VIDEO Cum s-a desfasurat a VII-a sedinta de recurs in dosarul de coruptie Adrian Nastase - “Trofeul Calitatii”: judecator contestat, Victor Ponta cerut ca martor si prescrierea faptelor lamurita

de Attila Biro     HotNews.ro
Miercuri, 6 iunie 2012, 20:47 Dosare Anticoruptie


Adrian Nastase
Foto: Hotnews
Inalta Curte a judecat miercuri, 6 iunie, un nou termen al recursului in dosarul Adrian Nastase - Trofeul Calitatii, in care fostul premier a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu executare. La acest termen avocatii lui Adrian Nastase au contestat-o din nou pe judecatoarea Ioana Bogdan care alturi de judecatorul Ionut Matei au dispus condamnarea liderului PSD in prima instanta. Presedinta comletului de judecata a lamurit dezbaterea prescriptiei aratand ca instanta decide cand se prescriu faptele. Nastase prin avocati a cerut audierea a 30 de lideri PSD printre care si Victor Ponta.



Ora 9:10: Adrian Nastase ajunge la Inalta Curte, fara sa dea declaratii presei. La scurt timp in curtea instantei ajunge si Vadim Tudor care vorbeste despre unguri.

Procesul a inceput. In sala de judecata pe langa fostul premier sunt prezenti Bogdan si Marina Popovici, Irina Jianu, Vasile Cristian Mihai. Lipseste Diana Gasparovici.

Completul de judecata este format din judecatoarele Livia Stanciu (presedinta ICCJ), Florentina Dragomir, Maricela Cobzariu, Sofica Dumitrascu si Ioana Alina Ilie. Procuror de sedinta si reprezentant al DNA este Elena Matiesescu. Avocatii lui Adrian Nastase si a coinculpatilor Bogdan Popovici, Popovici Marina, Irina Jianu, Vasile Mihai Cristian si Diana Gasparovici sunt: Lucian Bolcas, Ion Cazacu, Viorel Ros, Gabriela Ghita, Adrian Horia Miclescu, Alexandru Chiciu, Nineta Anghelina si Gheorghita Mateut.

Sala este din nou plina de jurnalisti, dar si de alti cetateni care asista la proces.

Magistratul asistent arata ca o femeie care a cerut la termenul trecut sa intervina in proces si i s-a respins cererea a facut plangere penala pentru spionaj si o plangere impotriva completului de judecata.

Ora 9.15: Avocatul Corneliu Liviu Popescu a anuntat printr-o adresa instanta ca va face plingere la CEDO pentru ca a fost amendat la un termen precedent. El a solicitat documente si inregistrarile sedintelor de judecata.

Magistratul asistent mai precizeaza ca Inspectoratul de Stat in Constructii a depus noi documente la dosar. Documentele privesc cererea institutiei de constatare a nulitatii actului prin care Adrian Balaban Grajdan a retras institutia din proces.

Magistratul anunta ca avocatul Ion Cazacu a cerut instantei o serie de acte in fotocopie, dar nu le-a mai ridicat de la arhiva. Irina Jianu prin avocat anunta ca se inscrie in fals in chestiunea adresei ISC prin care se cere invalidarea adresei lui Balaban Grajdan.

Ora 9.20: Avocata Dianei Gasparovici (inculpata) spune ca aceasta "a clacat psihic" si nu poate fi prezenta la proces. Avocata spune ca Diana Gasparovici vrea sa faca o declaratie in fata instantei. "Sotul ei nu a precizat daca este internata. Am primit doar documentele ce insotesc concediul medical", a spus avocata.

Ora 9.29: Instanta le arata avocatilor lui Adrian Nastase ca nu au depus motivele de recurs si ca doar DNA, Bogdan Popovici si Vasile Mihai Cristian au depus motivele de recurs. "Le avem scrise, le depunem acum, e vorba de un document de peste 100 de pagini", a spus avocatul Ion Cazacu.


Avocata Dianei Gasparovici spune ca invinuita sa insista sa ofere o declaratie in fata instantei. "Doamna avocat daca recurenta Gasparovici este bolnava un an sau doi ce facem?", spune presedinta completului de judecata.

Ora 9.50: Instanta pune in discutie cererea avocatilor Irinei Jianu, care au solicitat constatarea nulitatii incheierii din 17 mai prin care s-a respins o alta cerere de contestare a preschimbarii termenului de judecata din 21 mai in 27 aprilie. La aceasta sedinta s-au respins mai multe cereri de suspendare a procesului si exceptii de neconstitutionalitate.

Instanta ii cere avocatei sa precizeze temeiurile de drept. "Stati ca nu le stiu pe din cap", spune avocata. Avocatii lui Nastase spun ca este vorba de un incident procedural. "Instanta s-a aflata in stare de incompatibilitate", spune unul din avocati. Procurorul de sedinta spune ca cererea de constatare a nulitatii incheierii nu poate fi admisa. "Chiar daca apararea spune ca nu se incearca tergiversarea, vedem ca si aceasta cerere este tardiva", spune procurorul de sedinta.

Instanta respinge cererea Irinei Jianu. Presedinta completului spune avocatilor ca, avand in vedere ca Diana Gasparovici nu este prezenta, avocatii sunt invitati sa isi prezinte cererile de probatorii.

