VIDEO Nicusor Constantinescu, ridicat de DNA. Presedintele CJ Constanta este urmarit penal pentru 6 infractiuni de abuz in serviciu contra intereselor publice. Prejudiciu: peste 5 milioane euro

de Alina Neagu     HotNews.ro
Miercuri, 15 ianuarie 2014, 14:01 Dosare Anticoruptie


Nicusor Constantinescu (arhiva)
Foto: Agerpres
Nicusor Constantinescu, presedintele Consiliului Judetean Constanta, a fost ridicat miercuri de procurorii anticoruptie din fata sediului CJ si dus la audieri la DNA, pe numele sau existand mandat de aducere. Surse judiciare afirma ca acesta a opus rezistentau in fata anchetatorilor, anunta la scurt timp Mediafax. Imaginile video care au surprins momentul retinerii baronului PSD de Constanta au confirmat, ulterior, acest lucru.

DNA anunta ca a inceput urmarirea penala a lui Nicusor Constantinescu pentru 6 infractiuni de abuz in serviciu contra intereselor publice cu consecinte deosebit de grave. Presedintele CJ Constanta este acuzat ca a dispus efectuarea unor plati nelegale in valoare totala de 23.105.903,62 lei (peste 5 milioane euro). Baronul PSD de Constanta a parasit sediul DNA dupa ce a fost audiat, insa are interdictie de a parasi tara timp de 30 de zile.


Redam integral comunicatul Directiei Nationale Anticoruptie:

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie Serviciul teritorial Constanta au inceput urmarirea penala fata de CONSTANTINESCU NICUSOR DANIEL, presedinte al Consiliului Judetean Constanta, in sarcina caruia s-au retinut sase infractiuni de abuz in serviciu contra intereselor publice, daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul avantaje patrimoniale sau nepatrimoniale, cu consecinte deosebit de grave.

Din Rezolutia de incepere a urmaririi penale intocmita de procurori a rezultat ca exista date si indicii temeinice potrivit carora, invinuitul Constantinescu Nicusor Daniel si-a indeplinit in mod defectuos atributiile de serviciu care decurgeau din calitatea de presedinte al Consiliului Judetean Constanta in sensul ca a dispus efectuarea unor plati nelegale in valoare totala de 23.105.903,62 lei (peste 5 milioane euro) dupa cum urmeaza:

a) 1.239.987,60 lei catre Regia Autonoma Judeteana Drumuri si Poduri (RAJDP) Constanta, in cadrul proiectului de interes public judetean "Caravana estivala a Judetului Constanta" cheltuielile nu au avut legatura cu obiectivele proiectului (realizarea de perdele forestiere, reabilitare terenuri degradate, conservare biodiversitate naturala, dezvoltarea turismului ecvestru etc), proiect adoptat prin Hotararea CJ nr. 148/2010 si nu au avut legatura cu Protocolul de colaborare cu autoritati ale administratiei publice si institutii, respectiv RA ROMSILVA, RAJDP Constanta si SC RAJA SA. In plus, cheltuielile au fost facute fara sa existe documentatiile tehnico-economice prevazute de lege (devize de oferta si procese verbale de receptie care sa ateste realitatea lucrarilor executate in 31 de localitati si conformitatea acestora cu cerintele proiectului pe de o parte si date si informatii privind coordonatele cadastrale aferente lucrarilor realizate pe de alta parte);

b) 13.305.000 lei, reprezentand plati nerambursabile din fonduri publice catre asociatii si cluburi sportive; finantarea si platile au fost efectuate numai in baza hotararilor CJ Constanta (institutie condusa de invinuit), cu incalcarea flagranta a prevederilor Legii nr. 350/2005 care reglementeaza regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati non-profit de interes general si a prevederilor Legii nr. 69/2000 a Educatiei fizice si Sportului

c) 5.094.836 lei, reprezentand finantari nerambursabile din fonduri publice catre asociatii si fundatii cu act in dom cultural; finantarea si platile au fost facute in baza unei hotarari a CJ Constanta (institutie condusa de invinuit), fara respectarea normelor legale in vigoare, prevazute de Legea nr. 350/2005, privind regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati non-profit de interes general si de O.G nr. 51/1998, actualizata, privind imbunatatirea sistemului de finantare a programelor, proiectelor si actiunilor culturale, care stipuleaza in mod expres principiile si regulile in care se pot asigura finantari nerambursabile din fonduri publice;

d) 1.054.405,98 lei, rezultata din aceea ca a acceptat si a decontat o cota de 23% din valoarea lucrarilor de impadurire si pepiniere executate de Regia Autonoma Judeteana de Drumuri si Poduri Constanta,
reprezentand cheltuieli indirecte, in loc de 18%, cat ar fi fost legal;

e) 761.749,06 lei, reprezentand o plata pentru lucrarile de impadurire efectuate asupra unei suprafete de 50 de ha din comuna Independenta, jud.Constanta, in conditiile in care contravaloarea acestor lucrari fusese deja achitata anterior, in anul 2011;

f) 1.650.925,04 lei, reprezentand plati nelegale catre SC Domeniul Public si Privat Judetean Constanta, respectiv contravaloarea inchirierii unui numar de 11 autoturisme, cu incalcarea prevederilor OG nr. 80/2001 care impuneau limitarea consumului de carburanti si a numarului de autoturisme pentru toate institutiile publice, inclusiv pentru consiliile judetene (la un numar de sase autoturisme cu un consum lunar pe autoturism de 150 litri benzina/motorina) si interdictia inchirierii de autoturisme de catre toate institutiile publice.

