DNA: 67 de persoane sunt urmarite penal pentru fraude la referendumul din 29 iulie

de V.M.     HotNews.ro
Marţi, 9 octombrie 2012, 15:54 Dosare Anticoruptie


Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au inceput urmarirea penala fata de un numar de 67 de persoane care au luat parte la diferite activitati legate de desfasurarea referendumului din 29 iulie, printre care 49 de presedinti si membri ai unor sectii din Teleorman, Vrancea si Gorj si 18 observatori din partea unor ONG-uri, membri de partid, care l-au ajutat pe Liviu Dragnea, informeaza DNA intr-un comunicat transmis marti.

Potrivit DNA, sunt urmarite penal 49 de persoane, presedinti si membri ai unor sectii de votare din localitati din judetele Teleorman, Vrancea si Gorj, in sarcina carora s-a retinut infractiunea de complicitate la falsificarea, prin orice mijloace, a documentelor de la birourile electorale si introducerea in urna a unui numar suplimentar de buletine de vot decat cele votate de alegatori.

De asemenea, sunt urmarite penal 18 persoane, observatori din partea unei organizatii neguvernamentale care au si calitatea de membri ai unui partid, in sarcina carora s-a retinut infractiunea de fals in declaratii.

In actele de incepere a urmaririi penale, procurorii au retinut ca exista indicii temeinice si probe ca, in data de 29 iulie 2012, cei 49 de invinuiti, presedinti si membri ai unor sectii de votare din mai multe localitati din judetele Teleorman, Vrancea si Gorj, avand intreaga responsabilitate pentru desfasurarea, in conditii de legalitate, a procesului de votare, au inlesnit falsificarea semnaturilor unor alegatori pe lista permanenta si introducerea in urna a unui numar suplimentar de buletine de vot fata de cele votate de alegatori, corespunzator aceluiasi numar de semnaturi falsificate.

Pe de alta parte, in zilele de 19, 20, 21 iulie 2012, ceilalti 18 invinuiti din prezentul dosar penal au completat olograf si au semnat cate o declaratie de neapartenenta politica, in scopul acreditarii ca observatori din partea Asociatiei "Tara Noastra", la referendumul din 29 iulie 2012. Desi erau membri ai unui partid politic, in actele respective, depuse la Biroul Electoral Central, cei 18 invinuiti au declarat, in mod mincinos, contrariul. In calitate de membri ai unei formatiuni politice si concomitent, de observatori la diferite sectii de votare din localitati din judetul Teleorman, cei 18 invinuiti au comunicat, in fiecare ora, pe parcursul zilei de 29 iulie 2012, prezenta la vot in sectiile respective, catre numarul telefonic 1855, care era parte din sistemul IT controlat de Dragnea Nicolae Liviu, invinuit in acelasi dosar.

In acest fel, atat cei 49 de presedinti si membri ai sectiilor de votare, cat si cei 18 observatori din partea unui ONG care erau si membri de partid, au contribuit la realizarea scopului urmarit de Dragnea Nicolae Liviu, secretar general al unui partid politic, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea prevazuta de art.13 din Legea nr.78/2000.
  • Liviu Dragnea (PSD), urmarit penal de procurorii DNA pentru fraude in dosarul referendumului
Liviu Dragnea a fost pus sub acuzare de procurorii DNA, pe 6 septembrie, pentru ca ar fi pus la punct un sistem national de influenta prin care ar fi fraudat votul la referendumul din 29 iulie folosind zece metode, printre care votul multiplu, turismul electoral, falsificarea de semnaturi.

DNA preciza atunci, intr-un comunicat, ca, Liviu Dragnea este urmarit penal pentru savarsirea a patru infractiuni: folosire a influentei sau autoritatii de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite; asociere pentru savarsirea de infractiuni; instigare la violarea prin orice mijloace a secretului votului de catre membrii biroului electoral al sectiei de votare ori de catre alte persoane; instigare la promisiunea, oferirea sau darea de bani ori alte foloase in scopul de a determina alegatorul sa voteze in cadrul referendumului.

In rezolutia de incepere a urmaririi penale, procurorii au retinut ca exista indicii temeinice ca, in calitate de secretar general al PSD, Dragnea si-a folosit influenta si autoritatea functiei in vederea obtinerii unui folos nepatrimonial pentru partid, respectiv a unei prezente de minimum 60% la votul de la referendumul din 29 iulie, care sa garanteze validarea acestuia.

