VIDEO Judecatoarea Veronica Cirstoiu si fiul acesteia, arestati preventiv/ Magistratul, acuzat ca a primit mita de peste 1 milion de euro; suma uriasa i-ar fi fost data de Dinel Staicu

de Red. Stiri     HotNews.ro
Vineri, 9 august 2013, 15:39 Dosare Anticoruptie


UPDATE 23.55 Judecatoarea Veronica Cirstoiu, de la Curtea de Apel Bucuresti, si fiul acesteia au primit mandate de arestare preventiva pentru 29 de zile, potrivit deciziei luate vineri seara de Curtea de Apel Bucuresti, in dosarul sumelor totalizand peste un milion de euro pentru solutii favorabile in procese, anunta Mediafax. Veronica Carstoiu este cercetata pentru coruptie, iar fiul ei a fost retinut pentru ca ar fi intermediat primirea a 50.000 de euro de catre aceasta, de la mai multe persoane care doreau solutii favorabile in unele dosare si care ar fi dat anterior un milion de euro.

Hotararea Curtii de Apel nu este definitiva, ea putand fi atacata cu recurs la instanta suprema.

Veronica Cirstoiu, acuzata de luare de mita si complicitate la trafic de influenta, a fost retinuta vineri seara de procurorii DNA, dupa ce acestia i-au adus la cunostinta invinuirile.

Fiul judecatoarei, Florin Cergan, care este acuzat de complicitate la trafic de influenta, fusese retinut vineri dimineata, in acelasi dosar.

Cei doi au fost prezentanti Curtii de Apel Bucuresti cu propunerea de arestare preventiva, care a fost admisa.

Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a incuviintat vineri, la solicitarea DNA, retinerea si arestarea preventiva a judecatoarei.

Veronica Cirstoiu, judecator la Sectia I penala a Curtii de Apel Bucuresti, este cercetata pentru luare de mita si complicitate la trafic de influenta, iar fiul acesteia, Florin Cergan, pentru complicitate la trafic de influenta, a anuntat anterior DNA, care a precizat ca a cerut CSM avizul pentru retinerea si arestarea preventiva a judecatoarei.



UPDATE 19.35 Judecatoarea Veronica Cirstoiu a fost retinuta de procurorii anticoruptie si va fi prezentata instantei cu propunere de arestare preventiva, anunta DNA.

"Ca urmare a avizului emis de Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii, la data de 9 august 2013, procurorii anticoruptie au dispus retinerea numitei Cirstoiu Veronica, judecator la Curtea de Apel Bucuresti - Sectia I penala. In cursul aceleiasi zile, procurorii vor solicita Curtii de Apel Bucuresti arestarea preventiva a numitilor Cirstoiu Veronica si Cergan Florin pe un termen de 29 de zile", informeaza comunicatul transmis vineri seara de DNA.

DNA precizeaza ca "in cauza, s-a procedat la aducerea la cunostinta a acuzatiilor in conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedura penala".

La ora 19.00, avocatul judecatoarei a plecat de la DNA, declarand la iesire despre clienta sa ca este nevinovata.

UPDATE 18.00 Judecatoarea Veronica Cirstoiu a venit la DNA.
Judecatoarea Veronica Cirstoiu s-a prezentat, vineri dupa-amiaza, la sediul central al DNA, unde procurorii ar urma sa-i aduca la cunostinta invinuirile, relateaza Mediafax. Cirstoiu a venit la DNA in jurul orei 17.45, cu un taxi si insotita de un avocat. Judecatoarea ar putea fi retinuta si, ulterior, dusa la instanta, cu propunere de arestare preventiva.

UPDATE 17.45
Consiliul Superior al Magistraturii a avizat retinerea si arestarea judecatoarei:
"In sedinta din data de 9 august 2013, Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a incuviintat retinerea si arestarea preventiva a magistratului CIRSTOIU VERONICA, judecator in cadrul Curtii de Apel Bucuresti - Sectia I penala, pentru savarsirea infratiunilor de complicitate la trafic de influenta prevazuta de art. 26 raportat la 257 si art. 7 alin 3 din Legea nr.78/2000 si luare de mita prevazuta de art. 254 alin 1 raportat la art. 7 din Legea nr. 78/2000."

UPDATE 17.40
Potrivit unor surse judiciare citate de Stirile TVR, cel care i-ar fi dat mita de 1 milion de euro este Dinel Staicu. Banii ar fi fost dati prin intermediul fratelui lui Dinel Staicu, Marian Staicu, si al avocatului Adriana Dascalu. Scopul mitei, spun aceleasi surse judiciare, ar fi fost anularea condamnarii la sapte ani de inchisoare a lui Dinel Staicu, decizie care chiar s-a luat in februarie 2012. Amintim ca Veronica Cirstoiu este una dintre cele trei judecatoare care au anulat condamnarea la sapte ani de inchisoare a lui Dinel Staicu in dosarul fraudarii Bancii Religiilor. Ea s-a prezentat la DNA saptamana trecuta, pentru a studia dosarul in care este cercetata, alaturi de doua colege, pentru abuz in serviciu, potrivit Mediafax.
  • Judecatoarea Cirstoiu a facut parte din completul care a decis reducerea pedepsei cu o saptamana in cazul lui Adrian Nastase, alaturi de Adina Radu si Liliana Badescu.
  • Cirstoiu a fost si judecatoarea care a facut opinie separata la decizia de ramanere in arest a primarului orasului Navodari, Nicolaei Matei, potrivit TVR.
    Pe 23 noiembrie 2012, Curtea de Apel Bucuresti a decis ca primarul, arestat pentru luare de mita sa ramana in arest. Respingerea recursului a fost facuta de doi judecatori, al treilea din complet avand opinie separata, in sensul cercetarii edilului in stare de libertate. Opinia separata a apartinut Veronicai Carstoiu.
  • Florin Cergan este preot, insa a fost suspendat de Biserica dupa ce a fost cercetat penal pentru uciderea din culpa a trei persoane in urma unui accident rutier, potrivit Adevarul.ro.
Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au solicitat vineri retinerea si arestarea preventiva a judecatoarei Veronica Cirstoiu din cadrul Curtii de Apel Bucuresti, in sarcina careia s-au retinut infractiunile de luare de mita si complicitate la infractiunea de trafic de influenta. Ea este acuzata ca a primit, in cuantum, sume de peste 1 milion de euro pentru obtinerea unei solutii favorabile in cauze penale. Procurorii DNA l-au retinut pe fiul acesteia, Florin Cergan, pentru complicitate la infractiunea de trafic de influenta.

