Seful Departamentului Legislativ al Camerei Deputatilor, trimis in judecata de DNA pentru trafic de influenta

de Alina Neagu     HotNews.ro
Luni, 26 martie 2012, 14:17 Dosare Anticoruptie


Seful Departamentului Legislativ al Camerei Deputatilor, Nicolae Vasilescu, avand statut de inalt functionar public, a fost trimis in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Constanta pentru trafic de influenta, anunta Agerpres. In acelasi dosar au mai fost deferiti justitiei, pentru aceeasi infractiune, Eugeniu Mija, in stare de arest preventiv, si Realini Lupsa, persoane fara calitate speciala.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut ca, in noiembrie 2011, inculpatii Mija, Lupsa si Vasilescu au pretins de la reprezentantul legal al unor societati comerciale (denuntator) suma de 2.000.000 lei, reprezentand 40% din valoarea totala a unor lucrari de constructii efectuate in anii 2008 si 2009 de firmele denuntatorului in beneficiul a cinci primarii din judetul Constanta.

"Banii au fost pretinsi pentru ca inculpatii sa intervina pe langa persoane cu functii de decizie din cadrul Consiliului Judetean Constanta si pe care sa ii determine sa dispuna achitarea catre firmele denuntatorului a datoriei primariilor respective, in suma totala de 5.000.000 lei. Suma de 2.000.000 lei urma a fi impartita intre cei trei inculpati dupa recuperarea efectiva si in transe a datoriilor respective", sustin procurorii.

De asemenea, pe 10 ianuarie, Mija a pretins de la denuntator suma de 20.000 de euro, pe care ulterior a redus-o la 15.000 de euro, pentru a interveni pe langa presedintele CJ Constanta si pentru a-l determina pe acesta sa deblocheze fondurile necesare achitarii acelorasi datorii catre firmele denuntatorului.

Sursa citata precizeaza ca, pe 6 februarie, Eugeniu Mija a primit de la denuntator suma de 15.000 de euro, procurorii procedand la constatarea infractiunii flagrante.

Tribunalul Constanta a dispus o zi mai tarziu arestarea preventiva a lui Mija pentru 29 de zile, masura ce a fost prelungita.

Fata de inculpatul Realini Lupsa, procurorii au dispus masura obligarii de a nu parasi tara pentru 30 de zile, interdictie ce a fost prelungita.

Dosarul a fost inaintat spre judecare Tribunalului Constanta.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1584 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    buimac... (Luni, 26 martie 2012, 15:03)

    bubu [anonim]

    sa mai citesc odata: "...reprezentand 40% din valoarea totala a unor lucrari de constructii efectuate in anii 2008 si 2009 de firmele denuntatorului in beneficiul a cinci primarii ..."-
    deci omul face lucrarile in 2008-09, nu primeste nici un ban (de la autoritati, nu de la vreun nemernic de privat) si recurge la o mita colosala pt a-si obtine drepturile banesti!!
    pai cum asa? iertati-mi naivitatea, imi explica cineva DE CE? de ce a trebuit ala sa mituiasca pt a-si primii banii cuveniti?!
    • +1 (1 vot)    
      Astia sunt cei alesi - prin vot vreau sa zic (Luni, 26 martie 2012, 15:54)

      Marian [anonim] i-a raspuns lui bubu

      Asa se face politica in tara asta cu astfel de oameni, majoritatea niste caractere de cea mai joasa speta, hoti si derbedei.
      • -1 (1 vot)    
        nu sunt alesi!!! (Luni, 26 martie 2012, 17:12)

        precaut [anonim] i-a raspuns lui Marian

        ei sunt functionari publici, deci numiti. Ar trebui sa vedem cine i-a numit, caci nu se devine usor functionar public si nu se demite usor un functionar public.
  • +1 (1 vot)    
    ne uitam? (Luni, 26 martie 2012, 17:14)

    curios [anonim]

    lucrari in 2008 si 2009... asta inseamna proiecte si finantari aprobate in 2007-2008. Cine le-a aprobat? de ce nu s-au platit?


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by