"Astfel, acesta a initiat o asociere formata din numeroase persoane (presedinti si membri ai sectiilor de votare coordonati de responsabili locali si judeteni, presedinti de organizatii judetene si locale, precum si primari ai partidului), iar scopul asocierii era savarsirea de infractiuni prevazute de Legea nr.3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului. In acest sens, a fost utilizat un sistem informatic complex ce permitea unui numar restrans de persoane sa obtina, in timp real, informatii despre numarul de votanti si modul cum s-a votat in sectiile de votare. Astfel, ora de ora, coordonatorii partidului aveau reprezentarea prezentei la urne, identificand sectiile de vot cu prezenta slaba", se arata intr-un comunicat al DNA.

Procurorii mai sustin ca "sistemul informatic a asigurat comunicarea de date, mesaje, ordine si recomandari cu continut ilicit, destinate coordonatorilor si/sau membrilor sectiilor de votare si altor persoane, in vederea maririi artificiale a numarului de votanti".

De asemenea, potrivit DNA, Dragnea a constituit un sistem national de influenta pentru a determina autoritatile publice centrale, judetene si locale aflate sub controlul politic al formatiunii politice de a se implica in: exercitarea de presiuni asupra presedintilor birourilor electorale ale sectiilor de votare si asupra membrilor acestora pentru a falsifica semnaturile alegatorilor pe listele de vot si a introduce in urne un numar suplimentar de buletine decat cele votate de alegatori; folosirea unei urne mobile in conditii contrare legii (fara a exista cereri in acest sens depuse in termen si aprobate corespunzator); obtinerea pe cai ilicite de informatii, in fiecare ora, despre numarul de persoane care si-au exercitat dreptul de vot si despre modul in care s-a votat in unele sectii de votare; practicarea votului multiplu; denaturarea pe listele suplimentare a ultimei cifre a CNP al unor persoane a caror semnatura a fost falsificata pe lista, pentru a nu permite programelor de calculator specializate sa identifice votul multiplu; practicarea 'turismului electoral' - adica a deplasarii organizate de importante mase de persoane, cu ajutorul autobuzelor, microbuzelor, pentru a vota multiplu, atat in sectia de votare la care au fost arondati, cat si la alte sectii de votare din tara; falsificarea de semnaturi in numele unor persoane decedate, care au ramas inscrise pe listele electorale; falsificarea de semnaturi ale multor alegatori plecati din tara in momentul referendumului; votul exercitat de minori, interzisi judecatoresti si persoane carora le-a fost interzis dreptul la vot printr-o hotarare judecatoreasca penala, neaplicarea autocolantelor cu mentiunea 'VOTAT' pe cartile/buletinele de identitate ale votantilor.







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























4680 vizualizari

  • -15 (21 voturi)    
    voturi (Marţi, 9 octombrie 2012, 15:58)

    demetrescu [utilizator]

    parca era vorba de 2 milioane de voturi fraudate? unde sunt? nu se mai aude nimic? cate voturi au fost fraudate pana la urma? sau sunt prea putine ca se se comunice? am inteles
    • +13 (17 voturi)    
      ... (Marţi, 9 octombrie 2012, 16:29)

      motanu_ranjila [utilizator] i-a raspuns lui demetrescu

      Pe mine ma deranjeaza si daca sunt 20 de voturi fraudate, nimeni n-are voie sa faca asta.
      • +5 (7 voturi)    
        Pentru cei care se mira ca sunt prea putine fraude (Marţi, 9 octombrie 2012, 17:19)

        motanu_ranjila [utilizator] i-a raspuns lui motanu_ranjila

        In comunicatul de mai sus este mentionat numarul celor care au organizat fraudarea, nu numarul de voturi fraudate.
      • -2 (4 voturi)    
        si pe mine ma deranjeaza (Marţi, 9 octombrie 2012, 23:33)

        ics_11 [utilizator] i-a raspuns lui motanu_ranjila

        Si pe mine ma deranjeaza daca sunt 20 de voturi fraudate.
        la paris, in 2009, nu s-a furat nici unul ?!
        Pe mine ma deranjeaza si minciuna celor care au "calculat" peste 2 mil. voturi fraudate. La 2 luni si ceva de la referendum, dupa ce oamenii au fost pusi sa jure pe biblie la iesirea din biserica, nimic nu confirma frauda anuntata de pdl pe toate canalele.
        Dar mai am rabdare pana pe 9 decembrie. Pana atunci poate aflu si voturile furate la paris si pe cele reclamate de basescu ca s-au furat in 2004. ..
    • -12 (16 voturi)    
      Spunea domnu morar (Marţi, 9 octombrie 2012, 16:31)

      The Special One [utilizator] i-a raspuns lui demetrescu

      15% :-) 60 oameni in 3 judete au furat 2 mil de voturi..