Potrivit DNA, din Rezolutia de incepere a urmaririi penale intocmite de procurori rezulta ca persoane interesate in solutionarea favorabila a unor dosare penale, aflate pe rolul instantelor de judecata, prin intermediar, au remis, in mai multe transe, sume de bani in cuantum de peste 1.000.000 euro in scopul obtinerii unor solutii favorabile in cauze penale.

In acest context, la seara zilei de 8 august 2013, una din transele de bani, in cuantum de 50.000 euro, a fost primita de Cergan Florin pentru a o remite mamei sale Cirstoiu Veronica. Aceasta, la randul sau, potrivit intelegerii cu persoanele implicate si interesate, urma sa transmita aceasta transa unuia dintre judecatorii investiti cu judecarea uneia dintre cauzele respective.

Cu aceasta ocazie, procurorii au procedat la constatarea infractiunii flagrante. Ca urmare, la data de 9 august 2013, procurorii au dispus retinerea invinuitului Cergan Florin pe un termen de 24 de ore, urmand a fi prezentat instantei cu propunere de arestare preventiva.

La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu lucratori din cadrul Serviciului Roman de Informatii si al Directiei Generale Anticoruptie.

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax ca judecatoarea Veronica Cirstoiu a fost citata sa se prezinte vineri dupa-amiaza, la sediul DNA, pentru a-i fi aduse la cunostinta invinuirile.



Judecatoarele Veronica Cirstoiu, Dumitrita Piciarca si Liliana Badescu, de la Curtea de Apel Bucuresti, sunt cercetate pentru abuz in serviciu in legatura cu modul in care au decis anularea unor decizii anterioare ale instantelor prin care Dinel Nutu, fost Staicu, a fost condamnat la sapte ani de inchisoare cu executare in dosarul fraudarii Bancii Internationale a Religiilor (BIR).

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax ca dosarul in care cele trei judecatoare sunt cercetate este la final si ca procurorii DNA au inceput prezentarea materialului de urmarire penala.

In 22 februarie, Curtea de Apel Bucuresti a anulat condamnarea la sapte ani de inchisoare primita de Dinel Nutu, fost Staicu, in dosarul fraudarii Bancii Internationale a Religiilor (BIR), in care a fost judecat pentru complicitate la abuz in serviciu, dispunand anularea mandatului de executare a pedepsei.

In 27 februarie, procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Daniel Morar, afirma, intr-o conferinta de presa, ca i-a socat pe procurorii anticoruptie decizia prin care a fost anulata condamnarea definitiva a lui Dinel Staicu, pentru fraudarea cu pestecinci milioane de euro a Bancii Religiilor.

"Din toate analizele noastre, nu exista un caz care sa justifice aceasta solutie: anularea unei hotarari definitive. Asteptam motivarea instantei si sa vedem ce e de facut", spunea atunci Daniel Morar, adaugand ca hotararea nu mai poate fi atacata, insa urmeaza a se stabilit daca in cazul judecatorilor fapta constituie abatere disciplinara sau fapta penala.

Morar preciza ca sase judecatori au decis ca Dinel Nutu, fost Staicu, este vinovat, iar in cazul de contestatie in anulare, motivul invocat si in fond, si in apel, instantele au decis ca nu exista. "Dar un al complet de curte de apel vine si anuleaza", spunea Morar, adaugand ca asteapta solutia Inspectiei judiciare.

Cele trei judecatoare din completul Curtii de Apel Bucuresti care a anulat sentinta lui Dinel Nutu si-au motivat decizia prin aceea ca in cazul acestuia a existat o dublare a procedurilor judiciare, totul incepand de la inregistrarea a doua sesizari cu acelasi obiect la Inspectoratul General al Politiei Romane-Bucuresti si Inspectoratul Politiei Judetene (IPJ) Dolj, insa DNA ar fi putut evita.

Instanta preciza ca daca s-ar fi avut in vedere adresa Directiei Nationale Anticoruptie-Serviciul Teritorial Craiova care a trimis la DNA-Structura Centrala un referat cu propunere de declinare si de neincepere a urmaririi penale, in dosarul 56/P/2006, finalizat cu decizia penala 292/11 martie 2010 a Curtii de Apel Craiova - Sectia penala, s-ar fi evitat cercetari sau urmariri penale paralele.

In opinia celor trei judecatoare de la Curtea de Apel Bucuresti, dupa ce se pronunta o hotarare definitiva, iar ulterior se face o noua judecata pentru aceeasi fapta, chiar sub o alta incadrare juridica, si se pronunta o noua hotarare definitiva, se impune desfiintarea celei de a doua hotarari definitive data cu incalcarea autoritatii de lucru judecat.

