VIDEO Adrian Nastase, condamnat pentru santaj la 3 ani de inchisoare cu suspendare, achitat pentru acuzatia de mita  in dosarul Zambaccian. Irina Jianu, condamnata la 3 ani de inchisoare cu executare

de Red. Stiri     HotNews.ro
Vineri, 30 martie 2012, 15:54 Dosare Anticoruptie


Dana si Adrian Nastase
Foto: AGERPRES
Adrian Nastase a fost condamnat de magistratii Inaltei Curti de Casatie de Justitie la 3 ani de inchisoare cu suspendare pentru santaj insa a fost achitat pentru acuzatia de luare de mita in dosarul Zambaccian. Daniela Nastase, judecata in acelasi dosar, a fost achitata pentru acuzatiile de complicitate la luare de mita si spalare de bani insa condamnata la trei ani de inchisoare cu suspendare. Al treilea inculpat din dosar, Irina Jianu, a fost condamnata la 3 ani de inchisoare cu executare. Decizia Curtii poate fi atacata cu recurs.



Potrivit minutei sentinta a fost luata in unanimitate nefiind consemnata vreo opinia separat. Completul care a judecata dosarul a fost format din judecatorii Ana Hermina Iancu, Alixandri Vasile si Sandel Lucian Macavei.


Instanta l-a achitat pe Adrian Nastase pentru infractiunea de luare de mita, dar l-a condamnat la 3 ani de inchisoare cu suspendare pentru infractiunea de santaj. De asemenea, instanta a dispus si o perioada de incercare pentru Adrian Nastase de 6 ani si restrangerea unor drepturi.

Instanta i-a mai aplicat lui Nastase si pedeapsa accesorie de a-i interzice dreptul de a fi ales in autoritatile publice sau in functii elective publice si nu poate ocupa functii publice insa a dispus
suspedarea acestei pedepse accesorii.

Instanta a mai decis si ca Nastase sa fie suspus unei perioade de proba de 6 ani. In acesta perioada Adrian Nastase trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
să se prezinte trimestrial la Serviciul de probațiune de pe lângă Tribunalul București;
să anunțe, în prealabil, orice schimbare de domiciliu, reședință sau locuință și orice deplasare care depășește 8 zile, precum și întoarcerea;
să comunice și să justifice schimbarea locului de muncă;
să comunice informații de natură a-i putea fi controlate mijloacele de existență;

Instanta mentioneaza in minuta ca daca Adrian Nastase nu va respecta aceste reguli atunci pedeapsa cu suspendare va fi transformata in pedeapsa cu executare.


In cazul Irinei Paula Jianu, fost sef al Inspectoratului de Stat in Constructii, instanta a dispus o pedeapsa de doi ani de inchisoare pentru folosirea bunurilor societatii comerciale impotriva scopurilor acesteia si o alta pedeapsa, de trei ani de inchisoare, pentru participare improprie la folosirea de documente false la vama. Cele doua pedepse au fost contopite de instanta, Jianu urmand sa execute pedeapsa cea mai grea, respectiv trei ani de inchisoare.

De asemenea, instanta i-a obligat pe Adrian Nastase, Daniela Nastase si Irina Jianu la plata sumei de 60 de mii de lei reprezentand cheltuieli de judecata.

Instanta a ridicat sechestrul instituit pe imobilul din Zambaccian apartinand sotilor Nastase.
Instanta a dispus conficarea 
122.903,0703 lei, 58.870,9402 lei și 80.489 USD și 5.000 EURO, în echivalent lei la cursul BNR de la Irina Jianu.

Ion Cazacu, avocatul lui Adrian Nastase, a declarat ca sentinta va fi atacata cu recurs. El a mentionat ca este vorba despre o sentinta complicata, pe care trebuie sa o analizeze, si a subliniat ca nu isi explica cum judecatorii au decis achitarea lui Adrian Nastase pentru luare de mita, dar l-au condamnat pentru santaj.

 

Completul de magistrati ai Inaltei Curti de Casatie si Justitie a fost format din judecatorii Ana Hermina Iancu, Alixandri Vasile si Sandel Lucian Macavei. La ultimul termen, pe 20 martie, procurorul de sedinta al DNA a cerut pedeapsa cu inchisoarea pentru Adrian Nastase si ceilalti inculpati. Pana acum, Adrian Nastase a fost achitat in dosarul Matusa Tamara si condamnat la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul Trofeul Calitatii.

La fel ca si celelalte doua dosare, cazul Zambaccian se afla in prima instanta astfel incat solutia magistratilor poate fi atacata cu recurs. La ultimul termen din dosar, Adrian Nastase a declarat in fata magistratilor ca este nevinovat si dosarul este unul politic, comandat de Traian Basescu.

Dosarul Zambaccian

Dosarul Zambaccian a fost trimis in judecata in urma cu 1912 zile.

Dosarul in care fostul premier Adrian Nastase este acuzat ca a primit diverse obiecte si contravaloarea unor lucrari de constructie in schimbul numirii si mentinerii in functia de directoare a Inspectoratului de Stat in Constructii a Irinei Jianu a ajuns in instanta in 2006, dar s-a intors la procurori un an si jumatate mai tarziu, din cauza unei decizii a Curtii Constitutionale. DNA a refacut urmarirea penala si l-a retrimis pe Nastatse in judecata in mai 2010. In 7 februarie 2006, procurorii DNA au confirmat inceperea urmaririi penale impotriva lui Adrian Nastase si a altor cinci persoane "pentru fapte de coruptie". In 16 februarie 2006, Departamentul National Anticoruptie a dezvaluit ca Nastase era cercetat pentru luare de mita si primire de foloase necuvenite.

Mai exact, in perioada 2001-2004, Nastase "ar fi folosit influenta si autoritatea decurgand din calitatea de presedinte al partidului de guvernamant, dar si prerogativele specifice functiei de prim-ministru al Guvernului Romaniei, obtinand foloase necuvenite de la invinuita Irina Paula Jianu". Astfel, el ar fi primit peste 100.000 USD (reprezentand contravaloarea unor bunuri importate din China) si 1.200.000 RON (reprezentand contravaloarea tamplariei din aluminiu si lemn cu geam termopan, executata la imobilele din Bucuresti, strada Zambaccian nr. 16 si comuna Cornu, judetul Prahova). In schimbul acestor foloase, Nastase ar fi dispus numirea si mentinerea Irinei Paula Jianu in functiile de inspector general de stat si presedinte al Consiliului de Conducere la Inspectoratul de Stat in Constructii (ISC).

