DNA l-a trimis in judecata pe omul de afaceri Said Baaklini, intr-un nou dosar. Prejudiciul este de 30 milioane euro

de I.R.     HotNews.ro
Joi, 10 octombrie 2013, 17:41 Dosare Anticoruptie


Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie l-au trimis in judecata pe omul de afaceri Said Baaklini, asociat si administrator la SC Libarom Agri SRL, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de initiere/constituire a unui grup infractional organizat, evaziune fiscala si complicitate la evaziune fiscala in forma continuata (doua acte materiale).

Alaturi de Baaklini a mai fost trimisa in judecata si Florentina Silvia Babuca, administrator la SC B&B BUSINESS SOLUTION INVESTMENT SRL, in sarcina careia s-a retinut infractiunea de aderare la un grup infractional organizat, evaziune fiscala in forma continuata (doua acte materiale) si fals in inscrisuri sub semnatura privata.

In rechizitoriu, procurorii au retinut urmatoarele:

Inculpatul Baaklini Said a initiat si a constituit un grup infractional organizat, la care a aderat inculpata Babuca Florentina Silvia in calitate de administrator la SC B&B BUSINESS SOLUTION INVESTMENT SRL, precum si alte persoane, in scopul de a se sustrage de la plata obligatiilor fiscale catre stat si de obtine fara drept sume de bani, cu titlu de rambursari TVA. Inculpatul Baaklini Said a coordonat grupul prin actiuni concrete constand in negocieri de contracte, inregistrarea documentelor contabile ale societatilor SC BUSINESS SOLUTION INVESTMENT SRL, MIKE TRADING & INVESTMENT SRL, SC RHINO GROUP TECHOLOGY SRL, prin intermediul SC LIBAROM AGRI SRL (societate in care avea calitatea de unic administrator/asociat) si stabilirea sediului social/punctelor de lucru pentru toate societatile amintite la aceeasi adresa.

Planul infractional conceput de inculpatul Said Baaklini a vizat activitati de evidentiere in actele contabile sau in alte documente legale a unor cheltuieli care nu au la baza operatiuni reale sau evidentierea altor operatiuni fictive pe de o parte, iar pe de alta parte obtinerea, cu incalcarea legii, a unor sume de bani cu titlu de rambursari de la bugetul de stat.

Inculpata Babuca Florentina Silvia, sprijinita de Said Baaklini si de alte persoane, a inregistrat in contabilitatea societatii SC B&B BUSINESS SOLUTION INVESTMENT SRL documente care nu au avut la baza operatiuni reale, respectiv livrari de motoare catre o societate din Bulgaria, precum si cheltuieli fictive.

Prin infractiunile retinute, inculpatii au cauzat bugetului de stat un prejudiciu in suma de 126.108.501 lei, echivalentul a 29.945.224 euro.

Prejudiciul total a rezultat din:
- obtinerea fara drept, de catre inculpatul Baaklini Said, in calitate de administrator la SC LIBAROM AGRI SRL, a rambursarii de TVA in suma de 27.061.981 lei, echivalentul a 6.310.949 euro;
- evidentierea in contabilitate, de catre inculpata Babuca Florentina Silvia, sprijinita de inculpatul Baaklini Said, a unor cheltuieli care nu au avut la baza operatiuni reale, precum si evidentierea altor operatiuni fictive ( tranzactia livrare marfuri intracomunitare) ceea ce a condus la un prejudiciu in suma de 99.046.520 lei, echivalentul a 23.634.275 euro.

In vederea recuperarii pagubei produse prin infractiune, s-a dispus instituirea sechestrului asigurator pe bunurile imobile si conturilor bancare apartinand inculpatilor Said Baaklini si Babuca Florentina Silvia, precum si asupra bunurilor mobile si imobile ale partilor responsabile civilmente, societatile LIBAROM AGRI SRL, ROBIRRA GROUP SRL, MIKE TRADING&INVESTMENT SRL si B&B BUSINESS SOLUTIONS INVESTMENT SRL, controlate de Said Baaklini.

De asemenea, s-a instituit sechestru asigurator si asupra sumelor aflate in/virate ulterior in conturile bancare deschise de inculpatii Baaklini Said si Babuca Florentina Silvia si de partile responsabile civilmente, pana la concurenta sumei de 99.000.000 lei.

Dosarul a fost inaintat spre judecare la Tribunalul Bucuresti.

DNA aminteste ca inculpatul Said Baaklini a fost trimis in judecata, intr-o alta cauza, in cursul lunii februarie 2011.

In luna aprilie, Baaklini si contabila acestuia au fost arestati preventiv de Tribunalul Bucuresti, in dosarul de evaziune fiscala de aproximativ 22,5 milioane de euro.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1299 vizualizari

  • +3 (3 voturi)    
    Said Baaklini (Joi, 10 octombrie 2013, 17:55)

    Cobra_Ro [utilizator]

    Said Baaklini are protectii inalte el este lasat liber pana ce va fura tot ce se poate....mai are cateva dosare si este eliberat...va mai amintiti ''transformatoarele''...pana ..cand pagubele vor fi imposibil de recuperate afacerile lui.merg inainte...La fel a fost si cu Omar Haisam si cu Vantu ... Becali ...Nastase....Practic, prea cinstitele organe ai pun in situataia de a fura din nou si din nou si din nou.......
    • +2 (2 voturi)    
      da...."protectii inalte".... (Joi, 10 octombrie 2013, 19:04)

      oxxxxxyyyyya [utilizator] i-a raspuns lui Cobra_Ro

      adica ofera spagi grase unor lideri politici, precum tiganul de stoica dela GFR, care, cu sprijinul nemijlocit al ex-ministrului de la transporturi ,orban, in timpul guvernarii tariceanu.

      orban, i-a oferit contra spaga, toate contractele de la CFR marfa, inclusiv ,drept sprijin,pe directorul acestei companii , ducand cfr-ul in falimentul de azi.

      p.s. astea sunt unele din miloanele de exemple prin care statul roman a fost fraudat si cetatenii romaniei au saracit.---LIBERTATE JUSTITIEI, SA NE SCAPE DE POLITICIENI HOTI.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by