VIDEO UPDATE Mandate de arestare pentru Omar Hayssam şi fratele lui. Ma doare sufletul cand se spune despre mine ca sunt teroristul numarul 1 al Romaniei

de Alina Neagu     HotNews.ro
Vineri, 2 august 2013, 10:22 Dosare Anticoruptie


Magistratii Tribunalului Bucuresti au emis vineri mandate de arestare preventiva de 30 de zile pe numele lui Omar Hayssam si fratelui acestuia, Mohamad Omar, intr-un dosar in care acestia sunt acuzati de savarsirea infractiunii de delapidare, prejudiciul fiind de 20 milioane euro, anunta Agerpres.

Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs.

In sala de judecata, Omar Hayssam a declarat ca "il doare sufletul" atunci cand este numit "teroristul numarul 1 al Romaniei" si ca este gata sa colaboreze cu "toate organele statului" pentru clarificarea aspectelor care il privesc.

"Consider ca trebuie reluata cercetarea penala si o confruntare cu persoanele care au dat declaratii in dosar. Voi colabora cu toate organele statului, pentru clarificarea aspectelor care ma privesc. Timp de 25, cat am stat in Romania, am fost un cetatean normal, iar acum am devenit terorist si cel mai mare infractor din lume? Daca spune X sau Y ca sunt terorist sa nu ia toata tara de bun ca sunt terorist. Pana acum s-a spus despre mine doar ce am facut rau. Chiar asa rau am facut cand am avut 5.000 de angajati in Romania? Ma doar sufletul cand se spune despre mine ca sunt teroristul numarul 1 al Romaniei. (....) Acolo unde s-a gasit o firma fantoma, hai sa o punem la teroristul asta!", a spus Hayssam.



Omar Hayssam a fost adus vineri dimineata, de la Penitenciarul Rahova, la Tribunalul Bucuresti, pentru judecarea propunerii DIICOT de arestare preventiva in dosarul de inselaciune si delapidare, anunta Mediafax. Duba venita de la inchisoare a fost insotita de trupele speciale, in conditiile in care Omar are o condamnare pentru fapte de terorism.

Judecarea propunerii de arestare preventiva a avut termen si miercuri, cand Hayssam a aparut pentru prima oara in fata instantei dupa ce a fost adus in tara. El a aratat ca solicita atat justitiei romane, cat si autoritatilor internationale, sa-i fie redeschise toate dosarele, pentru "aflarea tuturor adevarurilor". Tot atunci, Omar Hayssam a cerut timp sa-si angajeze un avocatul, in locul celui din oficiu, iar Tribunalul Bucuresti i-a acordat doua zile pentru asta.

Omar Hayssam a fost trimis in judecata de procurorii DIICOT, in acest dosar, in octombrie 2012, alaturi de fratele lui, Mohamad Omar, cumnatul sau, Mihai Nasture, si doi parteneri de afaceri, Viorel Vasile Mafteuca si Doina Farladanschi, fiind acuzati de inselaciune si delapidare. Mai multe imobile, terenuri si instalatii industriale, precum si peste un milion de euro sunt puse sub sechestru de catre procurorii DIICOT, in acest dosar.

Hayssam a fost condamnat definitiv, in lipsa, in trei dosare, la 20 de ani, 16 ani si, respectiv, trei ani, pentru rapirea celor trei jurnalisti, inselaciune in cazul "Volvo" si fraude in cauza "Foresta Nehoiu".

El este judecat si pentru trecerea frauduloasa a frontierei de stat, alaturi de fratii acestuia, Mukhles si Mahmoud, si de omul de afaceri Mustafa Tartoussi.

In acest dosar, in 8 octombrie 2012, Omar Hayssam a fost condamnat de Curtea de Apel Oradea la doi ani de inchisoare cu executare pentru trecerea frauduloasa a frontierei, in timp ce Mustafa Tartoussi, Mukhles si Mahmoud Omar, acuzati ca i-ar fi inlesnit fuga din tara, au fost achitati. Condamnarea dispusa in cazul lui Hayssam a fost contopita cu cea de 20 de ani primita anterior pentru terorism, urmand sa execute pedeapsa cea mai grea, de 20 de ani de inchisoare. Sentinta nu este definitiva, fiind atacata cu recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Instanta a stabilit urmatorul termen in dosar la 12 septembrie.

Hayssam este vizat si intr-un dosar de la Directia Nationala Anticoruptie, privind privatizarea IPRS Baneasa, cauza vizand depunerea mai multor inscrisuri false referitoare la experienta si capacitatea financiara a firmei reprezentate de sirian, pentru a putea participa la procedura.

Omar Hayssam a fost predat Politiei Romane in dimineata zilei de 19 iulie, anunta purtatorul de cuvant al sefului statului, Bogdan Oprea.

In 23 iulie, Politia Romana arata ca Omar Hayssam a fost transferat dintr-un centru de retinere si arest preventiv al IGPR, in care a stat de la aducerea lui in tara, intr-o unitate din cadrul Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP).