Faptele sus mentionate s-au petrecut in cursul anului 2012 (punctele a-e), respectiv perioada 2012/2012 (punctul f).

Intr-un dosar separat, procurorii aceluiasi serviciu teritorial au dispus inceperea urmaririi penale si extinderea cercetarilor fata de CONSTANTINESCU NICUSOR DANIEL, in calitate de presedinte al CJ Constanta, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea continuata de abuz in serviciu contra intereselor publice, daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul avantaje patrimoniale sau nepatrimoniale, cu consecinte deosebit de grave.

In aceasta cauza separata, procurorii au constatat, prin rezolutie, ca exista date si indicii temeinice potrivit carora, invinuitul Constantinescu Nicusor Daniel nu si-a indeplinit sau si-a indeplinit in mod defectuos atributiile de serviciu care decurgeau din calitatea de presedinte al Consiliului Judetean Constanta in sensul ca, in perioada 2009 - 27 noiembrie 2013, nu a asigurat, potrivit legii, finantarea Centrului Militar Zonal Constanta, neefectuand reparatiile necesare la sediul acestuia, dispunand rezilierea contractelor pentru furnizarea de utilitati si servicii de paza necesare functionarii in conditii normale a Centrului si incercand, in doua randuri, sa evacueze institutia din sediul pe care il ocupa in prezent. Aceste demersuri au afectat activitatea Centrului Militar Zonal Constanta pe de o parte, iar pe de alta parte Consiliul Judetean Constanta a obtinut un folos patrimonial nejustificat din sumele neplatite Centrului.

De asemenea, in perioada in mai 2012 - octombrie 2013, a refuzat sa dispuna, potrivit Legii nr.446/2006, plata serviciilor de telefonie de care beneficia Centrul Militar Zonal Constanta pentru indeplinirea misiunilor specifice, in valoare de 3.958 lei. Aceste costuri au fost suportate de Ministerul Apararii Nationale ¬ Comandamentul Comunicatiilor si Informaticii Bucuresti, fiind astfel provocat un prejudiciu patrimoniului acestei unitati, in cuantum de 3.958 lei.

Invinuitului Constantinescu Nicusor Daniel i s-au prezentat acuzatiile in conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedura penala.

Fata de invinuitul Constantinescu Nicusor Daniel procurorii au dispus masura obligarii de a nu parasi tara pentru o perioada de 30 de zile.

Facem precizarea ca inceperea urmaririi penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.

Imagini cu Nicusor Constantinescu ridicat de procurori (sursa: Cuget liber):



Imagini cu Nicusor Constantinescu ridicat de procurori (sursa: Ziua de Constanta):



Pe numele lui Nicusor Constantinescu a fost emis un mandat de aducere, astfel ca acesta a fost ridicat, miercuri, in jurul orei 13.30, din fata sediului Consiliului Judetean, el incercand sa li se opuna anchetatorilor.

La ora transmiterii acestei stiri, Constantinescu este audiat la DNA, unde a ajuns intre timp si avocatul sau, in conditiile in care seful CJ ar fi refuzat sa dea declaratii in fata anchetatorilor.

Conform unor surse judiciare, Nicusor Constantinescu ar fi vizat intr-un dosar in care sunt cercetate mai multe persoane suspectate de plati nelegale din bugetul public. Aceleasi surse afirma ca pana la acest moment Constantinescu nu ar avea o calitate procesuala in acest dosar, dar ca era necesara audierea lui la DNA- Serviciului Teritorial Constanta.

Nicusor Constantinescu se afla la cel de-al treilea mandat de presedinte al Consiliului Judetean Constanta, castigand alegerile din iunie 2012 cu peste 60 la suta din voturi.



Nicusor Constantinescu, in varsta de 47 de ani, a intrat in politica in anul 2000, cand a candidat pentru functia de consilier local, fiind in echipa cu Radu Mazare, care avea sa castige Primaria.

Patru ani mai tarziu, Constantinescu a devenit presedinte al Consiliului Judetean din partea PSD, functie pe care avea sa o pastreze si in 2008, dar si in 2012, cand a fost reales.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























22060 vizualizari

  • +81 (83 voturi)    
    urneaza Vrancea (Miercuri, 15 ianuarie 2014, 14:04)

    un domn [utilizator]

    apoi Telorman..apoi...va fi liniste !
    • +40 (42 voturi)    
      von mazare (Miercuri, 15 ianuarie 2014, 14:56)

      nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui un domn

      cred ca'si pregateste zmeul sau parapanta. :))
      se cam ingroasa gluma in sultanatul de cta.
      • +2 (2 voturi)    
        daca jumate din prostitii de usl (Joi, 16 ianuarie 2014, 11:32)

        rov [utilizator] i-a raspuns lui nash pandelica

        ar deschide bine ochii, personaje ca acest infractor fara scrupule ar fi istorie.
        Iar daca jumatatea rea din pdl ar pleca LA FRATII lor usl, DREAPTA SI DREPTATEA IN ROMANIA S-AR STABILIZA.
        Amin
    • +49 (51 voturi)    
      iar o sa sara (Miercuri, 15 ianuarie 2014, 14:59)

      nahir [utilizator] i-a raspuns lui un domn

      tonta de cur in sus cu zbierete "comanda politica a lui basescu", "razbunarea murdara a lui basescu continua", "tiranul loveste din nou in biata tarisoara".
      nicio vorba insa de matrapazlacurile potentatilor psd-isti.
      • +27 (29 voturi)    
        Comment sters de user (Miercuri, 15 ianuarie 2014, 16:36)

        qwerasdf [anonim] i-a raspuns lui nahir

        • +5 (5 voturi)    
          pai... (Miercuri, 15 ianuarie 2014, 20:19)

          gab0iu [utilizator] i-a raspuns lui qwerasdf

          si mai ziceau ca n-au bani pentru reabilitarea Cazinoului...
          • +9 (9 voturi)    
            Din cate inteleg a inceput Operatiunea "Baroniada" (Miercuri, 15 ianuarie 2014, 20:44)