Avocatul Ion Cazacu spune ca a depus mau multe rapoare legate de cheltuielile de campanie ale PSD din 2004 si documente legate de ISC. Avocatul arata ca a depus si opiniile legate ale profesorilor George Antoniu si Valerian Ciofleu. Instanta intreaba daca opiniile celor doi au fost publicate in reviste de specialitate. "Nu au fost publicate, sunt realizate la cererea echipei", spune avocatul Ion Cazacu

Instanta a respins cererea avocatilor Irinei Jianu. In acest moment avocatul Ion Cazacu sustine cererile de probatorii. Ion Cazacu arata ca a depus si un document referitor la unul dintre judecatorii de fond. Adrian Nastase a declarat pe 30 mai ca judecatoarea Ioana Bogdan nu ar fi fost investita legal la ICCJ pentru ca nu are un decret prezidential in acest sens.

Ora 10.02: Avocatul Ion Cazacu sustine ca urmarirea penala in Trofeul Calitatii este lovita de nulitate pentru ca procurorul Danu Volintiru, care a participat la aceasta faza procesuala, nu ar fi avut ordin de delegare la DNA. "Noi am cerut aceste ordine, dar CSM a raspuns ca fac parte din mapa profesionala. Putem suspiciona ca acest procuror nu avea acest ordin de delegare. Va cerem sa solicitati CSM aceste documente", spune Ion Cazacu.

Ora 10.06: Avocatul Ion Cazacu cere instantei sa ii puna la dispozitie inregistrarile sedintelor de fond pentru ca inculpatii ar fi fost oprimati. "Completul a aplicat pedepse corporale. Nu ne-a permis sa ne sustinem cererile. Completul si in special presedintele completului au avut o atitudine persiflanta", spune avocatul Ion Cazacu.

Ora 10.09: Aparatorul Ion Cazacu cere audierea a 30 de noi martori. Spune ca acesti martori pot vorbi despre starea de fapt din PSD din 2004. Avocatul arata ca doreste si reaudierea Rovanei Plumb.  Avocatii lui Nastase au cerut de fapt audierea tuturor membrilor BPN al PSD din 2004, printre acestia numarindu-se de exemplu Ioan Rus si Victor Ponta.


Ora 10.17: Avocatul Ion Cazacu cere instantei sa solicite CSM, Monitorul Oficial si Administratiei Prezidentiala pentru a transmite decretul prezidential prin care Ioana Bogdan, magistratul care a judecat pe fond dosarul Trofeul Calitatii, a fost numita judecator. "Mentionam ca dorim decretul prezidential prin care a fost numita judecator anterior numirii la ICCJ. Pe baza surselor publice noi nu am gasit acest decret. Am consultat baza de date a CSM si nu am gasit acest decret. Nici pe pe Monitorul Oficial nu am gasit decretul prezidential de numire. Cred ca aceste documente trebuie solicitate pentru ca functia de procuror a doamnei Bogdan nu echivaleaza cu cea de judecator. Judecatorii sunt inamovibli prin decret prezidential." Citeste aici sustinerile scrise ale avocatului.

document2012-06-05-193413



Avocatul spune ca inainte de modificarea Constitutiei, procurorii puteau fi numiti judecatori de catre CSM. Avocatul sustine ca in aceste cazuri judecatorii au primit ulterior decrete prezidentiale.

Ora 10.20: Avocatul Ion Cazacu arata ca doreste audierea lui Adrian Balan Grajdan si Alin Teodorescu. "Va rog sa dispuneti citarea acestor martori. Domnul Balaban Grajdan va putea sa relateze care au fost insistentele DNA in 2008 ca ISC sa devina parte civila in dosar prin deplasarea unui procuror sef de serviciu", spune Avocatul Ion Cazacu.

Ora 10.30: Avocatii lui Adrian Nastase sustin ca nu au gasit un recurs in interesul legii sau o decizie a sectiilor unite a ICCJ privind eliminarea din calculul termenului de prescriptie a perioadei cand un dosar a stat la Curtea Constitutionala.

Avocatul spune ca depune un inscris ce priveste termenul prescriptiei in dosarul Trofeul Calitatii. Spune ca in motivare judecatorul de fond a stabilit 8 ani termenul de prescriptie. "Doamna Alina Ghica, presedintele CSM, a afirmat ca exista un inscris, o decizie a ICCJ prin care perioada in care dosarele au stat la Curtea Constitutionala nu se calculeaza la termenul de prescriptie. "

Ora 10.37: Avocatii spun ca doresc sa conteste mai multe acte, cum ar fi numirea Ioanei Bogdan in functia de judecator. Avocatii spun ca de aici trebuie sa decurga un nou proces civil care sa se judece la Curtea de apel Bucuresti.Dosarul penal Trofeul Calitatii insa nu urmeaza sa fie suspendat. "Este o exceptie de nelegalitate pe care consideram ca trebuie sa o admiteti", a declarat avocatul Ion Cazacu.

Avocatul Viorel Ros aparatorul lui Adrian Nastase: " Ioana Bogdan nu este judecator. Ea a uzurpat calitatea de judecator pentru ca nu are acel decret prezidential. Chestiunea prescriptiei pe noi nu ne intereseaza. A pus-o judecatorul inainte de a stabili daca eu am comis o infractiune. Adica el considera ca inculpatul era deja vinovat".

