VIDEO UPDATE Perchezitii DNA la sediul Consiliului Judetean Arges: Procurorii au ridicat documente si calculatoare. Mai multi angajati ai CJ au fost citati la DNA

de Corina Ionel     HotNews.ro
Luni, 10 septembrie 2012, 9:14 Dosare Anticoruptie


Constantin Nicolescu
Foto: Agerpres
Perchezitii ale procurorilor DNA au loc, luni dimineata, la sediul Consiliului Judetean Arges, institutie condusa de Constantin Nicolescu (PSD), care in 18 mai a fost trimis in judecata de DNA sub acuzatia ca a luat fonduri Phare de aproape 900.000 de euro in baza unor acte false, informeaza Mediafax. Potrivit avocatului lui Nicolescu, Gabriela Zoana, nu ar fi fost ridicate, pana la aceasta ora,documente semnificative. De asemenea, avocatul precizeaza ca nu este vorba despre un dosar nou. Vicepresedintele CJ Arges Florin Tecau a informat ca departamentele vizate de perchezitii sunt Serviciul Economic si Unitatea de implementare a proiectelor europene.

  • UPDATE 5 In urma perchezitiilor, mai multi angajati ai Consiliului Judetean (CJ) Arges au fost citati pentru data de 11 septembrie la sediul Serviciului Teritorial Pitesti al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), informeaza Agerpres.

"Toti cei care sunt vizati, maine sunt chemati la DNA. Sase persoane. [...] Stiu ca maine sunt chemati din ora in ora la DNA. [...] Salariatii sunt bulversati, uneia dintre doamne, care a fost vizata, i s-a facut rau, a plecat acasa. Ceilalti sunt stresati, stresul este puternic", a declarat vicepresedintele CJ Arges, Florin Tecau.

Tecau a mai afirmat ca nu stie daca a fost citat pentru audieri si presedintele CJ Arges, Constantin Nicolescu, deoarece acesta nu se afla in localitate. "Nu am vorbit cu domnul presedinte, nu stiu daca a fost citat, este la Bucuresti", a explicat vicepresedintele CJ Arges.

Tecau a subliniat faptul ca activitatea institutiei a fost paralizata, dupa ce anchetatorii au ridicat unitati PC din mai multe birouri: "Au ridicat calculatoarele si acesta este lucrul cel mai dureros. Au ridicat calculatoare de la toate directiile, la ora actuala nu putem sa mai avem niciun document si nu putem sa lucram. Ni se cer documente de la Ministerul Dezvoltarii, erau in calculatoare, nu stiu cum putem sa le refacem".

  • UPDATE 4 Procurorii DNA au ridicat luni de la CJ Arges mai multe dosare cu documente si cateva unitati PC, informeaza Agerpres. Bunurile au fost ridicate pentru cercetari, in urma perchezitiilor efectuate in mai multe birouri ale CJ Arges, intr-un dosar care vizeaza, conform unor surse judiciare, fraude cu fonduri europene.

  • UPDATE 3 Potrivit avocatului Gabriela Zoana, care il reprezinta pe Nicolescu intr-un dosar de coruptie instrumentat de DNA, "este vorba de o perchezitie, un simplu act procedural. Nu au fost ridicate in prezent inscrisuri, dar nu s-a incheiat acest act de procedura. Sunt facute perchezitii de la ora 8 in 5 birouri, iar de dimineata, de la ora 6, au facut facute perchezitii si la domiciul unui angajat. Si o firma este cercetata. Nu este un dosar nou. Nu e nimic neobisnuit. Perchezitia e un act procedura comun in timpul urmaririi penale. Este o proba in cazul oricarei urmariri penale. Ce putem spune acum este ca nu s-au ridicat documente semnificative. Mare parte se afla deja la DNA, pentru ca au fost ridicate deja in timpul perchezitiei de anul trecut. Nu avem mai multe informatii. Societatile comerciale nu sunt din cadrul CJ Arges, este posibil sa fi avut relatii contractuale cu CJ Arges", relateaza ePitesti.ro.
Potrivit sursei citate, vicepresedintele CJ Arges Florin Tecau a declarat ca va fi depus un memoriu la Uniunea Nationala a Consiliilor Judetene din Romania.