            AnticoruptieinRomania [utilizator] i-a raspuns lui gab0iu

            Azi s-a servit porc, zilele urmatoare ne asteptam sa fie asezonat cu mazare. Pe post de desert dar si ca cireasa de pe tort, Bombonica.

            Ce mai festin ne asteapta!...:)))
    • +31 (31 voturi)    
      oare a inceput baroniada? (Miercuri, 15 ianuarie 2014, 15:00)

      Rha-Doo [utilizator] i-a raspuns lui un domn

      chiar crezi ca doar 3 baroni locali sau nationali mai sunt pana la liniste?
      • +27 (27 voturi)    
        nu conteaza numarul..... (Miercuri, 15 ianuarie 2014, 15:16)

        translativus [utilizator] i-a raspuns lui Rha-Doo

        ....ci faptul ca in sfarsit, a inceput demascarea artizanilor dezmembrarii tarii, a acelora care deja se visau voievozi peste ramasitele romaniei, dupa magaria cu "descentralizarea si regionalizarea".

        Este interesant de urmarit, ce masuri vor lua autoritatile statului dupa circul cu impotrivirea aducerii la audieri si mai ales impotriva gastii care au incercat oprirea masinii DNA in care se afla suspectul.

        Asa ceva se intampla doar in filmele cu mafioti !

        Urmeaza corul bocitoarelor USL care va interpreta iarasi manelele : Basescu e de vina si dosar politic bre !
      • -4 (16 voturi)    
        Nu stiu cum se face (Miercuri, 15 ianuarie 2014, 15:29)

        Euunul [utilizator] i-a raspuns lui Rha-Doo

        dar baronii sunt doar cam la sud si est de Carpati (din nordul Moldovei pana-n vestul Olteniei). Sa fie si ceva cultural?
        • +11 (11 voturi)    
          cauta mai bine (Miercuri, 15 ianuarie 2014, 18:12)

          Rumpelstilstikin [utilizator] i-a raspuns lui Euunul

          eu, de ex., stiu de unul la Salaj care a risipit fonduri europene pe semafoare care nu functioneaza...gasesti mai multi daca dai cautare dupa "dosar de politician" + Cluj/ Brasov/Timisoara....
          • +1 (1 vot)    
            sumele cele "mai groase" (Joi, 16 ianuarie 2014, 10:09)

            un domn [utilizator] i-a raspuns lui Rumpelstilstikin

            sun in Regat, aici e specializarea PSD de a da tunuri..de a plagia..chestii din astea..culturale
    • +3 (3 voturi)    
      pai... (Miercuri, 15 ianuarie 2014, 20:14)

      gab0iu [utilizator] i-a raspuns lui un domn

      a-nceput curatenia de primavara....
  • +79 (79 voturi)    
    no way.... (Miercuri, 15 ianuarie 2014, 14:05)

    giigi [utilizator]

    l-au atins procurorii pe acest mic dumnezeu de constanta? noooooo... unde o sa ajunga tara asta?!!
    • +66 (66 voturi)    
      Oooooo (Miercuri, 15 ianuarie 2014, 14:19)

      IancuJianu [utilizator] i-a raspuns lui giigi

      Dar mai era putin si tot judetul ajungea mosia lui, cum a facut Nastase cu Romania. Asteptam sa-l ridice si pe *pretinul8 lui, pastaie.
  • +57 (57 voturi)    
    PSD (Miercuri, 15 ianuarie 2014, 14:06)

    RTK [utilizator]

    Voiam sa intreb din ce partid e individul dar nu mai e nevoie.
  • +64 (64 voturi)    
    Hopaaaaaa! (Miercuri, 15 ianuarie 2014, 14:08)

    , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator]

    Iar era tare la.... semafor?!
    Se scutura pastaia de la mare?
  • +64 (64 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 15 ianuarie 2014, 14:09)

    [anonim]

  • +57 (57 voturi)    
    asta da mare peste (Miercuri, 15 ianuarie 2014, 14:10)

    za_dude [utilizator]

    asta este mai mare ca Nastase . Unul dintre cei mai mari baroni care i-a dat romania .

    Dupa eminescu are mai multe fapte la activ decat luceafaru strofe!
    • +53 (55 voturi)    
      Ce privire! (Miercuri, 15 ianuarie 2014, 14:19)

      omezu [utilizator] i-a raspuns lui za_dude

      Uitati-va un pic la fața lui de "nevinovat". Ce proces? Doar te uiti la mecla de borfas si-l bagi linistit in puscarie.
      Sper sa se "incalzeasca" pe margine Mazarica surferul-brazilian.
      • +35 (35 voturi)    
        Proces trebuie, sa stim exact cat: 15...16 ani! (Miercuri, 15 ianuarie 2014, 14:44)

        pedepsitorul [utilizator] i-a raspuns lui omezu

        Toti stim ca influenta acestor persoane in zonele administrative judetene, a atins pentru locuitori paroxismul iar pentru gruparile mafiote paralele cu organigrama administrativa o putere mai mare decat cea unui patron!