Ora 11:30 Avocata Irinei Jianu solicita reaudierea martorei Popa Cristina. Avocata sustina ca reaudierea sa se faca cu ajutorul poligrafului. Avocata Dianei Gasparovici solicita audierea peste 70 de martori reprezentanti ai ISC. Avocatul Gheorghe Mateut isi prezinta si el cererile de probatorii. Spune ca serviciul de probatiune trebuie sa faca un raport de analiza pentru Vasile Cristian Mihai.

Ora 12.12: Sedinta a fost suspendata 20 de minute pentru ca procurorul DNA sa ia act de cererile de probatoriu ale avocatilor apararii. Dupa reluarea sedintei, avocatul care reprezinta Inspectoratul de Stat in Constructii (ISC) sustine pozitia institutiei ca parte civila in dosar. Avocatul a aratat instantei ca ISC a fost prejudiciat.

Ora 12.20: Avocatul lui Vasile Mihai Cristian a solicitat si o expertiza privind circuitele financiare in firma Eurografica. Avocatul sustine ca banii de la Eurografica nu au ajuns in campania lui Nastase.

Ora 12.21: Procurorul de sedinta cere instantei ca majoritatea probelor sa fie respinse. Procurorul spune ca audierea celor 30 de martori - membrii BPN ai PSD in 2004 - printre care si Victor Ponta, nu ar fi utila.

Ora 12.40: Sedinta a fost suspendata o ora si jumatate pentru ca judecatorii sa delibereze pe cererile de probatorii

Ora 13.05: Reprezentantii lui Adrian Nastase au transmis presei un document ce contine ultimul cuvant al fostului premier in cadrul dosarului Trofeul Calitatii, ultimul cuvant fiind pledoaria finala a inculpatului inainte de sentinta. "Dosarul care a fost prezentat instantei de catre DNA a fost confectionat din minciuni. Din pacate, din 2005, DNA a fost transformat, dintr-o importanta institutie cu misiunea sa lupte impotriva coruptiei, intr-o masinarie politica, condusa de catre Traian Basescu si Monica Macovei, cu scopul hartuirii oponentilor politici", spune Adrian Nastase in ultimul cuvant.

Mentionam ca in acest moment cercetarea judecatoareasca inca nu s-a finalizat dar in sala de sedinta participantii au speculat ca acesta ar putea fi ultimul termen inaintea pronuntarii sentintei. Vezi mai jos integral ultima pledoaria a lui Adrian Nastase:

Nastase pledoaria finala



Ora 14:30 Sedinta de judecata este reluata. Presedinta completului anunta solutiile pe cererile de probatoriu. Majoritatea cererilor de probatoriu depuse de avocatii apararii au fost respinse.

Ora 14.42: Fata de cererea de sesizare a CSM pentru a verifica daca judecatoare Ioana Bogdan are decret prezidential de numire in functie, instanta precizeaza: "Din verificarile noastre la departamentul de resurse umane rezulta ca nu sunt probleme legate de parcursul profesional al judecatoarei Ioana Bogdan, astfel ca instanta se va pronunta pe chestiunea prescrierii faptelor", a precizat presedinta completului.


Instanta vorbeste si despre cererea avocatilor pentru prezentarea dispozitiei ICCJ prin care din calculul prescriptiei se elimina perioda in care dosarul a stat blocat la Curtea Constitutionala. Presedinta completului spune ca doar instanta este cea abilitata sa determine cand se prescriu faptele pentru ca asa prevede legea.

"Calculul termenului de prescriptie tine de examinarea recursului. Instanta are obligatia de a se pronunta asupra vinovatiei, nevinovatiei si evident asupra incetarii de drept a procesului. Astfel ca instanta se va pronunta pe chestiunea prescrierii faptelor", a precizat presedinta completului.

Ora 14.46: Instanta admite depunerea la dosar a raportului de descarcare a ISC realizat de Curtea de Conturi pana pe 11 iunie.

Ora 14.58: Instanta a respins si majoritatea probelor solicitate de Irina Jianu. Completul respinge si cererea de efectuare a unei expertize contabile pentru Vasile Mihail Cristian. Avocatii apararii sunt nemultumiti si sustin ca instanta s-a antepronuntat deja pe recurs. "Este o antepronuntare evidenta", spune avocatul Viorel Ros, aparatorul lui Nastase.

Ora 15.10: Instanta anunta ca a respins anexarea la dosar a unor depozitii luate de procurorii DNA la urmarirea penala. Nastase intervine: "DNA e deasupra Curtii. Ei au pus in dosar doar ce au vrut, ce trebuia sa apara". Intervine si unul din aparatorii sai: "Samoilescu a fost trimis la inchisoare nevinovat avand doar 20 de acte", spune avocatul Ros. Instanta intervine: "Eu nu v-am intrerup decat pentru clarificari".

Instanta vorbeste de cererea de audierea martorilor Radu Cosarca si Dan Suciu. Instanta respinge aceasta proba. Nastase si restul inculpatilor deja anticipeaza decizia instantei. Inculpatii spun in cor: " Respingem proba"

Avocatul Ion Cazacu cere instantei ca incheierea de la aceasta sedinta sa ii fie transmisa. Avocatul cere instantei sa ii puna la dispozitie si rezultatul verificarilor in privinta judecatoarei Ioana Bogdan.



Ora 15.20: "Apelati la un mijloc ocult de verificare a probelor. Prin respingerea a 99% din cereri ati oprit caracterul devolutiv al recursului", spune avocatul Ion Cazacu. "Inalta Curte arata ca nu va mai da cuvantul avocatilor. Nu exista cadrul legal pentru drept la replica dupa motivarea instantei", spune presedinta completului.