      Asta e manipulare pe fata, la fel si cu Basescu cu revolutia lui portocalie cu voturi fraudate care pana la urma s-a fasait si nu sa gasit nimic.
    • +13 (15 voturi)    
      nu conteaza (Marţi, 9 octombrie 2012, 16:32)

      mos ion roata [utilizator] i-a raspuns lui demetrescu

      numarul voturilor fraudate,conteaza fapta si trebuie pedepsita exemplar indiferent cine a savarsit-o.
      • -1 (3 voturi)    
        nu conteaza numarul de voturi fraudate (Marţi, 9 octombrie 2012, 23:07)

        ics_11 [utilizator] i-a raspuns lui mos ion roata

        pentru tine e totuna daca se fura 100 lei sau 100 mil. eur ?!
    • +8 (10 voturi)    
      rabdare (Marţi, 9 octombrie 2012, 16:32)

      Palax [utilizator] i-a raspuns lui demetrescu

      dupa o explozie aduna tu toate bucatiile dintr-o bomba. Ce vreau sa zic este ca e mult mai usor sa faci o distrugere, decat sa o cureti, sa o numeri, sau sa o evaluezi. Vom vedea ce mai pot astia sa descopere, dar intotdeauna cei care cauzeaza un frauda, au avantajul primei miscari, si a musamalizarii multor detalii. Dar partea buna e ca niciodata nu poti ascunde totul....
      • +4 (4 voturi)    
        Foarte bine ca ii gasesc (Marţi, 9 octombrie 2012, 17:59)

        OvidiuDiaconescu [utilizator] i-a raspuns lui Palax

        Ramane sa ii vedem si pedepsiti... Cat priveste numarul exact, e, intr-adevar imposibil de spus cu acuratete, insa hai sa gandim putin logic treaba asta... 2kk/67 = ~30k voturi fraudate / cap de animal furajat. Chiar si presupunand ca au fost prinsi doar un sfert din vinovati, tot raman 7000 de voturi aiurea per cap de "vinovat"... si acum provocarea: aratati-mi sectiile de vot cu 7000 de votanti arondati....
        Adevarul este probabil la mijloc. Cifrele cu siguranta au fost umflate de pdl (din motive evidente) si subtiate de usl (din motive si mai evidente).... oricum, m-am resemnat cu gandul ca politicieni si competenti, si bine intentionati mai exista doar in cartile de istorie (si alea probabil pe jumatate adevarate) si in sperantele unor nostalgici...

        Salutare!
        • +1 (1 vot)    
          avem calau, nui problema (Marţi, 9 octombrie 2012, 18:59)

          Palax [utilizator] i-a raspuns lui OvidiuDiaconescu

          Daca analizez in detaliu, tu ai o concluzie pesimista. Niciodata nu este natura oamenilor de vina, ci doar cum sunt organizati. Coruptia ne este in sange, si reprezinta un oportunism biologic cu care fiecare organism a fost inzestrat. Fara acest oportunism nu am fi astazi. Exista o intreaga discutie despre altruism si corectitudine si oportunism si exploatare. Dar in final conteaza sa ne organizam in asa fel incat nu avem access la oportunitati de exploatare. De asta am inventat conceptul de separarea puterilor in stat, am inventat politia si justitia. Asa ca, adevarul nu-l gustam de la pdl sau usl, au tot interesul sa il modifice, ci de la o institutie depolitizata ca DNA.
          • +1 (1 vot)    
            Interesant ce spui.. (Marţi, 9 octombrie 2012, 19:44)