        Dar cele mentionate mai sus sunt efecte, cauzele sunt exact actiunile penale acestor mafioti:
        - santaj administrativ prin conditionarea autorizatiilor si avizelor
        - conditionarea investitiilor private contra comisioane / sponsorizari lapartid etc...
        - folosirea de informatii administrative in interesul grupurilor de interese private
        - trafic de influenta pentru si contra institutiilor din Judet
        - conditionarea angajarile din institutii
        - intimidarea investitorilor locali folosind institutiile statului, conducerea lor facand parte din grupul administrativ organizat mafiot

        Aceste sunt doar cateva dintre faptele penale indirecte, care transforma un bugetar in Stapanul Judetului!

        Iar cand cand orice functie publica este folosita in interes personal, se pedepseste cu puscarie in functie de gravitatea prejudiciului!
      • +21 (21 voturi)    
        mazarica o taie (Miercuri, 15 ianuarie 2014, 15:01)

        nahir [utilizator] i-a raspuns lui omezu

        in brazilia si pa. ia-l de unde nu-i.
    • +54 (54 voturi)    
      ...plus... (Miercuri, 15 ianuarie 2014, 14:23)

      GAVRILACHE [utilizator] i-a raspuns lui za_dude

      Ha, ha, ha! ...Luceafarul plus...scrisorile! Prin targ se vorbeste ca Mazare a mobilizat carele alegorice si fetele cu pene-n fund la un protest grandios! Primarul se-mbraca-n "Jos Basescu" si va aparea calare pe un cuptor cu microunde (ca sa loveasca cu flacara violet)! Se va face-o oprire in intersectia unde a adormit Nicusor (de treaz ce era, a constatat politia!) si se vor elibera cam una mie de porumbei albi : PACE NU PARNAIE!
      • +30 (30 voturi)    
        ... (Miercuri, 15 ianuarie 2014, 14:29)

        non-stop [utilizator] i-a raspuns lui GAVRILACHE

        mi-ai facut ziua! :))))))))))))))))))))
      • +20 (20 voturi)    
        si eu ziceam la fel (Miercuri, 15 ianuarie 2014, 14:41)

        UltimulStingeLumina [utilizator] i-a raspuns lui GAVRILACHE

        astept sa modereze comentariul!
      • +9 (9 voturi)    
        Daaaaaaaaaaaa (Miercuri, 15 ianuarie 2014, 15:25)

        Atcika [utilizator] i-a raspuns lui GAVRILACHE

        Nu stiu cine esti, dar iti multumesc pentru ca existi, daaaaaaaaaaa
  • +39 (39 voturi)    
    Si asta-i tot politic ... (Miercuri, 15 ianuarie 2014, 14:12)

    conul [utilizator]

    ...saltat. :-). Daca vor mai cauta poate vor gasi si niste mazare in judetul asta. :-)
    • +18 (18 voturi)    
      curat politic !!! (Miercuri, 15 ianuarie 2014, 15:03)

      aer [utilizator] i-a raspuns lui conul

      :))))
  • +41 (41 voturi)    
    Sa speram ca este (Miercuri, 15 ianuarie 2014, 14:14)

    UnOarecare [utilizator]

    inceputul sfarsitului pt "mlastina" in care s-a transformat acest judet sub controlul clicii Mazare-Constantinescu.
    • +20 (20 voturi)    
      Astazi, este ziua aceia, fi sigur! (Miercuri, 15 ianuarie 2014, 15:00)

      pedepsitorul [utilizator] i-a raspuns lui UnOarecare

      Mai mult, individul asta a facut rau multor oameni in Constanta, iar cand vor simti miros de sange la gatul lui ...o sa-l sfasie!

      Zi trista si pt Mazare, azi comanda o supradoza!
  • +44 (44 voturi)    
    Mi-l imaginez pe Mazare (Miercuri, 15 ianuarie 2014, 14:15)

    AG [utilizator]

    care cred ca a iesit si el la incalzire, pe marginea terenului.
    • +15 (15 voturi)    
      e cu parapanta !!! (Miercuri, 15 ianuarie 2014, 15:03)

      aer [utilizator] i-a raspuns lui AG

      sau cu zmeul !!!
  • +40 (40 voturi)    
    Este bine. (Miercuri, 15 ianuarie 2014, 14:16)

    Miscarea Focul Dacic [utilizator]

    Semn bun pentru Romania, semn mai putin bun pentru cei care isi bat joc de ea
  • +47 (47 voturi)    
    Picatura decisiva (Miercuri, 15 ianuarie 2014, 14:16)

    math [utilizator]

    Acum paharul s-a umplut. Tirania a depasit orice limite. Daca nici dom'Nicusor nu este un baiat corect dintre noi pentru noi inseamna ca nimic nu se mai poate salva fara o noua revolutie. La lupta tovarasi... alaturi de Radu Mazare si modelele lui. Trebuie ca toata lumea sa iasa in strada. Constanta fara Nicusor si Mazare ar fi precum Cuba fara Castro. Speram ca si ambasadele sa reactioneze.
  • -1 (33 voturi)    
    Ponta tata (Miercuri, 15 ianuarie 2014, 14:16)

    radiola [utilizator]