Citeste si:








Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























18781 vizualizari

  • +47 (47 voturi)    
    Naspa decizie (Vineri, 30 martie 2012, 15:56)

    motanu_ranjila [utilizator]

    Ne-au mai tinut si in suspans.
    • +13 (15 voturi)    
      Negocierea a fost strinsa (Vineri, 30 martie 2012, 16:53)

      Alex [anonim] i-a raspuns lui motanu_ranjila

      Era de asteptat sa fie o decizie care intotdeauna vor avantaja pe cei ce detin puterea (clasa politica, si cei ce sint in spatele lor)

      Vorba aia justitia e oarba si adevarul e in ochiul privitorului.
      • +12 (12 voturi)    
        DNA SESIZEAZA-TE (Sâmbătă, 31 martie 2012, 2:05)

        Tzepesh Vlad [anonim] i-a raspuns lui Alex

        Dovada ca in Romania coruptia la nivel inalt este inca in floare. Dinozaurul asta comunist e mana in mana cu actuala putere si cu fosta putere. Tot circul asta se face doar ca romanii sa miroasa ca in Romania se face dreptate. In realitate, nu se face. In Romania coruptia e in floare, si in afara de cativa agarici fugariti pe ici colo precum Boldea si Vantu, restul criminalilor sunt inca in libertate. Si cea mai mare parte a lor se afla in: Parlament, Guvern, Cotroceni. Restul e gargara politica, si CAMPANIE ELECTORALA. Ei sunt mana in mana, si se au unul pe altul la mana pentru interesele lor proprii, si nu pentru interesul national, cum ar trebui de fapt sa fie.
    • +44 (46 voturi)    
      Cel mai corupt premier!!! (Vineri, 30 martie 2012, 18:08)

      AnticoruptieinRomania [utilizator] i-a raspuns lui motanu_ranjila

      Deci, sa recapitulam...
      Adrian Bombonel, "cel mai bun premier" al Romaniei postbelice, mentorul presedintelui PSD Victor Ponta, este condamnat la inchisoare in doua dintre cele trei dosare de coruptie, devenind astflel "cel mai corupt premier" al Romaniei postbelice. E o lovitura cumplita, pe care PSD o primeste in plin, anuland prin importanta toate dezertarile din Caras-Severin, neputinta lui Boc si Oltean de la Resita si aroganta de Vineri al lui Victor Ponta.
      Ce va face acum poporul roman?...va vota cu partidul din sanul careia a emanat acest mare corupt demonstrandu-ne a cata mia oara ca in capul romanilor salasluieste un cocktail de imbecilitate, lipsa de caracter, manelism si labilitate psihica sau....pentru prima oara, vor zice, "PANA AICI!!!"...?
      Trebuie sa fii masochist sa mai tragi odata din acelasi pachet ca sa vezi daca un premier gen Ponta poate fi si mai corupt! Toti stim ca se poate!
      Votati-ma, sunt cersetor de voturi...dar va spun numai adevarul!!!
      • -4 (22 voturi)    
        stai linistit... (Vineri, 30 martie 2012, 18:53)

        Vendetta [anonim] i-a raspuns lui AnticoruptieinRomania

        o sa urmeze si randul alora din PDL (cu udrea in frunte) dupa schimbarea puterii.... pe undeva tot raul spre bine... poate asa se curata politicul romanesc... Sau poate nu... :(
        Oricum ce ma bucura este faptul ca i-s-a confiscat din avere....caci, sincer, ma durea fix in c** daca statea si 100 de ani in puscarie pe banii mei (si ai vostrii)... si asta a vrea sa se intemple cu toti cei condamnati pentru infractiuni economice....
      • +6 (8 voturi)    
        cu Iliescu - presedinte de oRoare (Sâmbătă, 31 martie 2012, 1:53)

        zaboo [utilizator] i-a raspuns lui AnticoruptieinRomania

        al unui partid de corupti, grevisti pe banul public si puscariabili; dar se voteaza dupa ce le pune in pensie si in sacose, nu-ti face sperante!
      • -1 (3 voturi)    
        Sa-ti raspund la intrebare (Sâmbătă, 31 martie 2012, 10:09)

        casandra [anonim] i-a raspuns lui AnticoruptieinRomania

        Ce va face poporul roman? Va face dupa cum il duce capul. Poporul care a invatat sa citeasca si sa gandeasca cu minte lui mai intai citeste rechizitoriul.
        http://anticoruptie.hotnews.ro/stiri-anchete_rechizitorii-10887574-rechizitoriul-dosarului-bunuri-din-china-zambaccian-adrian-nastase.htm
        Pe urma afla ca banii de mita pentru care a fost acuzat Nastase de DNA s-au tiparit mult dupa ce el nu mai era premier. Si poporul care stie sa citeasca si sa gandeasca ajunge la concluzia ca DNA cam voia sa-l fraiereasca, sa-l manipuleze. Si voteaza in consecinta: USL.
        Poporul care nu stie sau nu are rabdare macar sa citeasca si pune botu' la toate prostiile si manelismele se enerveaza artistic pe forumuri. Sa fie sanatos!
      • +1 (1 vot)    
        degeaba (Sâmbătă, 31 martie 2012, 11:45)

        translativus [utilizator] i-a raspuns lui AnticoruptieinRomania

        Trebuie sa va contrazic.
        Poporul Roman nu este asa cum l-ati caracterizat ci pur si simplu nu a avut alternativa la acest sistem parlamentar pagubos.
        Indiferent pe cine ar vota, daca aceia vor dori mentinerea acestui sistem si se vor folosi de el, rezultatul va fi acelasi.
        Sistemu este cel care permite abuzul, incompetenta, santajul, interese meschine individuale si de grup etc.
        In fapt acestea sunt radacinile lui, deci fructele evident vor fi otravitoare.
        Doar schimbarea sistemului poate aduce schimmbarile necesare spre o societate normala.

        N.M.
      • 0 (0 voturi)    
        nastase (Sâmbătă, 31 martie 2012, 11:48)

        anonim [anonim] i-a raspuns lui AnticoruptieinRomania

        pt "cel mai corupt premier". ai perfecta dreptate. vor veni la putere neocomunistii cu sfii lor victoras si arici pogonici. ffb denumiti in pamfletul de la ora 23.00, din fiecare seara.
    • +15 (15 voturi)    
      Olanda (Vineri, 30 martie 2012, 21:45)

      Romy [anonim] i-a raspuns lui motanu_ranjila

      Si pe urma ne mai si suparam ca Olanda nu ne primeste in spatiul fara vize ... si mai are si tupeul sa invoce coruptia...
  • +23 (35 voturi)    
    cu suspendare si nu prea... (Vineri, 30 martie 2012, 15:57)

    cosmin [anonim]

    Nu sunt jurist, dar din moment ce ai deja o pedeapsa, cea cu suspendare nu se adauga automat la cea cu executare?
    De ex: 3 ani cu suspendare + 2 ani cu executare => 5 ani cu executare
    • +6 (6 voturi)    
      Nu e chiar asa (Vineri, 30 martie 2012, 16:30)

      cristi767 [utilizator] i-a raspuns lui cosmin

      Se vor contopi cumva. Nu stiu nici eu exact cum. Probabil ca va face vreo 3 ani cu executare dupa contopire, daca va ramane cu aceste pedepse.
      • +18 (18 voturi)    
        cred (Vineri, 30 martie 2012, 18:44)

        hot news [utilizator] i-a raspuns lui cristi767

        Nu se contopeste nimic !Sunt doua dosare diferite!Numai in acelasi dosar s-ar pute contopi pedepsele dar nu in Romania.Aici se executa cea mai mare.Dar tot numai in Romania cea mai mare se da cu suspendare!
    • +3 (3 voturi)    
      .... (Vineri, 30 martie 2012, 16:47)

      Sorin [anonim] i-a raspuns lui cosmin

      pai asta cu 3 ani cu suspendare nu e in loc de aia cu 2 ani de executare? Sau asta e alt proces ?
      • +2 (2 voturi)    
        e alt proces (Vineri, 30 martie 2012, 21:13)

        Anonimus [anonim] i-a raspuns lui Sorin

        in ala cu 2 ani executare recursul se judeca in mai.
      • +1 (1 vot)    
        nu (Sâmbătă, 31 martie 2012, 9:57)

        hot news [utilizator] i-a raspuns lui Sorin

        Nu.Sunt doua dosare diferite.Omul acesta e un mare Napoleon al hotilor!Nu se incurca el cu o singura hotie!
    • +11 (11 voturi)    
      pentru ca... (Vineri, 30 martie 2012, 16:47)