            blackarrow [utilizator] i-a raspuns lui Palax

            si sigur ca e nevoie de democratie adevarata, cu separatie de puteri , cu organizare ce nu ar trebui sa permita coruptia si frauda , dar toate acestea se fac de catre oameni si te contrazic aici , spunind ca si natura oamenilor e de vina.
            Un om corect, cu morala , constiinta, nu o va lua pe linga lege , chiar daca altfel ar sti cum s-o fenteze .E vorba aci si de credinta , chiar si in timpurile medievale, negre si urite dpdv socio-politico-organizatoric, au existat multi oameni ce si-au pastrat coloana vertebrala indiferent de situatie . Asa ca daca in sistemul asta al nostru ar exista un moment zero in care fortele "binelui si al moralitatii" (cite or mai fi) ar putea inclina doar putin balanta in detrimentul nemernicilor, atunci am fi aproape salvati si am merge intr-o directie buna . Din pacate ,in lupta asta permanenta partea buna e mult in inferioritate si nu vad prea curind sanse de bine . D-aia conteaza mult educatia, sanatatea, societatea civila si toti mugurii fortelor progresiste, cu material uman de buna factura -f. rar la noi. Hai ca m-am intins, ideea e ca natura umana s-a cam "denaturat " in Ro si sa speram ca bulgarele raului care se rostogoleste va fi stopat pina nu e prea tirziu....
            • +1 (1 vot)    
              sunt deacord, dar trebuie sa inceapa cu noi... (Marţi, 9 octombrie 2012, 21:24)

              Palax [utilizator] i-a raspuns lui blackarrow

              m-as bucura daca aceste forte morale se vor inclina vreodata in directia buna. Dar sa nu ne bazam pe exceptii, trebuie intr-un fel sau altul sa inclinam acesti oameni intr-o directie pozitiva. Si ai enumerat niste exemple bune, educatia, sanatatea selectarea unor politicieni cu planuri de organizare "bine gandite". Si totul incepe de la noi. Astfel ca, daca vad ca cineva a "furat", nu incerc sa il injur de dimineata pana seara cum e tipica abordare la noi, ci sa ma gandesc cum as putea sa-l fortez si recompensez sa joace corect pe un altul in pozitia lui. Si sunt soluti.
          • 0 (0 voturi)    
            Pesimism (Miercuri, 10 octombrie 2012, 20:37)

            OvidiuDiaconescu [utilizator] i-a raspuns lui Palax

            Atata vreme cat exista cel putin suspiciunea ca DNA n-ar fi atat de depolitizata cum sugerezi (si exista din plin), atata vreme cat exista scapari, rateuri - care sa infirme ideea ca DNA, in calitate de jude si calau (suprem) este 100% onest si credibil, atata vreme cat anumite personaje, ca sa nu spun personalitati - danseaza pe langa lege, sau chiar pe linia aceea subtire, si scapa nepedepsiti, atitudinea mea pesimista cred ca e foarte justificata... nici macar nu-i mai spun pesimism... e realism in cea mai obiectiva stare. Referitor la nota de pesimism de la sf mesajului mei anterior, la care te-ai referit... te provoc! arata-mi o figura politica credibila, cu toate atributele firesti pentru cineva in pozitia respectiva. Sunt de mult disparuti. Incep sa ma gandesc sa intru si eu in vreun partid ceva... poate mi-ar fi mai usor sa inteleg toate marsaviile despre care dezbatem aici :)
    • -7 (11 voturi)    
      nu ai inteles (Marţi, 9 octombrie 2012, 16:33)

      Colonel [utilizator] i-a raspuns lui demetrescu

      67 de persoane, fiecare a votat de 12000 de ori (in 12000 de sectii) si au obtinut cele aprox 2 milioane de voturi fraudate. Aceasta a fost cea mai mare frauda din istoria omenirii. Trebuie sa fi idiot sa crezi propaganda asta.
      • +2 (6 voturi)    
        Inseamna ca stii ce inseamna sa fii idiot! (Marţi, 9 octombrie 2012, 17:54)

        , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator] i-a raspuns lui Colonel

        Altfel...
        A spus cineva ca astia sunt TOTI?!
        E mai greu la voi cu logica!
        Cu doctoratele sa curga, in rest... apa de ploaie!
    • +5 (9 voturi)    
      ... (Marţi, 9 octombrie 2012, 16:34)

      vlad alexandru [utilizator] i-a raspuns lui demetrescu

      Dacă o mână de hoți au furat nestingheriți sute de miliarde de euro în 23 de ani, ți se pare imposibil ca 67 dintre ei să falsifice 2 milioane de hârtii în câteva ore? Hmm...
    • +7 (9 voturi)    
      buna dimineata! (Marţi, 9 octombrie 2012, 16:36)

      dj [utilizator] i-a raspuns lui demetrescu

      Astia sunt primii urmariti penal din cei care au ajutat la fraudare. Mai urmeaza.
    • +3 (5 voturi)    
      Ce va mai place s/o dati la intors! (Marţi, 9 octombrie 2012, 17:05)

      , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator] i-a raspuns lui demetrescu

      Daca nu a furat un bou si este doar un ou, nu este ok!
      Cand veti invata ca cinstea este mai presus de toate?
      Si stai, inca nu l/au gasit pe dragnea, au ajuns deocamdata la judecatoarea aia!
      Ai rabdare, neicusorule!
    • +1 (3 voturi)    
      Chiar si UN SINGUR vot fraudat mi se pare mult (Marţi, 9 octombrie 2012, 18:19)

      was [utilizator] i-a raspuns lui demetrescu

      Nu trebuie sa fie milioane de voturi fraudate, ce se intampla daca veneau exact 50%+1 votanti, si acel +1 era cel fraudat, si singurul!?

      Pe de alta parte, majoritatea celor 49 sunt presedinti la sectie de votare, ei dadeau ordine la alti 1-2-5-10 persoane. Si poti sa dai seama ca nu prea pot dovedii procurorii gainarii USL cu 1-2-5 voturi fraudate, ca nu ar mai ave in ce piata din capitala sa le ingradeasca pentru proces (bine, aici putin am exagerat, dar oricum au existat voturi fraudate, nu numarul conteaza).
  • +11 (13 voturi)    
    Bravo (Marţi, 9 octombrie 2012, 16:01)

    EQUANT [utilizator]

    La rece cu ei!
  • +14 (16 voturi)    
    Spor la treaba (Marţi, 9 octombrie 2012, 16:17)

    Trojan.H [utilizator]

    Sper sa avem rezultate inainte de Marea Frauda USL de la 9 decembrie.
  • -4 (8 voturi)    
    Milioane (Marţi, 9 octombrie 2012, 16:39)

    evoque [utilizator]

    unde sunt milioanele fraudate, unde sunt minciunile turnate de macovei&co si basescu prin UE??
    Lovitura de stat, fraude masive, nu va este rusine madam macovei, nu iti este rusine domnule presedinte.
    Hai propaganda basesciana, hai sa vedem ce aveti de spus.
    Presedintele trebuie sa demisioneze, pentru minciuna.
    • +5 (7 voturi)    
      ... (Marţi, 9 octombrie 2012, 16:49)

      B.Dan [utilizator] i-a raspuns lui evoque

      Treaba e asa. 67 de persoane sunt urmarite penal. Cu siguranta sunt mult mai multe persoane care nu sunt inca urmarite penal. Ce e asa greu de inteles? Sunt multi oameni care au votat de 3-4 ori, ca sa se ajunga la ei e mai greu... dar se va ajunge!
      • -2 (6 voturi)    
        67 (Marţi, 9 octombrie 2012, 16:58)

        evoque [utilizator] i-a raspuns lui B.Dan

        acesta este numarul zilei.
        1,5 - 2 milioane sunt MINCIUNILE SI MANIPULAREA PDL.
        Aici este PDL, aici este CCR, aici este CSM, aici este DNA, aici este intrg sistemul cladit pe minciuna si manipulare de catre BASESCU.
        Acest lucru trebuie sa fie cunoscut de catre intreaga europa pentru a vedea in ce mod lucreaza si ce oameni au populari.
        • 0 (2 voturi)    
          Iar (Marţi, 9 octombrie 2012, 20:16)

          ZeroAbsolut [utilizator] i-a raspuns lui evoque

          vrei sa dai impresia ca gandesti de unul singur? =))

          In material se vorbeste depre numarul de persoane urmarite, nu despre numarul de voturi fraudate. Numarul exact de voturi fraudate va fi greu de depistat pentru ca cele mai multe au constat in voturi exprimate in numele unor persoane plecate sau sub presiune, prin celebra actiune "Daca voi nu veniti sa votati, venim noi cu urna mobila, plicul cu pensia si gealatzii sa va vizitam!". Tu crezi ca degeaba s-a prelungit intervalul de votare cu doua ore noaptea? Eventualele condamnari vor taia pofta altora de frauda pe viitor.

