Dan Bittman, audiat ca martor in dosarul fostului ministru Monica Iacob Ridzi

de V.M.     HotNews.ro
Vineri, 15 noiembrie 2013, 16:38 Dosare Anticoruptie


Solistul trupei Holograf, Dan Bittman, a fost audiat vineri, in calitate de martor, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, in dosarul in care fostul ministru al Tineretului si Sportului Monica Iacob Ridzi este judecata in legatura cu organizarea Zilei Tineretului din 2009, relateaza Agerpres.

"Nu am o legatura directa. Am doar legatura de a fi interpretat atunci alaturi de formatia Holograf cateva melodii binecunoscute. Singur s-a cantat 'Ti-am dat un inel', sper sa nu se considere mita. Cred ca doar asta e calitatea in care sunt aici. Contractul cu ministerul nu a constat decat intr-un contract de prestari servicii, in care noi, ca formatie, am prestat o activitate iar ministerul ne-a platit. Nu cred ca in situatia noastra ar fi vreo suspiciune, pentru ca totul este absolut legal", a declarat artistul, intrebat de jurnalisti care este legatura lui cu acest dosar.

Dan Bittman a recunoscut ca in anul 2009 a sustinut un concert cu formatia Holograf iar onorariul pe care l-a primit de la ministerul condus de Ridzi a fost de 7.500 de euro.

De asemenea, el a recunoscut ca a aparut intr-un spot alaturi de Ridzi, insa acesta a fost facut "benevol", fara sa primeasca bani pentru asta.

Monica Iacob Ridzi, fostul ministru al Tineretului si Sportului in perioada decembrie 2008 - iulie 2009, a fost trimisa in judecata de procurorii DNA, alaturi de alte 11 persoane, pentru abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata, fals intelectual, participatie improprie la infractiunea de acces fara drept la un sistem informatic, participatie improprie la infractiunea de a modifica, sterge sau deteriora date informatice.

DNA sustine ca, in perioada 17 martie -22 mai 2009, Monica Iacob-Ridzi, in calitate de ordonator principal de credite, a hotarat ca, sub pretextul realizarii unor manifestari de amploare la nivel national dedicate Zilei Nationale a Tineretului si externalizarii serviciilor de organizare aferente, sa atribuie ilegal unor firme private contracte de prestari servicii avand acest obiect.

"A fost alocata, in acest scop, societatilor comerciale Artisan Consulting SRL si Compania de Publicitate Mark SRL, suma de aproximativ 3.120.000 lei, o valoare mult mai mare decat cea solicitata si aprobata prin buget pentru acest eveniment. Fostul ministru al Tineretului si Sporturilor a hotarat, de asemenea, in mod unilateral, ca evenimentele sa fie organizate in locatii din Bucuresti, Costinesti si 39 resedinte de judet, in care cunostea ca structurile proprii ale ministerului ori alte entitati publice sau private vor desfasura manifestari de acest gen", sustin procurorii.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























558 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by