​Stire actualizata

VIDEO Sefa Parchetului din Gheorgheni acuzata ca a primit ca mita doua vaci, trei oi, doi miei si alimente, in arest preventiv pentru 29 de zile

de Alina Neagu     HotNews.ro
Vineri, 8 noiembrie 2013, 10:18 Dosare Anticoruptie


Procurorii DNA au retinut-o pentru 24 de ore pe Izabella Majeczki, prim procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Gheorgheni, judetul Harghita, aceasta fiind acuzata ca a primit ca mita doua vaci, trei oi, doi miei, precum si o sacosa cu alimente de la persoane cercetate penal, anunta Agerpres.
UPDATE Ora 16:19: Curtea de Apel Bucuresti a decis vineri arestarea preventiva pentru 29 de zile a Izabellei Majeczki, prim-procurorul Parchetului de pe langa Judecatoria Gheorgheni, judetul Harghita, care a fost retinuta joi de procurorii Directie Nationale Anticoruptie. Decizia poate fi atacata cu recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Potrivit unui comunicat al DNA, in cursul anului 2011, Izabella Majeczki a pretins si a primit, prin intermediar, de la doua persoane cercetate intr-un dosar penal ovine si bovine (doua vaci, trei oi si doi miei), in valoare de aproximativ 10.000 lei, pentru ca, in schimb, sa isi exercite atributiile de prim-procuror, astfel incat persoanele cercetate sa beneficieze de o solutie favorabila in dosarul penal in care erau cercetate pentru infractiuni cu violenta.

Pentru a ascunde infractiunea de luare de mita respectiva, Izabella Majeczki a instigat si a ajutat o persoana sa contrafaca, la data de 14 august 2013, in doua exemplare, un inscris in care a consemnat, neconform adevarului, ca a remis suma de 3.000 lei uneia dintre persoanele de la care primise anterior mita.



In perioada 26 august-septembrie 2013, Izabella Majeczki i-a solicitat unui om de afaceri sa inlesneasca obtinerea de catre societatea comerciala detinuta de concubinul ei a unei lucrari de constructii, in vederea obtinerii unor foloase materiale.

In schimb, Izabella Majeczki i-a promis omului de afaceri ca va face demersuri astfel incat sa fie urgentata solutionarea unui dosar penal constituit ca urmare a plangerii omului de afaceri.

Pe 26 august 2013, in schimbul ajutorului promis, Izabella Majeczki a primit de la omul de afaceri o sacosa ce continea produse alimentare.

Potrivit unui comunicat al DNA, fata de Izabella Majeczki s-a dispus inceperea urmaririi penale sub aspectul a doua infractiuni de luare de mita si instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Procurorii DNA au solicitat Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) autorizarea efectuarii unor perchezitii.

CSM a avizat efectuarea perchezitiilor, avand in vedere ca procurorul in cauza este suspectat in legatura cu infractiuni de coruptie constand in primire de bani si bunuri pentru solutionarea dosarelor aflate pe rolul parchetului, in favoarea unor persoane cercetate pentru infractiuni de violenta si contra avutului privat.

La instrumentarea cauzei, procurorii sunt sprijiniti de angajati ai Jandarmeriei si de ofiteri ai Directiei Generale Anticoruptie (DGA) si beneficiaza de sprijinul de specialitate al Serviciului Roman de Informatii.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























5177 vizualizari

  • +11 (13 voturi)    
    cu criza asta... (Vineri, 8 noiembrie 2013, 10:24)

    lyth [utilizator]

    ...nici mita si traficul de influenta nu mai sunt ce au fost. doua vaci si un miel - parca suntem intr-o comedie ieftina, asta a ajuns tara asta, comedie ieftina? poate ca ar trebui sa concediem actorii de doi lei si sa schimbam regizorii, scenografii sunt de p'afara...se schimba mai greu... dar tot e un inceput cu actorii ieftini si regizorii incapabili!
  • +5 (9 voturi)    
    semn ingrijorator (Vineri, 8 noiembrie 2013, 10:38)

    nellino [utilizator]

    din ce in ce mai multe mite se dau in natura.
    inseamna ca este foamea mare!
    • +4 (6 voturi)    
      De fapt inseamna ca lumea a tot saracit (Vineri, 8 noiembrie 2013, 11:31)

      mithrill [utilizator] i-a raspuns lui nellino

      dar foamea borfasilor de pe functii e fara sfarsit si s-a ajuns aici.
    • +3 (5 voturi)    
      normal (Vineri, 8 noiembrie 2013, 12:30)

      Ursul prepolar [utilizator] i-a raspuns lui nellino

      Asa e-n tarile comuniste.
  • +1 (3 voturi)    
    Nu stiti nimic (Vineri, 8 noiembrie 2013, 11:42)

    dandra [utilizator]

    de fapt, in burtile vacilor si a oilor sunt sacii de bani si lingourile de aur.
    o vaca nu poate fi confiscata si astfel i se va da drumul in curtea sefei, si abia apoi urmeaza nebunia:)


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by