Lucian Bolcas insista ca instanta sa se pronunte daca Ioana Bogdan are sau nu un decret prezidential de numire in functia de judecator.

"Dumneavoastra trebuie sa puneti in vedere daca la vremea cand Ioana Bogdan si-a pierdut calitatea de procuror si a devenit judecator ce prevederi legale erau incidente" , spune presedinta completului.

Avocatul Ion Cazacu sustine ca, pe lege, Ioana Bogdan trebuia sa aiba un decret prezidential pe care insa nu il are.

Bogdan Popovici pune si el o intrebare: "Am fost la 20 de case de avocatura si am facut contracte cu sase case de avocatura. Am inteles expertiza, ati respins-o si eu stiu ca instanta de recurs trebuie sa puna in loc. Eu nu inteleg"

Instanta ii spune lui Bogdan Popovici ca cel mai bine este sa ia legatura cu avocatii.

Ora 15.34: Avocatii insista ca instanta sa demonstreze ca judecatoarea Ioana Bogdan are un decret prezidential de numire in functie. Instanta a arata mai devreme ca facut verificari si traseul profesional este in regula.

Ora 15.35: Instanta spune ca va ramane in pronuntare pe o cerere depusa de Corneliu Liviu Popescu si alte 3 cereri depuse in sala de catre avocatul Ion Cazacu.

Ora 15.39: Instanta dispune amanarea pentru 13 iunie recursul in dosarul de coruptie Adrian Nastase - Trofeul Calitatii. Adrian Nastase paraseste sala de judecata, spune jurnalistilor ca nu va comenta procesul, dar vorbeste despre scandalul generat de declaratiile presedintelui Parlamentului maghiar Laszlo Kover.

Pe 30 mai, in timpul audierii fostului premier Adrian Nastase, procurorul de sedinta a depus doua documente care privesc comunicatiile telefonice dintre Adrian Nastase si Adrian Balaban Grajdan, fostul sef al ISC, care a retras pe 23 mai institutia din procesul de coruptie Dosarul Trofeul Calitatii.

Potrivit documentelor depuse de procurorii DNA la ultimul termen la dosarul Trofeul Calitatii, consultat la instanta de HotNews.ro, pe 22 mai Adrian Balaban Grajdan l-a sunat la ora 5:53 dimineata pe Adrian Nastase, iar apelul a durat 49 de secunde. Pe 22 mai, Adrian Grajdan a semnat, in calitate de sef al Inspectoratului de Stat in Constructii, o adresa prin care a retras institutia din dosarul de coruptie al fostului premier. Documentele DNA arata ca in perioada noiembrie 2011 - mai 2012 Adrian Nastase i-a trimis lui Grajdan trei SMS-uri in timp ce Grajdan i-a trimis fostului premier patru SMS-uri.

Inalta Curte a respins joi, 17 mai, solicitarile lui Adrian Nastase de a sesiza Curtea Constitutionala si de suspendare a procesului. ICCJ a respins cererile cu mentiunea ca sunt nefondate sau inadmisibile. Adrian Nastase, prin avocatii sai, a depus nu mai putin de 20 de cereri, in principal exceptii de neconstitutionalitate si de suspendare a procesului. Pe 2 mai, la al doilea termen, instanta a anuntat ca inculpatii din dosar vor fi audiati. Cum s-a desfasurat a IV-a sedinta de recurs in dosarul de coruptie "Trofeul Calitatii"

Pe 10 mai a fost judecata a treia sedinta din cadrul recursului. Avocatii lui Adrian Nastase au depus peste 20 de cereri si exceptii de neconstitutionalitate. Au contestat si compunerea completului de cinci judecatori. Dosarul a fost din nou amanat pentru ca avocatul Corneliu Liviu Popescu angajat de Nastase nu s-a prezentat in fata instantei. Citeste aici cum s-a derulat a treia sedinta de judecata a recursului.

Pe 2 mai completul de cinci judecatori a dispus o noua amanare de aceasta data pe motiv ca aparatorul lui Bogdan Popovici ar fi fost bolnav. Citeste aici cum s-a derulat cel de al doilea termen din dosar.

Pe 27 aprilie Nastase a solicitat prin intermediul unui avocat amanarea procesului pentru a-si pregati apararea. Un consilier personal al lui Nastase a precizat ca liderul PSD a transmis si un document in care spune ca in acea perioada avea programata o deplasare la Strassbourg, dar ca a intrerupt aceasta deplasare din cauza motiunii de cenzura. De asemenea unul din aparatorii lui Adrian Nastase nu s-a prezentat la instanta din cauza unor probleme medicale. Citeste aici cum s-a desfasurat primul termen din dosar.

In acest dosar, Adrian Nastase a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu executare. In cazul in care recursul formulat de avocatii lui Adrian Nastase va fi respins, fostul premier va fi obligat sa isi ispaseasca pedeapsa de doi ani de inchisoare. De asemenea, completul de cinci judecatori poate sa admita recursul si sa dispuna o alta solutie.

Dosarul "Trofeul calitatii" - Adrian Nastase

Fostul premier Adrian Nastase este acuzat de DNA ca, in 2004, a camuflat strangerea de fonduri pentru campania sa electorala prin initierea unui simpozion. Manifestarea "Trofeul calitatii in constructii" a fost organizata de catre Inspectoratul de Stat in Constructii (ISC), iar taxele de participare incasate (peste 1,6 milioane de euro) au ajuns la patru companii controlate de doi dintre apropiatii familiei Nastase.

