VIDEO UPDATE Inalta Curte a respins recursul lui Mihail Boldea privind arestarea preventiva. Deputatul ramane dupa gratii. "Va implor sa ma eliberati. Va implor, vreau doar sa pot sa dorm intr-un pat normal"

de A. Biro     HotNews.ro
Luni, 2 aprilie 2012, 11:35 Dosare Anticoruptie


Un complet de cinci judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie judeca luni, de la ora 13.00, recursul deputatului Mihail Boldea la decizia prin care a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Inalta Curte confirmase pe 27 martie mandatul de arestare, emis in lipsa, la 22 martie, pentru deputatul Mihail Boldea.




UPDATE 20:00 Completul de cinci judecatori a respins recursul arestarii preventive formaulat de avocatii lui Mihail Boldea. Astfel deputatul Boldea va petrece 29 de zile dupa gratii. 

Dupa ultimul cuvant sustinut de Mihail Boldea, instanta a ramas in pronuntare, urmand sa dea o decizie in cursul acestei seri.

UPDATE 19:10 Masura arestarii trebuie sa fie una exceptioanala, a afirmat Boldea, la finalul audierilor de luni:

"Eu am simtit-o cand am fost dus intr-o boxa de trei metri in care curgea apa intr-una. Daca voiam sa nu ma intorc in tara, nu ma intorceam, dar am zis sa revin in tara mea si sa ma apar.

Social, politic, sunt terminat. Va rog sa nu ma terminati si fizic. Stau intr-o boxa mica, cu un asasin, un traficant de droguri si un proxenet. Va implor sa nu ma terminati fizic. Va implor sa nu ma trimiteti inapoi in boxa aia mica. Viata mea este terminata.

Nu pot sa revin in parlament, toti or sa rada de mine. Presa m-a facut terci. Va implor, vreau doar sa pot sa dorm intr-un pat normal. Va rog sa luati orice masura doar sa ma eliberati. Ma duc si stau tot timpul in casa. Oricum pe strada nu pot sa mai ies".

UPDATE 18:30 Un avocat al lui Boldea a afirmat ca deputatul sta in celula cu un ucigas, un traficant de droguri si un proxenet

UPDATE 18:20 Mihail Boldea a fost admonestat de instanta pentru ca in timpul declaratiei si-a pus picaturi in ochi fara sa ceara aprobarea completului. Declaratia lui Mihail Boldea are 33 de pagini.

UPDATE 17:15 "L-am sunat pe Joita Adrian si i-am spus sa ma duca pana la Istanbul. Am parasit tara cu buletinul iar in Turcia am intrat cu pasaport. Nu am folosit pasaportul diplomatic", a afirmat Mihail Boldea.

"Este nereal ca s-a discutat despre plecarea mea in Kenya, Somalia pentru ca aceste tari nu ar avea acord de extradare. Scopul meu a fost sa ma relaxez. M-am deplasat la prieteni. Am fost in Congo la safari.

Nu am avut semnal si la intoarcerea din Congo am constatat ca sunt urmarit international. Nu stiam ca mi s-a ridicat imunitatea si ca aveam termen pentru mandat.

Nu stiam ca mi s-a ridicat imunitatea si ca aveam termen pentru mandatul de arestare la ICCJ. Nu am incercat sa ma sustrag.

Martorul Gurau m-a contactat mi-a spus ca a fost chemat la DIICOT si i-am spus ca eu nu pot sa vin ca avocat. L-a insotit altcineva. Dupa doua zile l-am intalnit si  mi-a spus ca procurorii DIICOT au tras de el sa dea declaratii impotriva mea. I-am spus sa mearga la DNA sa povesteasca asta. Mentionez ca sunt prieten cu Gurau Marian de 10 ani dar nu i-am spus sa minta sau sa ingreuneze ancheta. Gafton Gina mi-a fost clienta in 2003 a fost chemata la DIICOT i-am spus ca eu nu pot sa o reprezint dar i-am spus sa merga cu colega mea. Nu am incercat sa o influentez.

In privinta lui Chiriac Radu, el este coleg de avocatura. La mine a venit Costandache Costel la mine ca este chemat la DIICOT si i-am recomandat sa merga cu Radu Chiriac. Radu Chiriac m-a intrebat ce sa faca in cazul lui Costanda.