    In 11 luni TB lasa PSD fara politicieni,desfiinteaza odata DNA,CC,ANI.
    Sau daca esti las da-l macar jos pe TB si de justitie se ocupa altii.
    • +21 (25 voturi)    
      ce faci radiola-triola.... (Miercuri, 15 ianuarie 2014, 14:21)

      gogu_milogu [utilizator] i-a raspuns lui radiola

      ti-ai schimbat repretoriul?.....
      • +14 (16 voturi)    
        un a venit banu (Miercuri, 15 ianuarie 2014, 14:34)

        za_dude [utilizator] i-a raspuns lui gogu_milogu

        s-a suparat voiculescu si nu mai trimite bani .

        pe gratis poate sa fie patriot :)
  • +34 (36 voturi)    
    Doamne ajuta! (Miercuri, 15 ianuarie 2014, 14:16)

    Rasmus [utilizator]

    Constanta este, de departe, cea mai neagra feuda
  • +47 (47 voturi)    
    Ahaaaaaa (Miercuri, 15 ianuarie 2014, 14:18)

    Cataleya [utilizator]

    Acum se explica iesirea disperata a acestui Nicusor care, acum cateva ore, declara ca este de neacceptat ca "vointa poporului" sa se impiedice de decizia a 9 judecatori de la CCR.
    Stia el ce-l asteapta!
    )))))
    • +3 (3 voturi)    
      N-am stiut! Merita puse impreuna filmuletele (Miercuri, 15 ianuarie 2014, 18:13)

      Maniu [utilizator] i-a raspuns lui Cataleya

      pe youtube si sa le distribuim! E genial!
  • +37 (37 voturi)    
    baga mare (Miercuri, 15 ianuarie 2014, 14:19)

    AlexRatoi [utilizator]

    Atatea atacuri venite din partea politicului, e clar pentru toata lumea ca se incearca desfiintarea DNA. Dar mai este vreme pana se va intampla, asa ca trebuie crescuta viteza, cine mai e corup sa fie in judecata cat mai repede.
  • +28 (28 voturi)    
    Numai abuz? (Miercuri, 15 ianuarie 2014, 14:21)

    IancuJianu [utilizator]

    La cite a furat *maestrul* il desconsiderati numai cu atit, se poate....
  • +39 (39 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 15 ianuarie 2014, 14:28)

    [anonim]

    • +24 (24 voturi)    
      Scurt raspuns! (Miercuri, 15 ianuarie 2014, 15:02)

      GAVRILACHE [utilizator] i-a raspuns lui

      Frate Jianule, astia doi da pui congelati si orez la popor, manca-ti-as! Are grija de cetatenii romani si, mai ales, bruneti! Babele, cu nostalgia cozilor la orice de pe vremea lu' nea Nicu, isi retraiesc tineretea si le tin pozele in san! Mosii decrepiti dar votanti se inchipuie devastand mosiile capitaliste cu Raducu-n frunte! Functionarii de la primarie pleaca in Italia sa scape de stres! Pe langa Antene si postul local TV (Neptun) absolut obedient celor doi, constantenii cumpara si ziarul baietilor cu basca (Telegraf) si-acolo numai Dumnezeu e mai tare ca Mazare si Constantinescu! Nu va mai mirati : daca jumate de popor s-a indobitocit belind ochii la teveu' lu' Varanu, ce sa ne mai miram de-un oras trist!?
    • +17 (17 voturi)    
      cine a zis ca (Miercuri, 15 ianuarie 2014, 15:04)

      nahir [utilizator] i-a raspuns lui

      a fost votat?
      el doar s-a ales, ca doar nu era prost sa mizeze pe voturile reale ale constantenilor?
      • +11 (11 voturi)    
        ba da!!!! (Miercuri, 15 ianuarie 2014, 15:23)

        profademate [utilizator] i-a raspuns lui nahir

        Ba da!!!!Au votat!!!
        Si asta este tris si grav!!!
    • +7 (9 voturi)    
      nu conteaza! (Miercuri, 15 ianuarie 2014, 15:32)

      Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui

      Nu conteaza cine si cum voteaza - conteaza cine NUMARA voturile >:)
    • +8 (8 voturi)    
      Exaaaaaact! (Miercuri, 15 ianuarie 2014, 18:15)

      Maniu [utilizator] i-a raspuns lui

      si nu demult, 'telectualu Mazare a lu'Peste imputitu' din mahalaua pestilor de fete a zis, cu gurita proprie..."locuitorii Constantei sint libertini....". Nene, pai daca ei te lasa sa-i faci "libertini" adica desfranati si mai te si voteaza ...inseamna ca le place tare violul urmat de talharire!
  • +26 (26 voturi)    
    pacat...! (Miercuri, 15 ianuarie 2014, 14:29)

    Codruta N [utilizator]

    Adica "pacat ca nu are calitate procesuala"... :-|
    Si eu, care tocmai mi-l imaginasem jucand septic cu Nastase... :(
    • +7 (7 voturi)    
      n-are cum (Miercuri, 15 ianuarie 2014, 15:29)

      Gobelin [utilizator] i-a raspuns lui Codruta N

      lui Nastase i-a prescris medicul antiseptic :)
  • +30 (30 voturi)    
    Buna poza! (Miercuri, 15 ianuarie 2014, 14:32)