      RoPride [anonim] i-a raspuns lui cosmin

      pentru ca in Europa si la noi in Romania, cand un inculpat are mai multe capete de acuzare spre exemplu omor si furt... dintre cele doua se alege pedeapsa cu cei mai multi ani de executare, nu se aduna anii. In SUA stiu se aduna... de asta auzi ca a fost condamnat cineva pt omor la 300-400 de ani de puscarie
      • 0 (0 voturi)    
        Jos palaria (Sâmbătă, 31 martie 2012, 12:55)

        agamemnon [anonim] i-a raspuns lui RoPride

        Cel mai bun comentariu i asentimentul meu!!
    • +7 (7 voturi)    
      cu suspendare si nu prea... (Vineri, 30 martie 2012, 16:49)

      nepal [anonim] i-a raspuns lui cosmin

      nici eu nu sunt jurist... dar deocamdata nicio condamnare nu e definitiva. Depinde daca vreuna va fi schimbata la recurs. Daca cea cu executare ramane, ramane sa faca si pe cealalta. Daca cea cu executare se transforma in suspendare sau in achitare... atunci...
    • +6 (6 voturi)    
      nu e chiar asa (Vineri, 30 martie 2012, 17:12)

      cosminrs [utilizator] i-a raspuns lui cosmin

      in functie de gravitatea infractiunii..
      de obicei se contopesc si se adauga un plus..
      dar daca e cu suspendare nu se mai adauga nimic..
      dar pana la urma.. si daca sta 6 luni in puscarie tot e ceva.. sper sa stea cat de mult.. sa se dea un semnal macar.
      si sa urmeze cat mai multi.
      • +5 (5 voturi)    
        ba se poate da si in plus, si cu executare (Vineri, 30 martie 2012, 22:06)

        Anonimus [anonim] i-a raspuns lui cosminrs

        Adrian Nastase poate sa ia cu suspendare in toate dosarele si apoi cand se contopesc pedepsele sa ia cu executare. Explicatie:

        ordinea operatiunilor la concursul de infractiuni (ai facut mai multe fapte penale inainte sa fi fost condamnat definitiv pentru ele):
        1. se stabileste pedeapsa pentru fiecare fapta
        2. se aplica pedeapsa pentru concurs, adica cea mai grea din cele stabilite mai inainte, plus eventual un spor (pana la maximul special de pedeapsa prevazut de lege pentru infractiunea respectiva si daca tot nu-i suficient, inca maxim 5 ani in plus)
        3. daca pedeapsa rezultata dupa pct. 2 e de maxim 3 ani, se poate decide suspendarea executarii si se stabileste si termenul de incercare (in care, daca savarsesti o noua fapta, atunci se revoca suspendarea si mergi la puscarie; in plus pentru noua fapta mai iei ceva)

        Asa ca ce zici tu ca daca e cu suspendare nu se mai adauga niciun plus e complet fals. Pedeapsa in sine e pedeapsa cu inchisoarea (suspendarea e alta operatiune ulterioara). Cat timp nu este condamnat definitiv pentru o fapta (si nu a fost, toate cele trei dosare abia s-au pronuntat in prima instanta) faptele din diferitele dosare sunt concurente. daca ar fi fost judecat intr-un singur dosar pentru toate faptele, operatiunile de mai sus se petreceau cu ocazia aplicarii pedepsei. Daca sunt dosare diferite cum este situatia asta, contopirea se face pe cale separata intr-o noua procedura, in care primul pas e anularea suspendarii executarii, iar apoi se aplica cei trei de mai sus. si se poate ca la pasul trei cu suspendarea sa nu mai ajunga (de fapt aproape sigur nu se mai ajunge, nu mai intru in detaliu de ce). asa ca tot ce conteaza e ca toate aceste pedepse sa fie mentinute in recurs, in aceste cuantumuri, chiar daca sunt cu suspendare.
        • 0 (0 voturi)    
          da (Sâmbătă, 31 martie 2012, 10:00)

          hot news [utilizator] i-a raspuns lui Anonimus

          Minunata explicatia.Multumim.Sa dea bunul Dumnezeu sa ramana cel putin ceea ce s-a dat!
        • 0 (0 voturi)    
          Nu e corect (Sâmbătă, 31 martie 2012, 14:24)

          Anjo [utilizator] i-a raspuns lui Anonimus

          Coruptia la nivel inalt pentru mine este echivalenta cu tradarea. Si pentru tradare inainte peste tot era pedeapsa capitala. Acum eu sugerez munca silnica pentru minim 5 ani de zile si suspendarea drepturilor civile pe o perioada dubla ca perioada comparat cu perioada de incarcerare. Sa ii mai vad apoi pe astia ca mai fac acte de coruptie.
    • -6 (6 voturi)    
      nu stii, taci ! (Vineri, 30 martie 2012, 17:16)

      iocan [anonim] i-a raspuns lui cosmin

      In sistemul de drept romanesc pedepsele nu se aduna aritmetic, ele se cumuleaza in sensul ca cea mai grea o inghite pe cea mai mica;daca dupa condamnarea DEFINITIVA inculpatul savarseste o noua fapta, noua pedeapsa se aduna la cea veche, DACA asta veche s-a dat cu suspendare.
      • +14 (14 voturi)    
        buuun !!! (Vineri, 30 martie 2012, 18:13)

        k [anonim] i-a raspuns lui iocan

        aham !

        de asta am plecat din Romania - ca hotii isi inghit pedepsele si e si LEGAL !

        fir-ar sa fie !

        cand o sa inceapa sa intre cu sutele la puscarie - in sistem american - cu adunare simpla nu cu inghitit (de cand pedepsele se inghit frate?)... atunci ma intorc pe pamant mioritic.

        dixit.

        pana atunci: bafta romanika !
      • +3 (3 voturi)    
        Iocane, lasa-ne bre . (Sâmbătă, 31 martie 2012, 10:06)

        hot news [utilizator] i-a raspuns lui iocan

        Cumularea inseamna pur si simplu adunare!Explicatia lui Anonimus este corecta .Ce bine era daca tacei!
    • +15 (15 voturi)    
      Asta intr-un stat de drept (Vineri, 30 martie 2012, 17:20)

      Mioritza [utilizator] i-a raspuns lui cosmin

      In lumea reala romaneasca Codul Penal e pentru
      gainari sau rafuieli.
  • +23 (25 voturi)    
    puterea (Vineri, 30 martie 2012, 16:01)

    Calin [anonim]

    Le este frica ca se schimba puterea ?
  • +36 (40 voturi)    
    mda (Vineri, 30 martie 2012, 16:04)

    eu [anonim]

    bravo lui

    asta e romania

    tara in care furi 1 miliard de dolari (atat se estimeaza ca ar fi facut avere cat a fost premier in 2000-2004)

    si apoi scapi cu achitari si suspendari in toate dosarele

    felicitari lui bombonel mi-a dovedit faptul ca daca esti smecher si ai bani, inchisoarea nu e pentru tine

    si ciuda mie ca nu gasesc vreo metoda de a da un TUN si ca apoi sa scap basma curata dupa ce lungesc procesele cu zeci de ani
  • +43 (43 voturi)    
    era de asteptat (Vineri, 30 martie 2012, 16:04)

    Trebonius [utilizator]

    Trebuie sa fii mai mult decat naiv sa crezi ca vom apuca noi sa vedem marii pesti ai mafiei romanesti dupa gratii. Dar romanii se multumesc cu scandal, tam tam, suspendari, talk-show-uri pe tema asta, pana se linistesc apele. Si merg si la vot, sa voteze cu cate un "-escu", care minte mai frumos.
    • +17 (19 voturi)    
      Daca USL va castiga, adio acuzari, condamnari!!! (Vineri, 30 martie 2012, 16:26)

      Daca USL va castiga , adio acuzari, condamnari! [anonim] i-a raspuns lui Trebonius

      Daca USl castiga alegerile, nici nu o sa mai auzi de acuzari, dar de condamnari!!!
      • -1 (3 voturi)    
        ba da! (Sâmbătă, 31 martie 2012, 3:31)

        Trebonius [utilizator] i-a raspuns lui Daca USL va castiga , adio acuzari, condamnari!

