VIDEO Adrian Nastase: Toate nebuniile au fost demontate, DNA-ul e absolut disperat. Cum nu s-a reusit ca acuzatiile de coruptie sa fie demonstrate, s-a ajuns la acest compromis cu acuzatia de santaj

de Alina Neagu     HotNews.ro
Vineri, 30 martie 2012, 17:14 Dosare Anticoruptie


"Toate nebuniile au fost demontate. Probabil a fost foarte spectaculoasa dovada pe care am adus-o recent, ca bancnotele acelea au fost tiparite doi ani mai tarziu decat se spunea ca au fost primite de la mine. Eu speram ca toate capetele de acuzare sa fie respinse. Nu cred ca cineva ia in serios chestiunea asta ca fiind un santaj. Cum nu s-a reusit ca aceste acuzatii de coruptie sa fie demonstrate, s-a ajuns la acest compromis cu acuzatia de santaj", a declarat, vineri, Adrian Nastase, la Realitatea Tv, la scurt timp dupa ce ICCJ a pronuntat sentinta in dosarul Zambaccian.

Adrian Nastase a mai sustinut ca "DNA-ul este absolut disperat ca din munca lor de ani de zile, cu Monica Macovei, cu echipe intregi de martori, nu ramane absolut nimic."

"Vom ataca in recurs acuzatia de santaj si sunt convins ca completul de 5 judecatori va anula si aceasta acuzatie", a incheiat fostul premier.

Adrian Nastase a fost condamnat, vineri dupa-amiaza, de magistratii Inaltei Curti de Casatie de Justitie la 3 ani de inchisoare cu suspendare pentru santaj insa a fost achitat pentru acuzatia de luare de mita in dosarul Zambaccian. Daniela Nastase, judecata in acelasi dosar, a fost achitata pentru acuzatiile de complicitate la luare de mita si spalare de bani insa condamnata la trei ani de inchisoare cu suspendare. Al treilea inculpat din dosar, Irina Jianu a fost condamnata la 3 ani de inchisoare cu executare. Decizia Curtii poate fi atacata cu recurs.







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























3419 vizualizari

  • +16 (20 voturi)    
    o tara intreaga stie ca nastase e newvinovat (Vineri, 30 martie 2012, 17:20)

    costel ivu [anonim]

    Nastase, exact ca toti politicienii romani, e nevinovat. Matusa Tamara era bogata pe propria-i munca, gainile de la Cornu fac oo de aur si nici nu pomenim de fregate, de mita obligatorie de 50000$ pentru 5 minute de audienta la PM etc. Nastase e nevinovat 100%. Noi amarastenii suntem vinovati.
    • +15 (17 voturi)    
      Santaj pentru dezmintirea coruptiei (Vineri, 30 martie 2012, 18:49)

      mariage [utilizator] i-a raspuns lui costel ivu

      Se intampla ca-n bancul ala: Nevinovat dar sa inapoieze magaru, increcand sa puna de acord verdictul cu posesia magarului, judecatorii revin si hotarasc: nevinovat, poate sa pastreze magarul.
  • +17 (19 voturi)    
    Adriene, chiparosule! (Vineri, 30 martie 2012, 17:23)

    George [anonim]

    Bombonele, pe cine dracu' crezi ca mai pacalesti ba? Esti capul mafiei. Faptul ca individa aia (Jianu) a luat puscarie cu executare dovedeste ca esti vinovat. Absurdul situatiei e ca tu si nevasta-ta ati scapat. Dar, din fericire, chiar si-asa, acum ai cazier. revoltator e faptul ca Jianu face puscarie, ca simplu executant, iar dumneata, nefiresc, aproape ca ai scapat basma curata. In orice caz, nu te iluziona! Stampila de parinte al coruptiei institutionalizate nu se va mai desprinde de tine niciodata. Oricata gargara ai face.
  • +15 (19 voturi)    
    Faceti public dosarul !! (Vineri, 30 martie 2012, 17:29)

    calinsab [utilizator]

    Faceti public dosarul !!

    Sa vedem ce si cum a fost acolo... sa vedem ce v-a spune UE, sa punem astfel presiune pe judecatorii implicati in astfel de decizii...

