VIDEO Dan Diaconescu, condamnat la 3 ani de inchisoare cu executare pentru santaj

de I.C.     HotNews.ro
Miercuri, 18 decembrie 2013, 15:33 Dosare Anticoruptie


Dan Diaconescu
Foto: AGERPRES
Dan Diaconescu a fost condamnat miercuri de Judecatoria Sectorului 1 la 3 ani de inchisoare cu executare pentru santajarea fostului primar al comunei aradene Zarand, Ion Mot, si a omului de afaceri Paul Petru Tardea, informeaza Mediafax. Decizia nu este definitiva, ea poate fi atacata cu recurs.

Instanta l-a condamnat pe Dan Diaconescu la cate trei ani de inchisoare pentru cele doua fapte de santaj. Pedepsele au fost contopite, Dan Diaconescu urmand sa execute trei ani de inchisoare, daca sentinta ramane definitiva. Din pedeapsa primita de Dan Diaconescu va fi scazuta perioada in care a fost retinut si arestat, respectiv din 22 pana in 25 iunie 2010.

Totodata, instanta i-a interzis mai multe drepturi, pe o durata de trei ani dupa executarea pedepsei principale.


Dorel Petru Parv a fost condamnat tot la trei ani de inchisoare pentru santaj in stare de recidiva postexecutorie. Din pedeapsa acestuia va fi scazuta perioada in care a fost retinut si arestat, respectiv din 22 iunie pana in 4 august 2010.

Mitrus Ghezea a primit o pedeapsa de doi ani si sase luni de inchisoare cu executare, pentru santaj.

Instanta a mai dispus ca Dan Diaconescu si Doru Parv sa ii plateasca fostului primar din Zarand Ion Mot daune materiale in valoare de 30.000 de euro si 42.000 de lei, la care se adauga dobanda calculata de la data de 1 iulie 2009 pana la data platii, precum si 10.000 de euro daune morale.

Totodata, prin decizia instantei a fost instituit sechestru asigurator asupra unor bunuri mobile si imobile ale lui Dan Diaconescu, pana la concurenta sumelor de 44.500 de euro si 42.000 de lei, si a fost mentinut sechestrul asigurator instituit de procurorii DNA in aprilie 2010, in cazul bunurilor imobile ale lui Doru Parv.



-------------------------

In 21 octombrie 2010, patronul postului OTV, Dan Diaconescu, Doru Parv si Mitrus Ghezea au fost trimisi in judecata de catre procurorii anticoruptie, pentru santajarea lui Ion Mot, atunci primar al comunei aradene Zarand, precum si a omului de afaceri Paul Petru Tardea.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie l-au acuzat pe Cristian Dan Diaconescu, asociat majoritar la SC Ocram Televiziune SRL si realizator de programe la postul de televiziune OTV, de doua infractiuni de santaj.

Dorel Petru Parv, realizator de programe la OTV, administrator la SC Kundalini SRL, "recidivist postexecutoriu", si Ghezea Mitrus, jurnalist, fost realizator de programe la OTV, fost director general al publicatiei "Atac la persoana", au fost trimisi in judecata pentru santaj.

In rechizitoriul intocmit de procurorii DNA se arata ca, in perioada mai-septembrie 2009, Dan Diaconescu l-ar fi amenintat in mod repetat, atat in mod direct, in cadrul emisiunii "Dan Diaconescu Direct" din 21 iulie 2009, difuzata de postul de televiziune OTV, cat si indirect, prin intermediul lui Doru Parv, pe primarul unei comune din judetul Arad, pentru a-l determina sa le dea suma totala de 200.000 de euro.

"Amenintarea a constat in dezvaluirea, la postul de televiziune OTV, a unor fapte reale sau imaginare, compromitatoare pentru primar, cum ar fi invocarea faptului ca ar fi corupt, ca ar fi savarsit tranzactii ilicite cu terenuri agricole apartinand cetatenilor comunei, pagubindu-i pe acestia, ca are o avere importanta obtinuta ilicit si ca face trafic de influenta pe langa unii ministri", sustine DNA.

