VIDEO Fostul secretar de stat din MDRT Ioan Andreica, presedintele si vicepresedintele CJ Bistrita-Nasaud, retinuti de DNA - avocati

de I.R.     HotNews.ro
Sâmbătă, 24 martie 2012, 10:53 Dosare Anticoruptie


Fostul secretar de stat in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT), Ioan Andreica, presedintele Consiliului Judetean Bistrita, Liviu Rusu si vicepresedintele CJ Bistrita-Nasaud, Iancu Luca, au fost retinuti, in noaptea de vineri spre sambata, de procurorii anticoruptie, potrivit declaratiilor facute la iesire din sediul DNA de avocatii din dosar.

Acestia ar fi fost retinuti dupa ce au fost audiati mai multe ore de procurorii anticoruptie, transmite Agerpres.

Fostul secretar de stat in MDRT Ioan Andreica, presedintele si pe vicepresedintele CJ Bistrita au fost ridicati vineri, alaturi de alte persoane de procurorii anticoruptie pentru a fi audiati la sediul DNA din Capitala in dosarul privind deturnarea de fonduri.

Biroul de presa al DNA a confirmat vineri pentru Agerpres doar ca este o actiune in desfasurare a procurorilor anticoruptie si ca nu se pot oferi mai multe detalii.

In data de 2 iunie 2011, DNA a efectuat mai multe perchezitii la sediul Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, fiind vizate in principal birourile presedintelui institutiei, Liviu Rusu, si vicepresedintelui Iancu Luca, dar si la sediul firmei Euroland 2000 SRL din Bistrita, administrata de fostul secretar de stat in MDRT Ioan Andreica, firma specializata in managementul general al proiectelor de instalatii electrice si de parcuri eoliene.

Pe 3 iunie, Andreica spunea ca nu a aflat inca motivul pentru care DNA a efectuat perchezitiile la domiciliul sau din Bistrita si la sediul firmei Euroland 2002 SRL, sustinand ca nu are 'absolut' nicio legatura cu aceasta firma.

Fostul secretar de stat a fost audiat de procurori pe 28 iunie 2011 la sediul Directiei Nationale Anticoruptie.







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1945 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    felicitari (Sâmbătă, 24 martie 2012, 12:37)

    lzrd [utilizator]

    Cred ca EVZ a facut bine ca nu a mai scris la fiecare in parte din ce partid face parte,deoarece asa poate mai terminam cu coment-urile cu tenta politica si lasam justitia sa-si faca in liniste treaba.
    • 0 (0 voturi)    
      chiar... (Sâmbătă, 24 martie 2012, 18:02)

      alex [anonim] i-a raspuns lui lzrd

      Chiar crezi ca a facut asta pentru asa ceva?
      Sau poate ca erau din partidul "CINSTITILOR SI NEPRIHANITILOR" ?

      Asteptam pe ala cu... " broasca" !!!
    • 0 (0 voturi)    
      ! (Sâmbătă, 24 martie 2012, 18:29)

      fdan [utilizator] i-a raspuns lui lzrd

      Si e evident de ce!!!
  • +1 (1 vot)    
    relateaza corect (Sâmbătă, 24 martie 2012, 12:53)

    anonim [anonim]

    O data spuneti Euroland 2000 , mai jos spuneti Euroland 2002. Exista totodata si declaratia video fata la vremea aceea de d-l Andreica. El nu spune ca nu a avut nici o legatura cu acea "firma", dimpotriva spune ca este asociat acolo si cu cine.
  • 0 (0 voturi)    
    colcaie coruptia la mafia portocalie !!! (Duminică, 25 martie 2012, 8:21)

    costica [anonim]

    "Înainte de reținerea de sâmbătă, Ioan Andreica a mai fost audiat la DNA, și anul trecut, timp de aproximativ trei ore, la ieşirea din sediul Direcţiei declarând că nu este vinovat şi că nu putea semna niciun contract "fără ca Ministrul (Elena Udrea -nr.) să ştie"!.

    Pe 2 iunie anul trecut, DNA a făcut percheziţii la sediul Consiliului Judeţean (CJ) Bistriţa-Năsăud, sigilând birourile lui Liviu Rusu şi al lui Luca Iancu, ambii membri PDL, la locuinţa din Bistriţa a fostului secretar de stat în MDRT Ioan Andreica, precum şi la sediul Euroland SA, la care sunt acţionari acesta şi soţia secretarului general al PDL, Ioan Oltean.
    "Soţia lui Ioan Oltean e acţionar la firmă, dar, din câte ştiu, a anunţat că vrea să-şi vândă acţiunile", a declarat atunci Ioan Andreica.

    Bistrița-Năsăud, pepinieră PDL

    Un alt personaj controversat al PDL care vine de la Bistrița Năsăud, dar fără nicio legătură cu ancheta în cauză!, este fostul ministru al Muncii Ioan Botiș.
    Acesta a găzduit în casa sa un ONG care a atras 500.000 de euro prin POS DRU. Şi în care, întâmplător, lucra soţia sa.
    Ioan Botiş declara în 2011 la Realitatea TV că soţia sa lucrează în cadrul unui ONG din Bistriţa, care funcţionează temporar în casa lui, şi care a atras 500.000 de euro prin POS DRU, program pe care îl gestiona chiar ministerul pe care îl conducea!
    Este vorba de Asociaţia Parteneriat Euroactiv Bistriţa (APEB), înfiinţată pe 14 septembrie 2007.
    Botiş a argumentat că nu există niciun conflict de interese în faptul că finanţarea primită de ONG vine prin POSDRU, program coordonat de ministerul pe care îl conduce.
    În septembrie 2010, deputatul PDL Botiş a fost numit ministrul Muncii. În octombrie acelaşi an, ONG-ul soţiei sale a depus dosarul pentru accesarea fondurilor europene prin POS DRU. Într-o lună, ONG-ul a primit 450.000 de euro nerambursabili, plus 187.700 de lei de la bugetul de stat."

    http://www.cotidianul.ro/ce-rol-au-jucat-udrea-si-oltean-in-mafia-demascata-de-dna-la-bistrita-nasaud-177260/


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by