DNA: Fostul deputat Mihail Boldea, trimis in judecata intr-un nou dosar

de Alina Neagu     HotNews.ro
Luni, 21 octombrie 2013, 16:22 Dosare Anticoruptie


Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au dispus trimiterea in judecata a fostului deputat Mihail Boldea, arestat deja in alta cauza, pentru mai multe fapte printre care si santaj si spalare de bani. Fostul deputat Mihail Boldea si seful Parchetului de pe langa Judecatoria Galati, in prezent suspendat din functie, au fost deferiti justitiei pentru santaj, mita si spalare de bani, intr-un dosar instrumentat de Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul teritorial Galati.

Procurorii anticoruptie de la Galati l-au trimis in judecata, luni, pe Mihail Boldea, deputat in Parlamentul Romaniei la data comiterii unor fapte si avocat in Baroul Galati, arestat in alta cauza, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de santaj (14 fapte), spalare a banilor, asociere pentru savarsirea de infractiuni de coruptie, participatie improprie la abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, fals material in inscrisuri oficiale si uz de fals, ambele in forma continuata (cate 6 acte materiale), sustragere sau distrugere de inscrisuri si fals in declaratii in forma continuata, se precizeaza intr-un comunicat remis Mediafax de Directia Nationala Anticoruptie.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat in acest caz este de 21.786.710 euro, echivalentul a 76.608.608 lei, sustin anchetatorii.

Alaturi de Boldea, vor fi judecati Costache Rosca, fost Caloenescu Rosca, prim procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Galati la data faptelor, in prezent procuror suspendat, acuzat de luare de mita, santaj (14 fapte), asociere pentru savarsirea de infractiuni de coruptie si complicitate la infractiunea de spalarea banilor, Valentina Cojocaru, administrator al societatii Fitoplant 2007 Bucuresti, acuzata dare de mita, spalarea banilor, asociere pentru savarsirea de infractiuni de coruptie, fals intelectual la legea contabilitatii, Matei Oprea, administrator al aceleasi societati, acuzat de de dare de mita, spalarea banilor si asociere pentru savarsirea de infractiuni de coruptie, Mircea Marosy, administrator al societatilor Delconi Galati si Derek 1 Galati, acuzat de dare de mita, santaj (14 fapte), spalarea banilor si asociere pentru savarsirea de infractiuni de coruptie, si Ionel Mihaila, persoana fizica autorizata la Cabinetul individual de contabilitate "Mihaila Ionel" Galati, acuzat de asociere pentru savarsirea de infractiuni de coruptie si fals intelectual la legea contabilitatii.

Dosarul a fost trimis pentru judecare la Curtea de Apel Galati.

Intr-un alt dosar, Mihail Boldea a fost trimis in judecata, in stare de arest, la sfarsitul lunii iunie 2012, de catre procurorii DIICOT - Serviciu Teritorial Galati, pentru fraude imobiliare in valoare de aproximativ un milion de euro. Alaturi de Boldea, in dosar sunt judecate 18 persoane, acuzate de inselaciune cu consecinte deosebit de grave, fals in inscrisuri oficiale si uz de fals.

Boldea a fost arestat preventiv in lipsa in 22 martie 2012 si incarcerat in 27 martie 2012, iar ulterior instantele i-au prelungit succesiv masura.







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























822 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by