    Eram sigur ca il vor scoate basma curata pe acest personaj politic...
  • +14 (18 voturi)    
    "s-a ajuns la acest compromis cu acuzatia de .. " (Vineri, 30 martie 2012, 17:43)

    vasile [anonim]

    adica la un compromis ?! adica dictezi tu justitiei ? ce rade nesimtitul ... patetic..
  • +14 (16 voturi)    
    nastase (Vineri, 30 martie 2012, 17:46)

    dorel [anonim]

    nastase, tu cu asta te lauzi, ca nu a fost demonstrat coruptia !, eu as intra in pamant, un vecin de al meu, a furat de mancare, nu ca sa faca bisnita, ci ca sa manance, a luat 1 an si 8 luni cu executare, iar tu ai luat cu suspendare, tot ciudat, sotii nastase cu suspendare, iar irina jianu cu executare,mda, numai la noi la romani se putea intampla, ne meritam soarta, nastase, tine minte istoria nu te va ierta sau te va iuta
  • -4 (12 voturi)    
    Şantaj fără bani? (Vineri, 30 martie 2012, 17:50)

    iker [anonim]

    DNA-ul nu se satură niciodată să se facă de râs.
    • +5 (9 voturi)    
      La fel si Inalta Curti de Casatie de Justitie (Vineri, 30 martie 2012, 19:22)

      denvarel [utilizator] i-a raspuns lui iker

      Numai tu le stii pe toate si nu te faci de ras deloc-deloc.
  • +9 (13 voturi)    
    L-au gasit vinovat judecatorii (Vineri, 30 martie 2012, 18:03)

    denvarel [utilizator]

    "Vom ataca in recurs acuzatia de santaj si sunt convins ca completul de 5 judecatori va anula si aceasta acuzatie"
    Nu-i frumos sa injur dar sa-i spuna cineva nesimtitului de Nastase ca este vorba acum de o sentinta a Magistratiilor Inaltei Curti de Casatie de Justitie, nu de o acuzatie a procurorilor.
  • +9 (13 voturi)    
    rusine (Vineri, 30 martie 2012, 18:33)

    Dan [anonim]

    Asta este justitia din romanica, cu judecatori cocosati de partid inainte de 89, care nu aveau curajul sa ridice capul in fata mai marilor vremii, insa care dadeau zeci de ani de inchisoare unor bieti tarani care furau un sac de grau din vistieria CAP-ului. La noi putini sunt in stare sa stea verticali, sa-l priveasca in fata pe mai marele zilei, si sa-i spuna franc...ai furat, trebuie sa platesti. Nastase stie asta si de aceea nu cred ca a avut emotii in vreunul din dosare. Faptul ca are tupeul sa apara pe toate canalele si sa declare ca acuzatiile care i se aduc sunt niste nebunii ale procurorilor, nebunii pe care totusi judecatorii le-au considerat fapte, demonstreaza ca josnicia omului astuia nu are margini. Stiu ca nu este deloc elegant, insa elegantul Adrian Nastase nu merita din partea noastra decat o flegma intre ochi. O flegma pentru Adrin Nastase!
    • +4 (4 voturi)    
      Vin si eu ! (Sâmbătă, 31 martie 2012, 16:42)

      adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui Dan

      Inca una !
  • +10 (12 voturi)    
    o scapare..psihologica (Vineri, 30 martie 2012, 19:09)

    marx [anonim]

    completul de 5 al ICCJ, sunt convins ca AN are garantii ca si acea condamanre cu executare va fi intoarsa!

    ironic, dupa ce Emil a fost invins de Secu, Matelotul va fi rapus de mafia completelor de 5(7) din ICCJ
  • -5 (11 voturi)    
    un grande PM (Vineri, 30 martie 2012, 19:37)

    predacati [anonim]

    Cel mai bun PRIM ministru al RO dupa 1989 recunoscut si de briaconele vostru si de accea moare de ciuda,el si sleapca lui de analfabeti..........Bravo Adriane!
  • +8 (10 voturi)    
    Desfintati DNA-ul (Vineri, 30 martie 2012, 19:53)

    dezamagitul [utilizator]

    Dupa marele hot s-au demontat toate acuzatiile DNA-ului , eu zic ca ori sant incompetenti si primesc salarii foarte mari pe degeaba , ori asa zisa justitie este in cardasie cu spoliatorii tarii ,fiindca pana in prezent nu au condamnat pe nimeni din conducerile tarii de pana in prezent pentru dezastrul in care au adus tara .Dupa asa zisa democratie tara arata mai rau ca dupa razboi,ciuma, si cutremur toate luate la un loc.
    Oare cum isi justifica justitia salarile grase pentru ca rezultate sunt zero . De ce in istoria omenirii au dreptate in instante doar cei cu bani .
    Ar trebuii infiintate tribunale populare cu jurati din toate mediile sociale, cei mai cinstiti ,onesti si seriosi, poate ar face dreptate si la cei fara bani.
    Justitia nu numai ca este legata la ochi dar este si complice cu cei necinstiti.
    • +3 (3 voturi)    
      Nu prea e legata la ochi ! (Sâmbătă, 31 martie 2012, 16:45)

      adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui dezamagitul

      Sau numara teancul de bancnote doar prin pipaire ?
  • +9 (11 voturi)    
    Mda... (Vineri, 30 martie 2012, 20:09)