De aici, banii au plecat, mai departe, spre o firma care a prestat diverse servicii in campania prezidentiala a liderului social-democrat. Organizatoarea simpozionului incriminat a fost Irina Jianu, inspectorul general al Inspectoratului de Stat in Constructii, functie in care a fost numita ca urmare a relatiilor la nivel inalt pe care le avea in PSD, sustin anchetatorii. Taxele de participare au fost de cinci milioane de lei vechi pentru persoanele fizice (curca 125 de euro la acea data) si 15 milioane de lei vechi (aproape 400 de euro la acea data) pentru cele juridice. In total, s-a strans suma de 67,4 miliarde de lei vechi.

Citeste aici acuzatiile din dosar

Citeste rechizitoriul integral al dosarului

Vezi si cum se apara Adrian Nastase pe propriul site codulzambaccian.ro

Vezi si cum se apara Bogdan Popovici pe site-ul sau trofeul-calitatii.ro






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























12083 vizualizari

  • +27 (37 voturi)    
    Verdict (Miercuri, 6 iunie 2012, 21:25)

    Trident [utilizator]

    Nastase va face puscarie. Este, pana la urma, singura sansa a USL. Daca va fi achitat va fi greu, foarte greu pentru USL la alegerii
    • -6 (24 voturi)    
      cum arata Nastase (Joi, 7 iunie 2012, 0:06)

      lulu [anonim] i-a raspuns lui Trident

      foarte slabit, nedormit preocupat Saracu de el chiar si-au batut astia joc de el cu o porcarie de proces din ce icepe sa apara la iveala
      • +6 (18 voturi)    
        Conu' Nastase fata cu reactiunea... (Joi, 7 iunie 2012, 2:32)

        Clop [utilizator] i-a raspuns lui lulu

        Poate-l taie cineva pana de Ignatul politichiei neaose si aflate in facerile alegerilor!...
        • +8 (8 voturi)    
          La puscarie birjar, la puscarie!!! (Joi, 7 iunie 2012, 8:47)

          AnticoruptieinRomania [utilizator] i-a raspuns lui Clop

          Indiferent cum se va termina acest dosar, USL va pierde.
          In mod normal, acest mafiot ar trebui sa stea in puscarie cel putin 10 ani pentru raul facut Romaniei prin perfectionarea sistemului mafiot instaurat de Iliescu la Revolutie, cedarea in schimbul unor spagi uriase a tuturor resurselor de petrol si gaze ale Romaniei, subordonarea mass-media si a institutiilor statului, legiferarea celei mai proaste Constitutii din lume si devalizarea tarii de catre el si baronii PSD.
          Asa ca, precum sloganul USL, sa se faca dreptate!!!
          • +2 (4 voturi)    
            La puscarie birjar (Joi, 7 iunie 2012, 12:18)

            cobra1000 [anonim] i-a raspuns lui AnticoruptieinRomania

            Nu stiu daca scapa comentariul dar sa stii ca sunt de acord cu ce zici.Ba chiar as extinde aria pedepsitilor si asupra familiilor care au acceptat si au colaborat la aceste activitati mafiote.Dar nu e suficient doar bombonel, el a furat de mana cu alte mii de mafioti care ar trebui adusi si ei in fata justitiei.Nu asa il avem pe bombonel,il condamnam sau nu e treaba buna.As zice mai multe dar cred ca nu se uita mai nimeni pe aici.
      • +3 (5 voturi)    
        Nai vrea ca populatia (Joi, 7 iunie 2012, 9:53)

        banateanul. [utilizator] i-a raspuns lui lulu

        Tarii sa verse lacrimi ? daca tie iti pare atat de rau dupa el atunci............
    • 0 (4 voturi)    
      :) (Joi, 7 iunie 2012, 8:21)

      anonim [anonim] i-a raspuns lui Trident

      Am senzatia ca asta chiar e proces pe bune, nu facatura ca mai demult.

      Toate partile implicate, avocati, inculpat, procurori, par ca se lupta pe bune.

      Faptul ca judecatorii au admis putine dintre cererile avocatilor ma face sa cred ca ei chiar vor sa judece.Si avocatii par ca in sfarsti lupta pe cai legale ca sa-si scape clientul, fara aranjamente.

      Mi-a placut si cum l-au pus la punct pe unul din avocatii lui Nastase cu:
      "Eu nu v-am intrerup decat pentru clarificari". (Greseala apartine Hotnews). Adica o fi el avocatul unui fost premier dar vorbim pe rand.

      Oricum procesul inca nu s-a terminat.
      Sa vedem ce va fi la urmatorul termen, mai ales ca e dupa alegeri.
      • +3 (5 voturi)    
        Nu e pe bune (Joi, 7 iunie 2012, 12:25)

        cobra1000 [anonim] i-a raspuns lui anonim

        Daca era pe bune era condamnat de mult si acum erasatul de puscarie.Daca era pe bune ar fi fost condamnata si nevastasa ca are pt ce.Daca era pe bune erau puscariile pline cu mafioti nu cu gainari .
    • 0 (0 voturi)    
      declaratie cosarca si suciu (Joi, 7 iunie 2012, 19:01)

      hadrian [anonim] i-a raspuns lui Trident

      Dan Suciu si Cosarca ar fi declarat in favoarea lui Bogdan Popovici si le-ar fi acuzat pe 2 dintre fostele lui angajate. Adevarul este ca una dintre firmele colectoare in Trofeul Calitatiii, Contur Media, a fost iradiata ilegal, cu toate ca era pusa sub sechestru. Sint curios de une vor recupera prejudiciul de bani.
  • +10 (22 voturi)    
    Vino Tontule , Vino ! (Miercuri, 6 iunie 2012, 22:34)

