CSM: Judecatoarea Camelia Alexandrina Acrismaritei, suspendata din functie

de V.M.     HotNews.ro
Luni, 2 aprilie 2012, 14:18 Dosare Anticoruptie


Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis suspendarea din functia de judecator a Cameliei Alexandrina Acrismaritei, de la Judecatoria Iasi, ca urmare a punerii in miscare a actiunii penale in cazul sau.

Potrivit unui comunicat al CSM transmis luni si citat de Agerpres, Consiliul a luat aceasta decizie in sedinta din 30 martie in temeiul prevederilor art. 62 lit. a din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor.

"Prin Ordonanta nr. 64/P/2011 a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia de Urmarire Penala si Criminalistica, s-a dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de doamna judecator pentru infractiunile de fals in declaratii si conflict de interese", se arata in comunicat.

Sursa citata precizeaza ca sesizarea initiala, in cauza in care se efectueaza cercetari fata de aceasta, a fost formulata de Agentia Nationala de Integritate.

In 28 aprilie 2011, ANI a sesizat Directia Nationala Anticoruptie cu privire la posibila savarsire de catre Camelia Alexandrina Acrismaritei a unor infractiuni de coruptie, respectiv abuz in serviciu si fals in declaratii, precum si incalcarea regimului juridic al conflictului de interese si al incompatibilitatilor, insa DNA si-a declinat competenta in favoarea PICCJ.

De asemenea, ANI a comunicat la acea data raportul de evaluare catre Consiliul Superior al Magistraturii in vederea luarii masurilor ce se impun.

ANI a castigat procesul de la Curtea de Apel Iasi in care judecatoarea a contestat actul inspectorilor de integritate de constatare atat a conflictului de interese, cat si comiterea unor posibile fapte penale.

Inspectorii de integritate s-au sesizat din oficiu, in 23 decembrie 2010, cu privire la posibila nerespectare de catre Camelia Alexandrina Acrismaritei a regimului juridic al conflictelor de interese si al incompatibilitatilor, precum si cu privire la faptul ca, impreuna cu familia, ar fi dobandit o avere mai mare decat veniturile realizate.

In urma evaluarilor efectuate, ANI a stabilit ca judecatoarea a incheiat, la data de 26 iulie 2007, cu Ioan Zapodeanu contractul de vanzare - cumparare de drept succesoral asupra unui teren agricol in suprafata de 50 hectare, situat in comuna Slatioara, judetul Olt.

Pretul vanzarii a fost de 210.000 euro, din care la data incheierii contractului judecatoarea a primit suma de 150.000 euro, urmand ca diferenta de 60.000 euro sa fie achitata ulterior, la data de 1 octombrie 2007.

In acelasi timp, Alexandrina Acrismaritei a pronuntat in calitate de judecator, la data de 6 noiembrie 2007, sentinta civila in dosarul avand ca parti pe Fischer Anisia - Sebastiana, in calitate de reclamant, si Ioan Zapodeanu, in calitate de parat.

ANI sustinea ca sunt indicii privind existenta unui conflict de interese si a starii de incompatibilitate in cazul judecatoarei Alexandrina Acrismaritei ca urmare a incheierii, in timpul judecarii cauzei ce a facut obiectul dosarului civil inregistrat pe rolul Judecatoriei Iasi, a contractului de vanzare - cumparare de drept succesoral cu Ioan Zapodeanu, parat in acest dosar.

Incheierea acelui contract de vanzare - cumparare de drept succesoral a dat nastere unui interes personal de natura patrimoniala pentru persoana evaluata, generand astfel o stare de incompatibilitate si un conflict de interese.

Potrivit dispozitiilor legale, "judecatorii si procurorii sunt obligati sa se abtina de la orice activitate legata de actul de justitie in cazuri care presupun existenta unui conflict intre interesele lor si interesul public de infaptuire a justitiei sau de aparare a intereselor generale ale societatii, cu exceptia cazurilor in care conflictul de interese a fost adus la cunostinta, in scris, colegiului de conducere al instantei sau conducatorului parchetului si s-a considerat ca existenta conflictului de interese nu afecteaza indeplinirea impartiala a atributiilor de serviciu".






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























518 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    No comment (Sâmbătă, 5 mai 2012, 2:33)

    Mihai Maftei [anonim]

    Homo homini lupus est
    În baza Legii nr. 144 din 2007, Agenţia Naţională de Integritate, a întocmit Dosarul Antifraudă nr. 52.903 / G / I.I./ 28 Aprilie 2011, privind pe Doamna Judecător Camelia Alexandrina Acrîşmăriţei de la Judecătoria Iaşi. Analizând mai multe denunţuri anonime, semnate de aceiaşi persoană, respectiv de numitul Zapodeanu Ion din Iaşi, un interlop notoriu care se ocupă de afaceri imobiliare, şi care a fost condamnat cu executare pentru furt, delapidare şi tentativa de omor deoasebit de grav, Agenţia a reţinut în mod eronat o culpă a doameni judecător. Starea de nemulţumire a numitului interlop Ion Zapodeanu a fost datorată de faptul că după ce o înşelase pe Doamna Acrîşmăriţei cu un preţ derizoriu oferit pentru achiziţionarea unui teren în suprafaţă de 50 hectare în Judeţul Olt, oferind doar 7% din valoarea terenului, acesta a hărţuit-o şi şantajat-o pe Doamna Judecător în mai mute rânduri în prezenţa Jandarmilor care erau de servicu la Judecătoria Iaşi, că dacă nu primeşte mai multe sentinţe favorabile în mai multe dosare ce le avea pe rolul diferitelor instanţe, acesta va face dezvăluiri incomode la presa scrisă, la radio şi televiziuni, precum şi faptul că „ o da da în gât la DNA „ unde se lăuda că are pile serioase deoarece livrase mai multe terenuri „ moca „ unor magistraţi, care au funcţii de conducere. Aceleaşi aspecte au rezultat şi din stenogramele convorbirilor telefonice, purtate din iniţiativa numitului făptuitor Zapodeanu Ion. Doamna Judecător a raportat cazul pe linie ierarhică, şi a sesizat organele abilitate, însă se pare că influenţa interlopului a fost mai mare, din moment ce sesizarea magistratului nu a fost luată în seamă, iar CSM legal sesizat nu a luat nici o măsură de a apăra onoarea, demnitatea, buna reputaţie, integritatea şi onorabilitatea Doamnei Judecător Camelia Alexandrina Acrâşmăriţei. Mai mult, Ion Zapodeanu care se considera „ Lombilico del mondo „ în oraşul rămas fără centrul istoric şi unde au fost şterse ves


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by