          Minciuna, mita si presiunea sunt uneltele pe care actualul PSD, fostul PDSR/FSN le-a folosit mereu in campaniile electorale. Si mereu au avut succes in randul celor mai saraci, mai neinformati si/sau mai usor de speriat.

          Din pacate, acum pana si persoane cu o spoiala de educatie si cu acces la informatii ovationeaza manipularile josnice de tipul celor practicate de trustul Intact.

          Ceea ce inseamna un singur lucru: exista un numar mare de cetateni romani care nu vor sa dispara sistemul bazat pe coruptie, sistemul oamenilor de omenie, sistemul mainilor care se ung una pe alta, sistemul pcr. Acesti cetateni-paraziti au obtinut avantaje de pe urma acestui sistem, au radacini bine infipte in sistem si sunt constienti ca disparitia sistemului inseamna "moartea" lor. Tu, evoque, esti unul dintre ei.

          Pana cand nu se va forma o masa critica de cetateni romani care sa contrabalanseze prin vot si actiuni vointa cetatenilor-paraziti, nu se va schimba nimic in Romania. Nici Uniunea Europeana nu poate schimba asta. Uniunea Europeana poate doar sa ne dea un sut in fund si sa ne tranteasca usa in nas.
          • 0 (2 voturi)    
            Nu (Marţi, 9 octombrie 2012, 21:08)

            evoque [utilizator] i-a raspuns lui ZeroAbsolut

            exista scuze pentru minciuna si manipulare.
            De la 67 la 2 milioane este o distanta foarte mare, mult mai mare decat smecheria cu voturile de la paris.
            De acord ca nici jocul cu urna si nici jocul cu orele nu au fost corecte, dar trambitarea loviturii de stat si a fraudei masive este provocatoare de greata si lehamite.
            Daca Basescu si pdl ar fi dorit sa instaleze normalitatea unui scrutin nu ar fi folosit minciuna. Corect?
            Eu nu ovationez ce face usl sau Voiculescu doar SUBLINIEZ minciuna si manipularea, iar indemnul de a nu se prezenta lumea la vot este mult mai de condamnat decat faptele celor 67 sau cati or fi in final.
            Vorbim de coruptie, oare cu o floare se face primavara? Ce a facut pdl in acesti ani? A promovat oameni corupti si au continuat un sistem corupt pentru ca acest sistem a fost convenabil si pentru ei la fel ca si pentru psd sau pnl.
            Ajunge cu demagogia, intre pdl si usl nu exista diferenta.
      • 0 (2 voturi)    
        Treaba sta asa (Marţi, 9 octombrie 2012, 18:05)

        The Special One [utilizator] i-a raspuns lui B.Dan

        Pe baza prezumtie de nevinovatie, 67 sunt doar urmariti penal ( vedem cati raman cu condamnare) restul sunt nevinovati .... mai vedem daca se ajunge sau nu, pana atunci e nevinovat ca si tine.
    • +5 (7 voturi)    
      Nu va mai intrebati ca prostii? (Marţi, 9 octombrie 2012, 16:51)

      Vali Cel Batran [utilizator] i-a raspuns lui evoque

      Unde sunt milioanele? Sunt nu-ti fa probleme numai ca nimeni din tara asta nu si-a propus sa bage la inchisoare pe toti dei ce au fost prostiti sa voteze de mai multe ori. Nu va scapa nimeni neamendat si daca citeai articolul cu atentie vei fi vazut ca cei 60 de indivizi aceau functii in cadrul referenfumului si sunt doar din trei judete. Pana la 40 mai e drum lung de facut. Asa ca rabdare si tutun!
      • -3 (7 voturi)    
        2milioane (Marţi, 9 octombrie 2012, 17:00)

        evoque [utilizator] i-a raspuns lui Vali Cel Batran

        pana acolo este drum lung.
        2 milioane asta este MINCIUNA.
        Nu mai cautati justificari pentru ca sub nici o forma nu se ajunge la doua milioane, iar Basescu si PDL au inselat 7 milioane de roamni.
        Acesta este adevarul si punct.
        • +2 (6 voturi)    
          Nu mai mare ca aia 7,5 milioane! (Marţi, 9 octombrie 2012, 17:56)

          , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator] i-a raspuns lui evoque

          IA fa o comparatie!
          E greu la voi; creoerul e doar de decor si e din gips!
  • +5 (5 voturi)    
    Frauda oficiala (Marţi, 9 octombrie 2012, 17:08)

    Raju [utilizator]