Este uimitor ce mi se intampla. Nu este nimic real din acuzatiile aduse,
eram la momentul arestarii unul din cei mai buni avocati din Galati. Peste doua saptamani trebuia sa imi sustin teza de doctorat in drept penal.

Acuzatiile care mi se aduc in actele de ancheta sunt facute sa
ma puna intr-o lumina negativa. Provin dintr-o familie organizata de intelectuali, fratii mei sunt medici. Dupa plecarea mea s-au facut acuzatii legate de sechestrarea imobilelor, a conturilor.

Este razboiul procurorului Carare cu mine. Inca din anul 2011 am luat
la cunostinta de modul defectuos in care se face ancheta. Am cerut procurorului general ca dosarul sa fie luat la structura centrala. Am cerut in ianuarie recuzarea procurorului Carare".

UPDATE 17:05 Nu am incercat sa ma sustrag urmaririi penale, in 23 decembrie i-am spus procurorului, acesta mi-a spus sa plec, in 16 martie l-am intrebat daca e nevoie de prezenta mea, daca se dispune o masura preventiva.

Exista un martor care poate certifica faptul ca l-am intrebat pe procuror daca pot sa plec din tara. procurorul mi-a spus ca da, pot sa plec.

UPDATE 15:15 Mihail Boldea le-a povestit judecatorilor ca, la un moment dat, a fost ajutat de senatorul Marius Necula sa obtina niste documente de la Arhivele Nationale. Boldea sustine ca senatorul i-ar fi cerut pentru acele documente suma de 15.000 euro.

UPDATE 14:55 Boldea a declarat instantei ca ar fi fost agresat de un camatar din Galati.  "Radu Gheorghe este cel mai mare camatar din Galati. Dupa o discutie de jumatate de minut, Radu Gheorghe m-a chemat la clubul lui. Am fost agresat de oamenii lui Radu Gheorghe"

UPDATE 14:30 Boldea sustine in fata instantei ca una dintre infractiunile de care este acuzat s-ar fi prescis in 2010.

"(...) referitor la infractiunea de instigare la fals in inscrisuri va rog sa constati ca s-a prescris raspunderea penala. Este vorba de un antecontract din 1998. Termenul de prescriptie a expirat in 2010. Fata de aceasta acuzatie nu se arata cine a comis falsul si nici in ce consta falsul. "

UPDATE 14:15 "Eu am fost terfelit din punct de vedere al vietii sociale. Politic, sunt zero. Sunt victima unei telejustitii. Mass media a dorit rastignirea mea. Si a reusit. Sunt victima presiunilor presei. "

Boldea se poticneste si spune ca nu a mancat de sapte zile. Instanta ii spune ca poate sa ia loc. Boldea refuza: "Suntem patru in celula si mereu stam jos".

UPDATE 13.55 Deputatul povesteste in detaliu instantei implicarea sa in diferite afaceri imobiliare si spune ca acuzatiile procurorilor nu sunt sustinute de probe. Boldea afirma ca nu a initiat niciun grup infractional si ca, de asemenea, nu are nici un rol in fabricarea hotararilor judecatoresti.

UPDATE 13:30 Mihail Boldea a afirmat, in fata instantei, ca este nevinovat. Instanta i-a adus la cunostinta ca are 12 invinuiri.

UPDATE 13:15 Avocatii lui Boldea au cerut ca procesul sa fie secret fara prezenta presei. "Publicitatea procesului ar aduce atingere vietii private clientului meu". Completul de cinci judecatori a respins cererea si a mentionat ca prezenta presei reprezinta o garantie a unei judecati transparente

UPDATE
12:30 Mihail Boldea a fost adus la ICCJ de la arestul IPJ Galati.

Deputatul este acuzat ca este liderul unui grup infractional care se ocupa cu inselaciuni imobiliare, prejudiciul fiind de peste 1,5 milioane euro. Pe 17 martie, el a parasit teritoriul Romaniei cu o masina si in ziua urmatoare a ajuns in Turcia, de unde a luat un avion spre Kenya.







