Sorin Alexandrescu: DNA mi-a refuzat in mod vadit orice drept la aparare, actionand unilateral si discretionar cu scopul de a compromite cel mai important trust media din Romania

de I.C.     HotNews.ro
Marţi, 1 octombrie 2013, 22:20 Dosare Anticoruptie


Sorin Alexandrescu
Foto: AGERPRES
Directorul general Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, trimis in judecata de Directia Nationala Anticoruptie in dosarul privind santajarea administratorului firmei RCS&RDS Ioan Bendei, sustine, intr-un comunicat transmis de Intact Media Group, ca procurorii anticoruptie i-au refuzat dreptul la aparare, "actionand unilateral si discretionar cu scopul de a compromite cel mai important trust media din Romani". Alexandru a mai afirmat ca a aflat ca a fost trimis in judecata din presa, si nu de la DNA, reiterand ca dosarul ar fi fost fabricat "pe declaratii mincinoase pentru a acoperi una dintre cele mai grave fapte de coruptie din fotbalul romanesc". 
  • Declaratia lui Sorin Alexandru transmisa de Intact Media Group
Am aflat astazi, nu de la DNA cum ar fi fost normal, ci din presa, ca am fost trimis in judecata pentru asa-zisul dosar de santaj. Acest dosar a fost fabricat pe declaratii mincinoase pentru a acoperi una dintre cele mai grave fapte de coruptie din fotbalul romanesc. 

Trimiterea in judecata s-a produs dupa ce DNA mi-a refuzat in mod vadit orice drept la aparare, actionand unilateral si discretionar cu scopul de a compromite cel mai important trust media din Romania. Alaturi de mine au fost trimisi in judecata fondatorul, actionarii si cele mai importante companii ale grupului: TV Antena Group , Antena 3 SA, Intact Publishing. 

Este evident ca modul in care a fost instrumentat acest dosar nu trebuia sa permita dreptul la aparare nici mie, nici celorlalte persoane puse sub acuzatie. 

In acest fel, DNA a ignorat cu buna stiinta aspecte importante, respectiv:

1. Retinerea mea s-a facut exclusiv pe baza declaratiilor lui Ioan Bendei, declaratii infirmate in mod categoric de continutul inregistrarilor facute de procurori. 
2. Am fost retinut cu un scop precis, procurorii DNA ignorand deliberat trei hotarari judecatoresti definitive care au precizat faptul ca probele invocate de DNA nu sustin acuzatia de santaj. Mai mult, ultima hotarare a instantei a fost emisa cu doar o zi inainte de a fi  arestat.
3. Am depus, in urma cu mai bine de o luna, o plangere penala impotriva lui Ioan Bendei pentru denunt calomnios si ticluire de probe, la care nu am primit niciun raspuns, cu toate ca dovezile din dosar sustin in mod evident temeinicia acesteia.
4. In ciuda tuturor cererilor formulate de avocatii mei pentru stabilirea adevarului, procurorii DNA au considerat de cuviinta sa nu dea importanta acestora, ci sa mentina in dosar pasaje ale discutiilor personale dintre Dan Voiculescu si nepotul acestuia, in varsta de 7 ani.
5. Este evident ca pentru procurori sunt mai importante declaratiile decat faptele clare si concrete prin care Antena a demonstrat mita de 3,5 milioane de euro acordata de catre RCS lui Dumitru Dragomir.

Odata cu trimiterea dosarului in instanta, ii indemn pe cei cu perceptii preconcepute si pe cei care ne-au acuzat fara justa cauza sa consulte detaliile acestui caz, dar mai ales temeinicia probelor.

Ii asigur pe toti cei care urmaresc sa ne discrediteze, indiferent de felul in care o fac, ca forta Antenelor nu sta intr-o persoana sau alta, ci in sute de profesionisti cu un crez comun si in cei 10 milioane de romani care ne privesc in fiecare zi.