        De auzit o sa auzim, insa nimic mai mult. A incercat Europa sa ne impinga de la spate anticoruptia insa nu pot sa o impinga pana la condamnari cu executare, nu la capete importante ca si Bombonel. Sa nu crezi ca e meritul actualei puteri, Basescu nu tot in FSN-escu a fost candva? Cu Iliescu de mana! Si toti cei de sus din toata clasa politica, putere sau opozitie.
  • +52 (52 voturi)    
    rusinos... (Vineri, 30 martie 2012, 16:07)

    z [anonim]

    in Romania daca te cheama nastase poti sa omori si oameni ca tot cu suspendare primesti....
    • -7 (9 voturi)    
      Nastase sau Placinta, (Vineri, 30 martie 2012, 16:46)

      Jordan [anonim] i-a raspuns lui z

      nu? Ca sa fie clar totusi, ca Andrei Nastase n-a incercat sa omoare pe nimeni, spre deosebire de mirabolantul domn Placinta.
  • +55 (55 voturi)    
    fara comentarii!!!! (Vineri, 30 martie 2012, 16:08)

    skyradio [anonim]

    nu stiu daca mai este ceva de spus.....ma duc sa fur o paine ca sa iau 6 luni cu executare!
    • +14 (14 voturi)    
      scurt si bun (Vineri, 30 martie 2012, 16:45)

      nenea [anonim] i-a raspuns lui skyradio

      rad cu lacrimi. ai dreptate
    • +10 (10 voturi)    
      (Urăsc când toate câmpurile sunt obligatorii) (Vineri, 30 martie 2012, 17:05)

      MihaiMese [utilizator] i-a raspuns lui skyradio

      Un an, pentru că o furi cu premeditare şi subminezi puterea statului.
    • +19 (19 voturi)    
      Poftim (Vineri, 30 martie 2012, 17:50)

      VictorS [utilizator] i-a raspuns lui skyradio

      poate cu executare.
      Nu fura un ou daca ai acces la bou.
      Ca se da cu executare la ou, la bou poti sa scapi daca dai un gratar cui trebuie.
  • +26 (26 voturi)    
    Ce pedeapsa e mai grea ? (Vineri, 30 martie 2012, 16:10)

    Ritzi Pitzi [utilizator]

    2 ani cu executare sau 3 ani cu suspendare ?!
    • +3 (3 voturi)    
      ... (Vineri, 30 martie 2012, 16:40)

      calamaru [utilizator] i-a raspuns lui Ritzi Pitzi

      Aia cu doi ani cu executare era in dosarul "Trofeul calitatii".
  • +36 (36 voturi)    
    Praf in ochi (Vineri, 30 martie 2012, 16:11)

    Berzelius [utilizator]

    Praf in ochi, aruncat la insistentele UE. Condamnare cu suspendare.
    • +8 (8 voturi)    
      si atunci (Vineri, 30 martie 2012, 19:06)

      sir [anonim] i-a raspuns lui Berzelius

      nu au dreptate olandezii?luati schengen de la ...nastase! nastase a facut ce ar fi facut 95% dintre romani,sa nu ne amagim.problema mare e in justitie.
  • +34 (34 voturi)    
    ... (Vineri, 30 martie 2012, 16:11)

    Gauloise [utilizator]

    in ciuda tuturor sperantelor, oare de ce era previzibil?
  • +40 (40 voturi)    
    cate suspendari se pot da? (Vineri, 30 martie 2012, 16:11)

    manu [anonim]

    primise deja una.
    sa zicem ca a fost pentru buna purtare.
    acum iarasi cu suspendare?
    chiar sunteti asa de idioti (pt magistrati) sa dati iara cu suspendare?
    cat trebuie sa fii indulgent cu omul asta?
    pentru el numai su suspendare?
    E aberant!!!
    • +13 (13 voturi)    
      Tre sa maninca si gura judecatorilor ceva (Vineri, 30 martie 2012, 17:40)

      lolz [anonim] i-a raspuns lui manu

      Aveati careva vreun dubiu ? Vreo speranta ? Mai crede cineva in Mos Craciun ?
    • +1 (1 vot)    
      nu (Sâmbătă, 31 martie 2012, 10:12)

      hot news [utilizator] i-a raspuns lui manu

      Nu sunt idioti...SUNT IDIHOTI !!!!!!!!!
    • 0 (0 voturi)    
      ... (Sâmbătă, 31 martie 2012, 14:26)

      Anjo [utilizator] i-a raspuns lui manu

      De ce pentru astia intotdeauna se da minimul pedepsei, iar pentreu unu de fura o paine ii da maxim de pedeapsa plus bonus?
  • +32 (32 voturi)    
    cu suspendare, iar? (Vineri, 30 martie 2012, 16:11)

    domu [utilizator]

    se pot cumula mai multe dosare cu suspendare, sa se faca unul singur, dar cu executare?
  • +27 (29 voturi)    
    mda, era de asteptat (Vineri, 30 martie 2012, 16:12)

    Mikutza Cekurai [utilizator]

    Fotografia din articol este concludenta: "V-am facut ba si de data asta..."
    Halal justitie romana
  • +17 (19 voturi)    
    Frica e inca la ea acasa (Vineri, 30 martie 2012, 16:12)

    Milena [anonim]

    Justitie fara coloana vertebrala.
    Pentru ce a facu Nastase Misa-nilor - in 2004 - merita ca nu fie suspendat.
    Iar lui Bivolaru justitia romana il amana mereu, fiindu-i frica de scaunul pe care s-a cocotat.
  • +27 (31 voturi)    
    ... (Vineri, 30 martie 2012, 16:13)

    calamaru [utilizator]

    Nu stiu ce ar mai fi de comentat, daca tiganul asta slinos inca scapa de puscarie...
    • +9 (9 voturi)    
      buuun - iti spun eu ce urmeaza :) (Vineri, 30 martie 2012, 18:31)

      kyf [anonim] i-a raspuns lui calamaru

      iti spun eu ce urmeaza: va fi urmat de o liota intreaga de alti tigani si mai slinosi ca el.

      asa e in "tenis"-ul romanesc.

      tiganii conduc romanii.

      iar romanii emigreaza.

      pana la urma e ceea ce e.

      nu ar trebui sa ne fie frica sa observam realitatea.
  • +20 (22 voturi)    
    Nu pricep! (Vineri, 30 martie 2012, 16:13)

    tudor74 [utilizator]

    Pe bune, nu pricep cum poti sa primesti o sentinta cu executarea pedepsei in inchisoare ca ulterior sa primesti una cu suspendare ?

    Parca suspendarea executarii pedepsei e data celor care sunt la prima abatere ?