    PSD-erbedeul [utilizator]

    Vino Tontule , Vino !
    Tontul scapă pe Năstase ?!
    • -14 (24 voturi)    
      deci nu de la voi e ziaristul care a cerut situati (Miercuri, 6 iunie 2012, 23:15)

      maria [anonim] i-a raspuns lui PSD-erbedeul

      am aflat ca un ziarist a cerut presedentiei sa confirme daca ,, judecatoare'' bogdan a fost confirmata de presedinte ! Presedentia a spus ca NU , doamna NU ESTE judecatoare. este procuror , fost consilier al lu' morar ! Sunt curioasa cine e acel ziarist !
  • +25 (35 voturi)    
    Daca avocatii lui Bombo au curaj sa ceara... (Miercuri, 6 iunie 2012, 22:40)

    marinica [anonim]

    ...prescrierea faptelor, judecatorii ar trebui sa-si dea seama ca acestia recunosc implicit vinovatia pana la fund a inculpatului si ar trebui sa termine o data circul si sa arate ca sunt cu adevarat independenti. Dar cine il vede pe Nastase in zeghe cand tara e amanetata de uslasi?
  • -20 (32 voturi)    
    intrebare (Miercuri, 6 iunie 2012, 22:47)

    elia [anonim]

    De cand judecatorii sunt liberul lor arbitru, cu ce drept pun patima in actul judecatii care ar trebui sa fie nepartinitor, in litera si spiritul legii ? Cum pot avea tupeul sa-si afiseze aroganta si reaua intentie ? Cum adica: ei decid cand se prescrie ceva ? NU, ei emit sentinte in baza prevederilor legale, care nu cred ca sunt aleatorii, ca se aplica in functie de cat de mult agreeaza un judecator persoana ale carei fapte se presupune ca le judeca fara a da curs vreunei ingerinte , politice spre exemplu. Si, ca simplu cetatean,doresc sa fie facute publice cerintele prevazute de legislatia romana pentru ca o persoana ca ajunga judecator la ICCJ, special daca suspiciunile reclamate privind calitatea unui membru a completului de judecata sunt sau nu intemeiate. Nu este permis, intr-o tara UE, sa transformam pina si actele de justitie in circ, sa le falsificam/ trucam (precum atatea licitatii publice,etc.)Altfel, aduceti domnilor judecatori straini precum in fotbal arbitrii, dar aveti de grija sa-i aduceti din GB, F, Olanda, Germania, nu de la alti "frati" ,"veri" etc. Ce sa mai credem si in ce , cand vedem inechitatea si impostura existenta pina si-n justitie ?
    • +23 (33 voturi)    
      Sclipesti (Miercuri, 6 iunie 2012, 23:23)

      Emiliom [utilizator] i-a raspuns lui elia

      D-na nastase esti foarte inteligenta :)) Incearca sa fi si subtila!
      La "spiru hamlet" ai terminat dreptul si acum tii prelegeri?
    • -8 (20 voturi)    
      Ai dreptate, Elia! (Miercuri, 6 iunie 2012, 23:30)

      Diogene Canes [anonim] i-a raspuns lui elia

      Să fie clar, îmi doresc să-l văd pe Năstase pedepsit pentru faptele sale, dar şi mie mi-a stârnit acelaşi fior afirmaţia instanţei "instanţa decide când se prescriu faptele!". Este o dovadă de imixtiune în sfera legiuitorului. Dacă nu mă înşel, Parlamentul face legile, instanţele le aplică. Sau s-a schimbat ceva şi mi-a scăpat mie?
    • +23 (33 voturi)    
      uite (Miercuri, 6 iunie 2012, 23:43)

      daniel [anonim] i-a raspuns lui elia

      Prin 2000, un pusti de 17 ani, a fugit o saptamana de acasa si s-a inhaitat cu niste tigani. In perioada asta, a fost cu tiganii la furtul a doua gaini, unde a stat de 6. Desi a facut fapta la 17 ani, dupa ce a implinit 18 ani, a facut 6 luni de puscarie. Pentru ca tatal lui murise si mama lui de abia isi castiga traiul pentru amandoi, nu si-a permis zeci de avocati sau sa isi faca site-uri fanteziste. Nimeni nu a contestat pentru el judecatorii, nici macar faptul ca a fost pedepsit dupa ce a devenit major. Pe de alta parte avem un om, care nu si-a castigat banii vanzand ouale de la Cornu. Pentru ca daca ar fi investit intr-o firma, ar fi produs inovatii sau inventii, nu il luau astia la intrebari. Nu uita, ca matusa Tamara sau dosarul asta, sunt simple "zgaraieturi" fata de lucrurile pentru care ar trebui sa fie cercetat! Ce comision a incasat psd-ul de la OMV? A fost si o stenograma de guvern in care, chiar idolul tau, recunostea suma! De ce nu e judecat pentru contractul cu Bechtel, de ex? Chiar vrei sa cred ca nu si-a tras comisionul personal si nu stia ca obliga Romania la un pret/km de cateva ori mai mare decat in Germania, de ex? Acele contracte dezastruoase pentru tara, le vom plati noi, cei care lucram la privat in Romania. Desi, poate ar fi mai bine sa plecam si sa va lasam sa va lasam sa va furati si spaguiti linistiti. Nu-i asa ca va incurcam?
  • +30 (42 voturi)    
    Sa terminam circul!! (Miercuri, 6 iunie 2012, 22:57)

