VIDEO Fostul secretar de stat Ioan Andreica, presedintele CJ Bistrita si alti patru inculpati au fost eliberati

de V.M.     HotNews.ro
Duminică, 25 martie 2012, 10:27 Dosare Anticoruptie


Fostul secretar de stat Ioan Andreica, presedintele CJ Bistrita-Nasaud, Liviu Rusu si alti patru inculpati retinuti in dosarul privind deturnarea de fonduri si coruptie vor fi cercetati in libertate, dupa ce Tribunalul Bucuresti a respins propunerea procurorilor DNA de arestare preventiva, anunta Mediafax.

Decizia magistratilor Tribunalului Bucuresti a fost luata in noaptea de sambata spre duminica.

Sentinta instantei nu este definitiva, putand fi atacata cu recurs la Curtea de Apel Bucuresti.

Avocatul Grigore Chiorean, aparatorul lui Ioan Andreica, a declarat astazi ca instanta a apreciat ca nu se impune cercetarea celor sase in stare de arest preventiv.

"Clientul meu (Ioan Andreica - n.r) si celelalte persoane retinute nu au primit mandate de arestare preventiva. Instanta a considerat ca pot fi cercetati cu totii in libertate. Probabil ca DNA va face recurs si acesta se va judeca la sfarsitul saptamanii. Cert este ca acum sunt liberi", a declarat Chiorean.

Avocatul a spus ca a studiat dosarul si a vazut ca sunt multe "povesti".

"Am studiat o parte din dosar, atat cat s-a putut si am vazut ca sunt multe povesti. Eu apreciez ca cel putin clientul meu este nevinovat. De aceea, mi se pare normal ca instanta a dispus sa nu se mai ia alta masura preventiva", a declarat Grigore Chiorean.

El nu a putut preciza unde se afla Ioan Andreica intrucat a spus ca, dupa infatisarea de la Tribunalul Bucuresti, nu a mai luat legatura cu clientul sau.



Procurorii au emis, vineri si sambata, ordonante de retinere pentru fostul secretar de stat Ioan Andreica, presedintele Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, Liviu Mihai Rusu, Lazar Popescu, administrator al mai multor societati comerciale, Ioan Claudiu Sabau, Mihai Stanescu, administrator al SC Duo Mat SRL, si Adrian Palade, fost subordonat al lui Andreica, si au solicitat instantei arestarea lor preventiva in dosarul privind deturnarea de fonduri si coruptie in cazul atribuirii unor contracte de inchidere a depozitelor de deseuri.

Ioan Andreica, fost secretar de stat in Ministerul Transporturilor si respectiv in Ministerul Dezvoltarii, este acuzat in acest dosar de asociere in vederea savarsirii de infractiuni, trafic de influenta, dare de mita, instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata in forma continuata si instigare la spalare de bani in forma continuata, iar Adrian Palade, fost subordonat al lui Andreica la MDRT, este cercetat pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata si spalare de bani, ambele in forma continuata.

Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Bistrita-Nasaud este cercetat de procurorii anticoruptie pentru luare de mita si folosire sau prezentare de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete care are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunitatilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori in numele lor.

Alaturi de acestia sunt cercetati Lazar Popescu, administrator al mai multor societati comerciale, pentru asociere in vederea savarsirii de infractiuni, trafic de influenta, spalare de bani, fals in inscrisuri sub semnatura privata, toate in forma continuata, precum si exercitarea de comert in favoarea si pe seama unor societati constituite in tara straina, Ioan Claudiu Sabau, acuzat de asociere in vederea savarsirii de infractiuni si trafic de influenta, in forma continuata, si Mihai Stanescu, administrator al SC Duo Mat SRL, acuzat de fals in inscrisuri sub semnatura privata, fals intelectual prevazut in Legea contabilitatii si doua infractiuni de spalare de bani.

In cauza se efectueaza acte de urmarire penala si fata de alte persoane, au precizat procurorii anticoruptie.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1555 vizualizari

  • -1 (1 vot)    
    Spate puternic (Duminică, 25 martie 2012, 10:45)

    x [anonim]

    Andreica are un spate puternic.
    Ce bate in blond.
  • -1 (1 vot)    
    justitia din Romania (Duminică, 25 martie 2012, 11:25)

    jackie [anonim]

    Au fost eliberati fara interdicatia de a parasi tara?Daca dispar si mafiotii astia,cine va raspunde efectiv?
  • +2 (2 voturi)    
    mcv (Duminică, 25 martie 2012, 11:30)

    eugen [anonim]

    Foarte bine face Europa ca ne tine afara din Europa. Domnii judecatori nici nu au auzit de asa ceva....ca doar ei fac si desfac legea in tara asta....contra cost bineinteles.......traiasca interlopii, traiasca clanurile mafiote, traiasca boldea si toti cei care fura si omoara, dar serios in Romania!

    Nu trebuie sa fim primiti in Europa pana ce nu ne curatim de acesti judecatori duplicitari!
  • -1 (1 vot)    
    nu'i nimic (Duminică, 25 martie 2012, 13:09)

    kunt kinte [anonim]

    vom avea o colonie romaneasca in congo.
  • -1 (1 vot)    
    colaboartorii (Luni, 26 martie 2012, 11:12)

    cosion [utilizator]

    Este OK. Acum pot sa-si aranjeze apele sa spele urmele. Foarte probabil si domnul Oltean va scapa basma curata. Dupa aia vom primi lectii de la Cotroceni cum ca Europa are ceva cu noi ca de fapt noi (politicienii care ne conduc) suntem precum neaua de curati. Parca nu vede toata lumea ca politicienii sunt stropiti cu noroi din cap la picioare.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by