    Pe bune, nu pricep ... si sa ma apuc sa caut in procedura penala imi ia 3 zile :)
    • 0 (0 voturi)    
      explicatie (Vineri, 30 martie 2012, 16:47)

      Loda [anonim] i-a raspuns lui tudor74

      foarte simplu, pentru ca nici una di n sentinte nu este definitiva ,ce-i asa greu ?
  • +23 (25 voturi)    
    Bombonel (Vineri, 30 martie 2012, 16:15)

    ursucu [utilizator]

    Bombonel nu vrei la bulau cu Danutza?
  • +41 (41 voturi)    
    Nimic nimic (Vineri, 30 martie 2012, 16:17)

    aracic [utilizator]

    Nimic nu mai atinge clica post comunista. O natie de pierduti.
    • +17 (17 voturi)    
      cinic (Vineri, 30 martie 2012, 16:35)

      zaboo [utilizator] i-a raspuns lui aracic

      dar adevarat; am avut o sansa sa zdruncinam sistemul mafiot cat inca mai era timp, dar mortaciunea de Costantinescu a facut dinti numai ca sa il muste pe Base de picioare pe la spate
    • +12 (12 voturi)    
      Ai dreptate, dar... (Vineri, 30 martie 2012, 19:08)

      Mari.an [utilizator] i-a raspuns lui aracic

      Ai dreptate, dar vezi tu, copiii nostri vor trebui sa-si traiasca viata in aceeasi tara ca si copiii lor, cu mica MARE diferenta ca pentru copiii nostri va fi ca si cand ar trai IN tara copiilor lor.
      Daca privestri lucrurile din perspectiva asta, nu prea poti sa accepti infrangerea asa usor.
      Nu esti numai tu, eu si ceilalti care scriu aici invinsii, ci toate generatiile care vin dupa noi.
      Toti vor suferii din cauza acestor esecuti ale justitiei de azi.
      Miza deciziilor care se dau azi in justitie este mult mai mare, atat de mare incat (nemernicii) sunt in stare sa faca orice sa ramana in libertate.
  • +31 (31 voturi)    
    f bine (Vineri, 30 martie 2012, 16:18)

    salvador [anonim]

    felicitari pentru inca un verdict just in fata legii si a oricui,
    nu exista indoiala ca acum tovarasul bombonel merita o oarecare compensatie pentru stresul la care o \a fost supus,.

    felicitari pentru imaginea aceasta a unui dezastru caruia ii spunem justitie!
  • +32 (32 voturi)    
    Saracul mafiot! (Vineri, 30 martie 2012, 16:18)

    Komaromi Arpad [anonim]

    Dupa ce toata viata a fost si este un simplu bugetar, a vandut pe nimic, la straini, Petromul, gazul si tot ce e mai de pret in tarisoara aceasta... uite, vine Marinaru si-i face un dosar, mai multe dosare penale, dar mai ales politice... doamne fereste!
    Ei, primule vanator al tarii, daca erai judecat de judecatori adevarati, din America sa zicem, ai fi vazut tu dosar politic!
  • +33 (33 voturi)    
    Deci ... (Vineri, 30 martie 2012, 16:19)

    CezarN [utilizator]

    Priministrul Romaniei a santajat un cetatean. Acesta este un fapt ADMIS de catre instanta.

    Dupa parerea mea este un lucru FOARTE GRAV ca un astfel de inalt demnitar al statului sa comita o astfel de infractiune PREMEDITATA prin insasi natura ei, caci poti chiar omora pe cineva DIN GRESEALA, insa nu-l poti santaja din greseala.

    Iar onor instanta, in loc sa gaseasca o circumstanta AGRAVANTA faptul ca din pozitia lui de primministru Adrian Nastase se ocupa cu santajul si sa-i aplice o pedeapsa apropiata de cea maxima prevazuta de lege si CU EXECUTARE, onor instanta, spuneam, a gasit, se vede treaba, circumstante atenuante pentru un astfel de gest comis de un demnitar al statului impotriva cetatenilor pe care trebuia, se presupune, sa-i slujeasca.
    • +2 (4 voturi)    
      stai usor (Vineri, 30 martie 2012, 16:24)

      mg [anonim] i-a raspuns lui CezarN

      Ca aici e cu suspendare iar in partea ailalta ori il achita ori ii da cu executare. Iar daca da cu executare instanta de 5, se pune si asta... rezulta ca tov Nastase va sta 5 ani, pt ca se contabilizeaza si asta. C putin eu asa stiu ca e la sentintele astea cu suspendare.
    • +10 (10 voturi)    
      E vina cetateanului ca s-a lasat santajat (Vineri, 30 martie 2012, 17:43)

      lmao [anonim] i-a raspuns lui CezarN

      Ca si a alora care se lasa calcati pe strada de masinile smecherilor.

      Nastase din pozitia de prim ministru avea o obligatie morala sa santajeze, sa fure, sa ia mita - altfel nu era roman adevarat.
  • +25 (27 voturi)    
    TRIST (Vineri, 30 martie 2012, 16:19)

    vali [anonim]

    De ce nu cu executare ?
  • -21 (33 voturi)    
    Asta e justitia in regimul Basescu (Vineri, 30 martie 2012, 16:20)

    Alex [anonim]

    Se face o groaza tevatura, sa faca - sa dreaga, ce-o sa fie, ce ii mai prinde. Dar, cand vine decizia definitiva, toti primesc "cu suspendare".
    Multumesc, Traian Basescu, pentru nimic...
    • +11 (13 voturi)    
      separarea puterilor (Vineri, 30 martie 2012, 16:38)

      zaboo [utilizator] i-a raspuns lui Alex

      iti spune ceva asta? daca da, atunci lasa-l pe Basescu si latra la cine trebuie!
    • +8 (8 voturi)    
      Acum ca ne-ai spus ... (Vineri, 30 martie 2012, 16:45)

      Alius [anonim] i-a raspuns lui Alex

      .... de justitia in regimul Basescu, spune-ne si cum a fost justitia in alte regimuri, sa vedem si noi, sa comparam, sa analizam. Mercic!
    • +6 (8 voturi)    
      si tu acum (Vineri, 30 martie 2012, 16:47)

      Lucian* [utilizator] i-a raspuns lui Alex

      inainte nu a fost absolut nimic, acum macar procurorii mai au curaj sa zica ceva.
    • +1 (5 voturi)    
      da ma (Vineri, 30 martie 2012, 17:52)

      gigel de luxembourg [utilizator] i-a raspuns lui Alex

      mai asteapta pana la toamna, sa vezi atunci.
    • +9 (9 voturi)    
      Cu (Vineri, 30 martie 2012, 18:04)

      Jar [anonim] i-a raspuns lui Alex

      oameni care gandesc ca tine,si sunteti multi,tara asta nu are viitor...
      • -2 (4 voturi)    
        si vei fi furat si mai si... (Vineri, 30 martie 2012, 18:20)

        df [anonim] i-a raspuns lui Jar

        esti tu fara viitor - ca nu gandesti deloc.

        iar puterea ta de observatie ?
        la pamant fratzica !!!
        • +2 (2 voturi)    
          Cu (Vineri, 30 martie 2012, 19:41)

          Jar [anonim] i-a raspuns lui df

          oameni ca tine tara asta nu are viitor SI VOM FI FURATI SI MAI SI......
          Asa iti place,fratzica?
    • -5 (11 voturi)    
      ai zis bine - de aia ai luat minusurile ! (Vineri, 30 martie 2012, 18:19)

      h [anonim] i-a raspuns lui Alex

      ai dreptate.

      am votat si eu Basescu - si imi pare rau.

      adevarul: toata clasa politica actuala e manjita de sus pana jos - si NIMIC nu o poate curata !

      ai pus punctul pe i - de aia ai si luat 14 minusuri.

      am o lege cand citesc forumul hotnews.ro - deschid prima data alea cu minus - sunt cele mai destepte comentarii.
      • +7 (7 voturi)    
        Doamne, cat esti de destept! (Vineri, 30 martie 2012, 18:27)

        zaboo [utilizator] i-a raspuns lui h

        unde lucrezi? ca sper ca valoarea asta sa nu se piarda asa, pe un forum portocaliu
  • +21 (29 voturi)    
    Felicitari (Vineri, 30 martie 2012, 16:21)

    UglyKidJoe [utilizator]

    domnule Nastase, ma faci sa ma gandesc serios sa-mi iau familia si sa ma car din tara asta...
    • -3 (5 voturi)    
      Si cine te impiedica ? (Vineri, 30 martie 2012, 16:48)

      robert [anonim] i-a raspuns lui UglyKidJoe

      Congo te asteapta :)
      • +8 (8 voturi)    
        canada mah - nu congo ! (Vineri, 30 martie 2012, 18:21)

        h [anonim] i-a raspuns lui robert

        iti sugerez canada sau US = raiul pe pamant de ai meserie buna.