"Colegii din CJ Arges si primari mi-au cerut sa fac sesizare la Uniunea Nationala a Consiliilor Judetene din Romania. Este a doua oara intr-un an cand CJ trece prin aceasta situatie. Avem o problema cu personalul, majoritatea sunt femei, nu e usor sa le trezesti la ora 6 dimineata sa le ceri sa deschida usa la birouri. Saptamana aceasta vom face aceasta sesizare, pentru am semnale ca se va intruni in aceasta perioada. Acum la CJ activitatea este bulversata. Noua nu ni s-a prezentat decat o hartie cu un numar de dosar. La CJ nu s-a putut intra pana nu au venit toate persoanele de la birourile celor 5 servicii. Printre serviciile vizate sunt Economicul si Unitatea de implementare a proiectelor europene. Ne putem astepta la orice, e posibil sa faca perchezitii si la mine si la dl Iani Popa. Am primit un telefon in timp ce coboram la conferinta in care am fost intrebat cum se face ca aceste perchezitii vin a doua zi dupa ce seful DNA anunta noi dosare, la televizor", a precizat Florin Tecau, citat de ePitesti.ro

  • UPDATE 2 Procurorii DNA efectueaza perchezitii atat la sediul CJ Arges cat si la sediile unor societati comerciale, informeaza Agerpres. Sunt perchezitionate opt birouri din cadrul CJ Arges, printre care si cel al presedintelui Constantin Nicolescu, sediile a patru firme care au avut contracte cu institutia, precum si la o locuinta particulara, potrivit avocatului Gabriela Zoana care il reprezinta pe Nicolescu intr-un dosar de coruptie instrumentat de DNA.
  • UPDATE 1 Potrivit Realitatea TV, accesul in cladirea CJ Arges este blocat.

Perchezitiile, la care participa procurori DNA - Serviciul teritorial Pitesti si politisti, au loc in mai multe birouri ale Consiliului Judetean, inclusiv in biroul presedintelui institutiei, Constantin Nicolescu, lider al PSD Arges, fiind vizate serviciile de investitii si licitatii.

Actiunile au loc in prezenta vicepresedintelui CJ Arges, Florin Tecau (PSD), care a fost chemat de acasa de catre anchetatori.

"Am deschis institutia si le-am pus la dispozitie procurorilor tot ceea ce ni s-a cerut si vom ajuta ancheta. Vreau sa cred ca nu este o razbunare politica" a declarat Florin Tecau adaugand ca presedintele CJ Arges, Constantin Nicolescu, este plecat in Capitala si se va intoarce la Pitesti luni, la orele pranzului.

Surse judiciare au declarat pentru agentia de presa citata ca in acest caz se fac cercetari privind fraude cu fonduri europene.



In 18 mai, presedintele Consiliului Judetean (CJ) Arges, Constantin Nicolescu, a fost trimis in judecata de procurorii DNA, intr-un dosar de coruptie caflat pe rolul Tribunalului Arges. Potrivit procurorilor, Nicolescu ar fi luat fonduri Phare de aproape 900.000 de euro pentru patru unitati de invatamant, in baza unor acte false.

In rechizitoriului intocmit de procurorii DNA se arata ca Constantin Nicolescu este acuzat de folosirea sau prezentarea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, care au ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunitatilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori in numele lor, cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata, fals intelectual in legatura directa cu infractiunea impotriva intereselor financiare ale Comunitatilor Europene anterior mentionata, savarsite in scopul de a ascunde comiterea sau in realizarea scopului urmarit printr-o asemenea infractiune, in forma continuata, luare de mita, in forma continuata si instigare la infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor publice in scopul obtinerii pentru altul a unui avantaj patrimonial.


Revenim cu informatii






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























7528 vizualizari

  • +31 (35 voturi)    
    !!! (Luni, 10 septembrie 2012, 9:41)

    CMD [utilizator]

    Dupa ultimele informatii,pe surse,Tonta se indreapta spre Ag pentru a-l apara pe Nicolescu;se pare ca si Nastase a cerut o suspendare a pedepsei pentru a veni la Pitesti!!!
    • +26 (28 voturi)    
      Up date (Luni, 10 septembrie 2012, 10:26)

