DNA: Fostul primar al orasului Buftea, trimis in judecata pentru ca a luat mita un autoturism in valoare de 86.544 de euro

de Corina Ionel     HotNews.ro
Marţi, 24 iulie 2012, 18:29 Dosare Anticoruptie


Ion Stoica, fost primar al orasului Buftea, a fost trimis in judecata de procurorii DNA pentru luare de mita si instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata, informeaza Directia Nationala Anticoruptie intr-un comunicat de presa de marti. Potrivit procurorilor, Ion Stoica, in calitate de primar, a primit mita un autoturism Mercedes in valoare de peste 86.000 de euro de la reprezentantul unei firme pentru a aviza unele documente preliminare necesare construirii unui ansamblu de locuinte.

Alaturi de Ion Soica a fot trimis in judecata Adrian Marinescu, imputernicit al firmei Expert Land Services (dezvoltator imobiliar), in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de dare de mita si fals in inscrisuri sub semnatura privata, mai informeaza procurorii DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Ilfov.

In rechizitoriul intocmit de procurori se arata ca "inculpatul Stoica Ion, in calitate de primar al orasului Buftea, in baza unei intelegeri anterioare, a primit la data de 20 decembrie 2008, de la inculpatul Marinescu Adrian, imputernicit al firmei EXPERT LAND SERVICES (proprietara unui teren din Buftea), cu titlu de mita, un autoturism MERCEDES 320 GL, in valoare de 86.544 euro, in schimbul efectuarii unor demersuri legale in virtutea functiei. Demersurile primarului s-au referit la intocmirea/avizarea unor documente preliminare construirii unui ansamblu de locuinte, in interesul comercial al unei firme private, precum si la dezvoltarea infrastructurii in zona de interes a dezvoltatorului imobiliar. Concret, demersurile au avut in vedere includerea planului urbanistic zonal (PUZ) al terenului respectiv in planul urbanistic general (PUG) al orasului Buftea, asfaltarea strazii de acces la terenul respectiv, asigurarea utilitatilor de apa si canal pentru terenul respectiv in perspectiva construirii unui ansamblu de locuinte pentru care coinculpatul Marinescu Adrian avea contract de exclusivitate pentru vanzarea locuintelor ce urmau a fi construite de catre dezvoltator."

Procurorii mai arata ca, in data de 14 ianuarie 2011, fostul primar l-a instigat pe Adrian Marinescu Adrian sa redacteze olograf si sa-i inmaneze o chitanta care atesta, in mod nereal, ca acesta din urma ar fi primit 56.000 euro in schimbul autoturismului. Documentul a fost depus apoi depus de Stoica la dosarul penal (pe 2 iunie 2011), "astfel incat sa denatureze faptele in favoarea sa", se arata in comunicatul de presa.

Procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra autoturismului Mercedes 320 GL aflat in proprietatea fostului primar.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2884 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    intrebare: (Marţi, 24 iulie 2012, 18:41)

    brita [utilizator]

    este posibil ca (mai) toti cei care au piinea si cutitul in tara asta sa fie corupti?
    • +1 (1 vot)    
      Cu siguranta (Marţi, 24 iulie 2012, 20:33)

      Clop [utilizator] i-a raspuns lui brita

      Avem in Romania, un traseism politic obscen si foarte putini independenti girati de catre o comunitate.

      Si da, sa lucrezi in administratie ca primar, sa zicem, nu inseamna sa fii musai un administrator, ci un sef. Un mare sef, e ca la indieni. Mai vine unul cu o masinuta, cu ceva, mai dai o semnatura, mai pui o stampila...

      *Vezi cazul Robert Negoita versus Liviu Negoita la sectorul 3...
      Sau, la alt nivel, vezi o sacosa cu caltabosi versus cazul Remes...

      **Mai este si vina alegatorului, care da vrabia din mana pe cioara din gard.
  • +1 (1 vot)    
    eu cred ca este (Marţi, 24 iulie 2012, 20:42)

    corvus coraX [utilizator]

    nu posibil, ci sigur, asta așa, să te fac mai optimist


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by