        In Congo merg ratatii de politicieni precum "robert".

        apoi suna acasa la alti ratati de politicieni - care le transmite ca nu ii aresteaza.
    • +13 (13 voturi)    
      Abia acum incepi sa crezi ca te vei gindi serios ? (Vineri, 30 martie 2012, 17:46)

      ha ha ha [anonim] i-a raspuns lui UglyKidJoe

      Nu ti-a luat decit 22 de ani ca sa intelegi ca "revolutia" nu a schimbat mai nimic ? Ca tara asta asa a fost si acum 100 de ani, asa va fi si peste 100 ?

      De schimbat se schimba doar numele feudalilor si ale sclavilor, povestea ramine aceeasi. Smecherii conduc, prostii platesc (si se fura intre ei) iar putinii oameni de bun simt ori fug, ori stau si sufera.
      • +6 (6 voturi)    
        corect. (Vineri, 30 martie 2012, 18:28)

        hgh [anonim] i-a raspuns lui ha ha ha

        100 de puncte de la mine.

        nu imi fac cont pe site-ul astora.

        dar ma bucur cand mai intalnesc oameni care observa si inteleg ... si ce fain ar fi sa ne si schimbam.
  • +9 (9 voturi)    
    un singur lucru (Vineri, 30 martie 2012, 16:30)

    alip [utilizator]

    Mi-e scarba de justitia din Romania, mi-e sila de judecatorii care au ales sa-l scoata iar basma curata. Ar trebui sa le spuneti numele, ca poate aflam si de ce au dat sentinta asta.
  • +9 (9 voturi)    
    suspendare (Vineri, 30 martie 2012, 16:30)

    oarecare [anonim]

    Cum poate un om condamnat cu suspendare in alt dosar sa primeasca cu suspendare si in acesta, avand in vedere ca are deja cazier si este recidivist?
    Martorii si denuntatorii evident vor lua cu executare, iar statul acesta mafiot incurajeaza coruptia prin magistratii pe care ii plateste si promoveaza impotriva intereselor populatiei, ca in multe cazuri de altfel.
    Sper sa traiesc ziua in care pe acest teritoriu statul va lucra pentru interesul cetateanului de rand si nu impotriva lui.
    Sper ca acele vremuri sa ma gaseasca pe alte meleaguri, ca sa nu ajung un frustrat intre timp.
    Poate prindem odata curaj si ne facem dreptate singuri.
  • +9 (9 voturi)    
    eu nu inteleg (Vineri, 30 martie 2012, 16:31)

    alt destept [utilizator]

    cum sotii nastase iau cu suspendare sau achitare si jianu ia cu executare?
    ori asa, ori asa
  • +6 (6 voturi)    
    OK? (Vineri, 30 martie 2012, 16:42)

    Lucian* [utilizator]

    pedepsele cu supendare au efect asupra prezentei in Parlamentul Romaniei?
    Mai are voie sa calce acolo sau nu exista interzicerea acestui drept la fapte penale?
  • +8 (8 voturi)    
    Buna asta (Vineri, 30 martie 2012, 16:43)

    Cocolina [anonim]

    Si am incalecat pe o sa si am spus povestea mea!
    Multumim PCR pentru cadrele de nadejde ce au grija sa tinem linia partidului indiferent de culoare politica .
  • +2 (2 voturi)    
    romanul... (Vineri, 30 martie 2012, 16:46)

    alex [anonim]

    Judeca mai mult cu burta decat cu capul...

    E valabil atat la sentinta de azi, cat si la o buna parte din comentariile la articol.
  • +6 (6 voturi)    
    Mda (Vineri, 30 martie 2012, 16:48)

    ion [anonim]

    Cu toate aceste dosare si condamnari etc etc. Stiti ce ii trist. Daca ar candida acuma tot ar intra in parlament, sunt inca destui naivi care l-ar vota.
  • +9 (9 voturi)    
    UE sa analizeze.... (Vineri, 30 martie 2012, 16:48)

    alex [anonim]

    Aloo, cei de la Comisia Europeana????
    Va rugam sa va sesizati cum se face justitie in Romania!!!!!!
  • +8 (8 voturi)    
    fara speranta (Vineri, 30 martie 2012, 16:52)

    mistydo [utilizator]

    Nu va ingrijorati .... din toamna o sa ia pensie de parlamentar si o sa tina conferinte tineretului PSD
  • +10 (10 voturi)    
    Justitie de rahat !!!!! (Vineri, 30 martie 2012, 17:18)

    Szabo Istvan [anonim]

    Cate draq "cu suspendare se da "? Judecatori de rahat politician de rahat vai de noi. Cat mai puteti fura lua mita si scapa? Nu mai vine sfarsitul lumii? Sau macar al lor.
  • +12 (12 voturi)    
    ciudat (Vineri, 30 martie 2012, 17:29)

    dorel [anonim]

    ciudat, sotii nastase cu suspendare, iar irina jianu cu executare, asta se poate numai la noi, romanii, sau in balcani, apropos, de balcanism, electoratul, tot cu infractorul nastase vor vota, asa suntem, noi, ne meritam soarta
  • 0 (4 voturi)    
    Comment sters de user (Vineri, 30 martie 2012, 17:46)

    Erasm [anonim]

    • 0 (4 voturi)    
      ha ha ha - ai luat minus ! (Vineri, 30 martie 2012, 18:17)

      g [anonim] i-a raspuns lui Erasm

      vezi ca ai luat minus.

      deci e semn ca ai incalcat Omerta (legea tacerii mafiote).

      ai grija la trecere data viitoare - ca chestia se pedepseste.
      • -4 (4 voturi)    
        Comment sters de user (Vineri, 30 martie 2012, 18:30)

        Erasm [anonim] i-a raspuns lui g

        • +2 (2 voturi)    
          Cu placere Romane ! (Vineri, 30 martie 2012, 19:05)

          njh [anonim] i-a raspuns lui Erasm

          yeap.

          daca nu stim fura de la altii - romanii fura ei de la ei - adica isi fura caciula.

          asa e.

          calasa politica si popor de mare kko.

          usor de vandut - usor de cumparat.
          neica nimeni. lipseste etica si moralul cu desavarsire.
          si asta nu se cumpara ! e nepretuit !
  • +14 (14 voturi)    
    Bataie de joc (Vineri, 30 martie 2012, 18:03)

    Sharutza [utilizator]

    Irina Jianu - 3 ani cu executare - tapul ispasitor. Justitie de scursura
    • +9 (9 voturi)    
      nu-ti aminteste nitel de Vlas? (Vineri, 30 martie 2012, 18:29)

      zaboo [utilizator] i-a raspuns lui Sharutza

      si Vantu liber
  • +11 (13 voturi)    
    Halal justitie (Vineri, 30 martie 2012, 18:04)