Reprezentantii ANP au precizat ulterior ca Omar Hayssam se afla din 23 iulie in custodia Penitenciarului Bucuresti Rahova si este cazat intr-o camera cu "profil de carantinare-observare".






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1881 vizualizari

  • +7 (7 voturi)    
    Omar, dragul meu... (Vineri, 2 august 2013, 10:46)

    hotnewsfil [utilizator]

    Iliescu Ilici catre Omar Hayssam :
    'Omar, dragul meu prieten, nu dispera, totul este perfect pregatit, ca in 13-15 Iunie '90. Te sfatuesc sa tragi un pic de timp, pana sosesc minerii in Bucuresti, sa arate ei poporului ce au descoperit, in subsolurile tribunalului : masini de tiparit dolari si euro !'
  • +4 (4 voturi)    
    Cum? (Vineri, 2 august 2013, 12:55)

    Daniels22026 [utilizator]

    Cum este posibil sa fie arestat "preventiv" un om care este deja arestat?! Dar asta nu e important.

    Teroristului ar trebui sa i se amelioreze regimul de detentie daca ne ajuta sa mai facem curatenie printre politicieni. Sper sa traga dupa el cit mai multi smecheri si politicieni corupti.
    • +3 (3 voturi)    
      cred ca arestul preventiv este pentru tot lotul (Vineri, 2 august 2013, 13:28)

      georgeb [utilizator] i-a raspuns lui Daniels22026

      El este deja in arest, dar nu si restul inculpatilor. Presupun ca in cazul lui este doar o formalitate.

      Subscriu si legat de ameliorarea regimului de detentie. Oricine va pica in plasa justitiei in urma colaborarii lui Hayssam isi va merita soarta (si daca base e dom' profesor nu imi va parea rau cu toate ca sunt 99% sigur ca Ilie Botos este dom' profesor)
  • -1 (1 vot)    
    rearestarea lui Omar (Vineri, 2 august 2013, 12:57)

    ilie_moromete [utilizator]

    se poate aresta un condamnat aflat deja in puscarie? inteleg din text ca Omar Haysam a fost adus cu duba din penitenciar, unde isi ispaseste condamnarea de 20 de ani, pentru a fi din nou arestat????
    • +1 (1 vot)    
      ho ho (Vineri, 2 august 2013, 13:10)

      Snitzelvienez [utilizator] i-a raspuns lui ilie_moromete

      El este rearestat si re-rearestat in speranta ca i se va face rau..daca esti atent vezi cum mascatii trag de el , poate poate ii recidiveaza tumoarea , va creste si el va disparea in ea..ca intr-jun fel de gaura neagra..
  • 0 (0 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Vineri, 2 august 2013, 13:22)

    [anonim]

    • +1 (1 vot)    
      neee (Vineri, 2 august 2013, 15:44)

      nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui

      are dreptate, balconistii flanelati au fost primii....
      ilici este cel mai primul !
  • +1 (1 vot)    
    ???? (Vineri, 2 august 2013, 13:26)

    EagleEye [utilizator]

    Poate sa-mi explice cineva care se pricepe,cum se poate aresta preventiv pe un detinut,care ispaseste pedeapsa de 20 de ani?
  • +4 (4 voturi)    
    adevarul e... (Vineri, 2 august 2013, 13:29)

    Martinezu [utilizator]

    Ca omul are dreptate. Sa fi considerat teroristul numarul 1 cind Iliescu e in libertate te doare inima!
    • +2 (2 voturi)    
      Nu merita compasiune (Vineri, 2 august 2013, 13:52)

      Daniels22026 [utilizator] i-a raspuns lui Martinezu

      Daca lui Hayssam nu-i convine, n-are decit sa-si dea in git tovarasii de tunuri de la PSD si de la orice alt partid. Numai in acest caz am sa simt pentru el un minim de compasiune ... Desi nu prea merita.

      Rapirea de persoane face parte din categoria crimelor extreme. Cine face asa ceva, nu mai e om, e fiara. Iar eventuala mea compasiune pentru astfel de pesonaje, se aseamana cu mila fata de animalele de la zoo. Bestiile sint fascinante in salbaticie, nu in societate si nici la zoo sau in puscarie.
  • +3 (3 voturi)    
    unicul de altfel (Vineri, 2 august 2013, 14:16)

    Crup [utilizator]

    Pai cand esti unicul teorist din Romania, mi se pare logic sa fii si nr. 1. Altfel, am ajunge la culmea competitiei sportive: sa alergi singur in cursa si sa ajungi pe locul II.
    Si nici macar nu esti roman, esti aciuat pe aici de prin Siria.
    Unde-s vremurile cand erai student si faceai bisnita cu blugi? Visai tu atunci sa ajugi atat teroristul nr. 1, cat si unicul teorist al Romaniei?


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by