Prahova: Primarul de la Banesti a fost arestat preventiv pentru fapte de coruptie

de I.R.     HotNews.ro
Vineri, 23 martie 2012, 9:26 Dosare Anticoruptie


Primarul localitatii prahovene Banesti, Ion Costache Petre, a fost arestat preventiv pentru o perioada de 29 de zile, acesta fiind acuzat de fapte de coruptie si de complicitate la furt calificat in forma continuata cu consecinte deosebit de grave, dupa ce a primit bani pentru a inlesni sustragerea unei conducte de alimentare apartinand OMV Petrom, relateaza Agerpres.

Reprezentantii Curtii de Apel Ploiesti au declarat, vineri, ca in acelasi dosar, care are ca obiect furtul unei conducte de apa apartinand OMV Petrom, au mai fost arestate preventiv inca trei persoane, iar o a patra a primit interdictia de a parasi localitatea de domiciliu, decizia instantei putand fi atacata cu recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie in termen de 24 de ore de la pronuntare.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe langa Curtea de Apel (PCA) Ploiesti, edilul de la Banesti este cercetat pentru savarsirea infractiunilor de complicitate la furt calificat in forma continuata cu consecinte deosebit de grave, luare de mita in forma continuata, trafic de influenta, abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata si conflict de interese.

Procurorii au stabilit ca acesta, in calitate de primar al comunei Banesti, a inlesnit sustragerea de catre mai multe persoane a unei conducte de alimentare apartinand SC OMV SA si a primit in mod repetat sume de bani pentru a nu indeplini acte privitoare la indatoririle sale de serviciu si, totodata, in calitate de primar, a participat la luarea unei decizii cu privire la atribuirea unor contracte de prestari servicii unei societati ce apartine unei rude apropiate.

In acelasi dosar, inca patru persoane sunt cercetate pentru complicitate la furt calificat in forma continuata cu consecinte deosebit de grave, furt calificat in forma continuata, furt calificat in forma continuata cu consecinte deosebit de grave, dare de mita in forma continuata si cumparare de influenta.

In sarcina celei care este cercetata pentru complicitate la furt calificat in forma continuata cu consecinte deosebit de grave s-a retinut ca in perioada decembrie 2010 - februarie 2011 a inlesnit sustragerea de catre alte persoane a conductei de alimentare cu apa reziduala apartinand SC OMV Petrom SA Bucuresti, primind in schimbul acestui fapt suma de peste 10.000 de lei si cauzand un prejudiciu nerecuperat in valoare de 606.291,59 lei.

De asemenea, alti suspecti sunt cercetati pentru ca, in luna februarie a anului in curs, ar fi sustras, pe timp de noapte, in baza unei rezolutii infractionale unice, mai multe rezervoare metalice apartinand SC Foradex SA, cauzand acesteia un prejudiciu nerecuperat in valoare de 9678,78 dolari, dar si pentru sustragerea conductei de alimentare cu apa reziduala care apartinea SC OMV Petrom SA Bucuresti.

Un numar de 12 perchezitii au fost efectuate, miercuri, pe raza localitatii prahovene Banesti, persoanele vizate fiind acuzate de fapte de coruptie si furt calificat cu consecinte deosebit de grave.

Doua dintre cele 12 descinderi au avut loc la domiciliul primarului Ion Costache Petre si la Primaria Banesti, angajatilor de aici nefiindu-le permis accesul in cladire.

Primarul de la Banesti, Ion Costache Petre, a fost ales, in 2008, pe listele PNDC, insa recent si-a anuntat candidatura pentru un nou mandat din partea PDL.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1646 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    Curatenie de primavara in PDL. (Vineri, 23 martie 2012, 9:37)

    Constantin [anonim]

    Ce bine ar fi fost s-o inceapa acum trei ani cand au preluat guvernul, aveau acum alegerile la degetul mic. Asa, PDL lasa impresia ca tremura de frica alegerilor si, din tremuratul asta, mai pica cate-o uscatura.
  • 0 (0 voturi)    
    am inteles (Vineri, 23 martie 2012, 14:08)

    DARIUS [anonim]

    Am inteles sunteti pe invers din moment ce nu mi-ati postat mesajul. Domnul o sa aiba grija de voi.
  • 0 (0 voturi)    
    primar (Luni, 26 martie 2012, 2:16)

    ioana [anonim]

    sa fie invatatura de minte tutuor.Nu cred ca un fiu al satului si-ar fi putut permite astfel de faradelegi precum Costache Petre, care de fapt nu-i de-al nostru.Banestenii sunt in general cinstiti, gospodari, cu frica lui Dumnezeu.Vom arata tuturor ca vom sti sa ne punem un primar care stie sa apere legea, sa mentina pacea in sat si randuielile noastre.
  • 0 (0 voturi)    
    primar (Miercuri, 11 aprilie 2012, 20:15)

    ghenea [anonim]

    inca nu sunt convins ca instantele noastre fac dovada detasarii in decizii.O decizie luata cu legea in mana impotriva lui costache poate foarte usor sa contina condamnarea pe viata daca (presupun) ca instanta detine toate informatiile privind consecintele faptelor acestui infractor.
  • 0 (0 voturi)    
    primar (Miercuri, 18 aprilie 2012, 4:48)

    ioana [anonim]

    Nu are importanta din ce partid face parte, bine ar fi sa nu faca politica, dar omul pe care sa il punem primar sa fie fiu al comunei si sa stie sa respecte legea.Banestenii, urletenii sunt intr-adevar gospodari si cu mult bun simt.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by