Mandatul de arestare preventiva a fostului secretar de stat George Costin, prelungit cu 30 de zile

de Corina Ionel     HotNews.ro
Marţi, 20 martie 2012, 19:12 Dosare Anticoruptie


Tribunalul Arges a dispus, marti, prelungirea mandatelor de arestare preventiva emise pe numele fostului secretar de stat pentru problemele revolutionarilor George Costin si ale complicilor sai, Serafim Cotenescu si Mihai Bolocan, inculpati intr-un dosar instrumentat de procurorii Serviciului Teritorial Pitesti al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), relateaza Agerpres.

Magistratii au admis propunerea procurorilor anticoruptie si au dispus prelungirea mandatelor de arestare preventiva cu 30 de zile, incepand cu data de 28 martie si pana pe 26 aprilie inclusiv.

Decizia Tribunalului Arges poate fi atacata cu recurs in termen de 24 de ore la Curtea de Apel Pitesti.

Fostul secretar de stat pentru problemele revolutionarilor George Costin si doi presedinti de asociatii de revolutionari Serafim Cotenescu si Mihai Bolocan, din Campulung Muscel si respectiv Buzau, au fost arestati preventiv pe 28 februarie, intr-un dosar instrumentat de procurorii Serviciului Teritorial Pitesti al DNA.

George Costin si Mihai Bolocan sunt cercetati pentru savarsirea infractiunilor de folosire a influentei ori autoritatii in scopul obtinerii pentru sine de bani sau de foloase necuvenite si spalare a banilor, ambele in forma continuata, precum si constituire a unui grup infractional organizat. La randul sau, Serafim Cotenescu este acuzat de folosire a influentei ori autoritatii in scopul obtinerii pentru sine de bani sau de foloase necuvenite, in forma continuata, precum si constituire a unui grup infractional organizat.

Ulterior retinerii, premierul Mihai Razvan Ungureanu a dispus eliberarea lui George Costin din functia de secretar de stat pentru problemele revolutionarilor.

Potrivit procurorilor DNA, George Costin, in calitate de presedinte al Asociatiei Decembrie 1989 Metrou Romania, impreuna cu mai multe persoane, intre care Mihai Bolocan si Serafim Cotenescu, a constituit si condus in perioada 2009 - 2011 un grup infractional organizat care viza obtinerea de beneficii financiare. Grupul infractional a fost organizat in perioada in care detinatorii de certificat de revolutionar in baza Legii nr.42/1990 au formulat cereri pentru preschimbarea acestui act si pentru obtinerea adeverintei in baza careia urmau sa beneficieze de indemnizatiile conferite de Legea nr.341/2004.

"Inculpatul Costin George si-a exercitat influenta si autoritatea asupra persoanelor indreptatite sa preschimbe certificatele de revolutionar, pentru a obtine pentru sine ori pentru altul sume de bani si foloase necuvenite. Astfel (...) le-a impus membrilor sa faca demersurile de preschimbare numai prin asociatie si nu in nume personal (...) avertizandu-i ca, in caz contrar, vor fi exclusi din asociatie. In acest fel, persoanele (...) au fost determinate sa incheie contracte de reprezentare prin care erau obligate, dupa obtinerea drepturilor legale, sa plateasca asociatiei anumite sume de bani, si anume 12.000 de lei si 5 % din suma totala incasata sau 15% din suma totala incasata cu titlu de indemnizatie reparatorie incepand cu anul 2004. In baza contractelor de reprezentare s-a constatat ca a fost obtinuta suma totala de 9.453.390 de lei, din care 2.470.000 de lei, au fost virati in conturile personale ale inculpatului Costin George", se arata intr-un comunicat al DNA.

Citeste si:


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

625 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by