"In cauza de fata este evident ca nu s-a procedat asa. Astfel, s-a ajuns ca, in urma unor disjungeri si declinarii, fapte care in substanta lor sunt aceleasi, acestea sa fie cercetate in mai multe proceduri, neavand importanta ca in fiecare procedura s-au dat faptelor incadrari juridice diferite", au notat judecatoarele in motivarea deciziei.

Curtea de Apel Bucuresti il condamnase definitiv, in 4 aprilie 2011, pe Dinel Staicu la sapte ani de inchisoare cu executare in dosarul fraudarii Bancii Internationale a Religiilor, instanta reducand cu cinci ani pedeapsa primita de acesta la Tribunalul Capitalei.

In opinia separata formulata la decizia prin care CSM a respins actiunea disciplinara impotriva celor trei magistrati se arata ca judecatoarele "au nesocotit in mod grav normele de drept procesual penal".

Sectia pentru judecatori a retinut totodata ca cei trei magistrati nu au actionat cu grava neglijenta.

Decizia prin care s-a stabilit ca cei trei magistrati nu au savarsit abaterea disciplinara "constand in exercitarea functiei cu grava neglijenta, prin incalcarea din culpa in mod grav, neindoielnic si nescuzabil a normelor de drept procesual" a fost luata cu majoritate de voturi, insa a fost si o opinie separata in sensul admiterii actiunii disciplinare.

In opinia separata se precizeaza ca "cele trei parate judecatoare, prin pronuntarea deciziei penale nr... au nesocotit in mod grav normele de drept procesual penal ce reglementeaza institutia contestatiei in anulare, pe care au transformat-o dintr-o cale extraordinara de atac intr-o cale ordinara de atac, prin reanalizarea unei exceptii ce a facut obiectul judecatii in fond, criticand de fapt solutiile adoptate de instante cu ocazia judecarii cauzei in fond".

In documentul citat se mai mentioneaza ca cei trei magistrati care au facut parte din complet au admis o cale de atac in afara cadrului legal. "Aparent, temeiul legal care le-a permis acest lucru este articolul 386 litera d Cod de procedura penal- care reglementeaza contestatia in anulare in situatia in care exista doua hotarari definitive pentru aceeasi fapta. Insa din motivarea deciziei pronuntate de complet rezulta ca nu sunt date conditiile acestui caz", se precizeaza in opinia separata.

---------------------------------------------------------

Florin Cergan a fost implicat, in martie 2011, intr-un accident rutier soldat cu moartea a trei persoane, instanta respingand atunci propunerea de arestare preventiva a acestuia, formulata de procurori, potrivit Mediafax.

Accidentul a avut loc in Targoviste, la 8 martie 2011, cand Cergan, pe atunci preot in parohia Laculete din comuna damboviteana Glodeni, conducea un autoturism BMW. Acesta a intrat intr-o Dacie in care se aflau preotul Nicolae Nicolae de la Parohia Gheboaia, sotia si fiica acestuia, in varsta de 15 ani, toti trei decedati in accident.

Martorii spuneau, la vremea respectiva, ca masina lui Cergan avea peste 100 de kilometri pe ora.

In plus, probele biologice au aratat ca fiul judecatoarei se urcase baut la volan.

Initial, acesta nu a recunoscut ca se afla la volanul autoturismului BMW, insa, a doua zi, s-a prezentat la Politie si a marturisit ca el a provocat accidentul, fiind retinut de procurori pentru 24 de ore, sub acuzatia de ucidere din culpa

Procurorii au cerut arestarea preventiva a lui Cergan, insa Judecatoria Targoviste a respins propunerea.

La cateva zile dupa accident, Arhiepiscopia Targovistei i-a ridicat lui Cergan dreptul de a sluji.

Presa locala relata, in martie 2013, ca in dosarul accidentului au fost facute mai multe expertize, insa Cergan "isi vede linistit de viata sa".







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























17583 vizualizari

  • +31 (35 voturi)    
    Domnul (Vineri, 9 august 2013, 15:47)

    Frank777 [utilizator]

    Domnul a dat,domnul a luat,domnul fie laudat.
    • 0 (0 voturi)    
      am zis si o repet... (Luni, 12 august 2013, 14:38)

      lucyan [utilizator] i-a raspuns lui Frank777

      niciodata in romania (sau in lume) nu va fi bine daca justitia nu isi face treaba cu onestitate, justitia este motorul moral dar si economic al unei societati...
      la ce justitie avem, asa societate...
      nu cred ca va pati ceva, eventual va fi data afara si pensionata, ca asa sunt legile in romania, sistemul o apara, cum e si normal, dar daca este gasita vinovata, sa nu se mai tina cont de faptul ca face parte din sistem...
      ce se mai amuza costiniu, oare el ce mita primea, ca la ce interventii avea... , sufera un popor de pe urma lui si el sta bine merci la pensie (nesimtita) pe banii nostri, cand el a tras numai pentru turta lui...
      numai in sistemul juridic lupul paznic la oi este recompensat dupa ce omoara o parte din turma..
  • +57 (57 voturi)    
    uau (Vineri, 9 august 2013, 15:47)

    sorin3 [utilizator]

    Aici e cheia, curatarea de judecatori/ procurori corupti.
    Ar fi frumos...
    • +32 (32 voturi)    
      nedumerire (Vineri, 9 august 2013, 18:29)

      sucaa [utilizator] i-a raspuns lui sorin3

      daca o sa fie gasita vinovata, nu este suficient pentru redeschiderea proceselor in care a dat verdicte? in special cele de unde s-a dovedit ca a primit spaga?
      judecatorii trebuie sa restaureze dreptatea. adica dinel staicu sa nu scape si sa piarda si si milionul "investit" in liberatatea lui.
      asa mi s-ar parea corect.
      iar judecatoarea asta pt un milion sa nu aud ca primeste 3-4-5 ani (cu suspendare nici nu vreau sa ma gandesc). de la 10 ani in sus daca faptele sunt dovedite fara niciun dubiu. si evident suma confiscata si folosita in justitie, nu in pomenile plpagiatorului :)
      • +7 (7 voturi)    
        din pacate asta e cea ce numesc politicienii (Sâmbătă, 10 august 2013, 11:52)

        linarel [utilizator] i-a raspuns lui sucaa

        JUSTITIE si acum au prins doar una bucata judecator corupt insa citi mai sint oare inca in functie ???????????????

        spaga de 1 mil euro; consistenta spaga, dupa care primeste 5 ani cu suspendare ori 1 an si executa 6 luni si tusti la Miami ori in Malta pina la adinci batrineti .

