Arad: Primarul comunei Zarand, condamnat la doi ani si patru luni cu suspendare pentru luare de mita

de V.M.     HotNews.ro
Miercuri, 30 octombrie 2013, 20:55 Dosare Anticoruptie


Fostul primar al comunei aradene Zarand, Florin Ion Mot, a fost condamnat miercuri, de Tribunalul Oradea, la doi ani si patru luni de inchisoare cu suspendare intr-un dosar in care era judecat pentru luare de mita si spalare de bani, informeaza Agerpres.

Conform sentintei date de instanta din Oradea, care nu este definitiva, fostul primar, care era judecat in stare de arest preventiv, trebuie pus imediat in libertate.

Aceeasi sentinta ridica sechestrul asigurator instituit de DNA asupra unui autoturism detinut de Flori Ion Mot. Totodata, acesta va trebui sa plateasca denuntatorului suma de 5.000 de lei si 250 de euro, reprezentand suma primita ca mita de la acesta. Totodata va trebui sa sa plateasca si 15.000 de lei reprezentand cheltuieli judiciare.

Imediat dupa pronuntarea sentintei, procurorii DNA au anuntat ca vor inainta impotriva acesteia recurs la Curtea de Apel din Oradea.

Florin Ion Mot fusese retinut de procurorii bihoreni in data de 12 iulie a.c. in urma unui flagrant, iar procurorii DNA Oradea au dispus trimiterea lui in judecata, in stare de arest preventiv. Din rechizitoriul intocmit de procurori rezulta faptul ca, in calitate de presedinte al Comisiei Locale de Aplicare a Legilor Fondului Funciar Zarand, inculpatul ar fi acceptat sa primeasca ca mita suma de 40.000 de euro din partea unei persoane care l-a denuntat ulterior procurorilor DNA.

Mot a fost prins si imobilizat de politisti in parcarea unui supermarket din Oradea, la cateva minute dupa ce tocmai primise de la denuntator suma de 10.000 de euro, inculpatul aruncand banii cand s-a vazut inconjurat de politisti.

Dupa arestarea lui Mot, prefectul judetului Arad, Cosmin Pribac, l-a suspendat pe acesta din functia de primar al comunei Zarand pe perioada arestarii, atributiile sale fiind preluate de viceprimarul localitatii.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























610 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    Poate sunt eu prost... (Miercuri, 30 octombrie 2013, 22:19)

    un dac [utilizator]

    Nu inteleg suspendarea intr-un caz de mita. A luat sau nu bani? Daca da, e musai cu executare. Daca nu, nu trebuie condamnat.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by