Dinel Nutu (Staicu) ramane in arest

de V.M.     HotNews.ro
Miercuri, 4 aprilie 2012, 16:19 Dosare Anticoruptie


Magistratii Tribunalului Bucuresti au respins miercuri cererea de eliberare din arest inaintata de fostul presedinte al SIF Oltenia Dinel Nutu (fost Staicu),  intr-un dosar in care acesta este judecat pentru ca a fraudat Transgaz Medias cu suma de 25 milioane lei, informeaza Agerpres.

Tribunalul Bucuresti a respins recursul lui Dinel Staicu, dupa ce si Judecatoria Sectorului 2, instanta de fond, nu a fost de acord cu eliberarea acestuia din arest.

In acest dosar, Dinel Staicu a fost trimis in judecata in 2007 de procurorii DNA pentru complicitate la infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor publice, cu consecinte deosebit de grave, si asociere in vederea savarsirii de infractiuni.

Alaturi de Staicu sunt judecati Gabriel Aurel Coconea, fost director general al societatii Transgaz Medias, Cornel Teodor Volintiru, fost director general al societatii Sironex Craiova, Vlad Rebega, fost director general al societatii B.D.J. Craiova, Ioana Carmen Popescu, fost director economic al societatii B.D.J. Craiova, Iulian Siclitaru, Tudorica Siclitaru, Vasile Banciu, fost director general adjunct la societatii Asigurarea Nationala Romana, si Adrian Bogza, fost administrator la societatea Delta Telecom.

Procurorii sustin ca, in perioada august 2000 - iulie 2001, Gabriel Coconea, in calitate de director general al Transgaz, avand atributii de ordonator de credite si reprezentare a societatii in relatiile cu tertii, ar fi incheiat, cu incalcarea normelor legale, 14 conventii de plati cu cinci societati cu capital integral de stat.

Prin incheierea acestor conventii, el a interpus in circuitul financiar dintre societatile de stat transportatoare, distribuitoare si respectiv beneficiare de gaze naturale patru societati private - BDJ Craiova, Padogaz Bucuresti, Sironex Craiova si Dumimpex SM Bucuresti, toate controlate de Dinel Staicu si carora le-a asigurat finantarea in mod fraudulos.

Conventiile de plati au fost incheiate cu incalcarea OUG nr.10/1997 si a normei metodologice privind monitorizarea datoriilor nerambursate la scadenta ale contribuabililor persoane juridice in vederea diminuarii blocajului financiar si a pierderilor in economie, aprobata prin H.G. nr. 685/23.08.1999.

DNA mai sustine ca, la solicitarea Transgaz, contrar dispozitiilor legale privind compensarea datoriilor reciproce, societatile de stat consumatoare de gaze au achitat in conturile celor patru societati private suma totala de 13.251.328 lei, prejudiciind in acest mod Transgaz.

Dinel Staicu a mai fost condamnat definitiv la 7 ani inchisoare pentru devalizarea Bancii Internationale a Religiilor, insa Curtea de Apel Bucuresti a anulat condamnarea, pe 23 februarie, prin admiterea unei contestatii in anulare. Vezi aici Dosarul devalizarii BIR.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























989 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by