    Singura solutie pentru a spala rusinea fraudelor de la referendum este pedepsirea aspra a vinovatilor. Pentru intreaga Uniune Europeana, Romania a ajuns culmea hotiei. Rezultatul se vede in blocarea fondurilor europene, precum concret, si a ajutoarelor promise de Elvetia.
  • +4 (6 voturi)    
    LA PUSCARIE CU EI! (Marţi, 9 octombrie 2012, 17:20)

    paolalaan [utilizator]

    Da ,acolo le e locul , nu conteaza de la ce partid provin , au furat ,sa plateasca ,nu mai vrem sa tinem hoti in spinare nesimtitii!
  • +4 (4 voturi)    
    votare (Marţi, 9 octombrie 2012, 17:27)

    dananova [utilizator]

    da' daca s-ar vota pe baza de cnp, intr-un sistem informatizat, cum ar fi? cum s-ar mai vota multiplu? cuma r mai vota mortii?
  • +6 (8 voturi)    
    ce-au sarit repede (Marţi, 9 octombrie 2012, 17:41)

    Gobelin [utilizator]

    toti postacii rosii: evoque, colonel, ii asteptam pe mazeta si pe gigi tigareta.
    baieti, voi ati citit articolul sau doar titlul?
    este vorba de comunicatul DNA.
    repet pentru voi : DNA.
    adica situatia acelor plangeri penale depuse acolo, la DNA, pe FAPTE DE CORUPTIE.
    daca ati fi ascultat cu atentie comunicatul Parchetului General, ati fi observat ca acolo s-au depus mult mai multe plangeri, de ordinul catorva mii.
    inclusiv cele care au facut subiectul latrinelor, cu procurorii luand audiind oamenii de la sate chiar la ei in curte, pe strada sau la iesirea din biserica.
    da' pe voi nu va intereseaza, voi stiti una si buna: alea 2 milioane si lovitura de stat.
    baietasi, daca la referendum se prezentau fix 50%, si USL-ul baga in urna UN SINGUR buletin de vot in plus, referendumul ar fi fost validat, n-asa?
    deci Basescu ar fi fost destituit ... ilegal, nu-i asa?
    deci mai respirati baieti, nu e nevoie de o frauda de milioane de voturi ca sa fie lovitura de stat.
    pana una alta, USL a FRAUDAT, incercand sa-l demita ILEGAL pe presedinte, si asta va ramane lipit ca un abtibild de sigla formatiunii la alegerile parlamentare si multa vreme dupa...
    au dovedit cu prisosinta ceea ce se stia demult: sunt din neamul lui Bombo.
  • +6 (6 voturi)    
    Socoteli gresite! (Marţi, 9 octombrie 2012, 18:07)

    gristero [utilizator]

    S-a vazut inca din startul acestui referendum, intentia USL de a frauda. As zice ca au fost siguri de reusita!
    Dar nici ulciorul nu merge de multe ori la apa, nici socoteala de-acasa nu se potriveste cu cea din tirg!
    Si care-i concluzia? Singurii vinovati sint .procurorii care abuzeaza de niste bieti ,inocenti, cinstiti, naivi,
    organizatori de referendum!Sa le plingi de mila,nu alta!
    Si cind te gindesti ca in tot acel timp, puteau sa schimbe soarta OLTCHIM !
  • +2 (4 voturi)    
    refrenul (Marţi, 9 octombrie 2012, 18:07)

    cotora [utilizator]

    din refrenul de 7,5 milioane ramane jumatate, se stia inainte de referendum ca se va fura, cei care au furat sa plateasca
    • -2 (4 voturi)    
      Daca... (Marţi, 9 octombrie 2012, 18:59)

      Gigi Kent [utilizator] i-a raspuns lui cotora

      ...jumatate din 7.5 milioane inseamna 67 de persoane atunci bine.

      Voi si cand faceti pe prostii nu reusiti sa o faceti cu stil macar...
      • +2 (4 voturi)    
        stil (Marţi, 9 octombrie 2012, 20:33)

        cotora [utilizator] i-a raspuns lui Gigi Kent

        stimabile, sunt 51000 de persoane care au votat cel putin de 2 ori, unii de 17 ori, etc, deci sunt multe voturi fraudate, tu cand faci cu stil, te rog sa fii la zi cu informatiile, acuma, au fost trimise doar 67 de persoane, vinovate, ce sti cat mai urmeaza


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by