    EagleEye [utilizator]

    Buna poza!Vad ca in spate are deja gratii.Cred ca s-a jucat deja cu ideea puscariei si avea gratii si in biroul lui!
  • +33 (33 voturi)    
    Hap! (Miercuri, 15 ianuarie 2014, 14:33)

    Hristu2878 [utilizator]

    Incep sa cada in plasa adevaratii PESTOI! Bineinteles, dosare politice :)
  • +26 (26 voturi)    
    a fost prins<br> (Miercuri, 15 ianuarie 2014, 14:33)

    Absurdistantul [utilizator]

    fratilor, asta e cea mai tare lovitura in coruptie!

    asta era ciolanul drept al lui mazarica! asteptam ca marele Landrace, Bazna de Mare sau ce o fi si asta sa il dea in gat pe Mazarica! cat de cat!

    E o lovitura senzationala! Una mare, dupa "Zambaccian" si "Oier"! A furat, a mintit, a injurat, a acuzat, a reclamat, a obligat, a subjugat

    Sa auzim de Pomana Porcului si a Mazarii in Constanta!!!!!!
  • +23 (23 voturi)    
    Unde-i Mazare? (Miercuri, 15 ianuarie 2014, 14:34)

    UltimulStingeLumina [utilizator]

    Urmatoarea miscare este aparitia lui Mazare cu bereta rosie, pe car alegoric, inconjurat de ... domnisoare si strigand ca este dosar politic fabricat de Basescu.
    Asta daca il mai tin curelele!
  • +24 (24 voturi)    
    Era shi timpul, ca mafiotzii lui MAZARE (Miercuri, 15 ianuarie 2014, 14:34)

    Lupulsas [utilizator]

    sa dea socoteala. Daca s-ar lasa cu confiscari de proprietatzi provenite din trafic de influentza, coruptzie, cu atat mai bine!
    • +27 (27 voturi)    
      VISE! (Miercuri, 15 ianuarie 2014, 14:52)

      GAVRILACHE [utilizator] i-a raspuns lui Lupulsas

      Daca le-ar confisca celor doi averile (si pe alea imprastiate la rude, prieteni, acoliti) ar creste PIB-u' ceva de speriat!
  • +35 (35 voturi)    
    Republica feudala Constanta (Miercuri, 15 ianuarie 2014, 14:38)

    rodrigue [utilizator]

    De 14 ani Constanta traieste intrun regim feudal: baroni inamovibili, economie de subzistenta, pomeni acordate pensionarilor din mila famigliei stapanitoare, razboaie cu Necuratul(Basescu), ceremonii de preacinstire a Uslamismului(religia)oficiala a feudei. De 14 ani asteptam trecerea de la feudalism la civilizatia europeana.
  • +21 (23 voturi)    
    concluzia (Miercuri, 15 ianuarie 2014, 14:56)

    corvus coraX [utilizator]

    Inseamna ca dosarul este beton, nu s-ar fi legat DNA de unul dintre marii baroni ai Romaniei feudale moderne. Chiar ma intrebam oare cand se va intampla. In mod sigur, derbedeul asta are multe la activ dar i s-a rezervat un dosar beton. Felicitari inca odata DNA!
    • +9 (11 voturi)    
      bine ar fi (Miercuri, 15 ianuarie 2014, 15:28)

      UltimulStingeLumina [utilizator] i-a raspuns lui corvus coraX

      sa ai dreptate
      Oricum, imposibil ca aramata de avocati pe care ii are sa nu gaseasca vreun motiv sa-l scoata, macar medical si tot apare ceva. Nu-l vezi cat este, ii baga un diagnostic cu "cardio" in fata si-l face scapat
  • -19 (25 voturi)    
    E vinovat ? Ce sariti asa ? (Miercuri, 15 ianuarie 2014, 15:01)

    VelmaKelly [utilizator]

    Pana nu se da o hotarare judecatoreasca de condamnare - IREVOCABILA, este nevinovat. Cunoasteti notiunile ? Sa va desenez ?
    • +16 (16 voturi)    
      da ,ai dreptate (Miercuri, 15 ianuarie 2014, 15:16)

      Absurdistantul [utilizator] i-a raspuns lui VelmaKelly

      dar lasa-ne sa ne bucuram cum a fost dus impotriva vointei lui la DNA! :)

      respectam legea dar singuri nu puteam sa o aplicam ;)!

      acum ca si legea e de acord cu noi, repetam la comun, ceea ce poate a spus fiecare in cercul sau! ;)
    • +15 (17 voturi)    
      Ai dreptate (Miercuri, 15 ianuarie 2014, 15:19)

      corvus coraX [utilizator] i-a raspuns lui VelmaKelly

      La fel ca Nastase este absolut nevinovat, uite ce mecla de ingeras are...
      • -9 (13 voturi)    
        Da ba$$ e un Fat-Frumos ? :)))) (Miercuri, 15 ianuarie 2014, 15:38)

        VelmaKelly [utilizator] i-a raspuns lui corvus coraX

        Serios prietene ... :)))
    • +15 (17 voturi)    
      Te rugam: (Miercuri, 15 ianuarie 2014, 15:23)

      Alius [utilizator] i-a raspuns lui VelmaKelly

      Deseneaza-ne.

