UPDATE Vicepresedintele Curtii de Apel Timisoara si sotia sa, audiati pentru luare de mita; un sef de Politie, acuzat ca a intermediat

de I.R.     HotNews.ro
Joi, 15 martie 2012, 8:46 Dosare Anticoruptie


Vicepresedintele Curtii de Apel Timisoara, judecatorul Nicolae Catalin Serban, este dus la audieri la DNA Bucuresti, fiind suspectat ca ar fi primit mita 50.000 de euro, iar in dosar apare si numele sefului Politiei Moldova Noua (Caras-Severin), care ar fi fost intermediar, afirma surse judiciare, citate de Mediafax.

UPDATE 12:00 Judecatorul Nicolae Catalin Serban a fost adus joi in Capitala, la Directia Nationala Anticoruptie, urmand sa fie audiat de procurori.

Conform surselor citate, Catalin Serban, vicepresedintele Curtii de Apel din Timisoara, sotia acestuia si Nicolae Sava, seful Politiei Moldova Noua din judetul Caras-Severin au fost audiati, in noaptea de miercuri spre joi, la DNA - Serviciul Teritorial Timisoara, intr-un dosar de coruptie.

La finalul audierilor, care au durat aproape cinci ore, sotia lui Serban si seful Politiei Moldova Noua au fost lasati in libertate, in timp ce vicepresedintele Curtii de Apel Timisoara este dus la Bucuresti pentru audieri la DNA.

Potrivit surselor judiciare citate, este vorba despre un dosar de luare de mita in valoare de 50.000 de euro, iar miercuri seara a avut loc un flagrant intr-un apartament din centrul Timisoarei.

In schimbul banilor, judecatorul ar fi urmat sa intervina pentru o sentinta favorabila intr-un dosar aflat pe rolul instantelor timisene.

Initial, Catalin Serban, vicepresedintele Curtii de Apel din Timisoara, ar fi cerut suma de 60.000 de euro, sustin surse din randul anchetatorilor. Denuntatorul ar fi fost de acord si s-a intalnit la Naidas cu seful Politiei Moldova Noua, comisar Nicolae Sava, care ar fi preluat geanta cu bani si ar fi adus-o la Timisoara.

Politistul, care a jucat rolul de intermediar, s-ar fi intalnit, miercuri seara, la mall, cu sotia judecatorului, insa aceasta i-a cerut sa mearga impreuna intr-un apartament din centrul Timisoarei unde sa primeasca banii. In geanta erau doar 50.000 de euro, nu 60.000 de euro, asa cum fusese intelegerea initiala, spun sursele citate. Imediat dupa realizarea "tranzactiei", au aparut procurorii anticoruptie, insotiti de politisti. Cei trei, vicepresedintele Curtii de Apel Timisoara, Catalin Serban, sotia acestuia si seful Politiei Moldova Noua, comisarul Nicolae Sava, au fost dusi la audieri.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1461 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    E bine, dar nu suficient (Joi, 15 martie 2012, 9:57)

    cetatean [anonim]

    E bine, felicitari DNA, felicitari Daniel Morar. Dar nu este suficient. Mergeti la instante si verificati cum se repartizeaza dosarele la judecatori si cum se repartizeaza dosarele la lichidatori in cadrul procedurilor de insolventa. Mergeti la tribunale si verificati solutiile si dosarele in care reclamat este statul si unde, se spune, s-ar fi creat o adevarata industrie de spoliere a statului. Vreau sa cred ca nu este asa. Cred insa ca merita sa cercetati.
  • +1 (1 vot)    
    Comment sters de user (Joi, 15 martie 2012, 10:17)

    Erasm [anonim]

  • +1 (1 vot)    
    Pai 50% (Joi, 15 martie 2012, 12:16)

    Mihai [anonim]

    din justitia romana, politie, avocati, functionare de tot felul, parlamentari si oameni de afaceri ar trebui sa fie la puscarie de mult. Imi aduc aminte de recemtul caz cu Placinta. Bercea a primit cu executare iar Placinta cu suspendare. Ce fel de justitie e asta? Una corupta, bineinteles. Cand ajungi in tribunal miroase a spaga si coruptie de pe scari, nici nu trebuie sa mai intri.
  • 0 (0 voturi)    
    Despre astia nu mai e nimic de spus (Joi, 15 martie 2012, 20:31)

    Bulgarskimilitian [anonim]

    Oricum vom afla mai multe de la oladezi.

    Totusi ma framanta ceva, mai stie cineva ceva despre ancheta aia de la MJ cu judecatoarea batausa din Brasov, care pocnise niscaiva militieni bulgari (nu ca nu o meritau).
    Ma gandesc ce se intampla daca ii venea lu' asta pofta sa schieze prin oaresce Austrii sau Elvetii .
    Domane fereste de Vermnt, Utah sau Saporo. Ne stia tot mapamondu.Acilea intre noi, la marginea imperiului ...
    Ma obsedeaza totusi, MJ a descoperit cine este batausa aia. Poate pocneste si justitibilii prin salile de judecata ... Cine stie ce mai face asta


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by