    Daniels22026 [utilizator]

    Nastase e o istorie trecuta, iar argumentele apararii sint disperate. Nu-l mai poate scapa nimeni. Nici un telefon nu mai suna pentru el. Doar el mai suna lumea dimineata la 5, si a doua zi afla toata tara de ce a sunat, pe cine, etc. ... Nastase e penibil. Un puscarias care a fost in fruntea guvernului, spre rusinea noastra a tuturor.

    Ne-am saturat! Sa mearga frumusel la puscarie citiva ani ca sa-i mai uitam renumele!
    • +12 (20 voturi)    
      o sa il vedem (Joi, 7 iunie 2012, 5:39)

      gopo111 [utilizator] i-a raspuns lui Daniels22026

      si pe asta la puscarie facind update la facebook, impreuna cu gardieni si daca tot a durat atita procesul zic sa ii mai dea vreo zece ani de puscarie asa sa se calmeze si el o tura sa isi revina
  • +8 (20 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Joi, 7 iunie 2012, 0:21)

    [anonim]

  • +17 (29 voturi)    
    13 iunie 2012 (amintiti-va de 13 iunie 1990) (Joi, 7 iunie 2012, 0:21)

    Daniel G [utilizator]

    Va rog sa va luati 10 minute sa priviti acest video din iunie 13, 1990 pentru a va reaminti cum isi imagina “democratul” Iliescu si clica lui de comunisti deghizati justitia romana. Nerabdatorul Iliescu nu a amanat in instanta procesele golanilor din Piata Universitatii care luptau pentru libertate, democratie si stat de drept.


    http://www.youtube.com/watch?v=1S22AcePOrY

    Din contra el, cu inima de miner nerabdator si-a chemat confratii sa faca dreptate si sa ii determine pe “golani” sa intere in legalitate si sa nu mai protesteze impotriva regimului Iliescu deoarece Iliescu avea un proiect si dorea sa continue intunecosul experiment communist si dincolo de granitle lui 1989 cand intreaga Europa centrala si de est cauta sa se lepede de ceea ce a insemnat unele din cele mai negre momonete ale secolului 20.

    Astazi la 22 de ani – INCULPATULUI ADRIAN NASTASE un discipol al acestui comunistoid, i se acorda amanare dupa amanare de un sistem juridic care dupa 22 de ani are inca reflexe si mentalitati nedemocratice. Pana cand societatea civila din Romania se va complace in aceasta mocirla a indiferentei si apatiei fata de drepate si adevar si nu va interveni public, civic, respectuos si legal sa-si exprime dezacordul fata de cei 22 de ani furati noua fiecarui roman care munceste cinstit si doreste un viitor demn pentru copii lor? Oare ultimii 60 de ani si-au lasat amprenta atat de puternic asupra romanilor incat am uitat cu toti ce inseamna demnitate si adevar?

    http://www.youtube.com/watch?v=1S22AcePOrY
  • -15 (23 voturi)    
    traiasca justitia portocalie independenta!!! (Joi, 7 iunie 2012, 2:26)

    Montesquieu [utilizator]

    azi avem episodul cu o judecatoare care inca nu-i judecatoare (base n-a semnat actul de numire); cucoana inca e procuror.

    ce fel de procuror? independent, bineinteles, ca doar e fosta adjuncta alu' morar de la dna, adica fix din gashca ce a intocmit rechizitoriul.

    independenta relevata si de declaratia ei apropo de prescriptia dosarului:

    "instanta decide termenul de prescriptie..."
    no comment...
    se pare ca parlamentul nu mai e organ legislativ in tara asta. procurorii de carton ai lui basescu l-au inlocuit.

    asta e justitia independenta a lui basescu. un organ represiv, dna, n-a fost capabil timp de 8 ani sa finalizeze si sa trimita in instanta dosarele de "mare" coruptie a lui nastase.

    si cand au facut-o s-a prabusit insailarea in instanta. nu uitati ca atat in dosarul zambaccian cat si in dosarul matusa tamara, nastase a fost ACHITAT.

    asta e justitia basesciana. incropim dosare in cel mai pur stil stalinist.
    secondam insailarile astea cu o propaganda desantata media.

    bre base, iti joci acum ultima carte. ce nu stii tu e ca indiferent de sentintele lui nastase, matale tot o sa ajungi in boxa acuzatilor pentru dosarele in care esti implicat.

    si-ale tale-s groase base draga, nu se compara cu termopanele lui adi ;)
    • +13 (21 voturi)    
      vrajeala (Joi, 7 iunie 2012, 6:07)

      dorel [anonim] i-a raspuns lui Montesquieu

      lasa tu vrajeala, asta nu inseamna ca nastase nu este vinovat, nu vezi, cauta fel si fel de metode de a lungi procesul sau prescrie pedeapsa, daca nu-l pedepseste justitia, atunci istoria il va judeca si il pe pedepsi
      • -2 (4 voturi)    
        ce mai trebuie judecata ? (Joi, 7 iunie 2012, 6:19)

        maria [anonim] i-a raspuns lui dorel

        zici ca e vinovat ? ok ... deci ce mai trebuie judecata ? ce atita cheltuiala ! la puscarie!
      • +3 (7 voturi)    
        INCREDIBIL (Joi, 7 iunie 2012, 8:54)