        Moral/ normal ar fi ca in toate sentintele date de ea sa planeze suspiciunea de frauda . Juridic insa nu sepoate ca sistemul trebuie sa-i apere pe cei dinauntru iar judecatorii sint inamovibili.
        Trebuia in schimul inamovabilitatii sa fie introduse pedepse dure gen confiscarea averii , puscarie pe viata ....

        Eu cel putin cind aud cuvintul judecator/judecatoare ma gindesc la o persoana integra 100% cu verticalitate dar ce avem in sistemul juridic depaseste orice inchipuire ...... mai nou se pare ca toate sedintele de judecata sint inregistrate video si audio
  • -22 (24 voturi)    
    Intrebare de om prost.... (Vineri, 9 august 2013, 15:53)

    ovicash [utilizator]

    Nu ma pricep nu stiu despre numarul de judecatori ...

    De ce se aude la DNA in 80% din cazuri de judecatoare prinse cu mita?

    Sunt 80% din judecatori femei sa pastram procentul?

    Nu sunt misogin dar mi se pare foarte ciudat, nu cred ca barbatii ar fi corecti sau rezista mai bine la ispite.
    • +35 (35 voturi)    
      Serios??!! (Vineri, 9 august 2013, 16:22)

      Daniels22026 [utilizator] i-a raspuns lui ovicash

      Poate ca barbatii mint si iau mita cu mai mult talent, iar femeile vorbesc prea mult la telefon si pastreaza mai greu secretele. La asta nu te-ai gindit!

      Am glumit. Dar daca vrei o analiza serioasa trebuie sa incepi cu procentele de barbati si femei judecatori. Daca vrei o analiza si mai serioasa, mai bine nu gindi in termeni sexuali. Ce concluzii serioase s-ar deduce dintr-o astfel de analiza?! Niciuna. Doar timp si efort pierdute in vint.
      • +31 (31 voturi)    
        DACA (Vineri, 9 august 2013, 18:48)

        pointless man [utilizator] i-a raspuns lui Daniels22026

        ne aducem aminte ca Dinel Staicu E SECURIST atunci intelegem mai bine de unde vine putregaiul. Adica din sistemul comunist cind acesti oameni (securisti, activisti) erau complet exonerati de orice confruntare cu justitia normala. Aveau ei o justitie a lor care insa functiona dupa principiile mafiei. Cea la vedere era pentru babele care furau doi stiuleti de pe cimp sau tentative de trecere a frontierei.
    • +16 (16 voturi)    
      da (Vineri, 9 august 2013, 17:10)

      javier [utilizator] i-a raspuns lui ovicash

      nu stiu daca procentul este chiar 80, dar sunt foarte multi judecatori femei.
    • +3 (3 voturi)    
      dom'le uite ca nu m'am gandit (Sâmbătă, 10 august 2013, 8:49)

      nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui ovicash

      pai, ele pot fi si seduse mai usor.

      poate vom afla ca a fost hartzuita cu milionul.

      oricum, conf. traditiei, va iesi la pensie, cu o pensie ...bunicica, de magistrat.

      si milionul,, vom afla ca a fost numai incercata, cu un million de lei. vechi.
      suma fiind prea mica, nu e cazul de penal.

      si ar mai fi ceva, la curtea aia de apel, completul de judecata este format numa dintr'un jude ?
      ca poate ei ii revenea numai a treia parte...
      ramane de vazut, daca vom fi lasati sa aruncam o privire.
      just follow the money !
      si vei mai afla.
  • +23 (45 voturi)    
    Base e de vina! (Vineri, 9 august 2013, 15:55)

    nano2k [utilizator]

    Sper ca Basescu e fericit acum.
    • +21 (21 voturi)    
      tu nu? (Vineri, 9 august 2013, 16:48)

      Chrissdea [utilizator] i-a raspuns lui nano2k

      sa inteleg ca tu esti trist.... esti cumva Florin Cergan? :)
    • +13 (13 voturi)    
      :) (Vineri, 9 august 2013, 16:55)

      Trojan.H [utilizator] i-a raspuns lui nano2k

      :)
    • +8 (14 voturi)    
      Comentariu sters de utilizator (Vineri, 9 august 2013, 17:28)

      [anonim] i-a raspuns lui nano2k

      • +24 (24 voturi)    
        :) (Vineri, 9 august 2013, 17:33)

        nano2k [utilizator] i-a raspuns lui

        Nu ai inteles sensul comentariului meu...