Le garantez tuturor celor care sunt alaturi de noi, fie colegi, parteneri de afaceri sau telespectatori, ca toata aceasta situatie ne-a facut mai puternici si mai determinati sa luptam pentru valorile in care credem de peste 20 de ani.


Directia Nationala Anticoruptie a anuntat marti ca i-a trimis in judecata pe directorul general Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, Dan Voiculescu, Camelia Voiculescu, persoana juridica Antena 3, persoana juridica Antena Group si persoana juridica Intact Publishing, in dosarul privind santajarea administratorului firmei RCS&RDS Ioan Bendei. In acelasi dosar a fost trimis in judecata si Serban Pop, fost presedinte al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (A.N.A.F.).

Presiunile asupra sistemului judiciar prin intermediul media sunt invocate in premiera, de catre procurori, in sprijinul deciziei de trimitere in judecata. Comunicatul DNA de marti prin care este anuntata aceasta masura mentioneaza emisiunile difuzate de Antena 3 incepand cu 30 mai, prin care "s-a urmarit exonerarea de raspundere penala a inculpatului, denigrarea sistemului judiciar, vizand influentarea deciziei magistratilor".

La randul sau Mihai Gadea, directorul postului de televiziune Antena 3, a declarat marti ca Antena 3 nu are niciun fel de legatura cu dosarul de santaj RCS&RDS in care au fost trimisi in judecata directorul general Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, Dan Voiculescu, Camelia Voiculescu dar si persoanele juridice Antena 3, Antena Group si Intact Publishing, informeaza antena3.ro.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1567 vizualizari

  • +13 (15 voturi)    
    incredibil tupeul acestui personaj (Marţi, 1 octombrie 2013, 22:29)

    warchild [utilizator]

    convorbirile intre dan voiculescu si nepotul lui de 7 ani. Asta e chiar tampit, chiar nu intelege ca DNA, in afara convorbirilor, au si numerele de telefon ale interlocutorilor. Ce dobitoc....
    • +3 (7 voturi)    
      :) (Marţi, 1 octombrie 2013, 23:07)

      Serban. B [anonim] i-a raspuns lui warchild

      E chiar tampit si nu intelege.. nu stiu de ce te mai miri.
    • 0 (0 voturi)    
      cu siguranta... (Miercuri, 2 octombrie 2013, 0:34)

      T34 [utilizator] i-a raspuns lui warchild

      ... ca e tampit, daca viseaza ca Antenele sunt "cel mai important grup media din Romania". Cunosc o multme maaare de oameni, dar pe niciunul nu l-am mai auzit de ani buni zicand ca ar fi vazut ceva interesant la Antene sau macar ca ar fi privit vreuna din emisiunile lor. Cand vorbeste de aia 10 milioane de oameni, probabil ii pune si pe cei care, cand butoneaza telecomanda pentru a ajunge de la AXN la Pro-TV (spre exempu) trebuie sa priveasca pentru o fractiune de secunda si canalul pe care se transmite vreo "Antena".
      Cat despre ziarele lor, in ultimul timp au tirajul sub nivelul marii. Noroc cu posturile radio, ca mai dau ceva muzica buna...
  • +14 (16 voturi)    
    10 milioane de cee? (Marţi, 1 octombrie 2013, 22:36)

    denvarel [utilizator]

    Domnu Alexandrescu, v-ati aburit singuri cu cei 10 milioane de romani? Care? Aceia care au votat in Teleorman? Aceia sunt oale si ulcele, n-au cablu acolo unde sunt...
  • +11 (13 voturi)    
    Ce-ti doresc eu tie... (Marţi, 1 octombrie 2013, 22:55)

    nic1 [utilizator]

    ..justitia este ca o moara veche........i-si ia avant mai incet dar pe urma nu poti sa o mai opresti.
    Sucesuri! la puscarie cu voi .
  • +13 (15 voturi)    
    Bai Alexandrescule (Marţi, 1 octombrie 2013, 23:00)

    fane_grija [utilizator]

    Telespectatorii tampi ce inghit mizeria voastra nu reactioneaza. Asta este diferenta pe care tu nu o vezi.

