Plagiatorul, ce dosare a instrumentat si cate a trimis in Instanta?
    Sa vina si sa spuna ce activitate profesionala au desfasurat, de isi dau toata ziua cu parerea depre depre dosare si activitatea Justitiei.
    • -2 (2 voturi)    
      Uite cum se poate (Joi, 16 ianuarie 2014, 3:42)

      mmeguillotine [utilizator] i-a raspuns lui Andy.tm

      Domnule Andy.tm, nici eu nu sunt vreun academician, dar pot sa va spun ca aveti probleme serioase cu limba romana, de vreme ce puneti virgula intre subiect si predicat ("av. Sova, spunea").
      Tot astfel, gramatica dvs precara nu va impiedica sa lamuriti, in cateva fraze si atat cat va permite pregatirea de specialitate, probleme complicate cum sunt: plagierea, (in)competenta profesionala, coruptia, justitia, dreptul la libera exprimare. Asadar, iata ca se poate.
  • +4 (4 voturi)    
    asta are blog ? (Miercuri, 15 ianuarie 2014, 18:34)

    liviusmaximus [utilizator]

    se inmultesc blogerii si scriitorii. trebuie sa mareasca astia abonamentele de net la puscarii.
  • +4 (4 voturi)    
    Dar votantii??? (Miercuri, 15 ianuarie 2014, 19:58)

    Fanfan la tulipe [utilizator]

    Dar cei care l-au votat au gandit cu picioarele???Cum poti vota un asemena specimen, intrebare pe care mi-am pus-o si in legatura cu nicolaescu de la Arges. Votantilor li s-au spalat creierele???Pe individul asta il stiu de cand dormea la semafor mort de beat...Oamenii sunt de vina ca voteaza ca vitele. Acum sa se spele cu el pe cap...Presupun ca nu-i intereseaza ca a furat milioane de euro din bani publici...
    • +2 (2 voturi)    
      Este într-adevăr şocant (Joi, 16 ianuarie 2014, 7:53)

      Audit [utilizator] i-a raspuns lui Fanfan la tulipe

      modul în care se votează în Constanţa, judeţ şi oraş.
  • +2 (2 voturi)    
    completare (Miercuri, 15 ianuarie 2014, 19:59)

    IancuJianu [utilizator]

    *Apropitar* la ziarul Telegraful, fost Contrast, unde Mazare a strins dosare de dosare cu informatii, ma-sa lucrind in comertul exterior.
    Aflat in spatele firmei Gepeto, de unde asa zisii producatori sint fortati sa cumpere produse de macelarie si sa le expuna pe la diferite tirguri tematice, mai ales la pavilionul expozitional
    Tunul dat cu contractul construirii Pavilionului expozitional si lista poate continua.
  • -3 (3 voturi)    
    Scuzati de intrebare proasta... (Joi, 16 ianuarie 2014, 3:13)

    mmeguillotine [utilizator]

    Nu-l simpatizez catusi de putin pe numitul Nicusor Constantinescu, dar asta nu ma poate opri sa pun o intrebare usor stupida: a fost arestat pentru ca este suspectat de abuz in serviciu? Vorbiti serios?!
    Nu stiu despre ce abuz poate fi vorba, fiindca nicaieri nu se vorbeste in articol despre asta, ci despre multe alte chestii din trecutul individului. Totusi, cu exceptia situatiei in care ar fi comis un abuz fizic (sexual etc), de ce trebuie sa fie cineva arestat pentru suspiciunea de... abuz in serviciu?!
    Astept provincia.
  • +3 (3 voturi)    
    Acest individ este (Joi, 16 ianuarie 2014, 7:51)

    Audit [utilizator]

    deja un şablon, un tipar. Este un etalon pentru ceea ce înseamnă proastă creştere, lipsă de bun simţ, impertinenţă, etalon de corupţie.
    Justiţia va hotărî "răsplata" pentru ceea ce înseamnă hoţia acestui om însă părerea despre el este cea menţionată.
  • 0 (0 voturi)    
    n.c, t.b, g.o. (Miercuri, 17 decembrie 2014, 23:39)

    IonelBurza [utilizator]

    un inginer are nevoie de 5(cinci) ani de facultate, nu de 4 ani ca acest n. constantinescu

    in aceiasi situatie este si marele intelectual(sim priceput la orice) t. basescu.

    scoala lor este o simpla scoala de ofiteri, care, cel putin pe vremea lui basescu o faceau cei mai slabi absolventi de liceu.

    cel mai mare grad din armata romana(g. oprea) a facut 3 ani de scoala de ofiteri la sibiu(astazi, cu un tupeu imens numita academie)
    Era mai greu pe vremea aceea cu facultatea - nu intrau toti prostii(care astazi condu c ROMANIA ). VAI DE NOI!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by