      Acu', pe Basescu il acuzati ca a fost ofiter de securitate, da'.. dovezi nema. Asta e viata. Fiecare crede ce vrea, cu sau fara hotarare judecatoreasca. Apropo de hotarare: ce zici matale de Nascase?
    • +5 (5 voturi)    
      da ma (Miercuri, 15 ianuarie 2014, 17:05)

      mircearh [utilizator] i-a raspuns lui VelmaKelly

      exact de un pseudo deontolog aveam nevoie :))
    • +2 (2 voturi)    
      corect! Poti insa sa te opui vointii populatiei? (Miercuri, 15 ianuarie 2014, 18:44)

      mucenic [utilizator] i-a raspuns lui VelmaKelly

      Nimeni nu e mai presus de lege! Nimeni nu e vinovat pana la condamnarea definitiva! Asta intr-o republica. Intr-o democratie vointa mutimii are intaietate dupa cum spune Nicusor Constantinescu
    • 0 (0 voturi)    
      Da! (Joi, 16 ianuarie 2014, 8:58)

      adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui VelmaKelly

      Deseneaza !
  • +18 (18 voturi)    
    YES, YES, YES! (Miercuri, 15 ianuarie 2014, 15:13)

    Sani [utilizator]

    A venit doamna din America pentru a sarbatori cei 10 ani si sa-i felicite actuala majoritate iar astia - DNA-ul s-au pus sa-i lege pe sarbatoriti.

    Vai, vai, vai!

    2 variante:
    1. Nuland n-a venit sa-i felicite
    2. Nuland a venit sa-i felicite...pe cei de la DNA!

    Si acum ce mai zbucium pe la baroni!
    Cred ca li se va rupe de alegeri...cand trebuie sa-si pazeasca pielea....ce urlete pe la televiziunile pe partid...ce spaime prin filialele USL....Oau!
  • +16 (16 voturi)    
    mai bine mai traziu, decat niciodata (Miercuri, 15 ianuarie 2014, 15:47)

    Andy.tm [utilizator]

    Cum poate un inginer (conform CV-ului) sa se pronunte asupra activitatii unor procurori si sa spuna ca anchetele nu sunt profesioniste ? O avea si el un doctorat in drept ca si seful lui, Plagiatorul...si poate l-a sters din CV...
    Cand sunt anchetati hotii si coruptii Romaniei, apar toti acesti tovarasi si spun ca sunt dosare politice.
    Aseara av. Sova, spunea ca Nastase a fost condamnat politic.
    De ce nu apare el sa spuna ce mari procese a castigat ca avocat al unei parti ?
    De ce nu apare Plagiatorul, ce dosare a instrumentat si cate a trimis in Instanta?
    Sa vina si sa spuna ce activitate profesionala au desfasurat, de isi dau toata ziua cu parerea despre dosare si activitatea Justitiei.
    • +4 (4 voturi)    
      Exact! Procese nu, dar statul i-a platit (Miercuri, 15 ianuarie 2014, 18:19)

      Maniu [utilizator] i-a raspuns lui Andy.tm

      MILIOANE DE EURO pe "consultanta"....
  • +12 (12 voturi)    
    Trebuia arestat (Miercuri, 15 ianuarie 2014, 16:07)

    Alistar44 [utilizator]

    Acum lăsat liber, are tot timpul să-şi ascundă bani, aur, bijuterii şi să distrugă probe.
  • +12 (12 voturi)    
    Cu Dragnea ce face DNA ? ...chiar nimic ? (Miercuri, 15 ianuarie 2014, 16:12)

    Alistar44 [utilizator]

    Mai sn baroni PSD care se cred stăpâni . Ce face DNA ? Vreau să-i văd pe toţi ridicaţi dar şi arestaţi.
    • 0 (0 voturi)    
      Stimabile, (Joi, 16 ianuarie 2014, 7:08)

      John M. [utilizator] i-a raspuns lui Alistar44

      aveti putintica rabdare...Pe Nastase nu l-am asteptat 9 ani?!
      Problema e ca astia sunt ca balaurii din povesti: le tai un cap si le cresc zece inapoi...
  • +12 (12 voturi)    
    USL-aripa vargata (Miercuri, 15 ianuarie 2014, 18:28)

    Ccoto [utilizator]

    In ritmul asta, congresul USL se va tine la Poarta Alba. Bravo DNA.
  • +8 (8 voturi)    
    iuhu! (Miercuri, 15 ianuarie 2014, 18:44)

    Crop [utilizator]

    Dar daca porcu' nu vroia sa se suie in masina ( presupun ca n-avea loc ) de ce nu l-au bagat in portbagaj? Ce ziceti? Avea loc?
  • +4 (4 voturi)    
    Nu-i nimic, pupă tata și trece! (Miercuri, 15 ianuarie 2014, 19:12)

    Cocofifi [utilizator]

    Nicule, șezi blând că nu te uităm!

    Am avut doar mici probleme organizatorice, dar acum e clară treaba.

    Anu' trecut mai aveam o jenă, că nu semna Băsescu bugetul din cauza accizei. L-am aburit, a semnat, acum dăm OUG și nu mai poate spune nimic!

    Noi ne luăm banii, îi distribuim unde trebuie și stai să vezi tu marșuri pentru martirii neamului! O să fii mai neprihănit ca Ileana Cosânzeana!

    S-a întors și Dragnea din Israel, a reușit să-i facă CNP lui Ariel, ca să conteze la vot, cu puțin noroc strângem toată fâșia Gaza, că pe Teleorman sunt deja mulți ochi.