    HUO [anonim]

    De ani de zile platim biruri grase pentru salarizare judecatorilor ce s-au fatzait pe la ouale lui "insusi".
    O lume intreaga stie ce s-a intamplat numai astia de-i platim sa imparta dreptatea, n-au probe.
    Iar ne-au dat cu flit in ochi!
    Cu asemenea specimene fara coloana vertebrala nu vom vedea justitie niciodata in rrromanica.
    a.n. ne-a vandut sufletul si noua si multor generatii ce vor urma dar se cheama ca e "negustor" cinstit.
    Inca odata se dovedeste ca banul e masura tuturor lucrurilor.
    • +1 (1 vot)    
      huo (Vineri, 30 martie 2012, 22:44)

      Vlad C [utilizator] i-a raspuns lui HUO

      minusul pentru rrromanica, ca sa nu existe confuzii.
      • +1 (1 vot)    
        Nu e confuzie (Sâmbătă, 31 martie 2012, 11:17)

        HUO [anonim] i-a raspuns lui Vlad C

        Prin tot ce se intampla in jurul nostru e evident ca nu traim si nu cred ca vom ajunge sa traim intr-o tara civilizata.
  • +9 (9 voturi)    
    CUM ADICA MAH CU SUSPENDARE?Miliardul e definitiv! (Vineri, 30 martie 2012, 18:16)

    h [anonim]

    miliardul de euroi ni l-a saltat din bugetul Statului Roman FARA SUSPENDARE... CI DEFINITIV !!!

    ce Justitie e asta mah ???
  • +7 (7 voturi)    
    Mizerie (Vineri, 30 martie 2012, 18:23)

    Advokat net [anonim]

    Orice gangster politic scapa pana la urma de orice acuzatie de si la nastase sunt indicii de 40000000% privind caracterul lui de corupt maxim!!
    Pacat ca astfel de oameni mai sunt suportati pe pamant din cauya sistemului ticalosit.
    Rusine!!
  • +6 (6 voturi)    
    Furati in liniste justitia vegeaza (Vineri, 30 martie 2012, 19:36)

    dezamagitul [utilizator]

    De aseara am scris ca mafiotul nr.1de pe vremea lui iliescu va primi o pedeapsa cu suspendare, eram gata sa pariez oricat ca asa va vi. La noi ca sa fi pedepsit trebuie sa furi si sa primesti mita numai de la o anumia suma in jos. Cei cu tunurile sant protejati de anumite grupuri de interese , numai gainarii sant condamnati cu pedepse destul de mari probabil in compensatie cu cei protejati . Va aduceti aminte in mizerabilii eroul principal a fost pedepsit cu ocna pentru furtul unei paini ,cei mari si atunci nu pateau nimic , pe vremea aceia nu exista gaselnita cu suspendarea.
    Traiasca injustitia romaneasca.
  • +3 (3 voturi)    
    stau si ma gandesc (Vineri, 30 martie 2012, 23:06)

    mary_ [utilizator]

    Oare madama aceea condamnata a facut din proprie initiativa ceea ce a facut, pentru interese proprii sau pentru altcineva? Nu pot sa inteleg...Nu a fost si ea supusa unor presiuni? Nu poate sa inteleaga instanta ca este asa de simplu...

    Cum poate persoana care a efectuat infractiunea dupa actionarea cu presiune asupra sa primeasca o condamnare mai severa decat a lui Nastase, iar culmea, domna Jianu executa pedeapsa si 4case NU...Este peste putinta mea sa inteleg logic...

    Culmea cica este un dosar politic - de aceea a durat atata - ca a fost un dosar comandat - nu spune ca nici dracul nu isi dorea sa aiba un dosar de instrumentat sau de judecat cu un asemenea inculpat. Asta alta problema din instanta din RO pe care a muscat-o si Predoiu intr0un interviu...

    O mare rusine judecatoreasca!!!
    Vars!

    PS la caltabos nu a fost asa, oare de ce???
    • +2 (2 voturi)    
      Si eurospagarul Severin (Sâmbătă, 31 martie 2012, 12:58)

      tete [anonim] i-a raspuns lui mary_

      Totusi, sa fim realisti, nu numai in Romania justita evita sa se decida asupra unor lucruri clare ca lumina zilei. Insa la noi parca justitia activeaza dupa un model mult mai 'performant'. Daca omul asta nu sta macar o zi in inchisoare, cu atatea capete de acuzare, cu atatea dovezi, iar el inca mai sta in parlament, atunci ce poti sa mai astepti de la justitia romaneasca? Si-i includem in cercul asta vicios al justitiei si pe procurori, care intocmesc dovezile iar mai apoi 'le sterg', din diverse motive pecuniare.
  • +5 (5 voturi)    
    asta inseamna (Vineri, 30 martie 2012, 23:21)

    gogoasa [anonim]

    sa fii cu adevarat gangster, nu ca fraierii cu Q7 care sorb cafele pe la Floreasca si cara dupa ei cate o pipita prost imbracata. Nastase nici nu stii cat de gangster poti sa fii, fuck USA, Romania is the land of all possibilities (no ofense USA) :D. Era un film interesant - Shawshank Redeption cu o vorba draguta - the man who crawled through a mile of shit and came out clean as a whistle - nastase crawled through and ocean of shit and came out clean as a whistle.
    Nastase e zen iar tanti se duce trei ani in balarii la facut umbrelute.
    Asa ne trebuie si la mai mare
  • +1 (1 vot)    
    Cine ma face si pe mine sa inteleg? (Sâmbătă, 31 martie 2012, 1:01)

    Straistaru Eugen [utilizator]

    Deci omu`asta a fost condamnat la 3 ani cu executare....
    Este in puscarie deja?
    Eu nu am vazut nici o stire in sensul asta!
    Deci cum vine?
    Administratia Penitenciarelor ii trimite o invitatie sa se prezinte la celula lui sau cum?
    Eu vad ca in momentul in care a primit sentinta, se si executa, omu e bagat la bulau....

    PS: aaa...a fost exclus din PSD? apropo...ca Ponta zicea ca il exclude BP-PSD cand se va primi sentinta
    • +1 (1 vot)    
      Pai... (Sâmbătă, 31 martie 2012, 10:19)

      Tarzan [anonim] i-a raspuns lui Straistaru Eugen

      ...mai are recursul, de aia nu e legat
    • +1 (1 vot)    
      Ce e asa greu ? (Sâmbătă, 31 martie 2012, 13:03)

      Loda [anonim] i-a raspuns lui Straistaru Eugen

      pai, ce e greu de inteles ? Sentintza cu rexecutare nu este definitiva, s-a facut recurs, deci nu se poate pune in aplicare. daca, in urma recursului sentinta ramane aceeasi, atunci va merge la inchisoare, daca nu, nu ! Nici una din sentintele primite pana acum de nastase nu este definitiva, adica nu si-au epuizat toate etapele de atac.Pune mana si citeste, ca nu e greu !
  • +2 (2 voturi)    
    Justitia (Sâmbătă, 31 martie 2012, 8:25)

    Gicuta [utilizator]

    Interesanta Decizia .
    1-Jianu condamnata 3 ani pentru dare de mita si etc
    2-Nastase &Nastase achitati pentru primire de mita
    3-Nastase&Nastase condamnati 3 ani pentru santaj .

