Fostul director al CFR Mihai Necolaiciuc ar fi acceptat, in 2009, sa devina informator al FBI

de Alina Neagu     HotNews.ro
Marţi, 7 ianuarie 2014, 15:57 Dosare Anticoruptie


Mihai Necolaiciuc (imagine arhiva)
Foto: AGERPRES
Fostul director al CFR Mihai Necolaiciuc, achitat marti in prima instanta in dosarul in care era acuzat de deturnare de fonduri, ar fi acceptat, in anul 2009, sa devina informator al FBI in Venezuela pentru a nu fi extradat in Romania, scrie RISE Project, care a descoperit informatia in documentatia aferenta procesului pentru extradare. Traducatoarea angajata sa intermedieze discutia dintre Necolaiciuc si FBI a declarat acest lucru in fata justitiei americane.

Potrivit informatiilor investigatorilor, Mihai Necolaiciuc ar fi plecat din tara in cursul anului 2005. La 16 martie 2007, Judecatoria Sectorului 1 a admis cererea procurorilor anticoruptie si a dispus emiterea unui mandat de arestare preventiva, fiind emise, in acelasi timp, un mandat european de arestare si un mandat de urmarire internationala in vederea extradarii.

Pe 22 iunie 2009, Mihai Necolaiciuc a fost arestat de autoritatile judiciare din SUA si, dupa derularea procedurilor de extradare, la data de 1 martie 2011 s-a dispus extradarea acestuia in Romania.

UPDATE RISE Project a descoperit ca documentele care arata ca Mihai Necolaiciuc a colaborat cu FBI au fost depuse la dosar chiar de catre aparatorul acestuia, avocatul Jon May. Mai mult, avocatul a specificat in actele depuse care ar fi fost rolul jucat de Necolaiciuc in operatiunea FBI. Avocatul May spune ca FBI i-a solicitat lui Necolaiciuc sa calatoreasca in Venezuela pentru a ajuta doi agenti sub acoperire ai Biroului de Investigatii Federale intr-o ancheta referitoare la o operatiune de spalare de bani efectuata de catre Iran via Venezuela.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























4386 vizualizari

  • +4 (6 voturi)    
    no, ca surubul chiar valora un milion de lei (Marţi, 7 ianuarie 2014, 16:03)

    U_swamp [utilizator]

    ooooooooaaaaaaaaaa, bun venit, nene, pe axa WLB!
    • -1 (1 vot)    
      Comment sters de user (Miercuri, 8 ianuarie 2014, 0:16)

      Scamator sau Derutat? [anonim] i-a raspuns lui U_swamp

  • +4 (6 voturi)    
    hehe (Marţi, 7 ianuarie 2014, 16:15)

    Mazeta [utilizator]

    Deci americanii i-au oferit lui Necolaiciuc imunitate în schimbul colaborării cu FBI. Cine ar fi refuzat o asemenea ofertă generoasă?!
    • +3 (5 voturi)    
      concluzia : (Marţi, 7 ianuarie 2014, 17:13)

      adrian8 [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

      a fost achitat .....
    • +1 (1 vot)    
      si mai rizibil (Marţi, 7 ianuarie 2014, 22:03)

      U_swamp [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

      Mda...te umfla risul.... trebuia sa-l spioneze pe Chavez sau sa-l invete preturile la vesela sau sa-i transmita cum se bea uischiul cu gheata...
  • -5 (7 voturi)    
    hopa (Marţi, 7 ianuarie 2014, 16:18)

    radiola [utilizator]

    Deci se afla adevarul,USA l-a arestat sa-l slujeasca pe basescu si el,nu a acceptat.
    Din cauza asta s-a facut procesul.
  • -3 (5 voturi)    
    dati-l in gat, bajetzi! >:) (Marţi, 7 ianuarie 2014, 16:22)

    Codruta N [utilizator]

    Sifonatzi pe unde trebuie, prin Venezuela. Niste mafioti venezueleni, pe urmele jigodiei, or sa-i pice NUMA' BINE la sanatate!! Sa se invete minte sa mai fure!!

    Oricum: sper ca s-a lamurit lumea si cu "moralitatea americana" si cu Marea Lor Grija fatza de "coruptia din Romania" :P
    • 0 (0 voturi)    
      păi (Marţi, 7 ianuarie 2014, 20:52)

      Ursul prepolar [utilizator] i-a raspuns lui Codruta N

      Scrie-acolo-aşa: " a declarat acest lucru in fata justitiei americane". E greşeală de tipar oare? Era vorba de justiţia venezuleleană?


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by