    George [anonim]

    Justitia, ultima reduta a scaparii coruptilor functioneaza perfect. Ca uns. Reteaua Voicu n-a fost destructurata. Continua sa lucreze. "Compromis"? Cum adica mai Bobonele? Cine a ajuns la acel "compromis"? Judecatorii? O repet, indiferent cata gargara ai facut si vei mai face, de stampila de parinte al coruptiei institutionalizate nu vei mai scapa nici mort. Vei ramane un etalon al mafiotizarii statului roman. Asta e cat se poate de limpede.

    Ponta e hilar de-a dreptul. Declaratiile acestui vesnic copilot, vesnic rasturnat, dovedesc faptul ca a facut facultatea de drept prin metrourile pariziene...
  • +8 (10 voturi)    
    ?? (Vineri, 30 martie 2012, 20:50)

    ElizaRafaila [anonim]

    nici nu vreau sa ma gandesc daca as fi fost eu sau oricine dintre cei multi in situatia asta si ce pedepse am fi primit.
  • +4 (6 voturi)    
    scuze, dle Nastase (Vineri, 30 martie 2012, 21:35)

    MirceaA [utilizator]

    daca dovediti cu acte provenienta banilor din care ati facut toate casele, fermele, terenurile, conturile, o sa va cer scuze si-mi pun si cenusa-n cap. Pana atunci sunteti cel mai mare talhar pe care l-a avut Romania. Nici lui Capone n-au avut ce-i pune in carca, in afara de o simpla eveziune fiscala.
    • -5 (7 voturi)    
      @ Mircea (Sâmbătă, 31 martie 2012, 0:36)

      Monica R [anonim] i-a raspuns lui MirceaA

      Cum crerzi ca a fost achitat in cazul acuzatiei de coruptie, pe vorbe, nu prezentand acte ? Sau vrei sa ti le trimita tie personal prin posta ? Intra pe blogul D-lui A.Nastase si citeste macar notele scrise depuse in instanta si vei vedea ce probe au avut magistratii pentru a hotara condamnarea pentru santaj (te apuca rasul - la asta s-a referit P.M., ca au facut un compromis) si care au fost probele pentru achitarea la acuzatia de coruptie. Cu aceasta ocazie poate-ti ceri si scuzele de rigoare pe care le merita. Cine l-a acuzat ca fiind cel mai mare corupt din Ro.- miliardul din Marea Chinei, Delta Dunarii, etc.- Traian Basescu ? Haida de !!!!!!
      • +2 (2 voturi)    
        Hmmm... (Sâmbătă, 31 martie 2012, 12:42)

        George [anonim] i-a raspuns lui Monica R

        N-ai inteles nimic toarsa' Monica... MirceaA a cerut ca Hadrian Nas7case sa prezinte justificare cu documente pentru toata averea pe care a acumulat-o pana acum. Nimic mai simplu si mai eficient pentru ca Bombonelului sa-i fie retezate aripile si sa-i fie inchisa trompeta aia care bolboroseste numai tampenii. Daca fiscul din Romania si-ar face datoria asa cum isi fac datoria fiscul american sau, sa zicem, cel german, atunci as avea garantia ca indivizii precum Hadrian Nas7case n-ar mai putea sa aiba somnul linistit si o viata ca in rai. Ci ar avea frisoane date de gandul ca ar putea ajunge urgent la parnaie, si cu averea nejustificata confiscata. Acu' ai priceput toarsa' Monica? Pe de alta parte nu-ti inteleg zelul proletar cu care incerci sa justifici si sa aperi un mafiot unanim recunoscut... E cumva ruda cu tine? Ti-a facut vreun bine? Esti pesedista? Ce te mana in lupta asta proletara in care incerci sa apuci si tu un coltisor din trena lui Hadrian ca sa i-o duci? Sa nu indraznesti sa-mi vorbesti de principii ca o sa ma bufneasca rasul...
        • -1 (3 voturi)    
          @ George (Sâmbătă, 31 martie 2012, 14:06)

