Cine este Ioan Mihaila, retinut de DNA dupa ce a promis o mita de 1,4 mil euro. Apropiat si consilier al ministrului Constantin Nita, descris de presa valceana drept un personaj controversat

de I.C.     HotNews.ro
Miercuri, 23 octombrie 2013, 19:35 Dosare Anticoruptie


Ioan Mihaila, membru al consiliului de supraveghere al Hidroelectrica, retinut miercuri seara in cazul unui dosar de mita in valoare de 1,4 milioane euro, este un apropiat si consilier al ministrului Constantin Nita. Mihaila este o persoana foarte controversata, potrivit publicatiei Indiscret in Oltenia. A fost presedintele CA al Bankcoop iar in urma scandalului creat dupa falimentarea bancii, Mihaila a fost urmarit de autoritati, stand ani buni fugit din tara, precizeaza in publicatia citata.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au anuntat miercuri seara ca Ioan Mihaila, membru in cadrul Consiliului de Supraveghere al S.C. Hidroelectrica S.A. si consilier al ministrului delegat pentru Energie, este acuzat de dare de mita, in timp ce Eugen Bradean, director de trading in cadrul S.C. Hidroelectrica S.A. si membru in cadrul Directoratului S.C. Hidroelectrica S.A., acuzat de complicitate la luare de mita si complicitate la dare de mita, au fost retinuti pentru 24 de ore.

Mihaila a fost numit membru in Consiliul de Supraveghere provizoriu al Hidroelectrica pe data de 29 mai 2013. Remus Borza a fost ales presedinte de catre Consiliul de Supraveghere cu majoritate de voturi, insa Departamentul pentru Energie l-ar fi dorit pe Ioan Mihaila in aceasta functie.

Ioan Mihaila este o persoana foarte controversata, potrivit publicatiei Indiscret in Oltenia. Dupa 1989 a fost presedintele CA al Bankcoop. In urma scandalului creat dupa falimentarea Bankcoop, Ioan Mihaila a fost urmarit de autoritati, stand ani buni fugit din tara, se mai precizeaza in publicatia citata. Mihaila a fost numit recent si in Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia, fapt care l-ar pune in situatie de incompatibilitate in conditiile in care se afla la conducerea a doi mari producatori de energie aflati in competitie pe piata.

In CV-ul sau, Mihaila arata ca inainte de 1989 a lucrat ca sef de santier la Hidrocentrala Turnu, apoi la fosta Centrala Industriala de Retele Electrice de unde a fost inlaturat "pe motive politice", dupa care a ajuns sef de santier in cadrul Trustului de Constructii Hidroenergetice (TCH). Activitatea lui Mihaila dupa 1990 ridica mari semne de intrebare. In CV precizeaza ca in perioada 1990-1991 "am plecat in SUA unde am lucrat in diferite companii de constructii si instalatii", iar in perioada 1991-1994 "am lucrat in sectorul privat", fara sa ofere alte detalii. In perioada 1995-1998 a fost "unul dintre pionierii pietei de capital din Romania", infiintand BVB, Asociatia Nationala a Societatilor de Valori Mobiliare, Rasdaq si Institutul Roman de Valori Mobiliare.

Mihaila mai arata ca in perioada 1998-2002 a realizat un "program complex pentru finalizarea obiectivelor hidroenergetice in executie", fara sa precizeze si functia si locul de munca din acel moment. Din 2002 pana in prezent a "dezvoltat proiecte imobiliare si acordat consultanta in domenii de specialitate in tara si strainatate". Nici pentru aceasta perioada nu precizeaza functia si locul de munca.

Fiul lui Ioan Mihaila, numit, de asemenea Ioan Mihaila, este deputat ARD, singurul parlamentar PNTCD din Parlament. Ioan Mihaila jr. a fost director al Directiei de investitii in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT), condus de Elena Udrea.

Reamintim ca HotNews.ro a relatat miercuri cum conducerea Hidroelectrica a luat in calcul incheierea unui contract cu traderul de energie Energon Power& Gas SRL  care a depus, saptamana trecuta, pe OPCOM (bursa energiei) o oferta uriasa de cumparare de energie electrica.








Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























6205 vizualizari

  • +4 (4 voturi)    
    cine l-a propus (Miercuri, 23 octombrie 2013, 20:31)

    zot [utilizator]

    pe acest mihaila in aceasta functie?
    de ce acesta nu este arestat? lucrurile au fost aranjate cu premeditare. cine propune pe alcineva in astfel de functii iar individul comite acte de coruptie sa imparta pedeapsa cu vinovatul, asa ar trebui
  • +2 (4 voturi)    
    Cel mai cinstit guvern... (Miercuri, 23 octombrie 2013, 20:34)

    justin puscasu [utilizator]

    strikes again.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by