Fostul ministru Ovidiu Silaghi, audiat la DNA in dosarul in care este acuzat de trafic de influenta

de I.C.     HotNews.ro
Vineri, 27 septembrie 2013, 11:15 Dosare Anticoruptie


Fostul ministru al Transporturilor Ovidiu Silaghi s-a prezentat vineri la DNA, fiind citat pentru audieri in dosarul in care este urmarit penal pentru trafic de influenta, informeaza Agerpres.

Silaghi a fost pus sub acuzare la inceputul lunii de procurorii DNA, pentru trafic de influenta, in forma continuata, fiind acuzat ca a primit 200.000 de euro de la omul de afaceri Nelu Iordache.

Potrivit DNA, in cursul anului 2012, Ovidiu Silaghi, in calitate de ministru al Transporturilor, i-a pretins lui Nelu Iordache, administrator al SC Romstrade SRL, deschiderea de catre Blue Air, compania de transport aerian din grupul de firme controlate de acesta, a unor noi rute care sa lege Aeroportul Satu Mare de alte destinatii din Europa.

Deschiderea acestor noi curse aeriene a fost solicitata pentru sustinerea campaniei electorale a lui Adrian Stef, finul lui Silaghi, care candida pentru functia de presedinte al Consiliului Judetean Satu Mare si a avut drept consecinta inregistrarea unor pierderi de aproximativ 2.000.000 lei (circa 500.000 de euro) in dauna companiei aeriene.

In schimb, Ovidiu Silaghi l-a asigurat de derularea contractelor pe care SC Romstrade SRL le incheiase cu Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, structura aflata sub autoritatea Ministerului Transporturilor si pentru ca platile intermediare sa fie facute intr-un termen rezonabil.

Anchetatorii mai arata ca Silaghi a primit de la Nelu Iordache suma de 200.000 de euro pentru a-si exercita influenta asupra persoanelor cu functii de decizie din cadrul CNADNR in vederea anularii deciziei de reziliere a unui contract si pentru a nu proceda la rezilierea altora.

In demersul sau, Ovidiu Silaghi a fost ajutat de Remus Span, fost adjunct al inspectorului general al Politiei de Frontiera.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























563 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    dar sova? (Vineri, 27 septembrie 2013, 12:57)

    lucyan [utilizator]

    el cand urmeaza?sau mamuca-sa?sunt comisioane consistente, totusi, nu?plus 30 miliaone rezilierea a ceva ce nu avem...


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by