Fostul director al Petromservice, trimis in judecata pentru bancruta frauduloasa

de V.M.     HotNews.ro
Marţi, 14 august 2012, 19:25 Dosare Anticoruptie


Fostul director general al Petromservice, Gheorghe Supeala, si alte doua persoane au fost deferiti justitiei pentru bancruta frauduloasa, intr-un dosar legat de reorganizarea judiciara a companiei si de plata unei transe de peste trei milioane de euro dintr-o creanta falsa, potrivit PICCJ.

Alaturi de Supeala, au fost trimise in judecata Doina Milu si Elena Radu, reprezentante ale RVA Insolvency Specialists SPRL - administratorul judiciar al PSV Company (fosta Petromservice), se precizeaza intr-un comunicat de marti al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ), citat de Mediafax.

In cadrul procedurii reorganizarii judiciare impotriva debitoarei PSV Company (fosta Petromservice), administratorul judiciar RVA Insolvency Specialists SPRL a dispus inscrierea in tabelul preliminar al creantelor a creantei numitei A.B., in valoare de 6.900.000 euro, ca o creanta pura si simpla, desi aceasta era afectata de o conditie suspensiva neindeplinita, sustin procurorii.

"Creanta numitei A.B. a fost inscrisa in lista creantelor prevazute de art. 96 alin. (1) din Legea nr. 85/2006 si infatisata in tabelul creditorilor ca o creanta datorata, desi suma era nedatorata, iar fapta a fost savarsita in frauda creditorilor. Fara consemnarea in fals a creantei numitei A.B. si inscrierea in lista creantelor a acestei sume, societatea nu isi putea desfasura activitatea, iar acest fapt a avut drept consecinta plata catre A. B. a unei prime transe de 14.044.603 de lei (peste trei milioane de euro), la data de 5.09.2011", se mai arata in comunicat.

Dosarul a fost inaintat Curtii de Apel Bucuresti.

Gheorghe Supeala este cercetat si intr-un dosar privind fraudarea Petromservice, alaturi de Sorin Ovidiu Vintu, Liviu Luca, omul de afaceri moldovean Octavian Turcan, fostul director financiar al Petromservice, Zizi Anagnostopol, omul de afaceri prahovean Mihai Sorin, Mihai Viorel Ramboaca, Razvan Florin Ramboaca, Daniela Brasoveanu si Ioan Bohalteanu. Pentru toti acestia, acuzati de delapidare, complicitate la delapidare si spalare de bani, Tribunalul Bucuresti a emis, la 8 noiembrie 2011, mandate de arestare preventiva, insa, sase zile mai tarziu, Curtea de Apel Bucuresti a decis cercetarea lor in libertate.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1418 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by