        Am pus mesajul la misto, pentru mine e o bucurie ca vad ca incepe o curatenie de fond in Justitie si politica.
      • +20 (20 voturi)    
        N`ati inteles aluzia... (Vineri, 9 august 2013, 17:56)

        Piticot9 [utilizator] i-a raspuns lui

        Omu` doar a glumit. Judecand dupa postari, sigur e fericit, ca si mine de altfel! :)
    • +20 (20 voturi)    
      cel putin eu sunt... (Vineri, 9 august 2013, 18:06)

      dadan [utilizator] i-a raspuns lui nano2k

      nu stiu cat de fericit e Base si nici nu-mi pasa, eu cel putin sunt fericit - justitia trebuie sa se smulga din mana mafiotilor care o controlau cu o aroganta nesimtita...
    • +15 (15 voturi)    
      Regula (Vineri, 9 august 2013, 20:50)

      castro [utilizator] i-a raspuns lui nano2k

      Basescu-i de vina intotdeauna , chiar si cand nu-i de vina.
  • +26 (28 voturi)    
    bravo fetelor! (Vineri, 9 august 2013, 16:09)

    corvus coraX [utilizator]

    Vă doresc să faceţi un trio de excepţie la brutărie...
  • +22 (22 voturi)    
    Sper ca nu ii platim si pensie doamnei ... (Vineri, 9 august 2013, 16:30)

    it_s__not_news [utilizator]

    ... sau nu ? Sa o recompensam pentru efortul depus, nu-i asa ?
  • +11 (17 voturi)    
    propun suplimentarea ..... (Vineri, 9 august 2013, 16:43)

    cbogdan [utilizator]

    Propun suplimentarea mijloacelor tehnice solicitate de DNA: ceasuri, posete, sticle cola. etc. Sunt bani foarte bine investiti !
  • +28 (34 voturi)    
    Javrele (Vineri, 9 august 2013, 17:05)

    Trojan.H [utilizator]

    Nenorocitele astea au adus Romania in colaps. Oamenii cinstiti au plecat si pleaca pe capete iar aici ramin hotii si incompetentii. Asta a fost planul lui Ilici Iliescu si acum al nepotilor lui, Ponta si Cacarau.
  • +26 (26 voturi)    
    Infractorul Matei de la Navodari (Vineri, 9 august 2013, 17:11)

    MihaiParaschiv [utilizator]

    Infractorul Matei de la Navodari a cerut ca numele unei strazi din Navodari sa poarte numele acestei judecatoare pentru faptul "ca a avut curajul" sa faca opinie contrara. Ca sa vedeti unde a putut ajunge. Faceti un reportaj sa vadeti cate doare penale are acest personaj sinistru.
    • +12 (12 voturi)    
      al naibii sa fie... (Vineri, 9 august 2013, 17:37)

      brita [utilizator] i-a raspuns lui MihaiParaschiv

      dai in benganeala, nu alta!!
  • +20 (20 voturi)    
    Spaga (Vineri, 9 august 2013, 17:58)

    mansapiens [utilizator]

    Nu ma mira ca un judecator a luat spaga. Sunt insa siderat de valoare. Cum mama naibii umbla lumea in Romania cu un milion de euro cash!? Ar fi interesant de vazut ce presupune procesul pentru care a luat mita. Poate nu mai stiu eu sa apreciez, dar un milion de euro e o suma mare si in cea mai bogata tara de pe glob. Ce naiba face Fiscul? Banuiesc ca a mai luat pana acum.
    • +13 (13 voturi)    
      din articol (Vineri, 9 august 2013, 19:30)

      paranoid_android [utilizator] i-a raspuns lui mansapiens

      apare ca plata se face in transe; ultima de 50k euro; ramane de aflat cat de dese sunt.

      Oricum la sumele astea si Fiscul ar fi interesat de unde apar banii
  • +18 (20 voturi)    
    trebuie (Vineri, 9 august 2013, 17:59)

    aresul [utilizator]

    sa marturisesc faptul ca sunt impresionat de sumele vehiculate in aceasta industrie a justitiei din Romania. Mai ceva ca la campionatele de poker din Las Vegas.
    Sunt curios cu ce pluseaza judecatorii in momentul stabilirii valorii tranzactiei. Cu o eventuala temnita grea?
    Ramane de vazut cine este fraieru' in acest joc al coruptiei. Cel ce ofera asemenea sume, judecatoarea sau statul roman.
  • -15 (23 voturi)    
    sunt impresionat (Vineri, 9 august 2013, 18:30)

    antitot [utilizator]

    Din ce in ce cred ca este posibil ca pe viitor sa fie arestat si un presedinte de stat.
    • +19 (21 voturi)    
      fara indoiala .... (Vineri, 9 august 2013, 18:55)

      cbogdan [utilizator] i-a raspuns lui antitot

      Fara indoiala ca este posibil, dar nu cel la care te gandesti d-ta.
    • +18 (20 voturi)    
      si eu sunt impresionat (Vineri, 9 august 2013, 19:53)

      sucaa [utilizator] i-a raspuns lui antitot

      mai ales ca asta i se datoreaza acelui presedinte la care faci tu aluzie :)
      daca avea schelete in dulap si pasibil de pusacarie, tu crezi ca era posibil acest lucru in mandatul lui base?
      oricum, ti-am dat plus pt simplu motiv ca ai inceput sa apreciezi justitia pe care base a lasat-o sa-si faca treaba.
    • +14 (16 voturi)    
      E vorba de (Vineri, 9 august 2013, 21:57)

      , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator] i-a raspuns lui antitot

      ilici sau de kkrau?!
      Unul a omorat la revolutie si dupa, iar celalat ma omoara de ras... zilnic!
    • +11 (15 voturi)    
      Sperante desarte (Vineri, 9 august 2013, 22:16)

      ty [utilizator] i-a raspuns lui antitot

      Antonescu nu va castiga presedentia.
  • +29 (31 voturi)    
    sunt siderat!!! (Vineri, 9 august 2013, 18:40)

    asuldincanepa [utilizator]

    O judecatoare aflata in varful sistemului de justitie cere si primeste un purcoi de bani, intermediar este fiul ei, fost preot si cu dosar penal probabil inchis de catre prietenii mamei (ucidere din culpa, 3 morti, conducere sub influenta bauturilor alcoolice).
    http://www.mediafax.ro/social/fiul-judecatoarei-cirstoiu-fost-preot-cercetat-pentru-un-accident-rutier-cu-trei-morti-11237112

    Felicitari DNA, felicitari SRI, felicitari DGA!