          Monica R [anonim] i-a raspuns lui George

          Crezi ca daca-mi spui "toarsa' Monica" esti mai destept ? Vai de capul tau !!!
          Ce-i aia "sa aperi un mafiot unanim recunoscut..." ? De catre cine recunoscut ? E corupt pentru ca afirma unul ca tine, ca Basescu si ca toata secta de PDL-isti ? Pana cand nu sunt hotararile definitive orice om beneficiaza de prezumtia de nevinovatie. Asteptati hotararile definitive. Si daca-ti inchipui ca fiscul si procuratura nu i-au cerut justificarea averii pana la ultima pereche de sosete, inseamna ca esti un mare naiv, sau un mare manipulator. Si nu, nu sunt ruda cu D-l A. Nastse si nici macar nu-l cunosc personal,nu sunt PSD-ista, dar il apreciez pentru tot ce a facut ca P.M., pentru a scoate tara din marasmul in care o lasase Conventia Democrata+ PDL+UDMR. Si daca nu stii, sau nu vrei sa stii la predarea mandatului sau in visteria tarii a lasat 13 mld. EURO ( inclusiv fondul de dezvoltare), 900.000 de oameni incadrati ca personal bugetar si un defecit bugetar de 1,3 %. Ce-a facut regimul Basescu intre 2005-2012 probabil ti-e cunoscut.
      • +3 (3 voturi)    
        pentru Monica R (Sâmbătă, 31 martie 2012, 16:51)

        adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui Monica R

        Nu ma trimite la blogul lui Nastase ca nu am chef sa vomit !
        Fa-mi tu un rezumat.
        Veniturile lui Nastase au ca sursa anumite firme de succes la care acesta este actionar principal? Sau patron?
        Da-mi cateva firme din acestea , spune-mi de cand functioneaza, mai zi-mi daca se afla sau nu in incompatibilitate. Numai tu ma poti lamuri !
  • +2 (4 voturi)    
    viitorul suna oricum (Vineri, 30 martie 2012, 21:35)

    Io. [anonim]

    numai bine nu.

    Cam aici se incheie tentativa de functionare a justitiei pe deceniul in curs.

    Dupa greselile PDL si tradarile de rigoare probabil va urma o perioada de achitari pentru marii inculpati USL si o sa mai cada cateva capete din PDL.

    Apoi in vreo 2 ani PM Ponta ne va anunta ca a rapus coruptia si apoi o sa mai treaca mult si bine pana dam cu dosul de pamant zdravan sa realizam unde suntem cu adevarat.

    Alte generatii pierdute, alta sansa pierduta pentru tara.

    Vai de noi.
  • +2 (4 voturi)    
    :) (Vineri, 30 martie 2012, 23:04)

    triton [utilizator]

    cam slabuta decizia, dar pina una-alta vezi sa nu scapi sapunul pe jos nea nastase...
  • +1 (1 vot)    
    SI (Sâmbătă, 31 martie 2012, 6:26)

    saabo [anonim]

    iata cum se explica vocea blanda a lui ponta de la investirea lui ungureanu!
    a fost un troc care la scos curat pe a.n.
  • +3 (3 voturi)    
    Nastase (Sâmbătă, 31 martie 2012, 12:38)

    Momarlanu [anonim]

    Cum devine chestia asta? Nastase si consoarta exonerati de vina , iar complicea lor condamnata? Si inca fara drept de recurs?!
    Nebunia in Romania este la ea acasa!!! Si noi cu totii suntem niste nebuni daca toleram asa ceva!!!
    VOTATI USL, dragi compatrioti !! Este ultima sansa de a pune definitiv Romania pe butuci!! Traiasca Crin Antonescu, Presedinte!!! Cinste lui Victor Ponta si partidului sau!!! Iliescu- Romania, cinstea noastra si prostia !!!
  • +1 (1 vot)    
    si eu care credeam ca (Sâmbătă, 31 martie 2012, 13:35)

    visio [anonim]

    basescu e ditamai dictatorul....cred ca am fost intr-o eroare uriasa; ups...desigur ca noi vsam urat....
    pt toate cele aiurea in tara asta base e de vina...
  • +2 (2 voturi)    
    Si eu sunt disperat! (Sâmbătă, 31 martie 2012, 16:38)

    adrian88000 [utilizator]

    Pentruca nu avem Justitie in Romania.
    Sunt curios, staborul ce sentinta i-ar fi dat lul Nastase pentru toate matrapazlacurile lui?
    Probabil staborul ar fi judecat mai corect decat Justitia romana !
    Ce facem cu acesta Justitie care apara coruptii ?
  • +1 (1 vot)    
    substituire (Sâmbătă, 31 martie 2012, 23:07)

    djijji [anonim]

    baa , in valiza aia de la cluj , io am si banknote din 2013 . asta e dovada ca-s nevinovat , baaa. si daca se mai lungesc cercetaeile , aranjez sa fie si din 2020 , cu poza lu` o bama pe ele . ce ? deja un precedent a tinut ...


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by