    Tampii vostrii nu vor protesta niciodata pentru voi. Nu sunt capabili sa protesteze. Sunt ca molustele.

    Patronul tau se duce la fund... l-ai auzit cum ii spunea Cameliei Oh, doamne! oh, doamne!... e bine ca e credincios. Are nevoie de un miracol sa scape.

    O sa te traga si pe tine. Asta e, asa se intampla cand te bagi in jocul celor mari. :)
    Tu ai fost subtire la telefon, din pacate te dau in gat mosu' si fiica-sa in discutiile lor. Ce sa le faci? Amatori...

    hai ca ai treaba si eu te retin cu detalii...
  • +10 (10 voturi)    
    absurd (Marţi, 1 octombrie 2013, 23:11)

    mircearh [utilizator]

    Omul asta da dovada, ca si odrasla lui Voiculescu, de o incredibila prostie si inadecvare la pozitiile pe care le ocupa.
    DNA nu e tribunal sa te aperi cu argumente , la DNA sunt procurori care iti construiesc un caz !
    Despre ce aparare vorbeste asta ? El a fost chemat la DNA pentru instiintari, nu ca sa isi spuna povestea sau sa-si dea cu parerea.
  • +7 (7 voturi)    
    pe persoana fizica (Marţi, 1 octombrie 2013, 23:15)

    aresul [utilizator]

    Din cate stiu, dreptul la aparare il ai in fata justitiei. In acest caz, DNA acuza, trimite in judecata si reprezinta statul. Pentru acesti indivizi, DNA sunt baietii rai.
    Sincer, m-am saturat de mieunatul lamentabil, schilod si tamp al unor ,,smekeri".
    Cat priveste trustul de presa implicat, acesta nu cred ca va fi afectat. Din cate vad, primarul sectorului 5 a reusit sa stranga bani de televiziuni. Sunt sanse emisiunea ,,In gura presei" sa devina de-a dreptul deliranta, bineanteles, cu un maxim de audienta!
    • 0 (0 voturi)    
      drept la aparare? (Miercuri, 2 octombrie 2013, 3:01)

      Orizont [utilizator] i-a raspuns lui aresul

      Ce drept de aparare e vorba? Cine nu i-a dat voie? In fatza cui? a fost la judecata si nu i-a dat voie sa se apere?
      SI din nestiinta mea cred ca judecatoria trebuie sa-l anunte pe el ca e dat in judecata nu reclamantul.
  • +1 (1 vot)    
    ca si in cazul "telepatia" (Marţi, 1 octombrie 2013, 23:35)

    ws [utilizator]

    mint slugile ca la balamuc.

    spune sorin "care sorin?" alexandrescu:

    2. Am fost retinut cu un scop precis, procurorii DNA ignorand deliberat trei hotarari judecatoresti definitive care au precizat faptul ca probele invocate de DNA nu sustin acuzatia de santaj. Mai mult, ultima hotarare a instantei a fost emisa cu doar o zi inainte de a fi arestat.

    minte. nu exista nicio hotarare judecatoreasca care sa afirme ca probele prezentate de dna nu sustin acuzatia de santaj. e ridicol, e penibil. s-ar fi terminat procesul atunci. d-asta e trimis in judecata, pentru ca niste judecatori sa decida daca probele sustin acuzatia de santaj.

    ce s-a intamplat de fapt: procurorii au cerut mandat pentru perchezitie de vreo trei ori, iar judecatorii au spus ca informatiile cautate de procurori pot fi obtinute si altfel. asta-i tot.

    ws
  • 0 (0 voturi)    
    DNA mi-a refuzat orice drept de aparare (Miercuri, 2 octombrie 2013, 0:01)

    MihneaR [utilizator]

    Cand asta, neicusorule?
    Te vei apara in instanta nu in fata DNA !


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by