    Cred ca ar trebui redeschis dosarul fiului pentru omor din culpa.

    In alta ordine de idei, cer demisia conducerii Administratiei Nationale a Penitenciarelor pentru valul de infractiuni comise prin metoda "telefonul/accidentul" de catre infractori deja aflati dupa gratii. Cu alte cuvinte, puscariasii continua sa comita infractiuni si in puscarie, din cauza neglijentei si a coruptiei din sistemul penitenciar.

    http://www.ziare.com/stiri/inchisoare/perchezitii-in-penitenciare-si-flagrant-pentru-prinderea-escrocilor-care-foloseau-metoda-accidentul-1247709

    S-au descoperit 5 inchisori, cum e posibil asa ceva? Cine si-a asumat raspunderea, cine si-a prezentat demisia pana acum? Cum poti sa lasi borfasii sa bage spaima in oameni, in continuare, din puscarie?

    Ca sa nu mai amintesc de cazul Sandu Geamanu:
    http://www.mediafax.ro/social/exclusiv-sandu-geamanu-are-cont-de-facebook-in-inchisoare-isi-arata-muschii-si-vorbeste-cu-prietenii-foto-11228790

    Demisia!
    • +8 (8 voturi)    
      imi cer scuze (Sâmbătă, 10 august 2013, 2:42)

      Ion B [utilizator] i-a raspuns lui asuldincanepa

      Am dat minus din gresala.
      Total de acord cu ce spui. Atata doar ca astfel de idei/initiative ar trbuii sustinute nu doar in astfel de forumuri ci prin semnarea de petitii sau angrenarea unor ziaristi/publicatii in aducerea la suprafata a cazurilor enumerate de tine.
  • +21 (21 voturi)    
    indignare (Vineri, 9 august 2013, 20:51)

    sile1 [utilizator]

    Cu greu imi stapanesc indignarea si incerc sa-mi controlez limbajul pentru a nu folosi termeni "neaosi, populari" pentru a o caracteriza pe madam veronica carstoiu.

    Este inimaginabil ca asemenea specimene pot sa populeaza Justitia romana la varful ei.

    In conditiile in care acuzatiile ce i se aduc se confirma,ar trebui sa i se aplice o pedeapsa de ce-l putin 10 ani de puscarie,cu executare, pentru a-i descuraja pe toti cei dispusi sa contorsioneze,sa schimonoseasca actul de justitie in tara asta.

    Nu-mi pot reprima o intrebare,avand in vedere multele cazuri de coruptie din Justitie care au iesit la iveala in ultima vreme,oare in ce proportie si in ce grad e corupt sistemul pe ansamblu si cati oameni nevinovati au fost afectati de coruptia din randul judecatorilor ??
  • +16 (16 voturi)    
    nu pot sa nu imi amintesc.... (Vineri, 9 august 2013, 22:05)

    minus [utilizator]

    procesele judecatorilor au inceput cu acuzatii de 2000 de euro, acum vreo 10 ani.
    Acum acuzatiile vorbesc de insusirea unui milion de euro.
    Ce crestere are Romania la capitolul asta, de 50000%!
    Fruntasi in UE!

    Ordinul asta de marime justifica vaietele de mai ieri. ale Varanului Pai de unde sa scoata bietul om vreo 2 milioane, ca sa pluseze si el?
    • +11 (11 voturi)    
      ?! (Sâmbătă, 10 august 2013, 2:25)

      valjean [utilizator] i-a raspuns lui minus

      Nu cred ca ar fi o problema asta.Dar devine riscant !
    • +7 (7 voturi)    
      da (Sâmbătă, 10 august 2013, 9:40)

      Ana Armanca [utilizator] i-a raspuns lui minus

      Da, şpăgile au crescut în valoare, semn că infractorii simt că mititica e tot mai aproape de ei!
      Dacă pedeapsa judecătoarei ar fi exemplară, poate ar mai intra frica şi în judecători.
      Cineva spunea 10 ani puşcărie, mi se pare mult prea puţin.
  • +11 (13 voturi)    
    95% dintre judecători sunt corupți (Sâmbătă, 10 august 2013, 0:10)

    visio [utilizator]

    asta trebuia să cadă ca exemplu; ăia greii se amuză de acasă, din fața tv-ului; ca exemplu, costiniu...
  • +17 (17 voturi)    
    Ne-au dresat pe toti (Sâmbătă, 10 august 2013, 0:54)

    un dac [utilizator]

    Observ cum oameni cu ale caror pari sunt de acord isi doresc ca aceasa jigodie sa primeasca 10 ani cu executare. Oameni buni, aici vorbim de intoarcerea unei condamnari finale, de prejudicii de foarte multe milioane de euro, de spaga uriasa si repetata, de implicarea propriului fiu in acest demers, de implicarea in mai multe procese " cu cantec", probabil de implicarea in dosarul fiului, de evaziune fiscala etc. Aceasta femeie merita zeci de ani de puscarie si confiscarea intregii averi. As fi curios pentru ce maruntisuri a "dat" ea 10 ani...probabil doua gaini si o palma. Iar Dinel Staicu merita triplarea pedepsei pentru aceasta "interventie".
  • +8 (8 voturi)    
    Daca bine imi amintesc!!!!!!! (Sâmbătă, 10 august 2013, 10:45)

    veto [utilizator]