    N-ai grijă, Nicule, cel mai târziu în vară ne vedem la un grătar la Vamă. Vine și Bonduelle, cică are idei noi pentru carnaval! Să vezi ce-o să ne râdem!

    Te pupăm, nebunaticule!
  • +4 (4 voturi)    
    Pe cand arestarea? (Miercuri, 15 ianuarie 2014, 19:32)

    Fanfan la tulipe [utilizator]

    La un asemenea prejudiciu, de ce DNA-ul nu a cerut arestarea? Ce facem, arestam politisti pentru cateva sute de euro spaga si astia cu milioane scapa?
  • +5 (5 voturi)    
    Constantinescu Betivescu a fost ULTRAGIAT ! (Miercuri, 15 ianuarie 2014, 19:48)

    PSD-erbedeul [utilizator]

    Constantinescu Betivescu http://www.youtube.com/watch?v=JGLQBLC0eXw
    Constantinescu beat in intersectie. ... Constantinescu Betivescu .... Nicuşor Constantinescu, huiduit şi înjurat la Cernavodă, în campanie
    Nicusor Constantinescu, presedintele CJ Constanta, a adormit la semafor asteptand culoarea verde
    http://www.gandul.info/stiri/nicusor-constantinescu-presedintele-cj-constanta-a-adormit-la-semafor-asteptand-culoarea-verde-268669
  • +7 (7 voturi)    
    Feudalism (Miercuri, 15 ianuarie 2014, 19:55)

    EMP [utilizator]

    Nu stiu daca domnul Constantinescu e vinovat sau nu de acuzatiile care i se aduc. Dar cu certitudine n-are ce cauta in administratia unui stat european. S-a nascut cu 400 de ani prea tarziu, ar fi fost bun sa tina o pravalie la Braila pe cand era raia turceasca.
  • +6 (6 voturi)    
    ca la Dumnezeu! (Miercuri, 15 ianuarie 2014, 20:41)

    aresul [utilizator]

    Un lucru nu pot pricepe...cum este posibil sa aduci prejudicii atat de mari?! Mai este un specimen ca asta prin Prahova, cu 35 de milioane de euro!! Este inacceptabil! Nu se poate, cineva se sesizeaza!
    O alta observatie...cum isi permite un politician local sa afecteze activitatea sistemului militar prin mizerii de acest gen? Inteleg foarte bine, imobilul cu pricina are o anumita valoare comerciala locala, insa, daca Armata a stabilit ca acel imobil trebuie sa ramana acolo, pai mai du-te in ma-ta de nesimit!
    Nu sunt de acord cu modul in care a fost retinut de catre politisti. Trebuia tras de par afara din birou si zvarlit in duba! Unde sunt politistii politici de altadata? Abia acum este nevoie de ei!
  • +3 (3 voturi)    
    "DREPTATE PANA LA CAPAT " ...de franghie (Miercuri, 15 ianuarie 2014, 21:33)

    tzepes [utilizator]

    Ce pacat ca n-a petrecut o noapte cazat pe banii statului !
    Se pregateste Mazare, care acum cred ca e in drum spre Bucuresti !
  • +3 (3 voturi)    
    mai repede,mai repede!!! (Miercuri, 15 ianuarie 2014, 22:09)

    mara88 [utilizator]

    un individ foarte bine hranit ,seamana a nesimtire felul in care arata,sigur are nevoie de ingrijiri medicale-de restul, sa se ocupe autoritatile statului si asa au intarziat prea mult.Va rugam rezolvati si celelalte situatii de aceiasi natura-Teleorman,Vrancea.....
    • 0 (0 voturi)    
      pentru mara88 (Joi, 16 ianuarie 2014, 9:07)

      adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui mara88

      Nu are nevoie de ingrijiri medicale. Cativa ani de dieta in puscarie plus munca la ferma puscariei il va face OM. Sanatos, voinic , normoponderal .
  • +5 (5 voturi)    
    penibilă țară (Joi, 16 ianuarie 2014, 0:14)

    hollow [utilizator]

    în care niște polițiști care au mandat stau și se roaga jumătate de oră de un porc să se urce în mașină, în timp ce prin jurul lor roiesc liber maimuțele din anturajul lui. Într-o țară normală, reținerea sau arestarea sunt clare, nu se discută, iar dacă omul rezistă, își ia niște electroșocuri de nu se vede și se pomenește și cu o infracțiune în plus, ”resisting arrest”. Te crezi nevinovat, nu-i problemă, mergi la secție, acolo contești arestarea și gata. Dar arestarea e sfântă și e aceeași pentru toată lumea.
    • +2 (2 voturi)    
      American? (Joi, 16 ianuarie 2014, 7:00)

      John M. [utilizator] i-a raspuns lui hollow

      In Romania pistoalele au gloante de cauciuc, mandatul de aducere are 500 de pagini, politistul e ruda cu infracorul, "resisting arrest" nu e in codul penal, scandalul in tribunal nu e "contempt of court", Shall I go on?!
  • +2 (2 voturi)    
    Nicusorule, (Joi, 16 ianuarie 2014, 6:49)

    John M. [utilizator]

    Pregateste-ti zeghea Armani, trusa de barbierit Gucci si papucii Vuiton ca astia nu glumesc...
  • +3 (3 voturi)    
    Bravo DNA! (Joi, 16 ianuarie 2014, 9:08)

    adrian88000 [utilizator]

    Felicitari !


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by