        ION [anonim] i-a raspuns lui dorel

        Nu-mi vine sa cred ca mai exista oameni care il apara pe acest individ.
        Ceea ce se judeca acum este o simpla zgarietura.
        Ma bucur mult ca justitia incepe sa dea semne de normalitate si nu mai raspunde comenzilor politice .
        Am sperata ca tot putregaiul din justitie va fi schimbat si in locul lor vor ramane oameni integrii,
        impartiali,si corecti.
  • +18 (26 voturi)    
    Nastase (Joi, 7 iunie 2012, 3:56)

    unu [anonim]

    Nastase simte ca ii fuge pamantul de sub picioare, asta e motivul pt care la carut pe Ponta ca si martor.

    Spera ca prin acesta sa isi atraga sustinerea neconditionata din partea lui Ponta.

    Speram ca Ponta accepta jocul si vor cadea ambii.
    • -3 (5 voturi)    
      voi sperati ... (Joi, 7 iunie 2012, 9:51)

      adrian [anonim] i-a raspuns lui unu

      normal ca sperati , ca altfel in curand nu o sa va mai plateasca nimeni sa "munciti" pe aici ...
  • +9 (17 voturi)    
    moare... (Joi, 7 iunie 2012, 4:23)

    kitaiu' [anonim]

    il judeca astia pana moare de moarte naturala, macar de-ar fi mai in viitorul apropiat... Sa fie macar o justitie Divina.
  • +6 (8 voturi)    
    Este vinovat ,e clar..... (Joi, 7 iunie 2012, 6:26)

    Cujba Ion [utilizator]

    Este clar ca Bombonel si gasca stiu ca sunt vinovati. Avocatii fac tot acest circ pana se ajunge la prescriere . De geaba declara Nastase Bombonel ca vrea sa fie judecat si dupa acest termen ,instanta nu o sa mai vrea sa piarda timp si sa cheltuiasca pentru un proces perpetuu .... Si eu care credeam ca este posibil sa fie judecat si pentru alte manarii...............cu miros de otel ,petrol ,asfalt,peste,fregate etc.
  • +7 (9 voturi)    
    Nu, (Joi, 7 iunie 2012, 7:32)

    Gladiatorul [utilizator]

    nu pentru "Trofeul Calitatii", nu pentru "Zambaccian", nu pentru "Matusa Tamara" ar trebui condamnat Nastase, ci pentru vanzarea tarii pe 2 (doi) $. Dar cine sa o faca? Suntem un popor slab (ca sa folosesc un eufemism), plin de radiologi de suflete (delatori). Punct.
  • +7 (9 voturi)    
    este nastase vinovat? (Joi, 7 iunie 2012, 7:45)

    23 [anonim]

    cere-l si pe ponta si pe crin si pe corlatean si pe iliescu si pe hrebenciuc si toata gasca cinstita si nu uita si pe vangelie sa te garanteze... si pune-i sa se jure ca nu ai furat....asa este cinstit si corct, fireste!!
    il doare pe asta in ....de justitia divina....ce au fost comunistii oameni cu credinta in Dumnezeu....!?
  • +3 (7 voturi)    
    e clar (Joi, 7 iunie 2012, 8:02)

    traca [anonim]

    justitia e corupta

    pentru mine e clar

    le e frica de USL
  • +5 (7 voturi)    
    ha,ha (Joi, 7 iunie 2012, 8:06)

    bolea [anonim]

    il trage in jos pe PONTA ?
  • +6 (8 voturi)    
    Trezirea la realitate. (Joi, 7 iunie 2012, 9:08)

    mircea [anonim]

    Cred ca romanii ar trebui sa voteze pe 10 iunie,astfel,incat PSD sa se trezeasca la realitate.Nu numai A.Nastase trateaza legile cu dispret.Toti cei din PSD sfideaza legile si bunul simt si alegerile din 10 iunie ar fi un bun prilej ca romanii sa dea o lectie de buna purtare PSD,prin votarea altor candidati decat cei ai PSD.Numai asa putem scapa de smecherii din PSD si-i putem obliga sa se poarte civilizat.
  • +1 (3 voturi)    
    Guvernarea ALBA-NEAGRA (Joi, 7 iunie 2012, 11:50)

    Remus [anonim]

    Nu am citit articolul , pentru mine e clar ... de vina-i guvernarea ALBA-NEAGRA ... iuteala de mana si nebagarea de seama ... marca PDL ... infiltrata peste tot ... Ai lui Blejnar mi-au vandut la pret de nimic un apartament dar au fost mai "performanti" decat lichidatorii ... Peste drum , ungurii de la Casa Jelen nu ar accepta ... eu m-am luptat cativa ani , dar am fost singur ...
  • -1 (1 vot)    
    de ce mi-o fi sila? (Joi, 7 iunie 2012, 15:41)

    ctoma [utilizator]

    Mi s-a facut,brusc,GREATA ! Oare de ce ? In alta ordine de idei,daca as fi misogin,as intreba de ce completul de judecata si procurorul de sedinta sunt TOATE femei ? Sa fie o banala coincidenta ca cel judecat este adrian nastase ?


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by