    Daca bine imi amintesc la Judecatori li s-a marit salariul cam mult , tocmai pentru a nu fi tentati de a lua mita , pai cata nesimtire au ! cand au aceste salarii mari ca un om de rand nu ia salarul unui judecator pe o luna intr-un an intreg si cand te gandesti ca acesti bani respectiv drepturile lor salariale noi le platim prin impozite si taxe , oare pana cand vor mai fi aceste nemernicii in Romania , rusine sa le fie , din fericire mai avem si magistrati care nu se lasa corupti..
  • +7 (9 voturi)    
    RAZBOI IMPOTRIVA (IN)JUSTITIEI (Sâmbătă, 10 august 2013, 11:19)

    cainelesalbatic [utilizator]

    Am trait o viata de om implicat la varf in munca ,in stiinta ,in societate;am vazut toata lumea,dar nici dupa 77 de ani nu mi-am imaginat ca poate fi atata promiscuitate,o astfel de cloaca in care ca intr-o mocirla isi fac de cap justitiabili,afaceristi,fosti slujitori ai bisericii si cati alti complici ai lor ! Si dirijorul a fost tocmai justitia. Raul pe care l-a facut tortionarul de la Rm.Sarat este nimic pe langa marile faradelegi ale
    unor jigodii precum V.Cristoiu ,F.Cergan, A.Dascalu, Liliana si Adina Badescu,Dinel si Marian Staicu si toti cei care i-au tinut sub protectia lor.Aceasta megasmecherie trebuie judecata in corporecu mil.de euro pe masa. Justitia trebuie sa fie exigenta,dreapta si sa reuseasca sa se mai spele cat de cat de o astfel de rusine care va ramane in istorie .Prea ies la iveala multe faradelegi incat mi-e frica de o viitoare noua revolutie care,de data asta va fi impotriva justitiei. Atentie,nu ne ignorati;suntem mai tari si mai puternici decat va imaginati. Cainele Crestin , 09.08.'13
    • +5 (5 voturi)    
      Judecatoarea corupta (Sâmbătă, 10 august 2013, 17:47)

      proletara [utilizator] i-a raspuns lui cainelesalbatic

      Comentariile pe aceasta tema pot curge zile in sir. Suntem cu totii, pe buna dreptate, consternati si indignati, Am peste 60 ani de trai in Romania. De multe ori ma gandesc sa plec cat mai departe de acest focar de infectie morala !!
      Au plecat multi romani si vor mai pleca daca cei care incearca sa faca ceva bun, la locul de munca, sunt marginalizati si eliminati.
      Tinerii nostri care revin din strainatate, scoliti si pusi pe munca cinstita, sunt tinuti la distanta de nemernicii care taie si spanzura in mai toate domeniile , au salarii mari, din taxele pe care noi le platim, cocosati de ele !
      Am lucrat ani buni intr-un sistem in care seful era un prost fudul si lenes , numit de la centru ! Fara concurs ! Opinia celui care stia carte nu conta! Conta sa nu superi pe nimeni, in controalele pe care le faceai , dar mai ales pe sef, care le aranja pe toate dupa cum credea "dansul" ca-i va pica, ceva, un cadou , o atentie "cu lichiditate imediata " sau ceva... la pat.. Asa este peste tot, inclusiv printre unii judecatori. Daca un judecator nu ia spaga este privit ca un extraterestru ..si eventual pus la punct. de cei care nu mai realizeaza cat de grave sunt faptele lor- ca madame Cristoiu Veronica - , pentru ca fac asta de ani si ani de zile fara sa pateasca nimic rau ! Daca tot nu mi-am luat lumea in cap, spun si eu, ca domnul care a semnat, 'un dac" " : nu ne ignorati, suntem mai tari si mai puternici decat va imaginati ! Nu mai avem nimic de pierdut, dar avem de castigat o alta viata pentru noi si urmasii nostri. O viata in demnitate ! Felicitari DNA, ANI si celor ce demasca pe acesti netrebnici!
      • +4 (4 voturi)    
        Linistea uselista (Duminică, 11 august 2013, 9:15)

        nano2k [utilizator] i-a raspuns lui proletara

        Uite, USL a promis liniste in tara odata cu venirea la putere.

        Totusi din cauza "marinarului betiv, chior si tradator de neam" cum il descriu antenistii si cei spalati pe creier de antenele varanului, aceasta liniste nu numai ca nu exista, dar suntem tulburati tot mai mult zi de zi.

        Romania trebuie sa ia o optiune foarte serioasa: vrem o tara curata, cu oameni adevarati si cinstiti sau vrem in continuare cloaca pe care USL doreste sa o conserve.

        Atat dvs cat si cainelesalbatic pareti a fi trecuti de prima tinerete, poate chiar si de a 2-a... Este foarte important sa sustineti schimbarea profunda care e pe cale sa se infaptuiasca in Romania. Stim ca sunteti o generatie afectata grav, batjocoriti cu pensii de nimic, insa trebuie ca aceasta generatie sa decida daca vrea sa transfere mai departe altor generatii raspunderea unor schimbari necesare.
  • +7 (7 voturi)    
    Sa nu fie uitat nici Dinel Staicu (Sâmbătă, 10 august 2013, 11:35)

    Azra [utilizator]

    Si infractorul-escroc Dinel Staicu va trebui sa aiba un dosar penal pe masura,pentru dare de mita. Va imaginati cati bani mai poate avea acest gunoi, daca numai mita a oferit un milion de Euro.In astfel de cazuri trebuie sa opereze automat si sanctiunea confiscarii averii.
  • 0 (4 voturi)    
    Meseria formeaza caractere ! (Sâmbătă, 10 august 2013, 15:08)

    hotnewsfil [utilizator]

