Termen in dosarul de coruptie al fostului ministru al Tineretului si Sportului Monica Iacob Ridzi

de I.B.     HotNews.ro
Marţi, 27 martie 2012, 7:43 Dosare Anticoruptie


Judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) judeca, marti, procesul fostului ministru al Tineretului si Sportului, Monica Iacob Ridzi, potrivit Agerpres.

ICCJ a acordat la sfarsitul lunii februarie un nou termen dupa ce au constatat ca o serie de inculpati, cat si avocatii acestora nu s-au prezentat la proces.

Fostul ministru al Tineretului si Sportului Monica Iacob Ridzi a fost trimisa in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) pentru abuz in serviciu si fals intelectual in legatura cu organizarea Zilei Tineretului in 2009 la Costinesti.

Procurorii sustin ca Monica Iacob Ridzi, in calitate de ordonator principal de credite, a hotarat ca, sub pretextul realizarii unor manifestari de amploare la nivel national dedicate Zilei Nationale a Tineretului si externalizarii serviciilor de organizare aferente, sa atribuie ilegal unor firme private contracte de prestari servicii avand acest obiect.

'A fost alocata, in acest scop, societatilor comerciale Artisan Consulting SRL si Compania de Publicitate Mark SRL, suma de aproximativ 3.120.000 lei, o valoare mult mai mare decat cea solicitata si aprobata prin buget pentru acest eveniment. Fostul ministru al Tineretului si Sporturilor a hotarat, de asemenea, in mod unilateral, ca evenimentele sa fie organizate in locatii din Bucuresti, Costinesti si 39 resedinte de judet, in care cunostea ca structurile proprii ale ministerului ori alte entitati publice sau private vor desfasura manifestari de acest gen', sustin procurorii.

Potrivit sursei citate, prejudiciul produs de Ridzi in acest dosar se ridica la 2,7 milioane lei.

In acest dosar au mai fost trimisi in judecata mai multi angajati din Ministerul Tineretului si Sportului - Ioana Elena Varsta, consilier personal al Monicai Ridzi si administrator al SC Red Apple Communication SRL, Paul Diaconu, director general al Directiei Generale Economice si Resurse Umane, Marius Mihail Marcuta, consilier in cadrul Directiei Investitii, Achizitii Publice si Servicii Interne, Florin Catalin Mircea, consilier I A in cadrul Directiei Buget Contabilitate, Octavian Petru Dragomir, director al Directiei Buget Contabilitate, Claudia Radu, director general al Directiei Generale Programe, Proiecte si Centre pentru Tineret, Dan Petre Toia, director al Directiei Investitii, Achizitii Publice si Servicii Interne, Daniela Popa, consilier in cadrul Directiei de Investitii, Achizitii Publice si Servicii Interne, potrivit Agerpres.

De asemenea, au mai fost trimisi in judecata si Bogdan Petre Iacobescu, asociat si administrator la SC Artisan Consulting SRL si SC Compania de Publicitate Mark SRL, George Razvan Nica Udangiu, asociat si administrator la aceeasi societate, si Marius Cristian Negrea, asociat si administrator la SC Compania de Publicitate Mark SRL.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























551 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by