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2160 vizualizari

  • +7 (7 voturi)    
    Justitia RSR (Luni, 2 aprilie 2012, 13:25)

    cir [anonim]

    Decizia judecatorilor este una corecta, daca nu era condamnarea cu suspendare a lui Nastase, mai ca imi schimbam parerea despre Justitia din RSR.
    • +4 (8 voturi)    
      sugestie (Luni, 2 aprilie 2012, 17:13)

      cet23 [anonim] i-a raspuns lui cir

      Pai daca vrei vreodata sa iti schimbi parerea despre justitia din RSR, atunci nu vota cu USL! Actuala guvernare cu Basescu in frunte, cu toate defectele ei, a facut totusi un lucru pe care nimeni nu il poate contesta: a dat drumul la justitie!
      Sigur, nu merge struna nici acum, dar hai sa fim serios: dupa 20 de ani de paralizie, nu e usor sa se trezeasca. Dar, se trezerste incetul cu incetul.
      Dar daca vine USL la guvernare, categoric se duce dracului toata justitia! Acum cateva luni, Ponta a mers cu Anto in Arges parca, sa apere ceva parlamentar PSD cercetat de justitie si in public, la TV, i-au amentintat pe judecatori!!!!!!!!!!! (pentru asta, in alta tare, erau arestati!). Sau gandeste-te la Nastase, care are enorma putere in PSD si implicit in USL... pai Nastase uraste justitia!
      Daca vine USL la guvernare, se duce dracului toata farama de justitie care in ultimii ani s-a mai trezit!
      • 0 (0 voturi)    
        USL nu e o optiune (Luni, 2 aprilie 2012, 23:34)

        Cri [anonim] i-a raspuns lui cet23

        Asta e clar pentru orice om care gandeste cat de cat. Dar sunt si impotriva faptului ca PDL face lucrurile pe jumatate (sau mai putin), contand pe puterea votului negativ. In nici un caz nu as vota USL, dar nici PDL, daca va continua sa se comporte asa. Ultimele greseli (din punctul meu de vedere): MRU obligat sa cedeze in fata primarilor, alegerea lui Prigoana (eu votez oricum Nicusor Dan, dar asteptam si propunerea lor, tocmai pentru a vedea ce considera ei reprezentativ), si excluderea lui Preda in favoarea lui Prigoana (poate totusi nu va fi exclus, stiu ca trebuie sa se mai intruneasca un for). Asa ca, sa vedem ce mai apare nou la partide.
  • +9 (9 voturi)    
    te plîngi.... (Luni, 2 aprilie 2012, 20:17)

    egroeg [anonim]

    că stai în celulă cu alţii cam de teapa ta...să fii fericit că nu te-au lăsat să stai în celulă în Kenya sau Congo.
  • +4 (4 voturi)    
    Vai mititelul (Luni, 2 aprilie 2012, 20:43)

    Zummm [utilizator]

    Nu-ti prieste patul din celula ? Tisk, tisk, tisk
  • 0 (0 voturi)    
    Sa fie multumit ca este inca in viata (Luni, 2 aprilie 2012, 21:04)

    V.R. [utilizator]

    In zilele trecute, tradatorii de tara erau spanzurati.

    Caci ce altceva poti fi dupa ce ai jurat stramb cu mana pe Biblie ca vei propasi material si spiritual poporul roman...
  • 0 (0 voturi)    
    circ, circ si iar circ (Luni, 2 aprilie 2012, 21:24)

    Marcel Ionita [utilizator]

    E circ! O sa scape doar cu detentia preventiva, la fel ca toti ceilalti. Si Becali a stat in arest preventiv, si? Care-i jmekeria? Se dau loviti ca sa ne faca pe noi sa credem ca ei indura ca sa-si spele pacatele. In finla, raman cu milioanele de dolari si cele cateva zile de parnaie.

    In afara de Cozma, care si ala a iesit mai devreme, nimeni din clica politica nu a facut puscarie cum trebuie. Fie ca era Basescu la putere, fie ca a fost Iliescu cau Constantinescu. Asta e circ in direct de la DNA la TV.

    Daca si pe Mititleu' l-au facut scapat, care e excrocat statul prin returnari de TVA de zeci de milioane de eur, ce va mai asteptati de la un gainar ca asta?!

    Circ de justitie e asta.
  • +2 (2 voturi)    
    Asta e, ghinionul lor (Luni, 2 aprilie 2012, 21:46)

    sile [anonim]

    "Stau intr-o boxa mica, cu un asasin, un traficant de droguri si un proxenet."

    Deh, nu's toti parlamentari, mai sunt si gainari la mititica...


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by