    Meseria judecatorilor ii pune in situatia de a trai, cele mai multe ore din viata lor ( in timpul serviciului), intr-o atmosfera de adevar amestecat cu minciuna.
    Ei, judecatorii, trebue sa descopere adevarul, sa decida cine are dreptate dintre cele doua parti implicate intr-un proces.
    Cei care au spus adevarul sunt fericiti cand aud, la finele judecatii, ca judecatorul le face dreptate.
    Cel care a pierdut procesul, depistat de judecator ca minte atunci cand sustine ca are dreptate, e suparat cand aude decizia judecatorului, toata osteneala lui si a avocatului angajat sa-l scoata 'basma curata' nereusind sa-l induca in eroare pe judecator.
    Deci, in numeroasele sedinte de judecata, judecatorii aud atat adevar cat si minciuna.
    Unele minciuni sunt atat de bine ticluite incat trezesc uimirea judecatorului, daca nu chiar admiratia acestuia, pentru performanta mincinosului.
    In cariera sa, judecatorul aude multe minciuni 'grandioase', 'de colectie'.
    Vrea, nu vrea judecatorul, aceste 'perle' ii intra in cap, pe unele le admira.
    Pentru cei mai slabi din fire, dintre judecatori, 'perlele' cuibarite in capul lor le pot influenta, cu sau fara voia lor, comportamentul in viata personala, ii pot face sa calce stramb, uneori sau, in cazul celor mai slabi de inger, mai des.
    Doamna judecator in cauza, fire slaba, a invatat de la hoti si de la mincinosi.
    Am fi nedrepti cu ea daca am zice ca este singura, ca n-au fost si altele pe care influenta meseriei le-a impins in pacat.
    Cate or fi, aceste 'sarmane pacatoase'?
    Pote e mai bine sa nu ne bagam nasul, sa nu ne bagam in treburile justitiei, sa o lasam sa se curete singure. Oare? Or avea mult de lucu cu o asemenea treaba? Vom afla vreodata, noi, credulii, platitori de taxe si impozite?
    • +2 (4 voturi)    
      matale ai o logica perversa (Duminică, 11 august 2013, 11:56)

      Maniu [utilizator] i-a raspuns lui hotnewsfil

      vrei sa spui ca judecatorii sint iresponsabili de fapt saracii de ei? Sint multi care au facut facultatea de drept fara mari merite, au luat examenul cu toceala multa, dar in rest, multi sint niste mediocri. Cum, sint expusi "radiatiilor" si le intra prin piele? Hai domnule, fii serios!
      • +2 (2 voturi)    
        Sunt de acord cu dumneavoastra.. Logica perversa? (Duminică, 11 august 2013, 17:44)

        hotnewsfil [utilizator] i-a raspuns lui Maniu

        In plus, multi, prea multi urmeaza dreptul cu gandul sa faca bani, nu dreptate!
  • +3 (3 voturi)    
    Un jeg de justiție (Sâmbătă, 10 august 2013, 16:46)

    Anddor [utilizator]

    Mă tem că doar jegul ăsta de judecătoare va rămâne de cacao. La o sumă de ordinul „milion de euro„, îmi vine foarte greu să cred că doar ea a fost cea care a beneficiat de bunăstarea corupției. În cazul acesta ți în anterioarele au fost puse pe țambal doar jeguri de judecătoare de la penal, tare aș vrea să extindă cercetările și investigațiile și în rândul celor din civil. Eu unul știu una recent promovată la ICCJ, care a ținut partea BCR în detrimentul clienților cu clauze abuzive în contractele de credit. Dacă ticălosul ăla de Dinel Staicu și-a permis să dea un milion de euro, oare cât și-a permis să dea BCR?
    Dacă justiția nu se curăță de astfel de jeguri, mă gândesc că afirmația unui domn de mai înainte, precum că o eventuală revoluție va călare pe justiție, este cât se poate de adevărată și întemeiată.
    Dacă justiția ar fi doar pentru adevăr atunci cu siguranță că noi nu am mai fi fost codașii europei.
    Este necesară o lege prin care averile acestor jeguri și impostori să poată fi confiscate. Averile lor sunt făcute pe bani negri, sustrași de la fiecare cetățean al acestei țări, prin activități ilicite.
    Moarte corupților și doar chinuri groaznice pentru ani multi judecătorilor corupți.
    • +2 (2 voturi)    
      si "politicienilor"= neica nimeni cocotati (Duminică, 11 august 2013, 11:57)

      Maniu [utilizator] i-a raspuns lui Anddor

      in spinarea noastra.
  • +3 (3 voturi)    
    iordan.tony@yahoo.com (Sâmbătă, 10 august 2013, 18:14)

    Tonyo [utilizator]

    Cand auzim spuse cu emfaza: "avem incredere in justitie; va face dreptate; justitia e oarba (...lucru adevarat, ca de multe ori inchide ochii si nu vede minciuna) si vedem ce coruptie exista in magistratura, ne apuca lehamitea.
  • +2 (2 voturi)    
    despre jud Cirstoiu Veronica (Duminică, 11 august 2013, 17:52)

    bebeu [utilizator]

    Jud Carstoiu Veronica a facilitat si vinzarea locuintei familiei mele din Tgv ( un apartament cu 4 camere) Tehnica care a folosit-o ,este inselaciune in dauna noastra prin folosirea de calitati mincinoase asociate cu fapte mincinoase ca adevarate in scopul inventarii de sulte imposibil de platit pentru a ni se vinde apoi locuinta pe nimic .Pe fondul acelui dosar a distrus 3 familii iar noi am fost aruncati pe strada! .Am dosarul cu ea, daca cineva din presa e interesat .sa ma sune 0766417194


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by