Judecatoarea din Ineu Florita Bolos, condamnata la patru ani de inchisoare cu executare

de V.M.     HotNews.ro
Luni, 23 decembrie 2013, 17:33 Dosare Anticoruptie


Judecatoarea din Ineu, judetul Arad, Florita Bolos, acuzata de luare de mita, a fost condamnata, luni, la patru ani de inchisoare cu executare, de Curtea de Apel Timisoara, decizia putand fi atacata cu recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie, informeaza Mediafax.

Purtatorul de cuvant al Curtii de Apel Timisoara, Denisa Botoca, a declarat pentru Mediafax ca judecatoarea din Ineu Florita Bolos a fost condamnata la patru ani de inchisoare cu executare, pentru luare de mita, de Curtea de Apel Timisoara.

De asemenea, Curtea de Apel Timisoara a decis anularea sentintelor date de judecatoarea Florita Bolos in dosarul pentru care luase mita.

Potrivit Denisei Botoca, decizia Curtii de Apel Timisoara nu este definitiva, putand fi atacata cu recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Conform procurorilor anticoruptie, in perioada 17 ianuarie - 10 iunie, judecatoarea Florita Bolos ar fi pretins si primit in mai multe transe, de la doua persoane, suma totala de 13.000 de lei si 5.500 de euro, pentru ca, in schimb, sa pronunte o hotarare civila favorabila uneia dintre cele doua persoane, prin care se asigura transferul pe cale judiciara a dreptului de proprietate asupra unor terenuri.

"Anterior, judecatoarea Bolos Florita instruise persoana beneficiara a hotararii civile asupra documentelor pe care trebuie sa le procure pentru a declansa procese cu proprietarii unor terenuri despre care persoana afirma ca intentiona sa le achizitioneze, in asa fel incat sa se evite procedura legala, notariala si sa se creeze un presupus conflict juridic cu partile contractante. In acest fel, persoana beneficiara urma sa fie exonerata de plata taxelor si onorariilor notariale si sa nu mai astepte efectuarea masuratorilor topogra ice a terenurilor dobandite, terenuri neintabulate in cartea funciara si evidentiate doar in titlurile de proprietate", precizau procurorii in ordonanta de punere in miscare a actiunii penale.

Cererile de chemare in judecata au fost inregistrate la trei complete diferite, astfel ca judecatoarea Florita Bolos, cu ajutorul mediatorului Ana Maria Manguci, a formulat o precizare de actiune in numele cumparatorului, pentru ca aceste cereri sa fie repartizate la completul in care era Bolos.

In 6 iunie, conform intelegerii stabilite, judecatoarea Florita Bolos a pronuntat o sentinta civila prin care a admis in totalitate cererea de chemare in judecata formulata in numele persoanei de la care primise o parte din suma de bani ceruta, "in conditiile in care in dosar nu era indeplinita procedura de citare cu niciuna din cele 12 parti din dosar", mai notau procurorii in documentul citat.

Potrivit unor surse din randul anchetatorilor, judecatoarea s-ar fi intalnit de mai multe ori cu unul dintre investigatorii sub acoperire si ar fi primit de la acesta bani in doua randuri. Banii erau insemnati, iar intreaga operatiune de luarea de mita a fost inregistrata.

Judecatoarea Florita Bolos a fost initial retinuta in iunie, apoi a fost arestata preventiva, iar in 22 octombrie Curtea de Apel Timisoara a decis ca judecatoarea sa fie cercetata in libertate, cu interdictia de a parasi tara.

Tot in iunie, magistratul Florita Bolos a fost suspendata din functie de Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























844 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    asta-i tipa care ........... (Marţi, 24 decembrie 2013, 1:10)

    oxxxxxyyyyya [utilizator]

    a luat pamantul si satul unor oameni din jud. arad si l-a dat unui fost grof ungur..??


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by