Termen in procesul intentat ISC de Adrian Nastase, miercuri la Judecatoria Sectorului 5

de I.B.     HotNews.ro
Miercuri, 16 octombrie 2013, 6:08 Dosare Anticoruptie


Judecatoria Sectorului 5 judeca miercuri procesul intentat de fostul premier Adrian Nastase Inspectoratului de Stat in Constructii (ISC), pe care il acuza ca i-a prejudiciat imaginea prin comunicatul in care se afirma ca nu a platit partea sa de prejudiciu din dosarul 'Trofeul calitatii', de aproximativ 750.000 de euro, scrie Agerpres.

Dosarul a fost inregistrat pe rolul Judecatoriei Sectorului 5 pe 23 aprilie si a avut un prim termen pe 30 aprilie, dupa care a fost amanat de mai multe ori pentru a se depune acte la dosar din partea ISC.

Fostul prim-ministru al Romaniei cere apararea dreptului la imagine, care i-ar fi fost afectata prin comunicatul de presa emis de Inspectorat pe 13 februarie.

Inspectoratul de Stat in Constructii preciza, intr-un comunicat postat pe site-ul institutiei pe 13 februarie, ca a transmis datele de identificare ale ISC direct catre imputernicitii lui Adrian Nastase si sustinea ca acestia nu au comunicat institutiei dovada consemnarii sumei de bani precizata in notificare.

''Intentia domnului Adrian Nastase de a achita suma de 3.337.452,53 RON nu poate fi asimilata cu refuzul ISC de a primi banii, in conditiile in care, pe de o parte, potrivit art. 2 din O.U.G. nr. 146/2002, operatiunile de incasari privind fondurile publice se deruleaza prin trezoreria statului, iar pe de alta parte executorul judecatoresc este obligat sa aiba rol activ, staruind, prin toate mijloacele admise de lege, pentru realizarea integrala si cu celeritate a obligatiei prevazute in titlul executoriu'', arata Inspectoratul in comunicatul citat.

De asemenea, ISC preciza ca datele de identificare ale institutiei au fost transmise ''direct catre imputernicitii debitorului, atat printr-o firma de curierat rapid, cat si prin scrisoare recomandata, cu confirmare de primire, in data de 13.02.2013''.

Adrian Nastase sustine ca a achitat prejudiciul invocat de Inspectoratul de Stat in Constructii, de circa 750.000 de euro, inca din luna februarie.

Prin sentinta penala nr. 176/30.01.2012, pronuntata in dosarul penal nr. 514/1/2009, definitiva, inalta Curte de Casatie si Justitie a dispus: ... 'in baza art. 14 si 346 din Codul de procedura penala, inculpatii Nastase Adrian, Jianu Paula Irina, Gasparovici Diana, Popovici Bogdan, Popovici Marina, aceasta in solidar si cu partea responsabila civilmente SC AROND SRL si pe inculpatul Vasile Mihail Cristian, acesta in solidar si cu partea responsabila civilmente SC EUROGRAFICA SRL, au fost obligati in solidar la plata catre partea civila - Inspectoratul de Stat in Constructii - a sumei de 3.337.452, 5258 RON despagubiri civile'.

Judecatoria Sectorului 1 a decis pe 1 februarie executarea silita a lui Adrian Nastase in dosarul in care Inspectoratul de Stat in Constructii a cerut recuperarea prejudiciului adus statului de fostul prim-ministru si de ceilalti inculpati din dosarul 'Trofeul calitatii', prejudiciu care se ridica, potrivit ISC, la circa 1.400.000 de euro.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























519 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by