    NU AVEM CORUPTIE IN ROMANIA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Gheorghe Buhac
  • 0 (0 voturi)    
    coruptia portocalie bubuie in Transilvania !!! (Sâmbătă, 31 martie 2012, 8:49)

    vio [anonim]

    "Anchetele şi arestările declanşate în ultimele luni de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) asupra unor reprezentanţi ai PDL, îndeosebi din Transilvania, confirmă corupţia generalizată din administraţia centrală şi locală. Totodată, acestea confirmă instituţionalizarea de către principalul partid de guvernământ a unui sistem ilegal de colectare de bani (sau, mai bine zis, de şpăgi) prin reprezentanţii săi din diverse instituţii ale statului, care recurg la fapte de corupţie (luare şi dare de mită, trafic de influenţă, spălare de bani ş.a.). Toate acestea confirmă că PDL a pus pe roate o adevărată maşinărie de strâns bani pentru zile negre şi îndeosebi pentru campaniile electorale ce urmează.
    Bian, prins cu şpaga pe pian
    Pupila lui Oltean de la ANRP, în cătarea DNA
    Alţi bistriţeni „olteni” vânaţi de procurorii lui Morar
    Man-ul de Maramureş şi pajul lui Oltean, prins cu mita… la Oradea
    Falcă-i fruncea corupţiei în Banat
    Şefa ITM Timiş, de la mită portocalie la puşcărie
    Spătaru OPC de Braşov, opt ani la răcoare
    Şi primarul de Alba a fost pătat cu corupţie
    Oamenii lui Boc au făcut poc… la Cluj - Apostu, Bian, Bica
    Şpagă pe roate la ARR Satu Mare
    Taxă „şcolară” pentru partid
    Un sfert de secol de puşcărie pentru „Mită la Vama Halmeu”
    Mită pentru Elena Udrea de Satu Mare"
    Nr. 1 şi 2 din partid urmăriţi de nr. 1 şi 2 din stat"

    http://www.cotidianul.ro/coruptia-portocalie-bubuie-in-transilvania-177963/
    Ce-a facut Nastase e nimic pe langa coruptia portocalie !!!!!!!!!
  • +1 (1 vot)    
    normalitatea ca si casa de toleranta (Sâmbătă, 31 martie 2012, 11:28)

    normalitatea zilei [anonim]

    suferim de mituri prost intelese cu gangsteri cu posibilitati.

    si poporul credul incearca sa se amageasca: asa voi fi si eu cand voi fi mare.

    doar pt aceasta alternativa/idee sociala - si acest individ ar trebui sa infunde puscaria destul de adanc.

    dar deh ... cine a zis ca traim intr-o societate normala...
  • +2 (2 voturi)    
    nastase (Sâmbătă, 31 martie 2012, 11:41)

    anonim [anonim]

    iata cat se poate de clar de ce nu intra in sp schengen romania. din cauza coruptiei din justitie. nu trbuie sa ne mai facem probleme. iliescu artizanul respingerii legii lustratiei a reusit sa sina romania captiva comunistilor si mai nou clasei nou aparute formata din comunistii prosperi oameni de afaceri. ne trebuiesc inca 20 de ani ca sa dispara comunistii inveterati. imi e lehamite de tot ce se intiampla in aceasta tara neocomunista. si tineti cont, vor veni la putere cei care se opun reformarii romaniei.
    • 0 (0 voturi)    
      In Romania nu va fi bine nici in anul 3000 (Sâmbătă, 31 martie 2012, 14:58)

      dezamagitul [utilizator] i-a raspuns lui anonim

      Domnule ti-o spun cu regret eu am o vorba pe care o spun la toata lumea inclusiv copiilor mei "in Romania nu va fi bine nici in anul 3000 "iar daca esti capabil si cinstit si nu intri intr-o gasca de smecherasi de pe la putere si de pe langa putere mai bine pleaca unde vezi cu ochii pentru a traii oarecum decent .
      Domnul meu esti naiv sa crezi in lozinci de genul cu 20 de ani si inca 20 de ani ,lansata de politrucul brucan pentru a traii el bine cat mai era in viata si sa nu fie tras la raspudere pentru faptele lui de sub comunism si dupa impreuna cu bolsevicul iliescu .Impreuna executandu-l pe analfabetul ceausescu chiar in ziua de craciun aducand un greu blestem pentru poporul roman.
      Domule traiesti cu sperante desarte .
      Speranta moare ultima .
  • 0 (0 voturi)    
    Fală goală, cu suspendare (Sâmbătă, 31 martie 2012, 16:03)

    Levay Marius [anonim]

    Asa vorbește, coiotul ăsta, de parca nu el, ci Basescu ar fi luat 3 ani cu suspendare !!! Plus alti doi -cu executare - in dosarul"Trofeul calitatii"..
  • 0 (0 voturi)    
    Sa nu disperam ! (Sâmbătă, 31 martie 2012, 16:05)

    Horatiu [anonim]

    Suspendare, suspendare, dar e o culpa do-ve-di-ta in instanta, ca si in celalalt dosar in care fostul premier s-a ales deocamdata cu 2 ani, cu executare. Bombonel e totusi unul dintre marii granguri ai bordelului politic USL. Ce mai zic acuma mironositele opozante !? Sa nu uitam ca pana in toamna lui 2009 toata floarea cea vestita a parlamentarilor opozitiei a facut zid in jurul sau pentru a nu i se putea ridica `virginitatea` politica, blestemata de imunitate. Spre deosebire de opozitie, noutatea politica ab-so-lu-ta adusa de echipa Basescu in viata noastra publica e faptul ca puterea nu isi mai apara coruptii. Acestia sunt anchetati si trimisi in instanta : Apostu, Banias, Ridzi, Gutau, Boldea, Solomon etc. Pai, cum sa nu-l fi votat pe Basescu si a doua oara !? Restul sunt anecdotele cu dictatorul..
  • +2 (2 voturi)    
    decizie nedreapta (Sâmbătă, 31 martie 2012, 16:32)

    geox [anonim]

    Justitia a fost incorecta politic !!! Pentru etnicii romi ai tarii noastre (Iliescu , Ad . Voiculescu ,Vanghelie , Ad Nastase) trebuie acordate circumstante speciale.Secole de suferinta ,ca robi domnesti ,boieresti ,manastiresti , etc. trebuie sa fie intelese si accceptate . TRAIASCA RRRROMANIA !
  • +2 (2 voturi)    
    umilirea romanilor (Sâmbătă, 31 martie 2012, 17:09)

    yellowdog [utilizator]

    de infractoriii din justitie si politica e completa...
    Statul mafiot prinde putere
  • 0 (0 voturi)    
    De fapt... (Sâmbătă, 31 martie 2012, 19:17)

    nana [anonim]

    Pedeapsa reala este cea a urmatorilor 6 ani, timp in care vor iesi din viata publica si se vor juca, "ascunsi de ochii lumii". Adica... "hai sa fie bine si pentru mine si pentru tine!
    Parca se tot bateau tobele, despre coruptie si bla,bla bla, cum ca Justitia functioneaza si se misca. Ma intreb, in ce directie, caci de functionat, functiona si inainte, cam la fel!
  • 0 (0 voturi)    
    Justitia Romana curva politicienilor (Marţi, 3 aprilie 2012, 18:45)

    diogene [anonim]

    Rahat cu apa rece!

    Judecatorii trebuiau sa-i acorde lui Adrianu Nastase medalia de "cel mai cinstit si drept dintre rromani" si o suma lunara egala cu retributia Presedintelui SUA, care sa-i fie acordata pe viata.

    Deasemenea judecatorii trebuiau sa-si acorde titul de "Bulangii natiei".

    Justitia Romana este o tirfa terfelita in patul politicienilor!

    Sa le fie rusine!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by