Primarul aradean, sub presiunea acestor amenintari, i-ar fi dat lui Doru Parv suma de 30.000 euro si 42.000 lei, "scopul fiind ca banii sa ajunga, in final, la Dan Diaconescu".

De asemenea, in cursul lunii aprilie 2005, Dan Diaconescu l-ar fi amenintat de mai multe ori, atat in mod direct, in cadrul emisiunii "Dan Diaconescu Direct" din seara zilei de 20 aprilie 2005, cat si indirect, prin intermediul lui Ghezea Mitrus, realizatorul emisiunii "Semnal de alarma" difuzata pe acelasi post de televiziune, pe omul de afaceri Paul Petru Tardea, pentru a-l determina sa-i dea suma totala de 100.000 euro, din care a primit efectiv 4.500 de euro.

"Amenintarea a constat in difuzarea, pe postul de televiziune OTV, a unor fapte reale sau imaginare compromitatoare pentru persoana santajata, cum ar fi date despre trecutul infractional al acesteia si afirmatii legate de fraudarea jocului televizat Eurotombola, organizat de societatea comerciala condusa de respectivul om de afaceri, joc difuzat de un post de televiziune concurent", potrivit procurorilor DNA.

Procurorul de sedinta al DNA a cerut la infatisarea de pe 6 decembrie instantei Judecatoriei sectorului 1 condamnarea lui Dan Diaconescu la doua pedepse a cate 9 ani de inchisoare pentru doua infractiuni de santaj, anunta Agrepres.

De asemenea, procurorul a mai cerut pentru Doru Parv o pedeapsa de 8 ani de inchisoare si pentru Mitus Gheza o pedeapsa 7 ani de inchisoare pentru santajarea mai multor persoane prin intermediul unor emisiuni de televiziune realizate de OTV.







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























13630 vizualizari

  • +9 (15 voturi)    
    eh (Miercuri, 18 decembrie 2013, 15:47)

    amanda13 [utilizator]

    inca un penal care va scapa
    • +9 (9 voturi)    
      nu scapa ca Parlamentul (Miercuri, 18 decembrie 2013, 16:13)

      un domn [utilizator] i-a raspuns lui amanda13

      se dizolva pana in februare..va face Puscarie ca la Carte http://www.petitieonline.net/petitie/10022136/semnaturi/pg60
      • -1 (3 voturi)    
        se dizolva in mintea voastra (Miercuri, 18 decembrie 2013, 19:40)

        endymion1 [utilizator] i-a raspuns lui un domn

        Nu o sa se dizolve nici-un Parlament. Iar USL o sa castige in mod sigur alegerile urmatoare, daca nu se rupe intre timp. In momentul asta pur si simplu nu exista alternativa politica.
  • -9 (13 voturi)    
    Sentintele nedefinitive sunt doar circ politic! (Miercuri, 18 decembrie 2013, 15:54)

    dumitrica [utilizator]

    Sentintele nedefinitive nu au in sine nici o valoare. Nu ar trebui date stiri in ziare despre asemenea condamnari provizorii pentru ca induc lumea in eroare si nu sunt altceva decit manevre politice, lovituri de imagine pentru cei care au comandat procesul.

    Multe persoane ramin cu impresia ca acuzatul a fost condamnat definitiv si este in puscarie, ca justitia isi face datoria si baga la inchisoare infractorii, cind, de fapt, nu s-a intimplat nimic si procesul va mai trena inca citiva ani pina ce impricinatul este achitat in tacere sau condamnat cu suspendare.
    • +1 (1 vot)    
      meri ma (Joi, 19 decembrie 2013, 7:57)

      aricipogonici [utilizator] i-a raspuns lui dumitrica

      Daca nu avea posibilitatea sa atace decizia la alt for, tipai ca s-au incalcat drepturile omului, le ai tipi ca nu e inca, chiar chiar un borfas, poate ca la a doua incercare e bunul samaritean...hai dispari
  • -14 (20 voturi)    
    ca sa vezi! (Miercuri, 18 decembrie 2013, 15:58)

