Dosarul Hidroelectrica: Remus Vulpescu, audiat la DNA/ Vulpescu: Mi-a fost incropit un dosar de subminare a economiei nationale instrumentat de DIICOT

de I.R.     HotNews.ro
Joi, 7 noiembrie 2013, 11:35 Dosare Anticoruptie


Remus Vulpescu
Foto: Hotnews
Remus Vulpescu, directorul de cabinet al ministrului Finantelor Publice, Daniel Chitoiu, s-a prezentat joi la Directia Nationala Anticoruptie pentru a fi audiat in dosarul Hidroelectrica, transmite Agerpres.

Vulpescu are calitatea de denuntator in acest dosar.

La intrarea in sediul DNA, Remus Vulpescu a spus ca nu doreste sa faca niciun comentariu despre dosarul Hidroelectrica.

"Un dosar de care stiu si care mi-a fost incropit este un dosar de subminare a economiei nationale, pentru ca am decis, ca presedinte al Consiliului de Administratie la Hidroelectica, deschiderea proceduri insolventei la aceasta companie care, ati vazut, a fost bine administrata. Procedura a permis o reorganizare cu rezultate rapide si extraordinar de bune pentru companie si a dovedit ca, atunci cand statul doreste sa-si rezolve problemele, statul poate sa-si rezolve problemele", a spus acesta, citat de Mediafax. 

Vulpescu a precizat ca nu stie sa aiba calitatea de invinuit in acest dosar si ca ancheta este instrumentata de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT).

Intrebat daca a facut o intelegere cu procurorii DNA pentru a scapa de de acest dosar, Vulpescu a spus ca nu doreste sa fie comenteze "aceste imagini din filme americane".

Tot la DNA se afla si ministrul delegat pentru Energie, Constantin Nita.

In acest dosar au fost arestati Ioan Mihaila, membru in Consiliul de Supraveghere al SC Hidroelectrica SA si Eugen Bradean, consilierul lui Constantin Nita.

Potrivit DNA, in luna octombrie, Ioan Mihaila i-a promis lui Remus Vulpescu, membru in Consiliul de Supraveghere al SC Hidroelectrica SA, suma de 1,4 milioane euro pentru ca acesta din urma, in exercitarea atributiilor de serviciu, sa voteze favorabil incheierea de catre Hidroelectrica a unui contract bilateral pe patru ani de vanzare a energiei electrice catre firma 'Energon Power and Gas' din Cluj, pentru cantitatea de 7.012.800 MWh (1.157.112.000 lei - aproximativ 262.980.000 euro), acestea reprezentand conditii defavorabile pentru societatea in cauza.

DNA sustine ca promisiunea de dare de mita s-a facut cu ajutorul lui Bradean, iar suma promisa urma a fi disimulata sub aparenta unui contract de comision care ar fi fost incheiat de o firma off-shore si firma achizitoare a energiei electrice.

"Potrivit actului constitutiv al companiei Hidroelectrica, puterea de decizie este repartizata intre Adunarea Generala a Actionarilor, Consiliul de Supraveghere si Directorat. Astfel, toate contractele de vanzare a energiei electrice peste cantitatea totala contractata de 500 Giga Watti Ora (Ghw) trebuie aprobate in Consiliul de Supraveghere, din care facea parte Ioan Mihaila. Asemenea contracte sunt supuse anterior avizarii Directoratului din care facea parte si Eugen Bradean", sustin procurorii anticoruptie.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

1126 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by