      Alex2009 [utilizator] i-a raspuns lui CMD

      Aflând că Politia Judiciară a organizat filtre pe A1 între Floreşti si Sălcioara, Ponta a luat-o pe o rută ocolitoare, prin Târgovişte ! Se află într-o Dacie de culoare roşie, cu număr de Behedinţi, un judeţ cu 9.200.000 locuitori cu drept de vot.
      • +13 (13 voturi)    
        Up date 2 (Luni, 10 septembrie 2012, 12:51)

        Alex2009 [utilizator] i-a raspuns lui Alex2009

        Si acelasi CNP.
    • +8 (8 voturi)    
      "Acum la CJ activitatea este bulversata" (Luni, 10 septembrie 2012, 13:17)

      GeorgeT [utilizator] i-a raspuns lui CMD

      Cred ca activitatea sta deja sa lesine , chemati salvarile, politia , primu ministru,pe mama lui , si tot ce mai puteti . Nu uitati sa scrieti si acasa sa va plingeti de asupritori si dictatori care va bulverseaza activitatea multiculturala , gata sa ajunga pe cele mai inalte culmi..
      • +2 (2 voturi)    
        Nicolescu (Luni, 10 septembrie 2012, 15:27)

        Mita Beciuklista [utilizator] i-a raspuns lui GeorgeT

        a facut un nou infarct si doctorii pesedisti, Bardisteanu si Sorin Oparescu il opereaza pe cord deschis si pe arterele pricipiale. In trei zile se va ridica si va umbla liber.

        Tovarasi, nu-l lasati pe membrul poporului pesedist sa fie dus la tubulatura!
  • +23 (25 voturi)    
    * (Luni, 10 septembrie 2012, 10:06)

    0m [utilizator]

    DNA a început curățenia de toamnă; după o vară amețitoare, e timpul să ne aruncăm hainele vechi și să ne îmbrăcăm în altele, mai curate ;)
  • +17 (19 voturi)    
    cred ca era judetul (Luni, 10 septembrie 2012, 10:36)

    math [utilizator]

    cu cel mai mare potential dpdv turistic si chiar economic.
    A fost adus la sapa de lemn si mentinut acolo de PSD. Regula este: mai bine un rahat care sa fie sub tutela noastra decat o economie activa si prospera pe care sa nu o mai putem controla.

    Nu este chiar mizeria din Teleorman pentru ca resursele naturale ofera alte conditii.
    • +5 (5 voturi)    
      :) (Luni, 10 septembrie 2012, 13:00)

      owl [utilizator] i-a raspuns lui math

      si pentru mine e ciudata realegerea lui Nicolescu... ( e uns in alegerile locale...)

      dar n-as zice ca nu s-a miscat nimic economic: dacia nu mai exista astazi, daca nu o cumpara renault...

      la oltchim - vl e tot caz psd?
    • +7 (7 voturi)    
      Stalin, tu esti ?!!?! (Luni, 10 septembrie 2012, 13:02)

      pedepsitorul [utilizator] i-a raspuns lui math

      pai un sef are nevoie de subalterni prosti, amarati si rupti in fund...de sclavi.
  • +21 (23 voturi)    
    Bradisteanu (Luni, 10 septembrie 2012, 11:11)

    omidius [utilizator]

    Doctorul Bradisteanu ar fi bine sa se fi intors deja din concediu. Va fi nevoie foarte curand ca el sa efectueze o operatie pe cord deschis. Vederea catuselor in mod sigur ii va cauza lui Constatin Niculescu o zgarietura in zona gatului.
    Iar dupa operatie, in fata spitalului, Ponta se va intreba din nou daca Basescu e fericit acum.
    • +10 (10 voturi)    
      Ziarul local "Ancheta" (Luni, 10 septembrie 2012, 12:51)

      Jimmy Hoffa [utilizator] i-a raspuns lui omidius

      24 iunie 2012 - Constantin Nicolescu: "Sunt sanatos si am puterea sa muncesc 14 ore pe zi". Mai tine abureala cu "problemele de sanatate ma tin in libertate" (uite ca avem si un slogan cu rima)?
    • +9 (9 voturi)    
      gresit... pe cord inchis ! ca jugulara lui Nastase (Luni, 10 septembrie 2012, 12:57)

      pedepsitorul [utilizator] i-a raspuns lui omidius

      daca te baga in sala de operatie nu inseamna ca te si opereaza, nu ? apoi pune parafa si apoi esti scutit de la puscarie toata viata !!!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by