    Un Anarhist Moderat [anonim]

    ce coincidenta!... de indata ce a ajuns la 25% "tembelul poporului" s-a transformat brusc in "santajist"... cu ajutorul direct al justitiei si a celorlalte institutii "independente"... cel putin ciudat cum toata sleahta de sustinatori ai statului si ordinii "de drept" (debunaseama obiectivi si dezinteresati... bahh) altfel foarte vigilenti si vocali si nu au nici o reactie... dupa cum n-au avut nici cand o alta institutie "independenta" i-a inchis televiziunea...
    NB: nu sunt fan al tembelului... dar cu atat mai putin al institutiilor care au impresia ca pot face orice, oricum si oricand doar pentru ca exista.
    • +11 (13 voturi)    
      Care 25%? (Miercuri, 18 decembrie 2013, 16:52)

      , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator] i-a raspuns lui Un Anarhist Moderat

      Ai lui pleaca ca din tun si tu vezi 25%?
      Te pomenesti ca useleul are 2950%?
      Moderat?

  • +12 (14 voturi)    
    Ce.. (Miercuri, 18 decembrie 2013, 16:08)

    nic1 [utilizator]

    ..ma bucur, daca a santajat la puscarie cu el.
    • -6 (12 voturi)    
      foarte corect! (Miercuri, 18 decembrie 2013, 16:24)

      Un Anarhist Moderat [anonim] i-a raspuns lui nic1

      dar cu accentul pus pe "DACA"!
      • +4 (6 voturi)    
        instanta a spus ca DA (Miercuri, 18 decembrie 2013, 16:33)

        un domn [utilizator] i-a raspuns lui Un Anarhist Moderat

        ramane sa spuna el NU...dar cu probe...
        • -3 (7 voturi)    
          pardon (Miercuri, 18 decembrie 2013, 16:52)

          Un Anarhist Moderat [anonim] i-a raspuns lui un domn

          "prezumtia de nevinovatie" spune ca cei care-l acuza trebuie sa dovedeasca "cu probe"...

          asta pentru cei naivi care pornesc de la premisele (false in opinia mea) de buna-credinta, independenta si corectitudine ale justitiei
          • +3 (7 voturi)    
            sunt probe (Miercuri, 18 decembrie 2013, 23:47)

            minos [utilizator] i-a raspuns lui Un Anarhist Moderat

            pe unele le-a vazut toata toti tolomacii ce priveau OTV-ul, omul l-a amenintat pe primar in direct. Chiar ti se pare ca DD e un tip corect sau esti chiar el? :)))))))))))
      • +11 (11 voturi)    
        . (Miercuri, 18 decembrie 2013, 16:35)

        I [utilizator] i-a raspuns lui Un Anarhist Moderat

        toti cei care au televiziuni sunt in pozitia de a santaja, datorita audientei. Daca nu plateste, il vorbesti de rau non-stop si nu o sa mai castige alegerile, chiar daca e nevinovat.
        • -8 (8 voturi)    
          asa si? (Miercuri, 18 decembrie 2013, 17:01)

          Un Anarhist Moderat [anonim] i-a raspuns lui I

          nu vad unde e problema... sa-l combata... nu sa-l inchida... pe el sau televiziunea...

          prin extensie: cum ar fi daca eu, nemultumit fiind de comentariile dumitale, m-as hotara sa vin sa-ti confisc tastatura... sau sa te inchid in casa?... c-asa vrea muschii mei... si daca te pregatesti sa raspunzi "c'asa e legea" atunci o sa am grija sa-MI scriu si eu o lege cum ca am dreptul acesta... exact asa cum si "puterea" isi "scrie" ce legi vrea, ignorand interesul meu si/sau al societatii in 90% din cazuri...
          • +1 (1 vot)    
            . (Joi, 19 decembrie 2013, 14:48)

            I [utilizator] i-a raspuns lui Un Anarhist Moderat

            prietene poti sa combati cat vrei, santajul e doar atunci cand o sa ma suni sa ceri bani ca sa nu mai combati. Problema nu este ca nu esti de acord cu mine, problema este ca ceri bani (ca sa fii de acord...)
  • +7 (7 voturi)    
    E ca si definitiva (Miercuri, 18 decembrie 2013, 16:53)

    Troller [utilizator]

    nu vezi ca deja a facut 3 zile ? haha


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by